THE ART OF PERFORMANCE


1 JAGUAR XF2 3 THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren,...
Author:  Joannes de Jonge

0 downloads 40 Views 14MB Size

Recommend Documents


No documents

JAGUAR XF

THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren, wij ontwikkelen, wij ontwerpen. Wij zetten nieuwe maatstaven en verleggen die vervolgens. Nog verder. Voorbij conventionele grenzen. Dat is het punt waar prestaties veranderen in een kunstvorm. Jaguar. The Art of Performance.

INHOUD INTRODUCTIE

INCONTROL-TECHNOLOGIE

Het concept van de XF

06

Infotainment en Connectivity

40

XF – de feiten

08

Touch en Connect

43

ONTWERP

Touch Pro en Connect Pro

45

Audio

46

Exterieurprincipes

10

Exterieur – aërodynamica

13

VEILIGHEID

Interieur

15

Interieurruimte

17

Geavanceerde bestuurderondersteuning

48

PERSONALISERING

PRESTATIES

Motoren

18

Geavanceerde aërodynamica

22

Lightweight Aluminium Architecture

25

Onderstel en wielophanging

26

RIJTECHNOLOGIE

XF – uw keuze

50

Kies uw motor

52

Kies uw uitvoering

54

Kies uw opties

56

Kies uw lakkleur

64

Kies uw lichtmetalen velgen

66

Geavanceerde rijdynamiek

28

Kies uw interieur

68

Extra zelfvertrouwen

30

Kies uw Jaguar Gear accessoires

86

Geavanceerde aandrijftechnologie

33

Technische gegevens

90

Torque Vectoring

35

Afmetingen

94

Stabiliteit en controle

37

Head-Up Display

39

JAGUAR WORLD

Jaguar Experience The World of Jaguar Technisch woordenboek en algemene informatie

Scan en ontdek meer over de Jaguar XF.

GETOONDE AUTO: XF R-SPORT IN CORRIS GREY, UITGEVOERD MET OPTIES DE FOTO'S IN DEZE BROCHURE ZIJN VERVAARDIGD VOOR INTERNATIONAAL GEBRUIK. SPECIFICATIES, OPTIES EN BESCHIKBAARHEID VARIËREN PER LAND. UW JAGUAR RETAILER GEEFT U GRAAG MEER INFORMATIE

96 98 100

INTRODUCTIE

HET CONCEPT VAN DE XF De XF bouwt verder op het succes van Jaguar's meest bekroonde auto ooit. Hij biedt een ongeëvenaarde combinatie van stijl en kwaliteit. Een absoluut verleidelijke mix van design, dynamiek en verfijning resulteert in een auto die zowel opwindende rijeigenschappen als efficiency biedt. Beide versterkt door state-of-the-art technologieën die u onderweg veilig, connected en entertained houden. De XF biedt nu een nog grotere keuze op motorengebied, inclusief een 240 pk 2.0 liter viercilinder twin-turbo Ingenium dieselmotor en een nieuwe 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor met 200 pk of 250 pk. Deze motoren combineren moeiteloze prestaties en raffinement met een gunstig brandstofverbruik en lage CO2-emissies. Met de beschikbaarheid van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics voor zowel diesel- als benzinemodellen krijgt de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rijomstandigheden. In het Jaguar programma slaat de XF een brug tussen de lenige dynamiek van de XE en de superieure luxe van de XJ. De combinatie van deze fantastische Jaguar kenmerken heeft de XF gemaakt tot wat hij is – de meest dynamische, premium zakenauto van zijn generatie.

GETOONDE AUTO: XF R-SPORT IN CORRIS GREY, UITGEVOERD MET OPTIES

06 |

INTRODUCTIE

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

XF – DE FEITEN De XF onderscheidt zich door een toonaangevende combinatie van geavanceerde techniek, de nieuwste technologie en eigentijds design.

