THE ART OF PERFORMANCE


1 NEW JAGUAR XJ2 3 THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innove...
Author:  Tine Willemsen

0 downloads 52 Views 14MB Size

Recommend Documents


No documents

NEW JAGUAR XJ

THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren, wij ontwikkelen, wij ontwerpen. Wij zetten nieuwe maatstaven en verleggen die vervolgens. Nog verder. Voorbij conventionele grenzen. Dat is het punt waar prestaties veranderen in een kunstvorm. Jaguar. The Art of Performance.

INHOUD INTRODUCTIE

INFOTAINMENT

Het concept van de XJ

06

InControl-technologie

XJ – de feiten

08

InControl Touch Pro en InControl Connect Pro

43

Audio

44

ONTWERP

40

Exterieurprincipes

10

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

Exterieur – een nieuw gezicht

13

Geavanceerde bestuurderondersteuning

46

Exterieuraanzicht

15

Efficiënte technologieën

48

Interieurtechnologie

17

Interieur – luxe

18

Interieur – comfort

21

Interieur – ruimte

22

PRESTATIES

PERSONALISERING

XJ – uw keuze

50

Kies uw motor

52

Kies uw uitvoering

54

Kies uw opties

56

Motoren

24

Kies uw lakkleur

64

Geheel aluminium carrosserie

26

Kies uw lichtmetalen velgen

66

Advanced Driving Dynamics

28

Kies uw interieur

68

XJR – prestaties en luxe

33

Kies uw Jaguar accessoires

84

XJR – sportieve stijl

34

Technische gegevens

86

Afmetingen

88

RIJTECHNOLOGIE

All Surface Progress Control

36

JAGUAR WORLD

Geavanceerde aandrijftechnologie

38

Jaguar Experience

90

The World of Jaguar

92

Technisch woordenboek en algemene informatie

94

Scan en ontdek meer over de nieuwe Jaguar XJ

GETOONDE AUTO: XJ R-SPORT STANDARD WHEELBASE IN ULTIMATE BLACK

INTRODUCTIE

HET CONCEPT VAN DE XJ De nieuwe XJ is Jaguar's vlaggenschip, de perfecte combinatie van baanbrekende technologie, sportieve rijdynamiek en weldadige luxe. De nieuwe, assertievere styling trekt de aandacht met een nieuw front, rechtere grille en nieuwe, efficiëntere LED-koplampen met unieke ‘Double J’ dagrijverlichting. State-of-the-art systemen houden u veilig en geïnformeerd. De schoonheid en het vakmanschap van de XJ zijn gecombineerd met het vermogen en de rijbeleving die u verwacht van een Jaguar. In het interieur is er ruimte om u uit te strekken, te ontspannen of te werken, dankzij onze nieuwste connectivity-technologie, InControl Connect Pro. De XJ biedt alles om uw reizen productief, entertained en ontspannen te maken.

GETOONDE AUTO: XJ AUTOBIOGRAPHY LONG WHEELBASE IN DARK SAPPHIRE

06 |

INTRODUCTIE

ALTIJD VERBONDEN

XJ – DE FEITEN

InControl Connect Pro is een serie apps en technologieën die uw XJ verbonden houden met de buitenwereld. Het maakt bijvoorbeeld het gebruik van handige smartphone-apps mogelijk vanaf het touchscreen van de auto. Een krachtige antenne zorgt voor een 3G-internetverbinding die toegankelijk is via een WiFi-hotspot in de auto. Met InControl Remote Premium kunt u uw XJ controleren en commando's geven vanaf overal ter wereld en zelfs uw auto voorverwarmen of -koelen voordat u instapt.

Jaguar's nieuwe technologie is gericht op het verbeteren van het rijplezier voor u en uw passagiers. Dynamische systemen ondersteunen prestaties, handling en comfort. De XJ biedt ook de nieuwste connectivity-technologie, een sterkere dieselmotor en een uitgebreid programma luxueuze interieuropties.

KRACHTIGE, NIEUWE 300 PK DIESELMOTOR

De nieuwe, sterkere 300 pk 3.0 liter V6 twin turbodiesel maakt nog betere prestaties en een lager brandstofverbruik mogelijk. Dankzij een koppel van 700 Nm stuwt hij de XJ in slechts 6,2 seconden van 0-100 km/h. Mede door de achttraps automatische transmissie en een intelligent Stop/Start-systeem heeft hij een gemiddeld verbruik van 5,7 l/100 km en een CO2-emissie van slechts 149 g/km.

JAGUAR CARE

De XJ wordt standaard aangeboden met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking en inclusief regulier onderhoud en uitgebreide Jaguar Roadside Assistance. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Dit maakt de totale gebruikskosten van de XJ tot een van de laagste in zijn klasse.

COMPLEET ALUMINIUM CONSTRUCTIE

De geheel aluminium carrosseriestructuur van de XJ is niet alleen sterk en torsiestijf, maar ook extreem licht. Daardoor is de auto bijzonder wend- en handelbaar, en biedt hij een lager brandstofverbruik. De 100 procent aluminium monocoque-carrosserieconstructie is compleet geklonken en heeft geen enkele lasnaad. Dit maakt de XJ tot een van de lichtste auto's in zijn klasse en bovendien tot een van de veiligste. Enkele op deze pagina's beschreven kenmerken zijn optioneel en kunnen per land verschillen. GETOONDE AUTO: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN QUARTZITE MET PREMIUM REAR SEAT PACK (OPTIE) EN HELDER GLAS (OPTIE)

08 |

INTRODUCTIE

INCONTROL TOUCH PRO

Muziek, video, navigatie en alle essentiële boordsystemen, inclusief Bluetooth® mobiele telefoonintegratie, bevinden zich onder handbereik. Het 8" touchscreen van de XJ reageert op bekende smartphone schermcommando's als 'swipe & stretch'bewegingen en maakt gebruik van een krachtige Intel Quad Core Processor voor een snelle respons en de nieuwste graphics.

'DOUBLE J'-KOPLAMPEN

Jaguar's unieke 'Double J'-dagrijverlichting geeft de XJ een nieuwe en markante uitstraling. De LED-koplampen produceren een 'witter' licht dan conventionele Xenon-verlichting. Omdat dit LED-licht sterker overeenkomt met daglicht, worden objecten beter herkend door uw ogen, waardoor comfort en veiligheid bij rijden in het donker toenemen.

QUILTED LEDEREN STOELBEKLEDING

Portfolio- en Autobiography-uitvoeringen zijn uitgevoerd met prachtige, nieuwe stoelen met een klassieke uitstraling. De stoelbekleding in Softgrain leder wordt geaccentueerd door een nieuw Diamond Quilted stikpatroon met contrasterende stiknaden. Ook de rest van het interieur onderscheidt zich door zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren.

ONTWERP

EXTERIEURPRINCIPES KRACHTIGE HOUDING

De XJ onderscheidt zich: machtig, elegant en krachtig. De gestroomlijnde vorm van de XJ is ontworpen voor optimale aërodynamische efficiency. Deze reduceert luchtweerstand tot een minimum en verbetert acceleratie, brandstofverbruik en CO2-emissies. De vorm is het resultaat van uitgebreide computermodellen, waarin esthetisch design en aërodynamica samenwerken. De omlijsting van de zijruiten in Chrome benadrukt de pure, gestrekte vorm van de XJ. Ook de lage, brede houding en de lange, strakke taillelijn creëren een krachtige dynamiek. Daarbij voelt het interieur ruim en licht, dankzij het glazen panoramadak en het slimme design.

GETOONDE AUTO: XJ AUTOBIOGRAPHY LONG WHEELBASE IN DARK SAPPHIRE MET 20" ORONA LICHTMETALEN VELGEN (OPTIE)

10 |

ONTWERP DESIGNESSENTIE

EXTERIEUR – EEN NIEUW GEZICHT NIEUWE GRILLE

'DOUBLE J'-KOPLAMPEN

Het nieuwe front van de XJ heeft een verticaler design van de in gaas uitgevoerde grille. Aan weerszijden van de grille bevinden zich de nieuwe, energiezuinige LED-koplampen met Jaguar's unieke 'Double J'-dagrijverlichting. Deze produceren een licht waarvan de kleurtemperatuur sterker overeenkomt met die van daglicht, waardoor objecten beter worden herkend en comfort en veiligheid toenemen bij rijden in het donker. De vernieuwde achterzijde is herkenbaar aan de ovalen uitlaateindstukken, een nieuw design van de achterbumper en nieuwe achterlichten met 'light pipe' LED-technologie. De LED 'light pipes' zijn helderder, efficiënter en lichten eerder op dan conventionele halogeen lampen. Ook gebruiken ze minder energie en dragen daarmee eveneens bij aan het lagere brandstofverbruik van de XJ. Verder bieden de achterlichten markante, vloeiende en doorlopende lichtbanen, een pinstripe-design en gebruik van LED-lichtchips om de XJ nog gedistingeerder te maken.

GETOONDE AUTO: XJ R-SPORT STANDARD WHEELBASE IN ULTIMATE BLACK

ONTWERP

| 13

EXTERIEURAANZICHT GROOT PANORAMADAK

Het zicht vanuit het interieur van de XJ is ongekend royaal, mede dankzij een panoramadak van warmtewerend glas over de volle breedte van de auto, boven voorstoelen en achterbank. Het filtert UV-straling uit en vult het interieur met natuurlijk licht, waardoor het nog ruimer en lichter aanvoelt. Daarbij zorgt de effectieve tint voor passende privacy. Via een elektrisch bediende zonwering kunt u de lichtinval desgewenst volledig naar eigen smaak doseren. Speciaal geformuleerd, gehard glas helpt om het interieur koeler te houden.

GETOONDE AUTO: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN QUARTZITE MET PREMIUM REAR SEAT PACK (OPTIE) EN HELDER GLAS (OPTIE)

ONTWERP

| 15

INTERIEURTECHNOLOGIE CONNECTED INFOTAINMENT

GEAVANCEERDE GRAPHICS

Het digitale HD instrumentenpaneel van de XJ presenteert u alles wat u voor het rijden moet weten. Een 12,3" TFT-display toont snelheid, tankinhoud en motortemperatuur, en kan afhankelijk van de situatie en de instelling ook andere relevante informatie weergeven. Het virtuele, multi-layer display is vernieuwd en combineert een nieuw design met een grafische interface die geavanceerde functies mogelijk maakt, zodat het vinden van de juiste instellingen nog gemakkelijker is geworden. De werking van het digitale instrumentenpaneel is geïntegreerd met dat van het 8" touchscreen, zodat alle informatie direct achter het stuurwiel of op het touchscreen wordt getoond. Zo kan bijvoorbeeld bij gebruik van het nieuwe, geavanceerde InControl Touch Pro Guidance navigatiesysteem het instrumentenpaneel een 3D-kaart tonen, zodat het volgen van uw route nog gemakkelijker wordt.

GETOOND INTERIEUR: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE MET STOELBEKLEDING IN IVORY GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN JET, BOVENZIJDE DASHBOARD IN JET, HEMELBEKLEDING IN JET SUEDECLOTH EN INTERIEURAFWERKING IN GLOSS RICH OAK

ONTWERP

| 17

INTERIEUR – LUXE VAKMANSCHAP

UITGEBREIDE KEUZEMOGELIJKHEDEN

De kwaliteit van het vakmanschap in het hele interieur van de XJ is uitzonderlijk. Met een uitgebreide keuze uit kleuren, materialen en afwerkingen is het interieur een afspiegeling van het pure en heldere exterieurdesign van de XJ. De met de hand afgewerkte interieurafwerking in houtfineer die rondom door het interieur loopt, accentueert het gevoel van ruimte. Jaguar’s sportieve karakter spreekt uit de bedieningselementen en het design rondom de bestuurder, inclusief het met leder beklede driespaaks stuurwiel met multifunctionele toetsen voor bediening van belangrijke functies.

