Inbouwhaarden CV-inbouwhaarden


1 Inbouwhaarden CV-inbouwhaarden2 ECKA 67/45/513 Vuur, dat is al sinds de oertijd een plaats om samen te komen. Het hart van het huis, waar we bijeenk...
Author:  Adriaan Bogaerts

0 downloads 62 Views 6MB Size

Recommend Documents


No documents

Inbouwhaarden CV-inbouwhaarden

ECKA 67/45/51

Vuur, dat is al sinds de oertijd een plaats om samen te komen. Het hart van het huis, waar we bijeenkomen en ons hele leven lang graag naar terugkeren. Hoxter laat zich inspireren door de combinatie van een jarenlange traditie en de behoefte van de moderne tijd. Het resultaat zijn inbouwhaarden met een strak design, een robuuste constructie en innovatieve techniek. De beste haardbouwers ontwerpen uw haard op maat en veranderen uw leefruimte in een warme thuis.

4

“Het is niet nodig om de grootste te zijn. Het is belangrijk om de beste te worden.” Er zijn situaties waarin het nodig is om compromissen te vinden. En er zijn situaties waarin het belangrijk is om geen enkele toegeving te doen. Dat gold tien jaar geleden reeds, toen wij de firma Hoxter hebben opgericht, en dat geldt vandaag nog steeds. Dankzij deze filosofie vindt u onze producten terug in technische, esthetische en functionele hoogstandjes. Wij hebben het geluk dat we met de beste haardbouwers kunnen samenwerken en met hen uw dromen voor een gezellige thuis kunnen waarmaken. Want geen enkele moderne technologie kan de warmte en de fascinatie van een atuurlijk vuur vervangen. Richard Dorazil, Petr Banasinski Zakladatelé firmy Hoxter

5

De beste technologieën beginnen bij de details Ook het kleinste onderdeel heeft een welbepaalde plaats en functie. Topkwaliteit is enkel haalbaar met kwalitatief hoogwaardige materialen en betrouwbare medewerkers. Wij focussen op de wensen van de gebruiker en een gedetailleerde technische afwerking. HOXTER-producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en staan garant voor een maximaal bedieningscomfort.

6

ECKA 90/40/40

7

HAKA 89/72

UKA 69/48/69/51

10

Het comfort van een schone ruit Een schone ruit behoort bij de ontwikkeling van HOXTER-producten tot de hoogste prioriteiten. Het toevoersysteem van de verbrandingslucht is zo geconstrueerd dat alle lucht die naar de verbrandingskamer wordt toegevoerd, langs de ruit stroomt. Door de luchtstroom ontstaat een dynamische bescherming die ervoor zorgt dat roet en stof teruggevoerd worden naar de verbrandingsruimte. Dankzij deze zelfreiniging blijft de ruit schoon en wordt de periode tussen twee onderhoudsbeurten langer. De netheid wordt ook sterk beïnvloed door de vochtigheid van het verbrande hout, de trek van de schoorsteen en de regeling van de luchttoevoer.

11

UKA 56/50/56/52

12

Eenvoudige bediening De verbrandingskamers van de HOXTER-producten zijn zo afgedicht, dat het vuur meteen reageert op elke beweging van de luchttoevoerhendel. De veiligheid en het bedieningsgemak komen in geen geval in het gedrang door de hoge temperaturen in de verbrandingskamer. Die bedieningsonderdelen zijn zo ontworpen, dat ze tijdens het gebruik van het toestel op een natuurlijk wijze afgekoeld worden. Het afkoeleffect wordt versterkt door het gebruik van geschikte materialen, bijv. roestvrij staal. Niet alleen aan die eigenschappen, maar ook aan het design en een eenvoudige bediening werd veel aandacht besteed. De vormen en de vereiste bewegingen voor de bediening van de onderdelen zijn zeer natuurlijk en intuïtief.

13

HAKA 89/45

Individueel design Bekleding met lichte of donkere vuurvaste steen. Bij donkere bekleding is het materiaal volledig in de massa gekleurd, niet enkel het oppervlak. Deurknop en luchthendel uit roestvrij staal of met zwarte teflonbekleding. Een uitgebreid portfolio van kozijnen en lijsten inclusief de mogelijkheid van individueel maatwerk. Wij garanderen originaliteit voor uw handgemaakte haard.