De XF heeft een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) vanaf slechts 0,26; een van de laagste in zijn klasse. Zelfs de onderzijde van de auto is aërodynamisch ontworpen om zo glad mogelijk te zijn, met openingen in de voorbumper die de luchtstroming door de wielkasten optimaliseren. De XF snijdt haarscherp door de lucht en reduceert windgeruis voor extra raffinement en grotere efficiency.

EFFICIENCY EN PRESTATIES

Voor de XF is een programma performance-motoren beschikbaar. Met CO2-emissies vanaf 104 g/km en een brandstofverbruik vanaf 4,0 l/100 km, tot een topsnelheid van 250 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 5,3 seconden. Zo is er een XF voor elk type bestuurder.

JAGUAR CARE1)

De XF wordt standaard aangeboden met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking en inclusief drie jaar regulier onderhoud en uitgebreide Jaguar Roadside Assistance. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Dit maakt de totale gebruikskosten van de XF tot een van de laagste in zijn klasse.

VAKMANSCHAP EN RUIMTE

Eigentijds vakmanschap en een prachtig, luxueus en praktisch interieur met ruimte om te ontspannen en van elke rit te genieten. Zowel voor- als achterin genieten de inzittenden van een riante been-, knie- en hoofdruimte, waarmee de XF een van de beste is in zijn klasse. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 40:20:40 gedeelde achterbank voor extra bagageruimte en veelzijdigheid. 1) Het aanbod is exclusief alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder het reguliere onderhoudsschema van de auto. Enkele op deze pagina's beschreven kenmerken zijn optioneel en kunnen per land verschillen. GETOONDE AUTO: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

08 |

INTRODUCTIE

EXTRA INTELLIGENTIE

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De Lightweight Aluminium Architecture van de XF resulteert in een ongekend sterke carrosserie. Deze combineert precieze en alerte rijeigenschappen met een bijzonder gunstig brandstofverbruik.

Innovatieve technologieën maken elke rit gemakkelijker en veiliger. De XF is beschikbaar met adaptive LED-koplampen, Traffic Sign Recognition met Adaptive Speed Limiter, Lane Keeping Assist met Driver Condition Monitoring, Autonomous Emergency Braking, Adaptive Cruise Control met Queue Assist, Park Assist en nu Blind Spot Assist. Met de handsfree elektrische kofferdekselbediening krijgt u toegang tot de bagageruimte wanneer u uw handen vol hebt. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om het kofferdeksel te openen of te sluiten.

CONNECTIVITY

GEAVANCEERDE AANDRIJFTECHNOLOGIE

De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR) op zowel benzine- als dieselmodellen. Dit maximaliseert legendarische Jaguar aspecten als handling, wendbaarheid en rijgedrag, en maakt u extra zelfverzekerd onder alle rijomstandigheden.

Elke rit in de XF wordt verbeterd door InControl technologieën. InControl is een programma producten en diensten die u met uw XF en uw XF met de buitenwereld verbinden. Dit zorgt ervoor dat u altijd in contact kunt blijven. Voor het eerst is de XF nu ook beschikbaar met Dual View. Hiermee kunnen bestuurder en voorpassagier tegelijkertijd gebruikmaken van twee verschillende functies op het touchscreen.

ONTWERP

EXTERIEURPRINCIPES DESIGNESSENTIE

ADAPTIVE LED-KOPLAMPEN

GETOONDE AUTO: XF R-SPORT IN CORRIS GREY, UITGEVOERD MET OPTIES

10 |

"Centraal staat het reduceren tot de essentie. Goede ontwerpers zeggen altijd: 'less is more'." Ian Callum, Jaguar Design Director. De XF demonstreert het Jaguar principe van puur design. Krachtige lijnen stralen dynamisch karakter uit en versterken zijn capaciteiten – ongeacht of het gaat om het verbeteren van aërodynamica, uitzicht, stabiliteit of veiligheid. De XF is beschikbaar met Adaptive LEDkoplampen1) met Jaguar signature 'J-blade' dagrijverlichting om de XF een markante uitstraling te geven. De kwaliteit van LED-licht benadert die van daglicht, waardoor uw ogen gemakkelijker objecten kunnen herkennen en u in het donker minder snel vermoeid raakt. 1) Optie. Afhankelijk van de uitvoering zijn halogeen- of Xenon-koplampen standaard.