GETOOND INTERIEUR: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE MET PREMIUM REAR SEAT PACK (OPTIE) MET STOELBEKLEDING IN IVORY GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN JET, BOVENZIJDE DASHBOARD IN JET, HEMELBEKLEDING IN JET SUEDECLOTH EN INTERIEURAFWERKING IN GLOSS RICH OAK

18 |

ONTWERP

INTERIEUR – COMFORT FRONT PASSENGER SEAT AWAY

VERWARMINGS- EN KOELFUNCTIES

De multifunctionele stoelen van de XJ geven u volledige controle over uw comfort. Beide voorstoelen hebben fijngevoelige elektrische verstelling en kunnen worden gespecificeerd met vijf verschillende massageprogramma’s. De voorstoelen en de buitenste zitplaatsen op de achterbank zijn verwarmbaar. Ook hebben alle zitplaatsen een koelfunctie (m.u.v. XJ Luxury). Sommige XJ-uitvoeringen bieden bovendien een memoryfunctie met drie posities voor bestuurders- en voorpassagiersstoel. Long Wheelbase-uitvoeringen kunnen verder worden vervolmaakt met verschillende Rear Seat Option Packs, met twee individueel verstelbare stoelen, compleet met drie massageprogramma's en memoryfunctie. De verstelbare achterbankleuning kan worden geprogrammeerd om terug te keren naar de verticale positie wanneer de achterportieren worden geopend. Met de 'front passenger seat away'-functie kan de achterpassagier rechts achterin de (lege) voorpassagiersstoel naar voren schuiven om de beenruimte verder te vergroten en instappen nog gemakkelijker te maken.

VOORSTOELEN

1

1

1. Vijf massageprogramma's 2. Memoryfunctie met drie posities 3. Koel-/verwarmfunctie 3

INDIVIDUELE ZITPLAATSEN ACHTERIN Beschikbaar op Long Wheelbase-uitvoeringen, met elektrische verstelling van zitlengte en rugleuning, drie verschillende massageprogramma's en memoryfunctie met drie posities.

Beschikbaar met vijf verschillende massageprogramma's, elektrische verstelling, memoryfunctie met drie posities en koel-/verwarmfunctie.

1. Rugleuning verstelbaar over 11 graden 2. Zitting over 103 mm verstelbaar in lengte en aparte verstelling van schouderdeel rugleuning over 14,5 graden VIJF MASSAGEPROGRAMMA'S 2

2

GETOOND INTERIEUR: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE MET PREMIUM REAR SEAT PACK (OPTIE) MET STOELBEKLEDING IN IVORY GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN JET, BOVENZIJDE DASHBOARD IN JET, HEMELBEKLEDING IN JET SUEDECLOTH EN INTERIEURAFWERKING IN GLOSS RICH OAK

ONTWERP

| 21

INTERIEUR – RUIMTE MEER DAN 1 METER BEENRUIMTE

LIMOUSINE RIJGEDRAG

1

2

1. LWB hoofdruimte 960 mm 2. LWB knieruimte 189 mm

Long Wheelbase (LWB) uitvoeringen hebben meer dan een meter beenruimte voor achterpassagiers en creëren daarmee een perfecte ambiance om te werken, van entertainmentopties te genieten of om gewoon uit te strekken en te ontspannen. Long Wheelbase-uitvoeringen onderscheiden zich tevens door een uniek 'limousine'-rijgedrag met een andere afstemming van de luchtvering voor nog meer verfijnd comfort. Afhankelijk van de uitvoering of de geselecteerde opties, kunnen achterpassagiers ook genieten van individuele 10,2" HD beeldschermen. De middenarmsteun achterin biedt plaats aan de afstandsbediening voor het entertainmentsysteem, de verstelling van de zitplaatsen achterin, de 'front passenger seat away'-functie en handige bergruimte. Eveneens beschikbaar zijn uitklapbare werktafeltjes, LED-leeslampjes, voetensteunen en elektrisch bedienbare zonwering voor de zijruiten achterin ten behoeve van nog meer comfort, gebruiksgemak en privacy.

GETOOND INTERIEUR: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE MET PREMIUM REAR SEAT PACK (OPTIE) MET STOELBEKLEDING IN IVORY GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN JET, BOVENZIJDE DASHBOARD IN JET, HEMELBEKLEDING IN JET SUEDECLOTH EN INTERIEURAFWERKING IN GLOSS RICH OAK

22 |

ONTWERP

PRESTATIES

MOTOREN STOP/START-TECHNOLOGIE

EFFICIËNTE DIESELMOTOR

De Jaguar XJ biedt de keuze uit een V6 twin turbodiesel en drie benzinemotoren. De benzinemotoren variëren van een 240 pk 2.0 liter viercilinder turbomotor, via de 3.0 liter V6 Supercharged en de uiterst krachtige 550 pk 5.0 liter V8 Supercharged voor de XJR. Alle motoren zijn gecombineerd met een intelligent Stop/Start-systeem om brandstofverbruik en CO2-emissies van de XJ verder te reduceren. Zie pagina's 86 en 87 voor meer informatie over brandstofverbruik, CO2-emissies en prestaties voor de verschillende XJ-motoren.

DIESELMOTOR VANAF

149 g/km CO2 Jaguar's nieuwe, sterkere 300 pk 3.0 liter twin turbodiesel biedt uiteraard de efficiency waar diesels om bekend staan, maar daarnaast ook verbeterde prestaties, met een acceleratie van 0-100 km/h in 6,2 seconden dankzij 700 Nm koppel. Brandstofverbruik (gecombineerd): 5,7-5,9 l/100 km1), CO2-emissie: 149-155 g/km2). Transmissie: achttraps automatische transmissie met Stop/Start-technologie.

1) 5,7 bij 19" lichtmetalen velgen en 5,9 bij 20" lichtmetalen velgen. 2) 149 bij 19" lichtmetalen velgen en 155 bij 20" lichtmetalen velgen.

24 |

PRESTATIES

BENZINEMOTOREN TOT

0-100 km/h in 4,6 s De keuze uit drie benzinemotoren betekent dat u de ideale motor kunt selecteren voor uw wensen of rijstijl. Onze 240 pk 2.0 liter viercilinder turbomotor biedt efficiency en prestaties, inclusief een acceleratie van 0-100 km/h in 7,9 seconden dankzij een koppel van 340 Nm. Daarbij bedraagt het verbruik slechts 8,4 l/100 km en de CO2-emissie 199 g/km. Aan de top van het programma biedt de 550 pk 5.0 liter V8 Supercharged van de XJR zowel souplesse als prestaties, met een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 4,6 seconden en een topsnelheid van 280 km/h.

GEHEEL ALUMINIUM CARROSSERIE GROTERE WENDBAARHEID

LAGER VERBRUIK

100% ALUMINIUM

De geheel aluminium carrosserie van de XJ, de basis voor zijn dynamische prestaties, heeft een sterkere, stijvere en (het allerbelangrijkste) lichtere constructie. De 100 procent aluminium monocoque carrosseriestructuur van de XJ is samengesteld met behulp van lijm- en klinktechnieken uit de luchtvaart en heeft geen enkele lasnaad. Doordat tot wel 50 procent van het aluminium in de constructie afkomstig is van gerecycled materiaal, is de XJ toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Als een van de lichtste auto's in zijn klasse, verbetert de uitstekende vermogen/gewicht-verhouding van de XJ alle aspecten van zijn prestaties, zonder concessies te doen aan zijn sterkte. De acceleratie is verbeterd en omdat de motor minder hard hoeft te werken zijn brandstofverbruik en emissies afgenomen. De aluminium constructie verbetert ook rijcomfort, handling, wendbaarheid en rijgedrag, en geeft de bestuurder het gevoel dat hij intuïtief met de auto en de weg is verbonden. De inherente sterkte van aluminium en monocoque-constructie biedt ook voordelen op veiligheidsgebied. Het lagere gewicht verbetert de remprestaties en reduceert de kinetische energie die wordt omgezet bij een botsing. Bovendien absorbeert aluminium aanzienlijk meer energie dan staal wanneer het wordt vervormd en omdat er minder naden zijn, neemt de sterkte van de XJ nog verder toe.

GETOONDE AUTO: XJ AUTOBIOGRAPHY LONG WHEELBASE IN DARK SAPPHIRE MET 20" ORONA LICHTMETALEN VELGEN (OPTIE)

26 |

PRESTATIES

ADVANCED DRIVING DYNAMICS LUCHTVERING

ADAPTIVE DYNAMICS

De XJ combineert het comfort en het raffinement van een luxe personenauto met de respons en de betrokkenheid voor de bestuurder van een sportauto. Of u nu bochten neemt, over slecht wegdek rijdt of accelereert, het Adaptive Dynamics-systeem van de XJ evalueert het rijgedrag tot wel 500 keer per seconde. Het werkt samen met de luchtvering en varieert continu de schokdemping in respons op de rijomstandigheden. Deze intelligente aanpassingen houden de XJ vlak en stabiel, en verbeteren de controle zonder verlies van rijcomfort. Bij onverwachte weg- en weerscondities reageert de Dynamic Stability Control (DSC) direct zodra het systeem merkt dat de auto de neiging tot onder- of overstuur vertoont. Trac DSC zorgt voor een sportiever rijgedrag en helpt bijvoorbeeld bij het rijden met sneeuwkettingen door enige wielspin toe te staan voordat het systeem reageert. De XJ biedt ook selecteerbare rijprogramma's voor specifieke prestatiewensen. Naast 'Drive' en 'Sport' biedt de Dynamic-modus een alertere acceleratie en zorgt de Winter-modus voor een progressievere controle onder gladde rijomstandigheden.

GETOONDE AUTO: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN QUARTZITE

28 |

PRESTATIES

XJR – PRESTATIES EN LUXE 5.0 LITER V8 SUPERCHARGED

ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL

De XJR combineert supercar-prestaties met luxe en vormt het summum van Jaguar's technische ontwikkeling, design en vakmanschap: van zijn krachtige lijnenspel, tot de 5.0 liter V8 Supercharged-motor, die is geoptimaliseerd en gecalibreerd om een topsnelheid van 280 km/h mogelijk te maken. Dit is een uiterst luxueuze sedan, die in 4,6 seconden van 0-100 km/h kan accelereren. Dankzij 550 pk vermogen en 680 Nm koppel biedt de XJR een opwindende rijbeleving. De high performance-rijdynamiek van de XJR wordt ondersteund door het Electronic Active Differential, dat een uiterst fijngevoelige regeling mogelijk maakt van de aandrijfkoppelverdeling naar de wielen om wielspin te beperken, tractie te maximaliseren en een hoger niveau van controle te bieden. Het Electronic Active Differential werkt samen met de stabiliteits-, tractie- en ABS-systemen, en maakt gebruik van een elektromotor die een meervoudige plaatkoppeling aanstuurt om de koppelverdeling naar elk van de beide achterwielen te regelen. Volledig elektronische regeling van het differentieelsper achter stelt het systeem in staat om nagenoeg direct het complete blokkeerkoppel toe te passen. De aërodynamica van de XJR is aangescherpt met een andere voorbumper, splitter, onderste luchtinlaten met omlijstingen in Chrome, unieke dorpels en een achterspoiler. Unieke details van de exterieurstyling zijn onder meer de grille in Gloss Black, twee motorkaplouvres, rode remklauwen, unieke 'R'-badges en 20" Farallon lichtmetalen velgen. Het optionele Black Pack voegt nog meer visuele kracht toe en voert de volgende exterieurdetails uit in Gloss Black: omlijstingen van grille en onderste luchtinlaten, powervents in voorspatborden en omlijstingen van zijruiten.

GETOONDE AUTO LINKS EN OP VORIGE PAGINA: XJR STANDARD WHEELBASE IN GLACIER WHITE MET BLACK PACK (OPTIE) EN PARKING ASSIST PACK (OPTIE)

XJR

| 33

XJR – SPORTIEVE STIJL VIJF KLEURENTHEMA'S

UNIEK 'R'-INTERIEUR

In het interieur combineert de XJR sportief karakter met luxe. De stoelbekleding in Softgrain leder is beschikbaar in vijf krachtige kleurenthema's, inclusief de unieke Jet/Red duotone, en wordt aangevuld door de interieurafwerking in Piano Black of Carbon Fibre (optie). De sportstoelen hebben verstelbare zijwangen, die bestuurder en voorpassagier extra zijdelingse steun geven tijdens enthousiast bochtenwerk. Het 'R'-logo keert terug op stuurwiel en dashboard-Intaglio, en is gepreegd in de bekleding van voorstoelen en achterbank. De XJR biedt een combinatie van sportieve stijl, eigentijdse luxe en pure prestaties.

