Onder het motto "Licht Aan" schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg. Lees verder hoe wij dit vorm hebben gegeven


1 INNOVATIEMARKT 2019 Silicon Venturing Rotterdam Onder het motto "Licht Aan" schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg. Lees verder h...
Author:  Hendrik Geerts

0 downloads 26 Views 6MB Size

Recommend Documents


No documents

INNOVATIEMARKT 2019

Silicon Venturing Rotterdam Onder het motto "Licht Aan" schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg.

Lees verder hoe wij dit vorm hebben gegeven.

Silicon Venturing Silicon Venturing Rotterdam is een minor van de Hogeschool Rotterdam, waarin  studenten een andere vorm van onderwijs krijgen. In plaats van in een klaslokaal zitten en naar een docent moeten luisteren, worden de studenten uitgedaagd op de werkvloer. Zo ervaren zij het echte werkleven en begrijpen ze problemen op de werkvloer beter.  In het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht hebben de studenten een uitdagende plek om te werken. Zij krijgen als opdracht een probleem in het Albert Schweitzer ziekenhuis te vinden en dit door middel van technologische ontwikkelingen op te lossen. Dit resulteerde tot vele leuke innovaties in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld ; In 2017 introduceerde het SVR-team een robot die buisjes bloed van de dialyseafdeling naar het laboratorium brengt. Dit bespaart personeelskosten, omdat dialyseverpleegkundigen nu minder hoeven te lopen.

Het SVR-team 2018/2019 is een multidisciplinair team van acht studenten, die in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht een ontdekkingstocht zijn gestart naar verschillende problemen. Onder het motto "Licht Aan" wordt er een nieuw licht op de zorg geschenen. De missie van dit SVR-team was het bevorderen van het welzijn en de gezondheid door middel van technologische innovatie en een frisse blik. Hieruit zijn drie startups ontstaan die zich bezich houden met het ontwerpen, testen en implementeren van relevante technologische innovaties die bijdragen aan de houdbaarheid van de zorg.

licht aan

"Geen busyness, maar business!" Gerard van der Star (Hoofddocent minor Silicon Venturing Rotterdam )

In deze folder 1.

Invent Verspilling van voorraad medische apparatuur in het ziekenhuis tegengaan.

3.

DDL innovations Patiënten zelfstandig parameters laten meten.

5. Fit-Trade

Het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Invent Veel ziekenhuizen hebben een grote voorraad aan medische apparatuur. Deze voorraad wordt niet efficiënt beheerd, waardoor er veel verspilling plaatsvindt. De startup "Invent" verzamelt data en verwerkt deze tot waardevolle sturingsinformatie, waardoor voorraad optimaal ingezet en ingekocht kan worden. Invent vermindert de verspilling van voorraad in het ziekenhuis. Ook bij aanbestedingen kan Invent een objectieve onafhankelijke inventarisatie uitvoeren.  "Met een slimme scantool vullen we naar de wensen van de klant een database. De data is direct beschikbaar voor de klant. Analyses en nader onderzoek behoren tot de mogelijkheden."

INVENT Inventarisatie, analyse, advies.

1.

Contact: [email protected] [email protected]

2.

DDL innovations In het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht worden van de meeste patiënten op de polikliniek verschillende parameters gemeten. De zorgverlener meet deze waarden, die handmatig worden overgenomen in het elektronisch patiëntendossier. Op de poli Maag-, darm- en leverziekten van het ASz moest de medisch secretaresse meelopen om het gewicht van patiënten te noteren. Door onder andere de weegschaal te verplaatsen meet de patiënt nu zelfstandig zijn gewicht. Hierdoor vervalt het onnodig lopen van de medisch secretaresse. In de nieuwe situatie (zie afbeelding) meet de patiënt zijn gewicht bij de weegschaal voorin de poli. De weegschaal print een bon uit met hierop het gewicht. Deze neemt de patiënt mee naar de balie, waar hij zich aanmeldt.

3.

Het doel van DDL innovations is het optimaliseren van de patiëntenreis door de patiënt zelfstandig metingen uit te laten voeren. DDL adviseert het ziekenhuis met betrekking tot nieuwe technologieën omtrent zelfmeting. De startup fungeert als tussenpersoon tussen de leverancier en het ziekenhuis. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Alphatron Medical Systems. Om een beeld te schetsen van hoe de toekomst eruit ziet, heeft de startup samen met Alphatron Medical Systems een WellPoint kiosk beschikbaar gesteld. Met behulp van deze kiosk kunnen patiënten zelfstandig hun bloeddruk, gewicht en saturatie meten. De gemeten waarden worden afgedrukt op een ticket.

Contact: [email protected]

4.

Fit-Trade In de afgelopen dertig jaar is het aantal mensen met overgewicht in Nederland toegenomen tot bijna de helft van de volwassenen (CBS). Overgewicht behoort dan ook tot de belangrijkste uitdagingen binnen de gezondheidszorg. Een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging zorgt voor evenwicht tussen de energie-inname en het energie verbruik. Deze energiebalans zorgt voor een gezond gewicht (GGD). De startup Fit-Trade wil een gezonde levensstijl bevorderen door gezonde voeding en beweging aantrekkelijker te maken.

5.

Om erachter te komen of consumenten van een lokale supermarkt gestimuleerd kunnen worden om te sporten is een pilot gestart. Deze pilot is in samenwerking met AKMARKT en Fit For Free Bergen op Zoom. Tijdens deze pilot krijgen consumenten spaarpunten bij aankoop van gezonde producten. Bij een volle spaarkaart kunnen de punten worden verzilverd voor bijvoorbeeld een dag gratis sporten. Benieuwd naar de resultaten? Neem contact met ons op via [email protected]

6.

INNOVATIEMARKT 2019

Silicon Venturing Rotterdam LinkedIn: Silicon Venturing WWW.SILICONVENTURING.NL

SILICON VENTURING

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.