ONTWERP

EXTERIEUR – AËRODYNAMICA F-TYPE DESIGN ALS INSPIRATIE

AËRODYNAMISCH GELIJND

De achterlichten van de XF hebben een karakteristieke, door de F-TYPE geïnspireerde dubbele ronding met kruisend horizontaal vlak. De LED-remlichten zijn niet alleen feller dan conventionele lampen, maar gebruiken ook minder energie – daarmee dragen ze bij aan de grotere efficiency van de XF. LED's lichten ook sneller op – waardoor achterliggers eerder kunnen reageren wanneer de XF remt. Binnenin de achterlichten bevindt zich een 'pin-stripe'detail – een van de vele prachtige finishing touches van de XF. Het vloeiende exterieurdesign van de XF is vanzelfsprekend uiterst aërodynamisch. De geavanceerde carrosserievorm verbetert handling, dynamiek en verfijning. Zelfs de hoogte en de hoek van het kofferdeksel, evenals zijn totale ronding en subtiele achterspoiler, zijn ontworpen om luchtweerstand te reduceren en downforce te vergroten. Zo genereert de carrosserie bijvoorbeeld 50 kg extra downforce bij 160 km/h ten behoeve van grotere stabiliteit, waardoor de XF nog beter op de weg ligt.

GETOONDE AUTO: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 13

INTERIEUR VISUAL START-UP SEQUENCE

EIGENTIJDS VAKMANSCHAP

Open het bestuurdersportier van de XF en de Start-knop lokt u naar binnen. Met zijn pulserende hartslag creëert de Start-knop een emotionele band tussen bestuurder en auto. De 'double beat' van 72 slagen per minuut is gelijk aan die van een jaguar roofdier in rust. De XF is gereed, klaar voor verdere actie. Druk nu op de Start-knop. De auto ontwaakt en de ambianceverlichting licht op. In perfecte choreografie draaien de ventilatieroosters open, de JaguarDrive Selector komt soepel omhoog, de motor gromt – allemaal om u te inspireren voor de rit die komen gaat. Het interieur van de XF biedt toonaangevend comfort, een gevoel van welzijn en royale keuzemogelijkheden. Het aantal schakelaars en druktoetsen is tot een minimum beperkt voor een net en opgeruimd design – en voor extra gebruiksvriendelijkheid. Welke interieurcombinatie u ook kiest voor uw XF, de gebruikte materialen zijn altijd van de allerhoogste kwaliteit. Leder en afwerkingen zijn zorgvuldig geselecteerd om te zorgen dat alles in het interieur van de XF luxueus aanvoelt. Of u nu de voorkeur geeft aan aluminium, houtfineer of Carbon Fibre als interieurafwerking bij de prachtige ledersoorten, uw XF zal altijd perfect aanvoelen en er fantastisch uitzien.

GETOOND INTERIEUR: XF S MET STOELBEKLEDING IN LIGHT OYSTER/EBONY, MET BOVENZIJDE DASHBOARD IN EBONY MET CONTRASTERENDE STIKNADEN, EBONY TAPIJT EN EBONY HEMELBEKLEDING, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 15

1.

2.