GETOOND INTERIEUR: XJR MET SPORTSTOELEN IN JET/RED DUOTONE SOFTGRAIN LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN RED, BOVENZIJDE DASHBOARD IN JET, HEMELBEKLEDING IN JET SUEDECLOTH, INTERIEURAFWERKING IN PIANO BLACK EN PREMIUM VLOERMATTEN IN JET MET CONTRASTERENDE OMBOORDING IN RED

RIJTECHNOLOGIE

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL EXTRA ZELFVERTROUWEN VOOR BESTUURDER

CRUISE CONTROL VOOR LAGE SNELHEID

Jaguar's All Surface Progress Control (ASPC) technologie, nu standaard op elke XJ, is een cruise control voor lage snelheid die de rijeigenschappen van de XJ verbetert in situaties met weinig grip. ASPC stelt de bestuurder in staat om zich volledig te concentreren op het besturen van de auto. Zodra het is ingeschakeld gebruikt de bestuurder de cruise control-toetsen om een snelheid tussen 3,6 en 30 km/h in te stellen. Het systeem zorgt vervolgens dat de auto naar die snelheid accelereert, met maximale tractiecontrole, en houdt vervolgens deze snelheid aan. ASPC geeft bestuurders van een XJ extra zelfvertrouwen bij rijden over gladde, losse of bevroren ondergrond, maar ook op golvend terrein en zelfs bij afdalen van een moeilijke helling. Onder uitdagende omstandigheden maakt ASPC rijden met de XJ gemakkelijker.

GRIND Met elk soort banden kan ASPC vergelijkbare niveaus van tractie bereiken als onder dezelfde omstandigheden door een professionele bestuurder kunnen worden gerealiseerd. Montage van all season- of winterbanden onder de XJ kan de prestaties op gladde ondergrond verbeteren.

36 |

RIJTECHNOLOGIE

NAT GRAS

SNEEUW/IJS

NAT WEGDEK

GEAVANCEERDE AANDRIJFTECHNOLOGIE ALL WHEEL DRIVE

MEER DAN 90% KOPPELVERSCHIL

INTELLIGENT EN ADAPTIEF

Het Jaguar All Wheel Drive (AWD) systeem is continu variabel en intelligent. Daarbij gaat standaard het meeste aandrijfkoppel naar de achterwielen, met een pure Jaguar rijbeleving als resultaat. Onder normale omstandigheden biedt het systeem maximale achterwielaandrijving. AWD reageert echter intelligent op veranderingen in rij- en wegomstandigheden om zo de aandrijfkracht anders te verdelen en optimale tractie te behouden. All Wheel Drive reageert in een fractie van een seconde, dus als de achterwielen beginnen door te slaan, wordt het aandrijfkoppel direct anders verdeeld om dit te compenseren. Zo kan meer dan 90 procent van de aandrijving van de achter- naar de voorwielen worden verplaatst ten behoeve van optimale tractie. Naast het bieden van een soepeler, veiliger rijgedrag met de van Jaguar bekende wendbaarheid en handling, maakt het systeem ook lagere verbruiks- en emissiewaarden mogelijk dan een permanente vierwielaandrijving.

Achter

Voor

90 : 10

Achter

70 : 30

Achter Voor

10 : 90

DROOG WEGDEK

AWD WINTER-MODUS

VARIABELE ONDERGROND

Onder normale rijomstandigheden gaat nagenoeg al het aandrijfkoppel naar de achterwielen om Jaguar's fameuze, achterwielaangedreven karakter te bieden.

Met een druk op de knop kan de AWD Wintermodus 30 procent van het aandrijfkoppel naar de voorwielen en 70 procent naar de achterwielen sturen voor maximale controle onder moeilijke omstandigheden.

Waar de conditie van het wegdek wisselend is, kan meer dan 90 procent van het aandrijfkoppel intelligent worden verplaatst van de achternaar de voorwielen om de tractie onder alle omstandigheden te maximaliseren.

GETOONDE AUTO: XJ AUTOBIOGRAPHY LONG WHEELBASE IN DARK SAPPHIRE

38 |

Voor

RIJTECHNOLOGIE

INFOTAINMENT

INCONTROL-TECHNOLOGIE INCONTROL TOUCH PRO

INCONTROL CONNECT PRO

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die u met uw XJ en uw XJ met de buitenwereld verbinden. De XJ is standaard uitgerust met het InControl Touch Pro infotainmentsysteem. Dit kan verder worden uitgebreid met het bijbehorende connectivity pack: InControl Connect Pro.

INCONTROL TOUCH PRO

STANDAARD

8" touchscreen met multi-touch bediening en configureerbaar startscherm

OPTIES

InControl Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app

12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten en full-screen 3D-kaarten Solid State Drive (SSD) uitgebreide navigatie FM-radio, iPod-, Bluetooth®- en 2 x USB-aansluitingen 10 GB media opslagruimte

InControl Connect Pro omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app, WiFi-hotspot en Pro Services

CD-/DVD-speler

InControl Secure omvat voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer

Voor meer informatie over InControl Connect Pro zie pagina 43. GETOONDE AUTO: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN QUARTZITE Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Voor InControl WiFi en InControl Pro Services is een SIM-kaart met geschikt data-abonnement vereist.

40 |

INFOTAINMENT

SWIPE

PINCH

ZOOM

SPRAAKBEDIENING

INCONTROL TOUCH PRO INFOTAINMENT VAN EEN NIEUWE GENERATIE

INCONTROL CONNECT PRO OPTIONEEL CONNECTIVITY PACK

InControl Touch Pro's hard- en software van een nieuwe generatie brengt connectivity en entertainment in de XJ op het allerhoogste niveau. De belangrijkste kenmerken van InControl Touch Pro zijn:

De diensten, technologieën en apps van InControl Connect Pro verschaffen u het allerbeste in connectivity en gebruiksgemak. Het biedt talrijke functies, inclusief:

Groot, interactiever, 8" touchscreen in het midden van het dashboard, met configureerbaar startscherm en razendsnelle respons.

InControl Apps omvat een programma specifieke, door Jaguar goedgekeurde apps voor uw smartphone die vanaf het touchscreen van de XJ kunnen worden bediend. Dit garandeert een veilig en gemakkelijk gebruik van deze apps, die specifiek zijn geoptimaliseerd om alle aspecten van uw rijbeleving te verbeteren.

Nauwkeurige touch-bediening stelt u in staat om snel en naadloos informatie te selecteren of erop te reageren. Het touchscreen reageert op dezelfde manier als een smartphone of tablet computer en ondersteunt multi-touch commando's als 'pinch', 'zoom' en 'swipe'. 12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten en full-screen 3D-kaarten maakt rijden nog plezieriger. Selecteer de full-screen 3D-kaart of een van de vier grafische thema's, in overeenstemming met de actuele rijsituatie of uw persoonlijke voorkeur. Solid State Drive uitgebreide navigatie met responstijden die een fractie zijn van die van conventionele systemen. Een van de vele innovatieve functies van de InControl Touch Pro navigatie is dat het u bij het programmeren van de bestemming waarschuwt indien u niet genoeg brandstof hebt om die bestemming te bereiken. Vervolgens toont het systeem tankstations langs dat deel van de route waar uw tank begint leeg te raken. Ook toont het automatisch parkeeropties. Persoonlijke media opslagruimte van 10 GB voor het opslaan van uw muziek of films. 'Plug & play' via de twee USB-poorten maakt snelle overdrachtssnelheid mogelijk. Dual View stelt bestuurder en voorpassagier in staat om tegelijkertijd twee verschillende functies te gebruiken op hetzelfde 8" touchscreen. Zo kan de voorpassagier bijvoorbeeld een film op DVD bekijken (met weergave van audio via de draadloze surround sound hoofdtelefoon), terwijl de bestuurder aanwijzingen van het navigatiesysteem volgt.

Bekijk InControl op jaguar.nl

Remote Premium is een multifunctionele app waarmee u uw XJ via uw smartphone niet alleen kunt controleren, maar ook commando's kunt geven. Start bijvoorbeeld de motor op afstand om het interieur voor vertrek voor te verwarmen of te koelen, ver- en ontgrendel uw auto, vind uw XJ terug op een kaart, activeer de 'Beep & Flash'-functie en houd uw rittenadministratie bij. WiFi-hotspot geeft u de mogelijkheid om een via het 3G-netwerk en externe antenne werkende hotspot te creëren in de auto. U kunt tegelijkertijd tot acht verschillende apparaten met de hotspot verbinden voor het lezen van e-mails, surfen op internet of downloaden van content. Route Planner Companion App stelt u in staat vooraf uw bestemming en route te plannen via uw Apple of Android smartphone. De app (op uw telefoon) brengt u naar uw auto, waar u vervolgens de geselecteerde route terugvindt op het touchscreen. Wanneer u het deel van uw reis per auto hebt voltooid, leidt de app u verder naar uw bestemming. Pro Services is een uitgebreid programma connected diensten, inclusief: Delen van uw verwachte aankomsttijd zodat uw geselecteerde contact(en) exact weten wanneer u zult arriveren, zoals berekend door het navigatiesysteem. Wanneer u vertraging hebt, stuurt het systeem automatisch updates via SMS of e-mail, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Commute Mode stelt het systeem in staat om uw gebruikelijke ritten te 'leren', waarna het u vervolgens automatisch adviseert over de verwachte reistijd op basis van live en historische verkeersinformatie. Arrival Mode toont interactieve 360° street level-views van uw bestemming, zodat u precies weet waar u moet zijn. Het toont deze automatisch weer wanneer u uw bestemming nadert.

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Voor InControl WiFi en InControl Pro Services is een SIM-kaart met geschikt data-abonnement vereist.

INFOTAINMENT

| 43

AUDIO MERIDIAN

TRIFIELD™

CONVERSATION ASSIST

De Britse audio-expert Meridian heeft drie volledig digitale systemen ontwikkeld voor de XJ: het Meridian 380 W Digital Sound System, het Meridian 825 W Digital Surround Sound System en het Meridian Reference 1300 W Digital Sound System. Alle bieden geavanceerde technologie, inclusief Digital Sound Processor (DSP) software om HiFi-sound te creëren in het gehele interieur en elk element van het systeem te optimaliseren. Daarnaast zorgt Meridian Cabin Correction (MCC) voor grotere helderheid en authentieke weergave van uw muziek. Het Meridian 380 W Digital Sound System heeft 14 luidsprekers, inclusief 2 subwoofers en 2 x 8" woofers in de voorportieren voor een uitstekende audiobeleving. Het Meridian 825 W Digital Surround Sound System maakt gebruik van 20 luidsprekers, inclusief 2 subwoofers met Audyssey MultEQ equalizertechnologie om 7.1 surround sound te creëren, waarbij Meridian's exclusieve Trifield-technologie alle inzittenden, ongeacht hun zitplaats, een perfecte stereobeleving biedt. De nieuwste uitbreiding van het programma is het Meridian Reference 1300 W Digital Sound System met 26 luidsprekers. Dit ultra-premium audiosysteem maakt gebruik van psychoakoestiek om geluid te produceren dat zo perfect is, dat het door de hersenen als levensecht wordt beschouwd. Voortaan kunt u een bespreking houden of gewoon een gesprek voeren, zonder dat u ooit nog uw stem hoeft te verheffen. Conversation Assist, standaard geïntegreerd in het Meridian Reference 1300 W Digital Sound System, stelt bestuurder en voorpassagier in staat om gemakkelijk met achterpassagiers te converseren – en vice versa. Microfoons boven elke zitplaats versterken het stemgeluid van de inzittenden via de luidsprekers van het audiosysteem en maken het veel gemakkelijker om iedereen goed te verstaan.

Geluidsgolven van centrale luidspreker Tweeter, midrange en bass geluidsgolven vanuit portier Surround Sound geluidsgolven Schematische weergave van het Meridian 825 W Digital Surround Sound System.

250

380

825

1300

WATT

WATT

WATT

WATT

12

14

20

26

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

8

12

15

17

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

JAGUAR SOUND SYSTEM

250 W1) 12 luidsprekers 8 versterkerkanalen Audyssey MultEQ Audio Equalisation

MERIDIAN DIGITAL SOUND SYSTEM

MERIDIAN DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

MERIDIAN REFERENCE DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

380 W1) 14 luidsprekers 12 versterkerkanalen Class D DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation Dynamische volumeregeling

825 W1) 20 luidsprekers 15 versterkerkanalen Class D DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation 7.1 Surround Sound Trifield-technologie

1300 W1) 26 luidsprekers 17 versterkerkanalen Class D DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation 7.1 Surround Sound Trifield-technologie Conversation Assist

'Trifield' en het 'three fields'-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd. 1) 0.2% THD (Total Harmonic Distortion).

INFOTAINMENT

| 45

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

GEAVANCEERDE BESTUURDERONDERSTEUNING

De XJ biedt talrijke bestuurderondersteunende systemen, standaard of als optie, afhankelijk van de geselecteerde uitvoering. Alle zijn ontwikkeld om rijden gemakkelijker en veiliger te maken.

