familie een gelukkig 2017


1 GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat Berlare Tel.: 052/ Infobrief januari Het team van Basisschool Ten Berge wenst u en uw familie een gelukki...
Author:  Emiel Hugo Koster

1 downloads 8 Views 1MB Size

Recommend Documents


No documents


Infobrief januari 2017

GO! Basisschool ‘Ten Berge’ Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: [email protected] www.tenberge.be

Infobrief januari 2017 1. Het team van Basisschool Ten Berge wenst u en uw

familie een gelukkig 2017 Voor de eindejaarsperiode wensen we: muziek, rust, een gemeend schouderklopje, een goed rapport, plezier, sportieve uitdagingen, een feestje, heerlijke uitslaapmomenten, een nieuw geluk, familiewarmte, leuke cadeautjes, een toffe vriend(in) … en nog heel wat ander moois, zodat we iedereen met opgeladen batterijen terugzien op maandag 9 januari 2017.

2. Kerstmarkt Ten Berge Het schoolteam en de leden van het Ten Berge Team vzw wensen iedereen te bedanken voor hun aanwezigheid op onze geslaagde kerstmarkt. Foto’s -> zie schoolwebsite -> www.tenberge.be We hopen ook in het nieuwe jaar op jullie steun en inzet te mogen rekenen.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

1

Infobrief januari 2017

3. Ben Correct zegt in januari …

4. Digitale schoolkrant Er is een nieuwe aflevering van de digitale schoolkrant door de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Deze schoolkrant kan je enkel lezen via de website van de school -> www.tenberge.be Ook dit jaar verwachten we 2 digitale kranten met telkens een gevarieerd aanbod.

5. Klare afspraken … goede vrienden Omdat het rustig starten van de lessen - zowel ’s morgens als ’s middags belangrijk is voor alle leerlingen, is het uitermate belangrijk dat elk kind tijdig op school aanwezig is. Bij het afhalen van de kinderen vragen we uitdrukkelijk om niet tijdens het lesgebeuren op het domein te komen. Het is aangewezen dat leerlingen in alle rust de lesdag kunnen afsluiten.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

2

Infobrief januari 2017

6. [email protected] (20.01.2017) Aansluitend bij het jaarthema ‘I technology’ kunnen alle leerlingen van BS Ten Berge op vrijdag 20 januari op school genieten van de ‘Technopolisshow’. Kleuters -> speel met lucht Voor kleuters die de wereld nog volop aan het ontdekken zijn, lijkt niets onmogelijk. En bij Technopolis krijgen ze nog gelijk ook. Want wedden dat frietjes kunnen vliegen en dat je over ballonnen kunt lopen zonder dat ze springen? Allemaal dankzij een frisse lading lucht en een flink pak wetenschap. Spelenderwijs ontdekken de kleuters dat lucht niet ‘niks’ is. En dat het op tal van plaatsen voorkomt - ook in hun frisdrank en luchtige verjaardagscake. Leuke ontdekkingen die de nieuwsgierigheid alleen maar aanwakkert. 1e, 2e en 3e leerjaar -> speel met water Technopolis maakt van de wetenschapsles een spektakel. Het enige dat onze medewerker daarvoor nodig heeft, is enkele liters water. Oké toegegeven, ook hulpmiddeltjes als superslurp-poeder, zout, CO2 … en zelfs een fietspomp. Zo ontdekken de leerlingen - terwijl hun mondjes openvallen van verbazing - meer over waterdamp, waterdruk en waterdichtheid, en zetten ze hun eerste stappen in de wereld van de chemie. 4e, 5e en 6e leerjaar -> speel met vuur Brandstof, warmte en zuurstof geven samen vuur. Neem je één iets weg? Dan doven de vlammen. Krik je één element wat op? Dan wakker je de boel aan. Vuur kan dus vonken geven. Bereid je voor op vlammen, spectaculaire knallen én op een reeks vurige weetjes rond verbranding in een automotor en zelfs in je lichaam.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

3

Infobrief januari 2017

7. Poëzie op ‘Ten Berge’ (donderdag 26.01.2017)

De werkgroep ‘Taal en cultuur’ staat in voor de organisatie van de ‘Gedichtendag’. Meer informatie volgt.

8. Facultatieve verlofdag -> maandag 30 januari 2017 Leerlingen en personeel genieten van een vrije dag. Ter informatie Op schoolvrije dagen zijn de leerlingen welkom in de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Berlare (IBO – Initiatief Buitenschoolse Opvang). Meer info: 052/43.25.40 (http://www.berlare.be/ibo.html)

9. Instappers op maandag 9 januari 2017 GO! Basisschool Ten Berge ontvangt na de kerstvakantie 11 nieuwe talentjes. Welkom Finn, Inez, Stef, Lewis, Florian, Josse, Flavio, Axelle, Eleana, Damien, Ayden. Het team staat klaar om jullie met wijsheid, geduld en heel veel liefde te ontvangen.

Gezien de forse groei van onze kleuterafdeling raden we geïnteresseerde ouders aan om hun zoontje/dochtertje tijdig in te schrijven voor dit of voor volgend schooljaar. De vrije plaatsen worden snel ingenomen.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

4

Infobrief januari 2017

10. De leerlingenraad stelt voor …

Elke maand plaatst de leerlingenraad 2 personeelsleden van GO! basisschool Ten Berge in de kijker. In de infobrief van januari 2017 komen directeur Steven en buschauffeur Dirk aan de beurt.