1. Hoofdruimte 970 mm 2. Knieruimte 87 mm

INTERIEUR – RUIMTE OPTIMALE RUIMTE ACHTERIN

VINDINGRIJKE VEELZIJDIGHEID

Achterin is het interieur van de XF een ambiance vol luxe, ruimte en keuzevrijheid. De royale knieruimte achterin behoort tot de beste in zijn klasse, terwijl de riante been- en hoofdruimte achterin nog meer plek biedt voor ontspanning. Het resultaat is nog meer comfort en welzijn voor de achterpassagiers. Met een inhoud van 540 liter1) biedt de bagageruimte van de XF u alle ruimte. Voor nog grotere veelzijdigheid kunt u als optie kiezen voor een in drie delen (40:20:40) neerklapbare achterbank. Hiermee kunt u de bagageruimte vergroten tot een indrukwekkende 885 liter. Daarbij zorgt de ambianceverlichting voor extra sfeer in het interieur. Kies voor configureerbare ambianceverlichting en u beschikt over tien lichtkleuren. De keuzemogelijkheden gaan verder met de optionele 4-zone climate control, die de achterpassagiers links en rechts de mogelijkheid geeft om hun eigen temperatuur en luchtverdeling in te stellen.

1) Met Tyre Repair System. 505 liter met ruimtebesparend reservewiel. GETOOND INTERIEUR: XF S MET STOELBEKLEDING IN LIGHT OYSTER/EBONY MET CONTRASTERENDE STIKNADEN, EBONY TAPIJT EN EBONY HEMELBEKLEDING, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 17

PRESTATIES

MOTORENOVERZICHT INGENIUM-MOTOREN

STOP/START-TECHNOLOGIE

Ingenium-technologie vormt de basis voor drie dieselmotoren in het XF-programma. Deze volledig aluminium motoren hebben een geringe inwendige wrijving en onderscheiden zich door een zeer stijf motorblok en twee balansassen ten behoeve van lage trillingsniveaus en daarmee voor bijzonder soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer. Meer informatie over brandstofverbruik, CO2-emissies en prestaties van de XF-motoren vindt u op pagina's 90 tot 93.

AdBlue® INGENIUM DIESELMOTOREN VANAF

104 g/km CO2 De 163 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium-turbodiesel is verfijnd en bijzonder efficiënt. De directe inspuiting met low-flow injectoren zorgt voor een zeer precieze dosering van de brandstof in de verbrandingskamers. Dit staat garant voor maximale efficiency. De intelligente, elektronisch geregelde en adaptieve motorkoeling treedt alleen in werking wanneer dat nodig is en beperkt zo het brandstofverbruik en dus de CO2-emissies. Dit heeft geen negatieve invloed op het rijplezier. Integendeel: het krachtige motorkoppel zorgt al vanaf lage toerentallen voor goede prestaties en een vlotte acceleratie. De 180 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium-turbodiesel biedt indrukwekkende prestaties en zeer gunstige verbruikscijfers. Voor een motor van deze inhoud is het koppel opmerkelijk hoog, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiency - een unieke balans die voor een groot deel te danken is aan de turbocompressor met variabele geometrie. Door zich aan te passen aan de variabele stroom uitlaatgassen, zorgt deze voor een zo groot mogelijk koppel bij lage toerentallen. Het resultaat is een breed koppelbereik van lage tot hoge toeren, met een gelijkmatige, progressieve respons zonder vertraging. De 240 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium twin-turbo dieselmotor biedt een indrukwekkend vermogen en een genereus koppel. Het sequentiële turbosysteem van de motor maakt gebruik van een grote en een kleine turbocompressor. Dit staat garant voor een ononderbroken acceleratievermogen en maximale prestaties. Dankzij een doorontwikkeling van de Ingenium-technologie levert de motor een hoger specifiek vermogen. De verbeteringen omvatten een common rail-systeem waarvan de inspuitdruk is verhoogd van 1.800 tot 2.200 bar en injectoren met een hogere doorstroomsnelheid.

18 |

PRESTATIES

AdBlue® DIESELMOTOR

0-100 km/h in 6,2 seconden De 3.0 liter V6 twin-turbo dieselmotor biedt ongekend hoge vermogens- en koppelwaarden, plus een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren - een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast zorgt een tweetraps vloeistofkoeling voor een lager brandstofverbruik.