1

5

360° PARK DISTANCE CONTROL

360° Park Distance Control maakt gebruik van ultrasoon-sensoren in het front, de flanken en de achterzijde van de auto om de bestuurder te waarschuwen voor objecten naast de auto bij parkeren of manoeuvreren.

BLIND SPOT MONITOR MET CLOSING VEHICLE SENSING EN REVERSE TRAFFIC DETECTION

Blind Spot Monitor waarschuwt u voor voertuigen of obstakels in de dode hoeken van uw XJ en voor voertuigen die snel van achteren naderen. De bijbehorende waarschuwingen worden getoond in de betreffende buitenspiegel. Reverse Traffic Detection waarschuwt u via het touchscreen en een geluidssignaal voor van weerszijden naderende auto's tijdens achteruitrijden – bijvoorbeeld bij uitparkeren uit een onoverzichtelijke parkeerplek.

2

6

INTELLIGENT HIGH BEAM

PARK ASSIST1)

Park Assist maakt parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. De XJ kan zichzelf nauwkeurig inparkeren, zowel in parallel aan of dwars op de rijbaan gelegen parkeerplekken – de bestuurder hoeft alleen het gas- en rempedaal te bedienen.

1) Alleen beschikbaar op uitvoeringen met Rear Wheel Drive (RWD).

46 |

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

3

Adaptive Front Lighting draait mee met de besturing voor een betere verlichting in bochten. Intelligent High Beam detecteert naderende tegenliggers en schakelt de koplampen automatisch over van grootnaar dimlicht.

GEAVANCEERDE VEILIGHEIDSSYSTEMEN

4

Geavanceerde veiligheidssystemen zorgen voor actieve bescherming van alle inzittenden van de XJ, onder meer met geavanceerde airbagtechnologie. Het Pedestrian Contact Sensing System kan letsel aan voetgangers reduceren indien er sprake is van een aanrijding.

7

SURROUND CAMERA SYSTEM

Het Surround Camera System geeft u via vier camera's een 360° beeld van het gebied rondom de auto op het touchscreen. Dit is handig bij verschillende manoeuvres, van het parkeren langs het trottoir tot het verlaten van 'blinde' uitritten of oversteken van onoverzichtelijke kruisingen.

8

TRAFFIC SIGN RECOGNITION

Traffic Sign Recognition (TSR) herkent snelheidslimieten en toont deze via het instrumentenpaneel aan de bestuurder. Dit intelligente systeem herkent ook lokale en variabele snelheidslimieten.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST

Adaptive Cruise Control met Queue Assist detecteert wanneer een voorliger afremt en reduceert de snelheid van de XJ voor volgen op veilige afstand. Wanneer de voorliger versnelt, doet de XJ dat ook.

5

7

1

6

1

2

6

5

1

7

1

7

8

5 6

1

1

7

5

GETOONDE AUTO: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN AMMONITE GREY

6

2

4

EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN STOP/START-TECHNOLOGIE

SCHONE TECHNOLOGIE

Iedereen wil meer doen met minder. Daarom gebruikt de XJ een uitgebreid programma technologieën om brandstofverbruik en CO2-emissies te reduceren, en tegelijkertijd trouw te blijven aan het dynamische karakter van Jaguar.

48 |

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

ECO STOP/START-TECHNOLOGIE

Alle motoren voor de XJ zijn gecombineerd met een Stop/Startsysteem. Dit schakelt de motor uit wanneer u tot stilstand komt en start de motor direct wanneer dat weer nodig is. Dit draagt bij aan de reductie van het brandstofverbruik, vooral bij rijden in de stad en bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

AdBlue® ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING (EPAS)

De volgende generatie van de elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt een uitstekende feedback, controle en snelheidsafhankelijke bekrachtiging. Dankzij de elektrische aandrijving is het systeem alleen actief indien nodig, waardoor brandstof wordt bespaard. Alleen beschikbaar op auto's met Rear Wheel Drive (RWD).

AËRODYNAMICA

ADBLUE®

De uiterst efficiënte vorm van de XJ is het resultaat van honderdduizenden test-uren met Computational Fluid Dynamics. Jaguar heeft een van 's werelds meest geavanceerde virtuele testlaboratoria op autogebied gecreëerd. Daar werd de vorm van de XJ in virtuele windtunnels geperfectioneerd, totdat deze de laagst mogelijke luchtweerstand had gekregen.

De dieselmotoren voor de XJ zijn uitgerust met AdBlue®-technologie om de uitlaatgassen nog schoner te maken. AdBlue® is een niet giftige, onbrandbare en biologisch afbreekbare vloeistof die emissies van schadelijke stikstofoxiden verwijdert uit de uitlaatgassen.

ALUMINIUM CONSTRUCTIE

De geheel aluminium constructie van de XJ maakt het model tot een van de lichtste auto's in zijn klasse. Dit betekent dat er minder brandstof nodig is om de XJ te laten rijden, waardoor er ook minder emissies worden geproduceerd. Omdat bovendien 50 procent van het aluminium afkomstig is van recycling, is de XJ extra duurzaam.

PERSONALISERING

XJ – UW KEUZE Configureer uw auto op jaguar.nl

12 3 KIES UW

MOTOR

UITVOERING & OPTIES

KLEUR

Pagina 52

Pagina 54

Pagina 64

Selecteer een van de krachtige, efficiënte diesel- of benzinemotoren voor de XJ, in overeenstemming met uw rijstijl.

Vergelijk de omvangrijke standaarduitrusting van de verschillende XJ uitvoeringen en bekijk de opties.

Geef uitdrukking aan uw individualiteit met een van de prachtige lakkleuren die beschikbaar zijn voor de XJ.

KIES UW

50 | PERSONALISERING

KIES UW

45 6 KIES UW

LICHTMETALEN VELGEN

KIES UW

INTERIEUR

JAGUAR ACCESSOIRES

Pagina 66

Pagina 68

Pagina 84

Voeg een persoonlijke finishing touch toe aan uw nieuwe XJ en vul zijn fantastische design aan met een van de prachtige lichtmetalen velgen.

Maak een keuze uit het uitgebreide programma kleuren, premium materialen, ledersoorten en interieurafwerkingen. Er is een combinatie mogelijk voor elke smaak.

Maak uw XJ helemaal persoonlijk door te kiezen voor extra stijl, functionaliteit of veelzijdigheid met de accessoires uit het officiële Jaguar accessoiresprogramma, beschikbaar bij uw Jaguar dealer.

KIES UW

1 MOTOR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

BENZINEMOTOREN 2.0 LITER VIERCILINDER

3.0 LITER V6

5.0 LITER V8

TURBO BENZINE

SUPERCHARGED BENZINE AWD

SUPERCHARGED BENZINE

MAXIMUM VERMOGEN 240 pk MAXIMUM KOPPEL 340 Nm ACCELERATIE 0-100 km/h 7,9 s TOPSNELHEID 241 km/h GECOMBINEERD 8,4 l/100 km1) CO2-EMISSIE 199 g/km LUXURY, PREMIUM LUXURY

MAXIMUM VERMOGEN 340 pk MAXIMUM KOPPEL 450 Nm ACCELERATIE 0-100 km/h 6,4 s TOPSNELHEID 250 km/h GECOMBINEERD 9,8 l/100 km1) CO2-EMISSIE 234 g/km PREMIUM LUXURY, PORTFOLIO AUTOBIOGRAPHY, R-SPORT

MAXIMUM VERMOGEN 550 pk MAXIMUM KOPPEL 680 Nm ACCELERATIE 0-100 km/h 4,6 s TOPSNELHEID 280 km/h GECOMBINEERD 11,1 l/100 km1) CO2-EMISSIE 264 g/km XJR

7,9

SECONDEN

0-100 km/h

241 km/h

TOPSNELHEID

6,4

250 km/h

SECONDEN

4,6

280

0-100 km/h

TOPSNELHEID

0-100 km/h

TOPSNELHEID

SECONDEN

1) Officiële EU-testwaarden. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world' omstandigheden kan verschillen. Zie Technische gegevens voor volledige brandstofverbruikswaarden.

52 |

PERSONALISERING

km/h

DIESELMOTOR 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

MAXIMUM VERMOGEN 300 pk MAXIMUM KOPPEL 700 Nm ACCELERATIE 0-100 km/h 6,2 s TOPSNELHEID 250 km/h GECOMBINEERD 5,7 l/100 km1) CO2-EMISSIE 149 g/km LUXURY, PREMIUM LUXURY, PORTFOLIO, AUTOBIOGRAPHY, R-SPORT

6,2

250

0-100 km/h

TOPSNELHEID

SECONDEN

km/h

2 UITVOERING KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

LUXE

LUXURY

PREMIUM LUXURY

PORTFOLIO

AUTOBIOGRAPHY

BELANGRIJKE KENMERKEN

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. 'LUXURY')

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. 'PREMIUM LUXURY')

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. 'PORTFOLIO')

Koel-/verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank

18-voudig verstelbare voorstoelen met verstelbare lendensteunen

LED-leeslampjes achter

Soft Door Close en Keyless Entry

Voorstoelen met vijf massageprogramma's

Gepolijst roestvaststalen pedalen

Elektrisch inklapbare buitenspiegels

Uitgebreid programma interieurkleuren

14-voudig verstelbare voorstoelen met verstelbare lendensteunen Verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank Vloermatten voor en achter Navigatiesysteem

Verwarmbare stuurwielrand

Adaptive LED-koplampen met Automatic High Beam Assist

Jaguar Sound System (250 W)

Premium vloermatten voor en achter

Traffic Sign Recognition

Dual-zone climate control

Meridian Digital Sound System (380 W)

Surround Camera System

Bluetooth® audio- en videostreaming

4-Zone climate control

Closing Vehicle Sensing met Blind Spot Monitoring en Reverse Traffic Detection

Park Distance Control (PDC) voor en achter All Surface Progress Control LED-koplampen Dubbele ovalen uitlaateindstukken Grille en omlijsting in Chrome Powervents voorspatborden in Chrome

Afbeeldingen kunnen opties tegen meerprijs tonen. N.B.: bij het selecteren van een andere uitvoering kan bepaalde standaarduitrusting worden vervangen door andere uitrusting. Uitrusting kan ook verschillen afhankelijk van geselecteerde motor of transmissie. Zie voor uitgebreide informatie de Nederlandse Prijs- en specificatielijst van de XJ of neem contact op met uw Jaguar dealer.

54 |

Dorpellijsten met verlichting

PERSONALISERING

360° Park Distance Control Park Assist – Parallel, Perpendicular en Exit

SPORT

R-SPORT BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. 'PREMIUM LUXURY') Verwarmbare stuurwielrand Dorpellijsten voor voor- en achterportieren met 'R-Sport'-logo Gepolijst roestvaststalen pedalen Premium vloermatten voor en achter Meridian Digital Sound System (380 W) 4-Zone climate control Grille en achterskirt in Gloss Black Frontsplitter, sportdorpels en achterspoiler

XJR BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. 'R-SPORT') Dorpellijsten voor voor- en achterportieren met 'R'-logo Meridian Digital Surround Sound System (825 W) Adaptive LED-koplampen met Automatic High Beam Assist Rechthoekige XJR uitlaateindstukken Rode remklauwen met 'JAGUAR' woordmerk XJR motorkaplouvres Achterskirt in carrosseriekleur XJR sportuitlaatsysteem XJR wielophanging Active Differential

2 OPTIES STANDAARDUITRUSTING

LUXURY

PREMIUM LUXURY

PORTFOLIO

AUTOBIOGRAPHY

R-SPORT

XJR

KIES UW

Intelligent Stop/Start-systeem

2

2

2

2

2

2

Elektromechanisch gestuurde parkeerrem (EPB) – automatische ontgrendeling bij wegrijden

2

2

2

2

2

2

JaguarDrive Control met Dynamic-, Normal- en Winter-modus

2

2

2

2

2

2

Zie pagina 38

All Surface Progress Control (ASPC)

2

2

2

2

2

2

Zie pagina 36

Snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging met variabele stuuroverbrenging

2

2

2

2

2

2

Elektrisch (EPAS) op auto's met Rear Wheel Drive. Hydraulisch op auto's met All Wheel Drive Zie pagina 28

Configureer uw auto op jaguar.nl

BESCHRIJVING

Adaptive Dynamics

2

2

2

2

2

2

Automatic Speed Limiter (ASL)

2

2

2

2

2

2

Emergency Brake Assist (EBA)

2

2

2

2

2

2

Schemersensor voor koplampen

2

2

2

2

2

2

LED-achterlichten

2

2

2

2

2

2

Verwarmbare achterruit

2

2

2

2

2

2

Regensensor voor ruitenwissers

2

2

2

2

2

2

Elektrisch bedienbare portierruiten voor en achter met tiptoetsfunctie en inklembeveiliging