16

17

HAKA 89/45

20

Dubbele beglazing De dubbele beglazing is aangepast aan de hedendaagse bouwnormen. Moderne vormen van isolatie zorgen voor een beduidend lagere energiebehoefte van zowel hele huizen als afzonderlijke kamers. De dubbele beglazing verhoogt de isolerende eigenschappen van de deur, zodat er minder warmte door de deur wordt uitgestraald in de kamer. Dit voorkomt dat de temperatuur in kamers met een lagere energiebehoefte té hoog oploopt.

Temperatuur in de verbrandingskamer [°C]

Enkele beglazing

Dubbele beglazing

800 700 600 500 400 300

4 kg

200 100 0 0:00

6 kg 0:30

1:00

1:30

2:00 Brandduur [h]

ECKA 67/45/51 * De opgegeven waarden werden gemeten bij het model ECKA 67/45/51W bij een gebruik van 6kg + 4kg hout.

21

ECKA 67/45/51

Bijvullen langs de achterzijde Het voordeel van bijvullen langs de achterzijde zit in de bediening van de verbrandingskamer. De ruit biedt een vrij zicht op het vuur vanuit de leefruimte en de achterste deur wordt enkel gebruikt om brandhout toe te voegen vanuit de gang of een technische ruimte. Die achterste deur is zo geconstrueerd dat ze van de voorkant niet door de ruit te zien is. Deze deur beïnvloedt noch de hoge verbrandingsefficiëntie noch de schone ruit.

24

HAKA 89/45

HAKA 67/51

Accumulerende haard De stralingswarmte geproduceerd door de inbouwhaard heeft een positief effect op de gezondheid. Net als de straling van de zon, heeft het dezelfde golflengte. Stel je voor dat je net warmte hebt opgeslagen tijden een stookbeurt en dat je langer dan 8 uur kunt genieten van de aangename stralingswarmte. Ingebouwde open haarden kunnen dergelijke mogelijkheden hebben dankzij een extra opslagmassa. Ofwel in de vorm van speciale dubbele ringen van Hoxter of met een externe opslagmassa. De rookgassen die door deze elementen passeren, brengen een deel van hun warmte-energie over in een zich opstapelende massa en worden vervolgens langzaam de kamer afgegeven. Geniaal en eenvoudig en daarboven effectief tot het maximum.

27

UKA 69/48/69/51

Accumulerende ringen Met de Hoxter accumulatieringen wordt de warmteopslagcapaciteit van het toestel sterk verhoogd. De energie die opgeslagen wordt in 150 Kg massa (5 ringen) vormt een bron van vele uren stralingswarmte nadat het vuur is uitgedoofd. Door de dubbele ringconstructie en de speciale spiraalvorm binnenin wordt de warmte in de rookgassen efficiënt overgedragen op de opslagmassa. Het is een eenvoudige, stroomloze verwarmingsoplossing.

30

ECKA 51/51/51

31

UKA 69/48/69/51

ECKA 50/35/45

34

Cv-inbouwhaard Een cv-inbouwhaard dient als warmtebron voor het verwarmen van het hele huis en/of van water voor sanitair gebruik. De warmte uit de verbrandingskamer wordt grotendeels overgedragen op een rond en boven de verbrandingskamer aangebrachte water-warmtewisselaar. Het water dat in de warmtewisselaar tot 70-80°C verwarmd is, wordt naar een buffervat geleid. De in het buffervat opgeslagen warmte wordt vervolgens gebruikt volgens de behoeften: voor het verwarmen van radiatoren, vloerverwarming of water voor sanitair gebruik.

35

UKA 37/55/37/57

38

ECKA 67/45/51

Elektronische luchtaanvoer ABRA 6.1 Stuureenheid

The elektronische luchtsturing registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig om de houtenergie zo efficiënt mogelijk vrij te stellen. Eens het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep volledig gesloten. Dit systeem verzekert u van een schone, zuinige houtverbranding, ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden.