De XF biedt de keuze uit diverse benzinemotoren, inclusief twee nieuwe motoren uit ons Ingeniumprogramma. Met hun lage gewicht, volledige aluminium constructie en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd voor soepele en zeer efficiënte prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

INGENIUM BENZINEMOTOREN TOT

0-100 km/h in 6,6 seconden De 200 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor biedt de souplesse van grotere motoren, maar bij een veel lager brandstofverbruik. De directe brandstofinspuiting via centraal geplaatste solenoïdinjectoren garandeert een nauwkeurige brandstofdosering voor een bijzonder efficiënte en schone verbranding. Het Intelligent Continuously Variable Valve Lift Control-systeem regelt de timing van de inlaatkleppen, waarmee de motorprestaties optimaal aan alle rijomstandigheden worden aangepast. Dit wordt geregeld door een dubbele, onafhankelijk-variabele nokkenastiming voor een optimale vermogensontwikkeling bij elk toerental. De 250 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor levert een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Doordat het maximum koppel beschikbaar is tussen 1.200 en 4.500 toeren, accelereert u snel en verloopt elke inhaalmanoeuvre moeiteloos. De twin scroll-turbocompressor heeft een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de uitlaatpulsen van de twee cilinderparen synchroniseert, waarmee de turbovertraging aanzienlijk wordt beperkt en de motorrespons wordt verbeterd.

20 |

PRESTATIES

BENZINEMOTOR TOT

0-100 km/h in 5,3 seconden De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor is uitgerust met een Roots-type twin vortex-supercharger. Deze zorgt voor een lineaire vermogensafgifte en een maximale respons. Dit resulteert in prestaties die overeenkomen met die van veel grotere motoren, terwijl anderzijds brandstofverbruik en emissies worden gereduceerd. De motor is ook uitgerust met dubbele, onafhankelijk-variabele nokkenastiming (om de nokkenastiming van de in- en uitlaatkleppen te variëren) en met lichtgewicht zuigers (inclusief zuigerveren met ultra-lage wrijving) om prestaties en efficiency te vergroten. Voor extra raffinement is er een dubbel, contra-roterend balansas-systeem.

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA LAGE LUCHTWEERSTAND

Cw 0,26

De vorm van de XF is rigoureus geoptimaliseerd voor aërodynamische efficiency en stabiliteit bij hoge snelheden. Met een luchtweerstandscoëfficiënt vanaf slechts Cw = 0,26 snijdt de XF haarscherp door de lucht, waarmee brandstofverbruik en emissies worden gereduceerd. Elk element draagt ertoe bij om het aërodynamische potentieel van het exterieur te maximaliseren en om tegelijkertijd de fantastische proporties van de XF te behouden. Verticale inlaten aan de uiteinden van de voorbumper geleiden lucht naar openingen in de wielkasten en dan over de voorwielen naar buiten. Deze luchtstroom vloeit vervolgens langs de flanken van de XF, waar de portieren een vlakker profiel hebben om luchtdrukverschillen te minimaliseren en de luchtweerstand verder te reduceren. Zelfs de grote, vlakke onderbodemplaat is ontworpen om de XF zo efficiënt, economisch en verfijnd mogelijk te maken.

GETOONDE AUTO: XF PORTFOLIO IN SANTORINI BLACK, UITGEVOERD MET OPTIES

22 |

PRESTATIES

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE STERK

TORSIESTIJF

75% ALUMINIUM

Jaguar is al meer dan een decennium toonaangevend op het gebied van aluminium autoconstructies. Onze meest recente innovatie is de zeer sterke Lightweight Aluminium Architecture, die niet alleen uitzonderlijk sterk is en voor een aanzienlijke gewichtsbesparing zorgt, maar ook bijzonder torsiestijf is, waardoor de precieze, wendbare rijeigenschappen van de XF verder worden versterkt. Aluminium is ook gebruikt voor de zijpanelen van de carrosserie, de motorkap en de voorspatborden. Deze panelen worden aan elkaar gelijmd met een supersterke kit en daarna geklonken met verzinkte, Boron-stalen nagels die de kit indrukken om een luchtdichte verbinding te vormen. Het resultaat is een immens sterke en stijve structuur. Dit baanbrekende proces zorgt er samen met de Lightweight Aluminium Architecture voor dat de XF een van de lichtste auto's is in zijn klasse. Deze gewichtsbesparing maakt een brandstofverbruik vanaf 4,0 l/100 km en een CO2-emissie vanaf 104 g/km mogelijk.