2

2

2

2

2

2

Glazen panoramadak met elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldeel voor en vast deel achter, warmtewerend glas, tiptoetsfunctie voor openen/sluiten

2

2

2

2

2

2

Jaguar Smart Key System – Keyless Start

2

2

2

2

2

2

Kofferdeksel elektrisch te openen en sluiten, met verstelbare openingshoogte

2

2

2

2

2

2

Front- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier; doorlopende curtain-hoofdairbags voor en achter

2

2

2

2

2

2

Whiplash Protection System (voorstoelen)

2

2

2

2

2

2

Pedestrian Contact Sensing

2

2

2

2

2

2

Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)

2

2

2

2

2

2

Geluidssignaal bij niet dragen veiligheidsgordels (voorstoelen en achterbank)

2

2

2

2

2

2

Park Distance Control (PDC) voor en achter (inclusief visuele weergave op touchscreen)

2

2

2

2

2

2

Achteruitrijcamera

2

2

2

2

2

2

Inparkeerfunctie buitenspiegels (spiegels kantelen naar beneden bij inschakelen achteruit)

2

2

2

2

2

2

Anti-diefstalalarm met beveiliging van carrosserie en interieur; zelfinschakelende startonderbreker

2

2

2

2

2

2

Elektrisch verstelbare stuurkolom met in- en uitstapfunctie

2

2

2

2

2

2

Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel

2

2

2

2

2

2

Vloerverlichting voor en achter

2

2

2

2

2

2

'Halo'- en ambianceverlichting in Phosphor Blue

2

2

2

2

2

2

12,3" digitaal instrumentenpaneel

2

2

2

2

2

2

Extra 12V-aansluitingen achterin (x2)

2

2

2

2

2

2

2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XJ Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

56 |

PERSONALISERING

Zie pagina 48

Zie pagina 13

Zie pagina 46

Zie pagina 43

PREMIUM LUXURY

PORTFOLIO

AUTOBIOGRAPHY

R-SPORT

XJR

AANDRIJVING & DYNAMISCHE EIGENSCHAPPEN

LUXURY

BELANGRIJKSTE OPTIES

2

2

2

2

2

2

OPTIECODE

BESCHRIJVING

Cruise control

H41C

Adaptive Cruise Control

H41F

7

7

7

Active Differential Control

7

7

7

2

Rode remklauwen

C10R2

Hogere elektronisch begrensde topsnelheid (280 km/h)

S51B2

Carbon Fibre motorafdekking

S58B7

Zie pagina 46

EXTERIEUR

Dubbele ovalen uitlaateindstukken2

2

22Dubbele ovalen Autobiography uitlaateindstukken in Chrome

2

Rechthoekige XJR uitlaateindstukken

2

Standaard uitlaatsysteem2

2

2

2

22

Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie en instapverlichting

XJR sportuitlaatsysteem

B28N

2Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels met memoryfunctie, automatisch dimmend, met instapverlichting

B28M

7

2

2

2

2

2

R-Sport exterieuruitvoering: 3-delige frontsplitter, grille in Gloss Black, R-Sport powervents voorspatborden, R-style dorpels, achterspoiler, achterskirt in Gloss Black2XJR exterieuruitvoering: 3-delige frontsplitter, omlijstingen luchtinlaten in Chrome, grille in Gloss Black, motorkaplouvres, powervents voorspatborden in Black, R-style dorpels, achterspoiler, achterskirt in carrosseriekleur met inzet in Black

2

Standaard voorruit (niet verwarmbaar)

D96Z

2

2

2

2

2

2

Verwarmbare voorruit

D96A

7

7

7

7

7

7

LED-koplampen

D90R

2

2

22Adaptive LED-koplampen (alleen i.c.m. Auto High Beam Assist)

D90T

7

7

7

2

7

2

Auto High Beam Assist (alleen i.c.m. Adaptive LED-koplampen)

D91A

7

7

7

2

7

2

Solid lak2

2

2

2

2

2

Metallic lak7

7

7

7

7

7

Premium metallic lak7

7

7

7

7

7

EXTERIEURKLEUREN

Zie pagina 13

(Zie pagina's 64-65 voor alle lakkleuren)

2 OPTIES KIES UW

LICHTMETALEN VELGEN

XJR

R-SPORT

AUTOBIOGRAPHY

PORTFOLIO

EXTERIEUR – VERVOLG

PREMIUM LUXURY

LUXURY

Configureer uw auto op jaguar.nl

OPTIECODE

(Beschikbaarheid van velgen is afhankelijk van motoruitvoering. Zie pagina's 66-67 voor het complete programma)

18" Meru

C45B

218" Manra

C51S

7Niet i.c.m. dieselmotor of All Wheel Drive

19" Aleutian

C45C

7

7

7

7

Standaard op Luxury en Premium Luxury met dieselmotor

19" Toba

C45D

7

2

2

7

Optie op Premium Luxury met dieselmotor

19" Toba Polished

C45E

7

7

7

7

20" Kasuga

C45G

7

7

7

7

20" Kasuga Polished

C45H

7

7

7

7

20" Orona

C45J

7

7

7

7

20" Orona Polished

C45K

7

7

7

7

20" Mataiva

C45L2

20" Venom – Sparkle Silver

C46A

220" Venom – Gloss Black

C52J

720" Farallon – Technical Grey

C51Y2

20" Farallon – Sparkle Silver

C51Z7

20" Farallon – Gloss Black

C52H7

20" Maroa

C46B7

Jaguar Tyre Repair System

C40J

2

2

218" lichtmetalen ruimtebesparend reservewiel

C40D

7

7

7

2

219" lichtmetalen ruimtebesparend reservewiel

C40K2

C88A

2

2

Niet i.c.m. dieselmotor of All Wheel Drive

INTERIEUR BESCHRIJVING Dual-zone climate control 4-Zone cimate control

C88G

7

7

2

2

2

2

Automatische recirculatiefunctie met luchtkwaliteitssensor

C89A

7

7

7

7

7

7

Homelink® geïntegreerd afstandsbedieningssysteem voor garagedeur, hek, etc.

B20B

7

7

77

7

Helder glas

H75B

2

2

2

7

2

2

Niet i.c.m. Traffic Sign Recognition

Privacy glas – achter B-stijlen

H75A

7

7

2

2

7

7

Bergvakje voorin met verlichting

A03C

2

2

2

2

2

2

Asbak en aansteker voorin

A03B

7

7

7

7

7

7

Elektrisch bedienbare zonwering achterruit

H76G

7

7

2

2

7

7

Standaard op Long Wheelbase-uitvoeringen

Ventilatieroosters met verlichting

B19B7

7

2

Als optie alleen als onderdeel van Illumination Pack

2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XJ Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

58 |

Standaard op Long Wheelbase-uitvoeringen

PERSONALISERING

Standaard op Long Wheelbase Premium Luxury

LUXURY

PREMIUM LUXURY

PORTFOLIO

AUTOBIOGRAPHY

R-SPORT

XJR

LED-leeslampjes achter

B78A

7

7

7

2

7

7

Gepolijst roestvaststalen pedalen

G48S2

2

2

Roestvaststalen dorpellijsten

F28E

2

2

2INTERIEUR – VERVOLG OPTIECODE

BESCHRIJVING

Roestvaststalen dorpellijsten met verlichting

F28F

7

7

7

2

Roestvaststalen dorpellijsten met 'R-Sport'-logo

F28N

2Roestvaststalen dorpellijsten met 'R'-logo

F28R2

Vloermatten voor en achter

H69H

2

2

Premium vloermatten voor en achter Soft Door Close en Keyless Entry

H69J

2

2

2

2

F42C/F04B

7

2

2

2

2

2

Als optie alleen als onderdeel van Illumination Pack

VEILIGHEID EN BEVEILIGING 360° Park Distance Control

C13B

7

7

7

2

7

7

Als optie alleen als onderdeel van Parking Assist Pack

Surround Camera System (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

C14C

7

7

7

2

7

7

Als optie alleen als onderdeel van Parking Assist Pack

Closing Vehicle Sensing met Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

H71C

7

7

7

2

7

7

Als optie alleen als onderdeel van Highway Pack

Traffic Sign Recognition (alleen i.c.m. Auto High Beam Assist)

A41A

7

7

7

2

7

7

Als optie alleen als onderdeel van Highway Pack. Niet i.c.m. Homelink®

Park Assist – Parallel, Perpendicular en Exit

C18B

7

7

7

2

7

7

Als optie alleen als onderdeel van Parking Assist Pack. Niet i.c.m. All Wheel Drive

InControl Protect

D45D

7

7

7

7

7

7

InControl Remote Premium (alleen i.c.m. InControl Protect)

D47A

7

7

7

7

7

7

InControl Secure (alleen i.c.m. InControl Protect)

D44A

7

7

7

7

7

7

H03A

2

— —

INTERIEURBEKLEDING Bovenzijde dashboard in leder

Alleen beschikbaar als onderdeel van InControl Connect Pro Pack

Zie pagina's 68-81 voor het complete programma

Bovenzijde dashboard in zacht gepolsterd leder

H03L2Bovenzijde dashboard in Softgrain leder

H03E7

2

2

2

2

Hemelbekleding in Morzine

H01E

2

2

Hemelbekleding in Suedecloth

H01D

22

2

Hemelbekleding in leder

H01C2

Hemelbekleding in Ivory

HNAA

2

2

2

2

7Hemelbekleding in Jet

HPFD

7

7

2

2

Niet i.c.m. alle interieurkleuren

STUURWIEL Stuurwiel met Softgrain leder bekleed

F95L

2

2

2

2

Stuurwiel met Softgrain leder en hout bekleed

F95W7

7

7

Stuurwiel met Softgrain leder bekleed, met 'R'-logo

F95R2

Stuurwiel met Softgrain leder bekleed, met 'R-Sport'-logo

F96G

2Standaard stuurwiel (niet verwarmbaar)

F97Z

2

2

Verwarmbare stuurwielrand

F97A

7

7

2

2

2

2

Niet i.c.m. alle interieurkleuren/interieurafwerkingen

2 OPTIES KIES UW

XJR

B40K

R-SPORT

Stoelbekleding in leder

AUTOBIOGRAPHY

OPTIECODE

PORTFOLIO

ZITPLAATSEN

PREMIUM LUXURY

ZITPLAATSEN EN INTERIEURAFWERKING

LUXURY

Configureer uw auto op jaguar.nl

2BESCHRIJVING

Stoelbekleding in geperforeerd Softgrain leder

B40U2

2

2

Stoelbekleding in geperforeerd, Quilted Softgrain leder

B41L

2Stoelbekleding in geperforeerd, Quilted Semi-Aniline leder

B40V2

Verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank

F53B

2Koel-/verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank

F53D2

2

2

2

2

Z03K/Z03L

2

2

Inclusief elektrische langsverstelling, zithoogte, zithoek, rugleuning en viervoudige lendensteun; handmatige hoogteverstelling hoofdsteun

18-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie

Z03M7

2

2

Inclusief elektrische langsverstelling, zithoogte, zithoek, rugleuning, hoofdsteun, bovenbeensteun, zijwangen en viervoudige lendensteun

18-voudig verstelbare sportstoelen

Z03N

2

2

Inclusief elektrische langsverstelling, zithoogte, zithoek, rugleuning, hoofdsteun, bovenbeensteun, zijwangen en viervoudige lendensteun

Vaste achterbank

B59V

2

2

2

2

Sport-style vaste achterbank

B59P

2

2

VRGR

2

7

7

7

Gloss Rich Oak

VSAL

7

2

7

7

Gloss Figured Ebony

VSAN

7

7

2

7

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

VSEP

7

7

7

2

Gloss Burr Walnut

VSAB

7

7

7

7

Satin Elm

VAPK

7

7

7

7

Gloss Walnut Curl

VSEN

7

7

7

7

Satin Mid Zebrano

VSEL

7

7

7

7

Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg

VSEO

7

7

7

7

Gloss Shadow Walnut

VSEU

7

7

7

7

Piano Black

VPFB

7

7

7

7

2

2

Carbon Fibre

VPFA

7

7

7

7

7

7

14-voudig verstelbare voorstoelen

INTERIEURAFWERKING Satin Rosewood

2

(Zie pagina's 82-83 voor alle afwerkingen)

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XJ Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

60 | PERSONALISERING

Niet i.c.m. Stuurwiel met Softgrain leder en hout bekleed

LUXURY

PREMIUM LUXURY

PORTFOLIO

AUTOBIOGRAPHY

R-SPORT

XJR

Jaguar Sound System (250 W)