Display

The technologische vernieuwing van dit toestel betreft een moderne design en praktijkgerichte oplossingen: de mobiliteit van de display, geen mechanisch contact tussen de componenten, eenvoud in gebruik en de duurzaamheid van elk onderdeel.

Luchtklep

39

HAKA 150/51

Hoxter dienst na verkoop We kennen onze producten en we zijn er voor u als dat nodig is. We lossen alle problemen in een paar dagen tijd op, ook dankzij ons brede netwerk van goed opgeleide verdelers in Europa. Deze staan voortdurend in verbinding met onze technici uit productontwikkeling en productie, die de producten als geen ander kennen. De revisie-openingen binnenin onze haarden staan toe om bewegende delen te herstellen van binnen uit. Met uitzondering van cv-haarden zijn geen revisie-openingen in de haardmantel noodzakelijk.

ECKA 67/45/51

42

43

ECKA 90/40/40

Vlakke haarden

HAKA 37/50

A+

HAKA 37/50G(N)

A

Diepe brandkamer (Secondaire verbrandingskamer)

HAKA 63/51

A

HAKA 67/38(N)

A

(Secondaire verbrandingskamer)

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 (8) kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 (8) kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

84 %

16 %

HAKA 60/50S(h)

A

84 %

16 %

HAKA 67/51h

A

82 %

18 %

HAKA 78/57(h)

A+

83 %

17 %

HAKA 89/72h

A

smaller installation dimensions

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 9–18 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

80 %

46

20 %

82 %

18 %

78 %

22 %

73 %

27 %

HAKA 89/45(h)

A

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–16 kW

HAKA 110/51h

A

HAKA 150/51h

A+

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 9–18 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–20 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg Verdeling van het vermogen 81 %

19 %

78 %

22 %

68 %

De technische data en tekeningen zijn beschikbaar

Inbouwhaard (+ bijkomende opslagmassa)

op onze website www.hoxter.de

Glasraam (dubbel glas)

32 %

47

Tunnelhaarden

HAKA 37/50T

A

HAKA 63/51T

A

HAKA 60/50T(h)

A

HAKA 78/57T(h)

A

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

70 %

66 %

68 %

75 %

25 %

HAKA 89/45T(h)

A+

30 %

HAKA 110/51Th

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 9–18 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

65 %

59 %

48

35 %

41 %

A+

34 %

32 %

Hoekhaarden

ECKA 50/35/45(h)

A

ECKA 51/51/51(h)

A+

ECKA 60/35/50S(h)

A

smaller installation dimensions

ECKA 67/45/51(h)

A+

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–13 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–13 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,0 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

74 %

74 %

75 %

75 %

25 %

ECKA 76/45/57h

A+

25 %

ECKA 70/40/38(N)

A

26 %

ECKA 90/40/40h

26 %

A

(Secondaire verbrandingskamer)

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–16 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–16 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 6 (8) kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

70 %

76 %

30 %

24 %

55 %

De technische data en tekeningen zijn beschikbaar

Inbouwhaard (+ bijkomende opslagmassa)

op onze website www.hoxter.de

Glasraam (dubbel glas)

45 % (enkel glas)

49

Driezijdige haarden

UKA 37/55/37/57h

A

UKA 37/75/37/57h

A

UKA 37/95/37/57h

A

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–14 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 9–17 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

52 %

49 %

48 %

48 %

UKA 56/50/56/52h

A

51 %

UKA 69/48/69/51h

A

52 %

UKA 86/50/86/52h

A

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 6–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–15 kW

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 4,5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5 kg

Hoeveelheid brandstof bij gebruik met bijkomende opslagmassa: 5 kg

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

48 %

45 %

45 %

52 %

55 %

Inbouwhaard (+ bijkomende opslagmassa) Glasraam (enkel glas) 50

55 %

CV-inbouwhaarden Vlakke haarden

HAKA 37/50WI

A

HAKA 63/51WI

A+

HAKA 63/51Wa

A+

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–10 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–24 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–24 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