PRESTATIES

| 25

ALUMINIUM VOORWIELDRAGER

De lichtgewicht aluminium voorwieldrager is ontworpen om stijfheid en sterkte te optimaliseren en draagt daarmee bij aan de wendbaarheid, de respons en het raffinement van de XF. Het resultaat is een controle van sportauto-niveau.

ONDERSTEL EN WIELOPHANGING UNIEKE ONDERSTELTECHNOLOGIE

COMFORTABEL EN DYNAMISCH

De XF reageert met lichtvoetige wendbaarheid en presteert dynamisch; altijd met behoud van hoogwaardig rijcomfort – dit is een unieke balans die kenmerkend is voor een Jaguar. De ideale basis voor deze rijdynamiek is de lichte, maar toch uitzonderlijk sterke en stijve Lightweight Aluminium Architecture van de XF, met zijn nagenoeg 50:50 gewichtsverdeling. De geavanceerde voor- en achterwielophanging vormen de kroon op een onderstel dat een fantastische combinatie biedt van sportiviteit en verfijning. Geavanceerde schokdempertechnologie – zowel passief als adaptief – verbetert de rijkwaliteit nog verder en vergroot de omvang van dynamische capaciteiten. De controle, wendbaarheid en feedback van de wielophanging geven de XF het temperament van een sportauto.

LUCHTGELEIDER

Een glasvezelversterkte polypropyleen luchtschoep geleidt koellucht naar de remmen voor extra remprestaties bij een enthousiaste rijstijl.

26 |

PRESTATIES

INTEGRAL LINK ACHTERWIELOPHANGING

De Integral Link achterwielophanging stelt de XF in staat om een perfecte combinatie te bieden van een verfijnd, luxueus rijgedrag en een strakke, alerte handling. Het systeem, de maatstaf voor een auto in deze klasse, verdeelt de langs-, dwars- en verticale krachten die op de wielophanging werken en verwerkt deze onafhankelijk voor extra controle en comfort. Veel componenten zijn gemaakt van gesmeed of holgegoten aluminium – de optimale productietechnieken voor een sterke, lichtgewicht wielophanging.

ALUMINIUM DOUBLE WISHBONE VOORWIELOPHANGING

De double wishbone-configuratie wordt beschouwd als de beste constructie voor een voorwielophanging. Het aluminium systeem is afgeleid van dat van de F-TYPE om een precieze handling en stuurrespons te realiseren.

ADAPTIVE DYNAMICS

Door de wielposities en carrosseriebewegingen te evalueren, biedt het optionele Adaptive Dynamics-systeem zowel een precieze dynamiek als een soepel, luxueus rijgedrag. De actieve schokdempers passen continu de wielophanging aan om te allen tijde de optimale balans tussen comfort en raffinement te bieden.

RIJTECHNOLOGIE

GEAVANCEERDE RIJDYNAMIEK MAXIMALE WENDBAARHEID

Dynamic Mode past de software van de auto aan om het sportieve karakter van de XF verder te versterken. Dit systeem verscherpt de reacties op het gaspedaal, reduceert de stuurbekrachtiging en zorgt dat er sneller en bij hogere motortoerentallen wordt geschakeld. Tevens versterkt het systeem de visuele beleving voor de bestuurder, door de instrumentenverlichting een rode gloed te geven. De Dynamic Mode versterkt uw band met de karakteristieke Jaguar prestaties van de XF.