B44U

2

2

Zie pagina 44-45

Meridian Digital Sound System (380 W)

B44V

7

7

2

2

2Zie pagina 44-45

Meridian Digital Surround Sound System (825 W)

B44W

7

7

7

7

7

2

Zie pagina 44-45

B44I7

7

7

Zie pagina 44-45

DAB+-tuner (Digital Audio Broadcasting)

B51A

7

7

7

7

7

7

Bluetooth® mobiele telefoonintegratie – inclusief audio- en videostreaming

H74V

2

2

2

2

2

2

InControl Pro Services

A44D

7

7

7

7

7

7

Alleen beschikbaar als onderdeel van InControl Connect Pro Pack. Zie pagina 40-43

InControl Apps

H57A

7

7

7

7

7

7

Alleen beschikbaar als onderdeel van InControl Connect Pro Pack. Zie pagina 40-43

INFORMATIE, COMMUNICATIE EN ENTERTAINMENT INFOTAINMENT

Meridian Reference Digital Sound System (1300 W) met Conversation Assist

Navigatiesysteem

OPTIECODE

BESCHRIJVING2

2

2

2

2

2

8" touchscreen

D70C

2

2

2

2

2

2

8" Dual View touchscreen (alleen i.c.m. Meridian Sound Systems)

D70A

7

7

7

7

7

7

Digitale TV-tuner

G52G

7

7

7

7

7

7

Rear Seat Entertainment System met twee uitklapbare 10,2" HD schermen (alleen i.c.m. Meridian Sound Systems)

G51E7

7

7

Interactive Voice – spraakbediening voorin van audio, Bluetooth® en navigatie

P52R

2

2

2

2

2

2

2 OPTIES KIES UW

2

Uitklapbare werktafeltjes achterin

G73C7

Handmatig bedienbare zonwering voor zijruiten achterin

H73B2

Elektrisch bedienbare zonwering voor zijruiten achterin

H73C7

XJRR-SPORT

B30A

OPTIES ALLEEN VOOR LONG WHEELBASE

AUTOBIOGRAPHY

PREMIUM LUXURY

Make-up spiegels met verlichting achterin

OPTIES ALLEEN VOOR LONG WHEELBASE EN OPTIE PACKS

PORTFOLIO

LUXURY

Configureer uw auto op jaguar.nl

2

2

7

7

27

2

OPTIECODE

BESCHRIJVING

Individuele, elektrisch verstelbare zitplaatsen achterin met massagefunctie

B59G7

7

7

Allleen beschikbaar als onderdeel van Rear Seat Pack

Individuele, elektrisch verstelbare zitplaatsen achterin met massage- en memoryfunctie

B59Q7

7

7

Alleen beschikbaar als onderdeel van Premium Rear Seat Pack/Premium Rear Seat Pack met Dual View

Illumination Pack

Z46B7

7Inclusief ventilatieroosters met verlichting, dorpellijsten met verlichting en LED-leeslampjes achterin

R-Sport Black Pack

Z93U

7Inclusief grille en omlijsting in Gloss Black, blades in luchtinlaten voorbumper in Gloss Black, omlijsting van zijruiten in Gloss Black en powervents voorspatborden in Gloss Black

XJR Black Pack

Z93W7

Inclusief grille en omlijsting in Gloss Black, omlijstingen luchtinlaten voorbumper in Gloss Black, omlijsting van zijruiten in Gloss Black en powervents voorspatborden in Gloss Black

Parking Assist Pack (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

Z68R

7

7

77

7

Inclusief 360° Park Distance Control, Surround Camera System en Park Assist. Park Assist geen onderdeel van pack op auto's met All Wheel Drive

Highway Pack (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

Z37H

7

7

77

7

Inclusief Closing Vehicle Sensing met Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection, Traffic Sign Recognition, Adaptive LED-koplampen en Auto High Beam Assist. Niet i.c.m. Homelink®

InControl Connect Pro Pack (alleen i.c.m. InControl Protect)

Z77A

7

7

7

7

7

7

Inclusief InControl Remote Premium, InControl Pro Services en InControl Apps

OPTIE PACKS

2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XJ Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

62 |

PERSONALISERING

OPTIE PACKS ALLEEN VOOR LONG WHEELBASE Rear Seat Pack (alleen i.c.m. 18-voudig verstelbare voorstoelen)

Premium Rear Seat Pack (alleen i.c.m. 18-voudig verstelbare voorstoelen)

Premium Rear Seat Pack met Dual View (alleen i.c.m. 18-voudig verstelbare voorstoelen)

XJR

R-SPORT

AUTOBIOGRAPHY

PORTFOLIO

PREMIUM LUXURY

LUXURY

OPTIE PACKS ALLEEN VOOR LONG WHEELBASE OPTIECODE

BESCHRIJVING

Z30AInclusief individuele, elektrisch verstelbare zitplaatsen achterin met massagefunctie, LED leeslampjes achterin, hoofdsteunen met verstelbare zijwangen voor en achter, en elektrisch bedienbare zonwering voor zijruiten achterInclusief individuele, elektrisch verstelbare zitplaatsen achterin met massage- en memoryfunctie, Rear Seat Entertainment System, uitklapbare werktafeltjes achterin, LED leeslampjes achterin, hoofdsteunen met verstelbare zijwangen voor en achter, en elektrisch bedienbare zonwering voor zijruiten achterInclusief individuele, elektrisch verstelbare zitplaatsen achterin met massage- en memoryfunctie, Rear Seat Entertainment System, uitklapbare werktafeltjes achterin, LED leeslampjes achterin, hoofdsteunen met verstelbare zijwangen voor en achter, en elektrisch bedienbare zonwering voor zijruiten achter en Dual View touchscreen

Z30B

Z30C7

7

7

7

7

7

7

7

73 LAKKLEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

SOLID

Polaris White

METALLIC

Ebony

Glacier White

Rhodium Silver

Quartzite

Ammonite Grey

Dark Sapphire

Odyssey Red

Aurora Red

PREMIUM METALLIC

Italian Racing Red

British Racing Green

Ultimate Black

Ingot

Tempest Grey

Storm Grey

Black Berry

Celestial Black

4 LICHTMETALEN VELGEN KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

18˝ MANRA

18˝ MERU

19˝ ALEUTIAN

19˝ TOBA

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Polished

8,0J x 18" / 9,0J x 18"

8,0J x 18" / 9,0J x 18"

9,0J x 19" / 10,0J x 19"

9,0J x 19" / 10,0J x 19"

9,0J x 19" / 10,0J x 19"

245/50ZR18 / 275/45ZR18

245/50ZR18 / 275/45ZR18

245/45ZR19 / 275/40ZR19

245/45ZR19 / 275/40ZR19

245/45ZR19 / 275/40ZR19

C51S

C45B

C45C

C45D

C45E

Luxury

7

2

2

7

7

Premium Luxury2

2

2

7

Portfolio

7

2

7

Autobiography

7

7

7

R-SportXJR20˝ KASUGA

20˝ KASUGA POLISHED

20˝ ORONA

High Gloss Silver

Polished

Silver

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

C45G

C45H

C45J

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

Luxury

7

7

7

Premium Luxury

7

7

7

Portfolio

7

7

7

Autobiography

7

7

7

R-Sport

7

7

7

XJR2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Standaarduitrusting en opties kunnen verschillen al naar gelang de uitvoering. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

66 |

19˝ TOBA POLISHED

PERSONALISERING

20˝ ORONA POLISHED AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

20˝ MATAIVA

20˝ MAROA

20˝ VENOM

20˝ VENOM GLOSS BLACK

Polished

Light Silver

Satin Grey & Diamond Turned

Sparkle Silver

Gloss Black

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

245/40ZR20 / 275/35ZR20

C45K

C45L

C46B

C46A

C52J

Luxury

7

Premium Luxury

7

Portfolio

7

Autobiography

7

2

7

R-Sport2

7

XJR20˝ FARALLON TECHNICAL GREY

20˝ FARALLON SPARKLE SILVER

20˝ FARALLON GLOSS BLACK

AFWERKING VELG

Technical Grey

Sparkle Silver

Gloss Black

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

9,0J x 20" / 10,0J x 20"

265/35R20 / 295/30R20

265/35R20 / 295/30R20

265/35R20 / 295/30R20

C51Y

C51Z

C52H

LuxuryPremium LuxuryPortfolioAutobiographyR-SportXJR

2

7

7

VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

5

KIES UW

INTERIEUR

Configureer uw auto op jaguar.nl

LUXURY STOELEN MET LEDER MET TON-SUR-TON STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

MORZINE HEMELBEKLEDING

LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Cashew/Cashew

Satin Rosewood

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

BAON

Jet/Jet

Satin Rosewood

Ivory

Jet

Jet

Jet

BAOM

STOELEN MET GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET STIKNADEN EN BIEZEN

INTERIEURAFWERKING

MORZINE HEMELBEKLEDING

ZACHTGEPOLSTERD LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Ivory/Oyster/Oyster

Gloss Rich Oak

Ivory

Oyster

Ivory

Oyster

BAOR

Cashew/Truffle/Truffle

Gloss Rich Oak

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

BAOQ

London Tan/Jet/Jet

Gloss Rich Oak

Ivory

Jet

London Tan

Jet

BAOS

Jet/Ivory/Ivory

Gloss Rich Oak

Ivory

Jet

Jet

Jet

BAOP

STOELEN MET QUILTED EN GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

SUEDECLOTH HEMELBEKLEDING

SOFTGRAIN LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Navy/Ivory

Gloss Figured Ebony

Ivory

Navy

Navy

Navy

BAOY

Jet/Ivory

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

Jet

Jet

BAOT

Cirrus/Mineral

Gloss Figured Ebony

Ivory

Mineral

Cirrus

Mineral

BAOX

London Tan/Jet

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

London Tan

Jet

BAOZ

Cashew/Truffle

Gloss Figured Ebony

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

BAOU

Ivory/Oyster

Gloss Figured Ebony

Ivory

Oyster

Ivory

Oyster

BAOW

Ivory/Jet

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

Ivory

Jet

BAOV

Standaard

PREMIUM LUXURY

Standaard

PORTFOLIO

Standaard

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

68 |

PERSONALISERING

AUTOBIOGRAPHY STOELEN MET SEMI-ANILINE QUILTED EN GEPERFOREERD LEDER MET STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

SOFTGRAIN LEDER HEMELBEKLEDING

SOFTGRAIN LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Ivory/Mineral

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Mineral

Ivory

Mineral

BAPE

Ivory/Jet

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Ivory

Jet

BAPC

Cirrus/Navy

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Navy

Cirrus

Navy

BAPF

Cashew/Truffle

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

BAPB

London Tan/Jet

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

London Tan

Jet

BAPG

Bordeaux/Bordeaux

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Bordeaux

Jet

BAPD

Jet/Ivory

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Jet

Jet

BAPA

STOELEN MET GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

SUEDECLOTH HEMELBEKLEDING

SOFTGRAIN LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Jet/Red

Piano Black

Ivory of Jet

Jet

Jet

Jet

BAPK

Ivory/Jet

Piano Black

Ivory of Jet

Jet

Ivory

Jet

BAPL

STOELEN MET GEPERFOREERD SOFTGRAIN LEDER MET STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

SOFTGRAIN LEDER HEMELBEKLEDING

SOFTGRAIN LEDER BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

BEKLEDINGEN OPTIECODES

Jet/Red duotone/Red

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

BAMT

Jet/Red

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

BAMQ

Jet/London Tan duotone/London Tan

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

BAMU

Jet/London Tan

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

BAMR

Jet/Ivory duotone/Ivory

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

BAMS

Standaard

R-SPORT

Standaard

XJR

Standaard

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Cashew leder met bovenzijde dashboard in Truffle, hemelbekleding in Ivory Morzine, interieurafwerking in Satin Rosewood en tapijt in Truffle.

3

1

2 4

5

6

LUXURY KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

INTERIEURAFWERKING

MORZINE HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Cashew met Cashew

Satin Rosewood

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

Jet met Jet

Satin Rosewood

Ivory

Jet

Jet

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre, Gloss Figured Ebony, Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg, Gloss Burr Walnut, Gloss Rich Oak, Gloss Walnut Curl, Piano Black, Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg, Satin Elm, Satin Mid Zebrano of Shadow Walnut

PERSONALISERING

| 71

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Ivory Softgrain leder met bovenzijde dashboard in Oyster, hemelbekleding in Ivory Morzine, interieurafwerking in Gloss Rich Oak en tapijt in Oyster.

