A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért


1 A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önisme...
Author:  Jázmin Fehér

0 downloads 2 Views 1MB Size

Recommend Documents


No documents


2013. Ha biciklivel indulsz valahová, nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre, mert felborulsz. Haladni csak úgy lehet, ha az egyik pedált nyomod, a másikat elengeded. Nyomás és elengedés együtt: ez a haladás titka. Bruce Lee

www.lelekpillango.hu

A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért.

1

Kedves Barátom!

A válaszodból kiderült, mennyire vagy optimista. A fenti kép egy szimbólum. A Lélekpillangó te vagy. A kő a problémád. Nézd most ezzel a szemmel a képet! Cipeled a kövedet. Tökéletesen meg vagy győződve róla, hogy a kővel együtt lehet csak felmenni azon a lépcsőn. Nézd – te azok egyike vagy, akik nem csak ülnek kornyadt szárnyakkal a kövükön. Az vagy, aki megpróbálja!!! Ez a legfontosabb dolog! Mi történne veled, ha a kő ott maradna, ahol van? Vajon a lépcső tetejéről még mindig olyan fontosnak és elengedhetetlennek tűnne ez a kő? Ezt csak akkor tudod meg, ha a követ lent mered hagyni és fel tudsz menni a lépcsőn a mindenképp szükségesnek tűnő kő nélkül is. Ha meg képes vagy felcipelni a követ, fent majd lehet, hogy kiderül: Semmi szükség nem volt rá! Az erőfeszítésed soha, de soha nem lesz hasztalan akkor sem, ha a kővel együtt mégy fel. Mert a sikerünk mindig annak mércéje, mennyi erőt fektettünk be egy dologba.

www.lelekpillango.hu

A Lélekpillangóra bíztad egy gondodat. Olyasvalamit, ami nyomaszt téged. Ettől szeretnél megszabadulni – ideadtad hát. A Lélekpillangó pedig elfogadta tőled. Vajon hogyan fog segíteni Neked? Nézz rá a képre – tényleg elbírja a sziklát a pillangó?

2

A döntés azonban a tied marad! Kéred a problémádat, vagy sem? Viszed tovább, vagy itt hagyod? Vajon melyik a felelősségteljes döntés? Melyik a helyes? Bármelyik! A nem döntés az egyetlen zsákutca, mert az nem a fejlődésedet szolgálja. Bármilyen tudatos döntés helyes. Még az is, ha a maradás mellett döntesz – ha eközben nem vágysz mégis menni. Ráadásul a problémáiddal nem vagy egyedül. Mindig ott vannak a többiek, akiknek a szempontjait látszólag figyelembe kell venned. Ezzel együtt tudd:

A probléma azé, akinek meg kell oldania! Biztosan a saját problémádat cipeled? Állj meg és gondolkodj el rajta. Ha nem, akkor add vissza a probléma feletti hatalmat annak, akié a probléma! A megoldás azonban szinte mindig ott rejtőzik! Íme a probléma megoldásának 8 pontja, hogy te urald a problémádat és ne a probléma téged!

A probléma másik arca a lehetőség a sikerre! Az esély, hogy ha megoldottad, akkor bölcsebb és boldogabb lehetsz! A Lélekpillangó ebben a két dologban tud segíteni Neked! -

A bölcsebbé válásban, ha a tudáscsomagjának temérdek darabjából ki tudod venni és meg tudod valósítani azokat a dolgokat, amelyek éppen a te gondodra adnak választ. A boldogabbá válásban, mert egyre kevesebb és kevesebb problémád, és egyre több és több lehetőséged lesz!

www.lelekpillango.hu

1. Vágyj rá, hogy megoldódjék, lásd tisztán magad előtt, milyen lesz az életed, ha már a probléma nem lesz ott. 2. Tégy meg mindent amit csak tudsz a megoldásért! 3. Tanulj minél többet, hogy még újabb és újabb megoldási módozatok váljanak lehetségessé, vagy egyből a tökéletes megoldást találd meg. 4. Ismerkedj meg olyan emberekkel, akik már megoldottak olyan, vagy hasonló problémákat, mint amilyen a tiéd – és érd el, hogy közéjük tartozz. 5. Kerüld el azokat, akik látszólag átveszik a problémádat – emlékezz; a probléma azé, akinek meg kell azt oldania! 6. Kerüld el azokat akik azt mondják, sugallják, vagy azt akarják elhitetni veled, hogy a probléma nem megoldható. 7. Néha a probléma megoldása az őszinte beismerés, hogy ez a feladat túlnőtt rajtad, nem fogod tudni megoldani – elképesztő könnyebbséget ad, ha ezt felvállalod. (Gyakran azonnali megoldást is hoz) 8. A problémát akkor engedted el, ha már nem kell megoldanod többé.

3

Természetesen dönthetsz úgy is, hogy egyáltalán nem próbálod meg. Ott maradsz a lépcső alján, és szidod azokat, akiknek sikerült feljutniuk. Bántod őket, mert összefogtak a sikerért, korrupciót emlegetsz… emlékezz vissza. Az elején még téged is hívtak, de te nem mentél. Nem ők nem akarnak veled játszani, hanem te vagy az aki nem veszel részt a játékban. Ha ez a helyzet, akkor beleragadtál a problémádba és nincs az a Lélekpillangó, aki kihúzhatna belőle, ha te magad nem mozdulsz meg.

www.lelekpillango.hu

Nézd meg jól ezt a képet és válaszd ki, milyen életet szeretnél!

4

A múlt egy csodálatos kifestőkönyv, és mi nagyon tehetséges színezők vagyunk. A kudarc élménye, vagy inkább emléke lassan vidám árnyalatba öltözik. És mi nap nap után egyre bátrabban vezetjük a kettős könyvelést, hogy aztán váratlan szembesülések hozományaként depresszióba amortizáljuk lelkünket. Miért? Miért vagyunk ilyen elképesztően idióták? Képtelenek vagyunk bármit is kezdeni az idővel, a mások és magunk döntéseivel. Mindent újracsinálnánk, állandóan elszalasztott ziccerekről, rossz húzásokról kesergünk, így rövidítve meg mindenkit. Nagy árat fizetünk, ha nem fogadjuk el a történéseket olyannak, amilyenek. A szeretet nagy bravúrja az elengedés. Így szép és teljes a lecke, amire tanít. Novák Péter

www.lelekpillango.hu

Ha a színes élet, a sikerek, a megoldások mellett döntöttél, kattints ide!

5

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.