 Interview met directeur Steven Ghys (door Enea en Paulien)

Wat vind je zo leuk aan directeur zijn? Ik vind het prettig om elke dag tussen de kinderen te werken. Ik ben steeds actief, zo blijf ik zelf ook jong. Ik vind het ook fijn dat ik van onze school nog een betere school kan maken. Wat is er moeilijk aan jouw job? Ik probeer altijd mijn best te doen, maar er zullen steeds mensen zijn die met mijn beslissingen niet tevreden zijn. Je kan nooit voor iedereen goed doen. Dat heb ik ondertussen wel al door. Ik moet dat aanvaarden. Wat was jouw kinderdroom? Mijn droom was om leerkracht te worden, om les te geven. Ik heb 16 jaar les gegeven in het secundair onderwijs. Ik gaf Nederlands, geschiedenis en aardrijkskunde aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Daarna hebben ze me gevraagd om directeur te worden. Wie is jouw baas? Dat is de Algemeen Directeur van de Scholengroep Dender, dhr. Michotte. Alle GO! scholen van Aalst en omstreken vormen samen 1 Scholengroep. Het zijn 36 scholen met elk een eigen directeur. Daarboven staat nog 1 directeur en dat is de Algemeen Directeur.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

5

Infobrief januari 2017

Als je iets mag veranderen aan onze school, wat is dat dan? Ik zou heel graag hebben dat er een nieuw en functioneel gebouw komt. Die plannen zijn er, maar het is alleen nog een beetje wachten tot het GO! het licht op groen zet. Daarnaast streef ik naar een school met onderwijs op maat van elke leerling. Heb je ook veel vakantie? Vroeger, toen ik nog leerkracht was, had ik - zoals de juffen en meesters nu - 8 weken zomervakantie. Sinds ik directeur ben, blijven er nog 5 weken over, maar dat is voldoende voor mij. Tijdens de andere schoolvakanties ben ik ook vrij. Wat vond je het saaiste vak vroeger? Wat ik in het lager niet graag deed, herinner ik me niet meer, maar in het secundair had ik een hekel aan de vakken biologie, chemie en fysica. Naar welke scholen ben je geweest? Ik ben eerst naar de gemeenteschool geweest en later naar een GO! basisschool in de buurt. In het secundair ging ik naar het Atheneum van Geraardsbergen om na het 6e middelbaar naar een hogeschool in Gent te gaan. Heb je vroeger nog ander werk gedaan? Na mijn periode als leraar ben ik ook een tijdje zorgcoördinator/leerlingenbegeleider geweest in het secundair onderwijs. Die ervaring komt mij nu goed van pas. Daarna werd ik er technisch directeur. Ik stond onder meer in voor de veiligheid op de school en volgde de stages van de studenten van dichtbij op. Een zeer leerrijke periode. Dank je wel om tijd voor ons vrij te maken. Graag gedaan.

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

6

Infobrief januari 2017

 Interview met buschauffeur/werkman Dirk Raes (door Enea en Paulien)

Wat vind je zo leuk aan je werk op school? Vooral de variatie van het werk. Ik mag met de bus rijden en doe ook allerlei taken op het schooldomein. Het is vaak iets nieuws. Wat vind je moeilijk aan het werk? Dat ik soms te weinig tijd over heb om voldoende onderhoud te kunnen doen. Was dit werk je kinderdroom? Mijn kinderdroom was dit niet echt. Ik heb eerst 29 jaar op een andere plaats gewerkt. Ik zorgde bij de mensen thuis voor hun aansluiting op gas of elektriciteit. Door omstandigheden kon ik daar niet meer blijven. Ik ben dan deze job tegengekomen en ik doe dit graag. Ik droomde ervan om profvoetballer te worden. Het is er jammer genoeg niet van gekomen. Wie is je baas? De directeur van de school. Wat zou je heel graag veranderen aan de school? Het zou heel fijn zijn indien ik meer tijd had om op het schooldomein zelf meer te kunnen werken. Nu ben ik vaak op weg met de schoolbus. Heb je ook zoveel zomervakantie? Het onderhoudsteam begint steeds rond 15 augustus om het schooljaar voor te bereiden. We ruimen het schooldomein op, maken de klassen schoon, … Wat vond je vroeger het saaiste vak? Mijn favoriete vak, dat was zeker en vast sport. Het saaiste vak…. dat was voor mij Frans, want ik was daar niet zo goed in. Naar welke school ben je geweest toen je klein was? In de kleuterschool en de lagere school zat ik in de gemeenteschool van Erpe. Daarna ging ik naar de nieuwe vakschool in Aalst. Dank je wel om tijd voor ons vrij te maken. Graag gedaan. Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

7

Infobrief januari 2017

11.Activiteitenkalender januari 2017 -

Maandag 9 januari

Welkom nieuwe kleuters. Dactyloles 4 (L4-L5-L6)

-

Vrijdag 13 januari

Nieuwjaarsreceptie voor het schoolteam en de leden van Ten Berge Team vzw.

-

Maandag 16 januari

Techniekmiddag (lager)

-

Dinsdag 17 januari

Leerlingenraad

-

Donderdag 19 januari

‘Alles op wieltjes’ Extra les ‘Leren leren’ (L4-L5-L6)

-

Vrijdag 20 januari

Technopolis @school (kleuters / lager)

-

Maandag 23 januari

Dactyloles 5 (L4-L5-L6)

-

Donderdag 26 januari

Gedichtendag

-

Maandag 30 januari

Facultatieve verlofdag: leerlingen vrij

-

Dinsdag 31 januari

L3A+L3B: workshop kunst Wetteren

Steven Ghys Directeur [email protected]

Galgenbergstraat 39 – 9290 Berlare

26/12/16

8

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.