3

1

2 4

5

6

PREMIUM LUXURY KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – SOFTGRAIN LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN EN BIEZEN

INTERIEURAFWERKING

MORZINE HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Ivory met Oyster

Gloss Rich Oak

Ivory

Oyster

Ivory

Oyster

Cashew met Truffle

Gloss Rich Oak

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

London Tan met Jet

Gloss Rich Oak

Ivory

Jet

London Tan

Jet

Jet met Ivory

Gloss Rich Oak

Ivory

Jet

Jet

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre, Gloss Figured Ebony, Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg, Gloss Burr Walnut, Satin Rosewood, Gloss Walnut Curl, Piano Black, Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg, Satin Elm, Satin Mid Zebrano of Shadow Walnut

PERSONALISERING

| 73

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Navy geperforeerd Softgrain leder, Diamond Quilted met contrasterende stiknaden in Ivory, bovenzijde dashboard in Navy, hemelbekleding in Ivory Suedecloth, interieurafwerking in Gloss Figured Ebony en tapijt in Navy.

3

1

2 4

5

6

PORTFOLIO KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – SOFTGRAIN LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN INTERIEURAFWERKING

SUEDECLOTH HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Navy met Ivory

Gloss Figured Ebony

Ivory

Navy

Navy

Navy

Jet met Ivory

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

Jet

Jet

Cirrus met Mineral

Gloss Figured Ebony

Ivory

Mineral

Cirrus

Mineral

London Tan met Jet

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

London Tan

Jet

Cashew met Truffle

Gloss Figured Ebony

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

Ivory met Oyster

Gloss Figured Ebony

Ivory

Oyster

Ivory

Oyster

Ivory met Jet

Gloss Figured Ebony

Ivory of Jet

Jet

Ivory

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre, Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg, Gloss Burr Walnut, Gloss Rich Oak, Gloss Walnut Curl, Piano Black, Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg, Satin Elm, Satin Mid Zebrano, Satin Rosewood of Shadow Walnut

PERSONALISERING

| 75

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Ivory geperforeerd semi-aniline leder met contrasterende stiknaden in Mineral, bovenzijde dashboard in Mineral, lederen hemelbekleding in Ivory, interieurafwerking in Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg en tapijt in Mineral.

3

1

2 4

5

6

AUTOBIOGRAPHY KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – SEMI-ANILINE LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN INTERIEURAFWERKING

LEDEREN HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Ivory met Mineral

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Mineral

Ivory

Mineral

Ivory met Jet

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Ivory

Jet

Cirrus met Navy

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Navy

Cirrus

Navy

Cashew met Truffle

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory

Truffle

Cashew

Truffle

London Tan met Jet

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

London Tan

Jet

Bordeaux met Bordeaux

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Bordeaux

Jet

Jet met Ivory

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Ivory of Jet

Jet

Jet

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre, Gloss Figured Ebony, Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg, Gloss Burr Walnut, Gloss Rich Oak, Gloss Walnut Curl, Piano Black, Satin Elm, Satin Mid Zebrano, Satin Rosewood of Shadow Walnut

PERSONALISERING

| 77

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Jet Softgrain leder met contrasterende stiknaden in Red, bovenzijde dashboard in Jet, hemelbekleding in Ivory Suedecloth, interieurafwerking in Piano Black en tapijt in Jet.

3

1

2 4

5

6

R-SPORT KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – SOFTGRAIN LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

LEDEREN STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN INTERIEURAFWERKING

SUEDECLOTH HEMELBEKLEDING

Jet met stiknaden in Red

Piano Black

Ivory of Jet

Ivory met stiknaden in Jet

Piano Black

Ivory of Jet

4

BOVENZIJDE DASHBOARD

5

6

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Jet

Jet

Jet

Jet

Ivory

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre

PERSONALISERING

| 79

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Jet/Red Softgrain duotone leder met contrasterende stiknaden in Red, bovenzijde dashboard in Jet, hemelbekleding in Jet Suedecloth, interieurafwerking in Piano Black en tapijt in Jet.

3

1

2 4

5

6

XJR KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD – SOFTGRAIN LEDEREN STOELBEKLEDING 1

2

3

4

5

6

LEDEREN STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN INTERIEURAFWERKING

SUEDECLOTH HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD

ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Jet/Red duotone met Red

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

Jet met Red

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

Jet/London Tan duotone met Tan

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

Jet met Tan

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

Jet/Ivory duotone met Ivory

Piano Black

Jet

Jet

Jet

Jet

INTERIEURAFWERKING – OPTIES Carbon Fibre

PERSONALISERING

| 81

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Piano Black

Carbon Fibre

Gloss Rich Oak

Satin Rosewood

Gloss Figured Ebony

Gloss Rich Oak met Linear Laser-inleg

Gloss Figured Ebony met Ribbon Laser-inleg

Gloss Walnut Curl

Gloss Burr Walnut

Gloss Shadow Walnut

Satin Elm

Satin Mid Zebrano

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over het complete programma Jaguar accessoires of ga naar jaguaraccessoires.nl

Gepolijste uitlaateindstukken

Ventieldopjes

Sportpedalen

84 |

PERSONALISERING

Buitenspiegelkappen in Chrome

JaguarDrive Selector – lederen topcover in Jet

Kledinghanger

iPad-houder

Bagageruimtenet

Premium bagageruimtemat

Aluminium schakelpaddles

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw auto op jaguar.nl

JAGUAR 2.0 LITER VIERCILINDER 240 TURBO BENZINE

MOTOREN Aandrijving Cilinderinhoud Maximum vermogen

cm³ kW (pk)

@tpm Maximum koppel Transmissie

JAGUAR 3.0 LITER V6 340 SUPERCHARGED BENZINE

JAGUAR 5.0 LITER V8 550 SUPERCHARGED BENZINE

RWD

RWD

AWD

RWD

1.999

2.993

2.995

5.000

177 (240)

221 (300)

250 (340)

405 (550)

5.500

4.000

6.500

6.000-6.500

Nm

@tpm

JAGUAR 3.0 LITER V6 300 TURBODIESEL

340

700

450

680

2.000-4.000

2.000

3.500-5.000

3.500-4.000

8-traps automaat

8-traps automaat

8-traps automaat

8-traps automaat

PRESTATIES 0-100 km/h

s

7,9

6,2

6,4

4,6

Topsnelheid

km/h

241

250 begrensd

250 begrensd

280 begrensd

BRANDSTOFVERBRUIK1) – STANDARD WHEELBASE Stad

l/100 km

11,4

7,0

13,6

16,2

Buitenweg

l/100 km

6,7

5,2

7,6

8,2

Gecombineerd

l/100 km

8,4

5,7

9,8

11,1

g/km

199

149

234

264

l

80

77

80

80

CO2-emissie Bruikbare tankinhoud

BRANDSTOFVERBRUIK1) – LONG WHEELBASE Stad

l/100 km

11,4

7,0

13,6Buitenweg

l/100 km

6,7

5,2

7,6Gecombineerd

l/100 km

8,4

5,7

9,8g/km

199

149

234l

80

77

80CO2-emissie Bruikbare tankinhoud

BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Luxury

2

2

Premium Luxury

2

2

2Portfolio2

2Autobiography2

2R-Sport2

2XJR2

2

Standaard — Niet beschikbaar

1) Alle verbruiksgegevens zijn gemeten conform de huidige Europese wetgeving. Bij normaal gebruik kan het werkelijke brandstofverbruik verschillen van het verbruik dat tijdens de testprocedure werd gemeten. Derhalve zijn deze waarden uitsluitend bestemd voor vergelijkingsdoeleinden. 2) De getoonde gewichten gelden voor auto's met standaarduitrusting. Optionele voorzieningen kunnen het gewicht verhogen. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

86 |

PERSONALISERING

STANDARD WHEELBASE Aandrijving

JAGUAR 2.0 LITER VIERCILINDER 240 TURBO BENZINE

JAGUAR 3.0 LITER V6 300 TURBODIESEL

JAGUAR 3.0 LITER V6 340 SUPERCHARGED BENZINE

JAGUAR 5.0 LITER V8 550 SUPERCHARGED BENZINE RWD

RWD

RWD

AWD

Lengte

mm

5.130

5.130

5.130

5.130

Breedte (incl./excl. buitenspiegels)

mm

2.105/1.899

2.105/1.899

2.105/1.899

2.105/1.899

Hoogte (incl. antenne)

mm

1.460

1.460

1.460

1.460

Wielbasis

mm

3.032

3.032

3.032

3.032

Spoorbreedte voor/achter

mm

1.626/1.604

Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte (met Tyre Repair System)

1.626/1.604

1.626/1.604

1.626/1.604

m

11,9

11,9

12,4

11,9

l

478

478

478

478

Beenruimte voor/achter

mm

1.055/988

1.055/988

1.055/988

1.055/988

Hoofdruimte voor (met panoramadak)

mm

1.004

1.004

1.004

1.004

Hoofdruimte achter

mm

946

946

946

946

Schouderbreedte voor/achter

mm

1.464/1.437

1.464/1.437

1.464/1.437

1.464/1.437

Gewicht vanaf2)

kg

1.735

1.835

1.865

1.875

Maximum toelaatbaar gewicht2)

kg

2.280

2.400

2.430

2.400

LONG WHEELBASE Lengte

mm

5.255

5.255

5.255Breedte (incl./excl. buitenspiegels)

mm

2.105/1.899

2.105/1.899

2.105/1.899Hoogte (incl. antenne)

mm

1.460

1.460

1.460Wielbasis

mm

3.157

3.157

3.157Spoorbreedte voor/achter

mm

1.626/1.604

1.626/1.604

1.626/1.60412,3

12,3

12,9Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte (met Tyre Repair System)

m

478

478

478Beenruimte voor/achter

mm

l

1.055/1.109

1.055/1.109

1.055/1.109Beenruimte achter met Rear Seat Package (achterbankleuning geheel omhoog)

mm

1.109

1.109

1.109Beenruimte achter met Rear Seat Package (achterbankleuning in achterste stand)

mm

1.021

1.021

1.021Beenruimte achter met Premium Rear Seat Package (achterbankleuning geheel omhoog)

mm

1.087

1.087

1.087Beenruimte achter met Premium Rear Seat Package (achterbankleuning in achterste stand)

mm

989

989

989Hoofdruimte voor met panoramadak

mm

1.004

1.004

1.004Hoofdruimte achter

mm

960

960

960Schouderbreedte voor/achter

mm

1.464/1.437

1.464/1.437

1.464/1.437Gewicht2)

kg

1.755

1.860

1.875Maximum toelaatbaar gewicht2)

kg

2.320

2.450

2.450AFMETINGEN Breedte (incl. buitenspiegels) 2.105 mm Breedte (excl. buitenspiegels) 1.899 mm

1.460 mm

Bagageruimte 478 liter

1.626 mm 2.105 mm

GETOONDE UITVOERING: XJ PORTFOLIO STANDARD WHEELBASE (SWB)

88 |

PERSONALISERING

1.604 mm

Draaicirkel (SWB) Tussen stoepranden RWD 11,90 m Tussen stoepranden AWD 12,40 m Draaicirkel (LWB) Tussen stoepranden RWD 12,30 m Tussen stoepranden AWD 12,90 m

3.032 mm (SWB) 3.157 mm (LWB) 5.130 mm (SWB) 5.255 mm (LWB)

Afmetingen zijn gemeten op auto bij ledig gewicht. Bagageruimte gemeten volgens de VDA-norm met blokken van 200 x 100 x 50 mm.

JAGUAR EXPERIENCE Er is geen betere manier om de XJ en Jaguar te leren kennen dan door er in te rijden. Jaguar Experience biedt een programma unieke mogelijkheden om te ontdekken hoe het voelt om alles uit uw Jaguar te halen. Onze circuitprogramma's bieden u de mogelijkheid om de grenzen van uzelf, de XJ en andere Jaguar modellen te ontdekken. Jaguar Experience biedt u ook de mogelijkheid om te zien hoe een Jaguar tot leven komt, tijdens een rondleiding door een van onze fabrieken in Groot-Brittannië. Bezoek voor meer informatie onze website: jaguar.nl/experience Maak een afspraak met uw Jaguar dealer voor een proefrit in de XJ.

Volg ons op: Facebook

Instagram

Twitter

Youtube

THE WORLD OF JAGUAR Met de keuze voor een XJ treedt u toe tot de opwindende World of Jaguar. Deze maakt het bezitten en rijden tot een aangename en ontspannen bezigheid. Bovendien bieden wij u een programma exclusieve diensten en lifestyle-producten.