CONFIGURABLE DYNAMICS1) 2) Het optionele Configurable Dynamics-systeem1), bekend uit de F-TYPE, stelt u in staat de dynamiek van de XF af te stemmen met eigen voorkeuren voor gasklep-parameters, transmissieschakelpunten en besturing – afhankelijk van uw prestatiewensen. Wanneer de auto is uitgerust met Adaptive Dynamics (optie) kunt u het programma nog persoonlijker maken door ook de afstemming van de schokdempers aan te passen.

ADAPTIVE DYNAMICS2) Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of rustig door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamicssysteem past de respons van de XF aan de condities en uw rijstijl aan. Het analyseert acceleratie, bochtgedrag, gebruik van gas- en rempedaal, en activatie van de kickdown. De besturing wordt tot wel 500 keer per seconde geanalyseerd en carrosseriebewegingen tot 100 keer per seconde. Met behulp van deze informatie worden de elektronisch gestuurde adaptive schokdempers continu versteld om de afstemming van de wielophanging te optimaliseren voor het beste rijgedrag en comfort.

1) Alleen in combinatie met automatische transmissie. 2) Standaard op XF S, niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor.

28 |

RIJTECHNOLOGIE

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt uitstekende feedback en controle, en is alleen actief wanneer daadwerkelijk wordt gestuurd, waarmee brandstof wordt bespaard en vermogen vrijgemaakt voor wat echt belangrijk is. Het geavanceerde computermanagement van EPAS varieert de stuurbekrachtiging al naar gelang de omstandigheden, met extra ondersteuning bij manoeuvreren en meer stuurgevoel en grotere precisie bij rijden met hoge snelheid. EPAS maakt tevens geavanceerde veiligheidsfuncties mogelijk, zoals Lane Keeping Assist en Park Assist.

EXTRA ZELFVERTROUWEN ALL SURFACE PROGRESS CONTROL1)

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Jaguar's All Surface Progress Control (ASPC), uniek in deze klasse, is een cruise control voor lage snelheid die de rijeigenschappen van de XF verbetert in situaties met weinig grip. Met ASPC kan de bestuurder zich volledig concentreren op het besturen van de auto. Zodra het is ingeschakeld gebruikt de bestuurder de cruise control-toetsen om een snelheid tussen de 3,6 en 30 km/h in te stellen. Het systeem zorgt vervolgens dat de auto met maximale tractiecontrole naar die snelheid accelereert, om die vervolgens aan te houden. ASPC is standaard op alle auto's met automatische transmissie en geeft bestuurders van een XF extra zelfvertrouwen bij rijden over gladde, losse of bevroren ondergrond, maar ook op golvend terrein en zelfs bij afdalen van een moeilijke helling. Onder uitdagende omstandigheden maakt ASPC het rijden met de XF gemakkelijker. Het systeem heeft ook een wegrij-functie, waarmee de XF vanaf stilstand kan optrekken op gladde ondergrond en tegen een helling op. Daarnaast heeft het een Hill Descent-functie die de snelheid van de auto beperkt bij steile afdalingen. Bij auto's met All Wheel Drive en Adaptive Dynamics2) herkent het optionele Adaptive Surface Response (ASR) verschillen in ondergrond om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de maximaal beschikbare grip. Geheel in lijn met de ongeëvenaarde expertise van Jaguar Land Rover op het gebied van All Wheel Drivesystemen, evalueert Adaptive Surface Response continu de omgeving van de auto en past hierbij de juiste motor- en reminstellingen toe. Eenmaal ingeschakeld, werkt Adaptive Surface Response bij elke snelheid om u te ondersteunen bij rijden onder slechte weersomstandigheden en op lastige ondergrond. GRIND 1) Alleen i.c.m. automatische transmissie. 2) Standaard op XF S, niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. Met elk soort banden kan ASPC vergelijkbare niveaus van tractie bereiken als onder dezelfde omstandigheden door een professionele bestuurder kunnen worden gerealiseerd. Montage van all-season- of winterbanden onder de XF kan de prestaties op gladde ondergrond nog verder verbeteren.

