HASZNÁLATI UTASÍTÁS CD-4820-as TIPUSÚ DIGITÁLIS ULTRAHANGOS TISZTÍTÓHOZ


1 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CD-4820-as TIPUSÚ DIGITÁLIS ULTRAHANGOS TISZTÍTÓHOZ Az egységcsomag tart...
Author:  Kornél Balog

0 downloads 3 Views 335KB Size

Recommend Documents


No documents


HASZNÁLATI UTASÍTÁS CD-4820-as TIPUSÚ DIGITÁLIS ULTRAHANGOS TISZTÍTÓHOZ Az egységcsomag tartalma:  1 db készülék  1 db műanyag kosár  1 db hálózati kábel  1 db készülék műanyag fedő  1 db angol nyelvű használati útmutató  1 db magyar nyelvű használati útmutató TERMÉK ADATOK:: 2500 ml-es kapacitás 3000 g bruttó tömegű, a készülék nettó súlya 2500 g melegítő funkció (40 perc alatt 65°C-ra fűt) 160 W telejsítményű 42000 Hz rezgésszámú 5 db prorgam: 90-180-280-380-480 másodperces ciklusidők nagy digitális kijelző anyaga: rozsdamentes acél és ABS színe: fehér a készülék külső méretei: 36x26x23 cm a tisztító kád belső nettó méretei: szélesség 15 cm, átlós hossz: 25 cm, normál hossz 24 cm, magassága 8 cm betáp: 220-240 V, 50 Hz csapvízzel is működik CE megfelelősséggel rendelkezik Az ultrahangos tisztítási technológia során az emberi fül számára nem hallható frekvenciájú (42000 Hz ) rezgéssel a közvetítő folyadékban (ami lehet csapvíz is) milliárdnyi kis buborék szabadul fel. Ezen buborékok szétrobbanásakor nagy energia szabadul fel a tisztítandó tárgy felszínén, amely biztonságosan és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Az ultrahangos tisztítók használata igen egyszerű. Mindazonáltal, hogy a legtöbbet hozza ki új készülékéből javasoljuk, hogy az első üzembehelyezés előtt figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót, amely fontos biztonsági információkat és praktikus tippeket egyaránt tartalmaz. Biztonsági figyelmeztetések Közvetlenül használat után húzza ki a készüléket a hálózatból! Ne merítse a készüléket vízbe vagy egyéb folyadékba! A túlhevülés elkerülése érdekében, minden három egymást követő 480s-os ciklus után cserélje ki a vizet a tartályban és tartson három perc szünetet! Tartsa a készüléket kisgyermekek által elérhetetlen helyen!

Ne használja a készüléket üres tartállyal! A folyadék mindig a minimum szint felett és a maximum alatt legyen! Tartsa távol a készüléket és a kábelt sugárzó hőtől! Bekapcsolt állapotban ne hagyja őrizetlenül! Ne használjon a tartályban abrazív, illetve korrodáló anyagokat! Folyadékkal való feltöltés előtt húzza ki a hálózati csatlakozót! Soha ne használja a készüléket, hogyha a kábel illetve a készülékház láthatóan sérült! Ilyen esetben mihamarabb vegye a fel a kapcsolatot a forgalmazóval vagy a szervizzel. Ne takarja el a készülék házán található szellőzőnyílásokat! Ami tisztítható a készülékben: Ékszerek: nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók, karkötők Szemüvegek, napszemüvegek, 30m vagy annál mélyebb vizállóságú órák Fogászati kézi műszerek, eszközök, kézi darabok, fogsorok Fém alkatrészek: csavarok, fogaskerék, stb. Konyhai eszközök: kanalak, villák, kések, fém eszközök Egyebek: vizálló villanyborotvák, cumik, fésűk, műanyag gyermek játékok És amit ne tisztítsunk a készülékben: Bizonyos ékszerek smaragd, gyémánt, elefántcsont, korall - Ezen anyagok felszínén színelváltozás vagy fényességbeli eltérés jöhet létre azáltal, hogy tisztítás közben a felszíneik egymáshoz surlódnak. Precíziós fémek forrasztott fémek, elektromosan felületkezelt fémek - Az ultrahangos tisztítás hatására a forrasztások elválhatnak egymástól, illetve a fémbevonat megsérülhet. Egyebek fa, üveg, kontaktlencse, kerámia - Ezen anyagokban található mikrorepedések jelenléte esetén az anyagok eltörhetnek. Javasolt felhasználási területek Ékszerészet Kémiai labor Fogászati rendelő Háztartás Vendéglátás Precíziós műszerészet

Kezelési útmutató 1. Vegye le a fedelet és helyezze a tisztítandó eszközöket a műanyag tálcára. Mindig használja a műanyag tálcát a karcolódás elkerülése végett. 2. Töltsön a tartályba vizet, vagy más közvetítő folyadékot a MIN, illetve MAX jelzéseknek megfelelően. 3.

Csatlakoztassa a hálózati kábelt először a készülékbe majd a hálózati aljzatba.

4.

Bekapcsolást követően a 180 s, mint leggyakoribb tisztítási ciklusidő jelenik meg a kijelzőn.

5. A SET gomb megnyomásával öt különböző ciklusidőből választhat. (180s- 280s- 380s- 480s90s) 6.

Az ON gomb megnyomásával a ciklus elindul, amikor a zöld visszajelző kigyullad.