92 |

JAGUAR CARE

ORIGINELE ONDERDELEN

FLEET & BUSINESS

Wat de XJ helemaal onweerstaanbaar maakt, is standaard Jaguar Care: inclusief drie jaar garantie en drie jaar regulier onderhoud, zonder kilometerbeperking. Dus hoeveel u ook rijdt, elke rit is zonder zorgen. Voor meer informatie over het uiterst concurrerende Jaguar Care-programma voor de XJ, gaat u naar jaguar.nl

Originele Jaguar onderdelen zijn ontworpen, getest en geproduceerd volgens onze zeer strenge eisen voor kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Elk onderdeel is specifiek voor uw XJ ontwikkeld om zo bij te dragen aan optimale prestaties en een lange, probleemloze levensduur.

Jaguar streeft naar een positie als voorkeursmerk in het premium fleet & business-segment. Dat doen wij met het aanbieden van bijzonder aantrekkelijke modellen, uitstekende customer service en diensten als Jaguar Care. Jaguars zijn dynamische en onderscheidende auto's die bedrijven helpen om het unieke karakter en de persoonlijkheid van de onderneming uit te stralen. Wij bieden een uitstekende, totaal klantgerichte aftersales-service, die erop is gericht om elke Jaguar personenauto in topconditie te houden, inclusief het leveren van de allerbeste prestaties en op de meest kostenefficiënte wijze voor bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.jaguar.nl/fleet-and-business

JAGUAR WORLD

JAGUAR FINANCIAL SERVICES

JAGUAR ASSISTANCE

JAGUAR MAGAZINE

Moeiteloze prestaties en stijl zijn standaard op elke Jaguar. Jaguar Financial Services maakt het kopen van onze auto's al even ongecompliceerd en aantrekkelijk. Nieuw of gebruikt, voor persoonlijk of zakelijk gebruik, wij hebben mogelijkheden die aansluiten op uw specifieke wensen. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

Jaguar Assistance biedt ondersteuning bij pech onderweg, zoals een onverhoopte storing, een ongeval of een lekke band. U kunt altijd vertrouwen op onze assistentie, ongeacht de situatie en ongeacht de locatie.

Jaguar Magazine is het officiële magazine van Jaguar Cars. Hierin vindt u artikelen over de nieuwe Jaguar XF, XE, F-PACE, F-TYPE en XJ, en over de wereld van luxe, stijl, design en reizen. JAGUAR COLLECTION

AANTREKKELIJKE VERZEKERING

Met Jaguar Car Insurance bieden wij een uitstekende dekking tegen gunstige tarieven voor uw XJ. Deze zeer complete verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn. Exclusief aangeboden aan Jaguar rijders. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over Jaguar Car Insurance voor uw XJ.

Het nieuwste programma van de Jaguar Collection is ontwikkeld met dezelfde aandacht voor design, productie en details als bij onze auto's. Dit spreekt duidelijk uit onze kleding, hoogwaardige lederwaren en luxe reisartikelen. Ter ere van Jaguar's rijke historie hebben wij ook een collectie die in het teken staat van onze legendarische autosport-successen, met door autosport geïnspireerde cadeau-artikelen en kleding. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de Jaguar Collection.

WOORDENLIJST

#

L

3D KAARTEN Weergave van driedimensionale kaarten is een keuzemogelijkheid van het navigatiesysteem. Dit biedt een helikopter view van het landschap, met driedimensionale gebouwen om de oriëntatie van de gebruiker te verbeteren.

LIMOUSINE-AFSTEMMING WIELOPHANGING Voor Long Wheelbase-uitvoeringen van de XJ is de luchtvering aan de achterwielen specifiek afgestemd voor nog meer comfort en een limousine-achtige rijkwaliteit.

4-ZONE CLIMATE CONTROL Naast de onafhankelijke regeling voor bestuurder en voorpassagier (dual-zone) biedt dit systeem onafhankelijke temperatuurregeling voor achterpassagiers links en rechts.

LUCHTVERING Luchtvering achter vervangt de conventionele, stalen schroefveren door pneumatische luchtveren om nog meer rijcomfort en controle te bieden. Daarbij wordt de vering continu aan de omstandigheden aangepast.

7.1 SURROUND SOUND 7.1 Surround Sound is de algemene naame voor een achtkanaals surround sound system.

P

A ABS Het antiblokkeer remsysteem (ABS) voorkomt blokkerende wielen bij (hard) remmen, zodat de auto bestuuren controleerbaar blijft. AUTOMATISCH DIMMENDE ACHTERUITKIJKSPIEGEL Automatisch dimmende achteruitkijkspiegels reduceren verblinding veroorzaakt door de koplampen van achterliggers. D DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL Het digitale instrumentenpaneel bestaat uit een 12,3" HD TFT-display dat in de plaats komt van het conventionele instrumentenpaneel. Het toont een grote variatie aan voor het rijden belangrijke informatie en biedt de keuze uit vier grafische thema's en weergave van 3D-kaarten. DIGITAL SOUND PROCESSOR (DSP) Meridian's Digital Signal Processing (DSP)-technologie analyseert een reeks variabelen die van invloed kunnen zijn op de audiokwaliteit en verwerkt deze met behulp van geavanceerde algoritmes. Vervolgens wordt aan de hand van de resultaten het uitgangssignaal van het systeem overeenkomstig aangepast. Dit resulteert in een authentiek en krachtig prestatieniveau dat onmogelijk is met een conventioneel audiosysteem. E EXTRA WARMTEWERENDE VOORRUIT Dit glas filtert zonlicht om verblinding te reduceren en voorkomt dat schadelijke UV-straling in het interieur komt. J JAGUARDRIVE CONTROL Werkt samen met Dynamic Stability Control en motor- en transmissiemanagement om de parameters van motormanagement, schakelpunten en remmen te veranderen. Het biedt verschillende programma's, die zijn ontworpen om de respons van de auto op verschillende rijomstandigheden en -stijlen te optimaliseren. JAGUAR SMART KEY SYSTEM – KEYLESS START Wanneer de Smart Key contactsleutel aanwezig is in de auto, is alleen een druk op de 'START'-toets nodig om de motor te starten. JAGUARDRIVE SELECTOR De JaguarDrive Selector komt bij het starten van de motor omhoog uit de middenconsole. Met deze draaiknopbediening van de automatische transmissie schakelt u snel tussen verschillende standen.

94 | WORLD OF JAGUAR

PSYCHOAKOESTIEK Psychoakoestiek is de studie van de psychologische en fysiologische reacties die zijn geassocieerd met luisteren naar geluid. T TRIFIELD™ Meridian's exclusieve Trifield-technologie, biedt een gelijkblijvende concert-waardige audiobeleving die is geoptimaliseerd voor alle zitplaatsen. W WARMTEWEREND GLAS Dit glas reflecteert infraroodstraling en reduceert daarmee de opwarming van het interieur door invallend zonlicht. WINTER-MODUS Wanneer de Winter-modus wordt geselecteerd, dempt het systeem automatisch de acceleratie en wordt het aandrijfkoppel geleidelijker opgevoerd om doorslaan van wielen te voorkomen en de tractie onder gladde omstandigheden te verbeteren.

BELANGRIJKE MEDEDELING Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van haar auto's te verbeteren, en er vinden derhalve voortdurend wijzigingen plaats. Hoewel in de brochure zo actueel mogelijke informatie bijeen is gebracht, kan deze niet worden gezien als een onfeilbare leidraad voor de huidige specificaties. Deze brochure is niet bedoeld als offerte voor de verkoop van een bepaald voertuig. Dealers zijn geen onderdeel van Jaguar Land Rover Limited en zijn niet geautoriseerd om namens Jaguar Land Rover Limited ongeacht welke, expliciete of impliciete activiteiten uit te voeren of vertegenwoordigingen aan te gaan. In deze brochure vermelde vergelijkingen en vergelijkingswaarden zijn gebaseerd op officiële fabrieksgegevens en testresultaten. KLEUREN De ervaring leert dat in drukwerk en online de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw dealer de originele stalen te bekijken. ECOLOGISCHE INNOVATIE BIJ JAGUAR Jaguar zet met trots de bedrijfstraditie voort met haar benadering van ecologische innovatie. Bijvoorbeeld door zich in te zetten om op alle fronten duurzamer te werken en de eigen milieu-impact te verkleinen. Dat strekt zich uit van de keuze van lichtgewicht materialen en zuinige productiemethoden tot de efficiency van motoren en ontwerpen. Het vlaggenschip van Jaguar, de XJ, was het eerste model van de onderneming dat ISO 14040 kreeg toegekend, de internationale norm voor de beoordeling van de 'volledige levensduur' van voertuigen. Deze certificatie meet de milieuimpact van de XJ, van de inkoop van materialen en het productieproces, tot een praktijkgebruik van 200.000 gereden kilometers en de definitieve afvoer aan het einde van de levenscyclus. Maar dat is nog niet alles. Elke Jaguar is ontworpen om aan het einde van zijn levenscyclus voor ten minste 85% recyclebaar en herbruikbaar te zijn, naast 95% herwinbaar. Het innovatieve gebruik van het lichte aluminium voor XE, XF, XJ, F-TYPE en F-PACE, waarbij tot 50% gerecycled materiaal in de carrosseriestructuur wordt verwerkt, levert aanzienlijke prestatievoordelen op. Daartoe behoren onder meer een lager brandstofverbruik en minder CO₂-emissie gedurende de gebruiksfase van de auto. Wij streven naar het via een gesloten systeem scheiden en recyclen van aluminiumresten uit het productieproces. Door deze om te smelten naar nieuw aluminium met dezelfde kwaliteit, kunnen wij de CO2-emissies tijdens de productie van onze modellen verder terugdringen. Als onderdeel van het beleid ten aanzien van duurzaamheid streeft Jaguar ook naar het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen, naar een lager gebruik van grondstoffen en naar het reduceren van de hoeveelheid afval. Dit bedrijfsplan omvat doelstellingen om CO2-emissies en afval als gevolg van bedrijfsactiviteiten te reduceren met 25%, logistiek met 15% en waterverbruik met 10% ten opzichte van de cijfers van 2007. Bovendien wordt de CO2-emissie die sinds 2009 is vrijgekomen bij de productie van elke Jaguar in het Verenigd Koninkrijk voor 100% gecompenseerd. Voor elke ton CO2 die vrijkomt tijdens het assemblageproces, investeert Jaguar in projecten die een equivalente ton CO2 aan besparing elders opleveren. De wereldwijde groei van de verkopen en de grotere investeringen in efficiëntere werkwijzen in aanmerking genomen, zijn wij er trots op dat wij onze milieutechnische innovatiedoelstellingen voor 2012 hebben gerealiseerd en in sommige gevallen zelfs hebben overtroffen. Ook liggen wij op schema om onze doelstellingen voor 2015 te realiseren, namelijk een reductie met 25% van de gemiddelde CO2-emissies van ons Europese modellenprogramma. Vooruitkijkend hebben wij een visie tot 2020 ontwikkeld voor de duurzame groei van onze onderneming. Deze is gericht op een continue verbetering van de CO2-emissies, CO2-neutraal produceren en reductie van de afvalproductie tot nul. Tot nu toe hebben wij meer dan 6 miljoen ton CO2 gecompenseerd, 4.000 nieuwe banen gecreëerd bij 60 emissiereductieprojecten in 17 landen en het leven van meer dan 1 miljoen mensen verbeterd via ons schone kooktoestellen-programma. Maar dat is slechts een onderdeel. Onze productiefaciliteiten zijn sinds 1998 gecertificeerd volgens ISO 14001 en wij hebben het Platinum Plus-niveau bereikt in de Britse Community Corporate Responsibility Index.

Meridian is een geregistreerde merknaam van Meridian Audio Limited. AdBlue® is een geregistreerde merknaam van Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA) Bluetooth® woordmerk en logo's zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door Jaguar gebeurt onder licentie. iPod®, iPod touch® en iPad® zijn geregistreerde merknamen van Apple Inc. Het navigatiesysteem moet altijd op een dusdanige manier worden gebruikt dat dit geen negatieve invloed heeft op het rijgedrag van de bestuurder of de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar brengt. GETOONDE AUTO OP VOORPAGINA: XJ R-SPORT LONG WHEELBASE IN ULTIMATE BLACK MET HELDER GLAS (OPTIE) GETOONDE AUTO OP ACHTERPAGINA: XJ PORTFOLIO LONG WHEELBASE IN QUARTZITE

Jaguar Nederland Stationsweg 8 4153 RD Beesd jaguar.nl

November 2015/16MY JLM 34/02/04/1115

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.