80 %

6 % 14 %

HAKA 67/51Wh

A+

75 %

8%

17 %

HAKA 78/57W(h)

A+

63 %

20 %

HAKA 89/45Wh

A+

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–22 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–24 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–24 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

73 %

10 %

17 %

66 %

12 %

22 %

72 %

17 %

9%

19 %

Warmtewisselaar De technische data en tekeningen zijn beschikbaar

Inbouwhaard

op onze website www.hoxter.de

Glasraam (dubbel glas) 51

CV-inbouwhaarden Tunnelhaarden

HAKA 63/51WT

A+

HAKA 78/57WT(h)

A+

HAKA 89/45WT(h)

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–19 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–22 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 10–22 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

55 %

15 %

30 %

55 %

13 %

32 %

CV-inbouwhaarden Hoekhaarden

ECKA 50/35/45W(h)

A+

ECKA 67/45/51W(h)

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 5–12 kW

Vermogen bij gebruik met rechtstreekse aansluiting op de schoorsteen: 8–17 kW

Verdeling van het vermogen

Verdeling van het vermogen

65 %

10 %

25 %

67 %

7%

A+

26 %

Warmtewisselaar De technische data en tekeningen zijn beschikbaar

Inbouwhaard

op onze website www.hoxter.de

Glasraam (dubbel glas)

52

55 %

10 %

A+

35 %

Handgreep en kaders

Inox veer handgreep

Inox platte handgreep

Inox luchtregeling

Inox handgreep

Zwarte veer handgreep

Zwarte platte handgreep

Zwarte luchtregeling

Zwarte handgreep

Afneembaar handvat

Behuizing voor het verwijderbare handvat

Afdekkader 2 x 45°

Afdekkader 1 x 90°

Afdekkader 1 x 90° (ECKA)

Opbouwkader 50 mm 53

ECKA 90/40/40 – Auggen – Deutschland 1 ECKA 67/45/51 – Sinsheim – Germany 2–3 ECKA 90/40/40 – Tübingen – Germany 6–7 HAKA 89/72 – Helsinki – Finland 8–9 UKA 69/48/69/51 – Tenningen – Germany 10–11 UKA 56/50/56/52 – Brno – Czech republic 12–13 HAKA 89/45 – Topolcianky – Slovakia 14–15 HAKA 89/45 – Brno – Czech republic 18–19 ECKA 67/45/51 – Sinsheim – Germany 20–21 ECKA 67/45/51 – Bratislava – Slovakia 22–23 HAKA 89/45 – Helsinki – Finland 25 HAKA 67/51 – Szczyrk – Poland 26–27 UKA 69/48/69/51 – Gerlingen – Germany 28–29 ECKA 51/51/51 – Neuenburg – Germany 30–31 UKA 69/48/69/51 – Tenningen – Germany 32–33 ECKA 50/35/45 – Agard – Hungary 34–35 UKA 37/55/37/57 – Pfaffenweiler – Germany 36–37 ECKA 67/45/51 – Kiev – Ukraine 38–39 HAKA 150/51 – Brno – Czech republic 40–41 ECKA 67/45/51 – Eppingen – Germany 42–43 ECKA 90/40/40 – Auggen – Germany 44–45

IMPORTEUR

BELGIË Dutry & Co NV. Jagershoek 10 8570 Vichte Tel.: 056 / 77 60 90 Fax: 056 / 77 42 94 E-mail: [email protected] www.dutry.be

NEDERLAND Dutry & Co Nederland Archimedesstraat 12 NL3316 - AB Dordrecht (uitsluitend postadres, geen toonzaal) Tel.: 078 / 639 04 76 Fax: 0032 56 / 77 42 94 E-mail: [email protected] www.dutry.nl

HOXTER GmbH Hersbrucker Straße 23 91244 Reichenschwand DEUTSCHLAND Tel.: +49 (0)9151 8659 163 E-mail: [email protected]

www.hoxter.de

VERSIE 01/2019 NL-M1000217 Wijzigingen en vergissingen voorbehouden. De technische data en tekeningen zijn beschikbaar op onze website www.hoxter.de

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2020 TIXPDF.COM - All rights reserved.