7. Amikor az időzítő a ciklus végén 000-ra kifut a készülék automatikusan leáll. Az OFF gomb megnyomásával megszakítható, illetve az ON gombbal folytatható a tisztítás. 8. A vízmelegítő funkció használatához nyomja meg a TC gombot. A kijelző bal oldalán lévő piros visszajelző kigyullad, majd a fűtőszál 65 Celsiusra melegíti a tisztítófolyadékot átlagosan 40 perc alatt. Az emelkedő hőmérsékletet nem jelzi ki. Karbantartás A tisztítókészülék több védelmi funkcióval van ellátva, viszont a víz nélküli üzemeltetés megrövidíti a készülék élettartamát. A készülék túlmelegedési védelemmel van ellátva, mindazonáltal a készülék élettartamának meghosszabbítása érdekében tanácsos három egymást követő, fűtéssel használt ciklus után tanácsos 15 perc szünetet tartani. Használat után húzza ki a hálózati csatlakozót, majd ürítse ki a tartályt. Tiszta, száraz ruhával törölje ki a tartályt. Tárolja hűvös száraz helyen. Gyakori kérdések Hogyan kell az ultrahangtisztítót tisztán tartani?  Használjon megfelelő nemesacél tisztító port a tartály szennyező foltjainak eltávolítására.  Ha a külső keret piszkos, törölje le nedves ruhával és háztartási tisztítóval.  Amennyiben a tartály megkarcolódott, használjon lehetőleg finom homokpapírt és távolítsa el a karcolást a tartály átpolírozásával.

Miért kell kosarat / betétet használni? A nehéz és szúrós anyagrészek a tartályt vagy az érzékeny alkatrészeket felsérthetik vagy megkarcolhatják. Ne használjon nehéz vagy sűrű anyagból (ehhez tartoznak a puha anyagok is, mint gumi, fa vagy textília) készült kosárbetéteket, mivel ezek elnyelik az ultrahang energiát és a tisztítás teljesítményét csökkenthetik.

Szabad-e ultrahangos tiszítás közben a vízbe nyúlni? Üzem közben ne nyúljon a vízbe, mivel az ultrahang hullámok energiája elég nagy ahhoz, hogy tartósan károsítsák az izületi szöveteket. Milyen gyakran kell a vizet cserélni? Ha a víz túl piszkos, sürgősen ki kell cserélni. A tisztító folyadékot napi használat esetén naponta cserélni kell. A túl erős elszennyeződöttség a teljesítményt csökkentheti vagy szélsőséges esetben az ultrahang tisztítót is károsíthatja. Mennyi ideig tart megtisztítani a sebészeti műszereket? A tisztítás kb. 3-5 percet vesz igénybe. A túl hosszú tisztítási idő a szennyező részecskék újrafelrakodásához vezethet. Általában nehéz receptet adni az ideális tisztítási időre, mivel ez sok tényezőtől függ: a műszerek nagyságának és súlyának különbözősége, a megfelelő tisztító folyadék felhasználásától vagy a készülék megtöltési mennyiségétől. Ezért érdemes kevés műszerrel kezdeni, ezek gyorsan és alaposan megtisztíthatók és a mennyiséget növelve addig hogy a kívánt tisztítási hőfok fennmaradhasson.

Mely tisztítószerek alkalmasak a sebészeti és orvosi készülékek tisztítására? Használjon kizárólag semleges vagy enyhén bázikus tisztítószert. Ez csak kevéssé habzik, mivel a hab a műszeren a kivétel után megtapadhat. Ne használjon kloridtartalmú vagy korrozív vegyszereket. Némely vegyi adalék a kavitációs hatást gátolhatja. Kétséges esetben érdeklődjön a forgalmazónál! Miért szükséges a tisztítást követő öblítés? Az öblítés sok alkalmazást követően éppúgy szükséges, mint a tisztítás és ugyanazzal a hozzáértéssel kell végezni. Az öblítéssel a tisztítófolyadék és a feloldott szennyeződés maradványok távolíthatók el. Az anyagok, melyeket de-ionizált vízzel alaposan leöblítenek, teljesen tiszták és vízfoltok sincsenek rajta. Mennyi teljesítmény szükséges? Tud-e egy készülék túl sok teljesítményt leadni? A szükséges ultrahang teljesítmény a tisztító folyadék nagyságától és a szennyeződés mértékétől függ. Minél komplikáltabb a felhasználási feladat, annál több energiára van szükség a tisztításhoz. A túl nagy teljesítmény az érzékenyebb anyagok kavitáció okozta eroziójához vezethet. Különösen érzékeny erre az alumínium, réz, bronz és más puha fém. Káros-e az ultrahangos tisztítás? Az ultrahang tisztításnál használt frekvenciák az ember által hallható tartomány felettiek és nincsnek semmilyen behatással az emberi érzékszervekre. Az ultrahang, melyet a levegő továbbít, szintén nem hat ki károsan a bőrre. Az ultrahangot általában az emberi test vizsgálatára használják, pl. a terhességi gondozás során. Hogy lehet megállapítani, hogy az ultrahang tisztító jól mőködik?

Különböző módszerek vannak a napi munka során annak megállapítására, hogy az ultrahang tisztító berendezés jól mőködik, pl. a klasszikus „alumínium fólia-teszt” vagy kerámiafelületről grafit eltávolítása. Igényesebb alkalmazásoknál vannak alternatív megoldások a hatékonyság ellenőrzésére, elektromos nagyság mérésével, mint ellenállás és a transzformátor kapacitása és a generátor be- és kimenő teljesítménye. Amennyiben ezen értékeknél kis eltérések mutatkoznak, az ideális mőködés nagyon valószínű. Sok sikert a használatához!

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.