30 |

RIJTECHNOLOGIE

NAT GRAS

SNEEUW/IJS

NAT WEGDEK

GEAVANCEERDE AANDRIJFTECHNOLOGIE ALL WHEEL DRIVE

INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

Het All Wheel Drive-systeem (AWD) van de XF combineert de wendbaarheid en het karakter van achterwielaandrijving met de extra veiligheid en tractie van AWD. Onder normale rijomstandigheden gedraagt de XF zich vooral als een achterwielaangedreven auto, met een directe handling, communicatieve rijeigenschappen en een aangename balans. Maar op uitdagende wegen, of wanneer u stevig accelereert op een ondergrond met weinig grip, zal het systeem op subtiele wijze een deel van het aandrijfkoppel naar de voorwielen verplaatsen. Hierdoor beschikt de XF onder alle omstandigheden over de optimale tractie om u vlot en in alle comfort op uw bestemming te brengen. Het AWD-systeem van de XF maakt gebruik van een tussenbak achter de achttraps automatische transmissie. Deze zorgt voor de juiste verdeling van het aandrijfkoppel over de voor- en achterwielen. Om ervoor te zorgen dat de XF het kenmerkende, dynamische Jaguar rijgedrag behoudt, is de tussenbak voorzien van een elektromechanisch geactiveerde meervoudige plaatkoppeling met een actuator om hydraulische druk op te bouwen. Deze druk wordt snel en nauwkeurig geregeld, zodat precies zoveel kracht wordt opgebouwd als vereist is om de optimale hoeveelheid aandrijfkoppel naar de voorwielen te sturen. Anders dan systemen die achteraf op wielspin reageren, gebruikt de voorspellende software van Jaguar’s Intelligent Driveline Dynamics (IDD) sensoren die de commando's van gaspedaal en besturing meten, zodat het systeem kan anticiperen op naderende wielspin. IDD coördineert deze inputsignalen en vergelijkt ze met de respons van motor, transmissie en traction control-systemen om te berekenen hoeveel tractie er beschikbaar is. Vervolgens verdeelt het systeem de benodigde hoeveelheid aandrijfkoppel om verlies van grip te voorkomen. Bij de XF neemt de overgang van RWD naar AWD slechts 165 milliseconden in beslag. Wanneer de auto rijdt, duurt dit zelfs maar 100 milliseconden. Het resultaat is een rijgedrag dat het karakter van een achterwielaangedreven auto combineert met de capaciteiten van AWD, wat zorgt voor toonaangevende niveaus van prestaties en controle, ongeacht de condities van de weg.

ACHTER

VOOR

DROOG WEGDEK Onder normale rijomstandigheden gaat nagenoeg al het aandrijfkoppel naar de achterwielen om Jaguar's fameuze wendbaarheid en handling te bieden. ACHTER

VOOR

ONDERGROND MET WEINIG GRIP Op gladde ondergrond, zoals gras en sneeuw, kan het aandrijfkoppel gelijk over de voor- en achterwielen worden verdeeld, ten behoeve van maximale tractie. In extreme omstandigheden waarbij alleen de voorwielen grip hebben, kan voor optimale grip tot 100 percent van het aandrijfkoppel naar de voorwielen worden gestuurd.

GETOONDE AUTO: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

RIJTECHNOLOGIE

| 33

TORQUE VECTORING MAXIMAAL BOCHTGEDRAG

Torque Vectoring optimaliseert het rijgedrag van de XF, zodat de auto zelfs de krapste bochten moeiteloos neemt. De Torque Vectoring-technologie zorgt voor gecontroleerd, individueel afremmen van het binnenste voor- en achterwiel in een bocht om zo een bijdrage te leveren aan de rotatiekrachten die op de auto werken. In de meeste situaties zal meer remkracht gaan naar het binnenste achterwiel, aangezien dit de grootste bijdrage levert aan het instuurgedrag, terwijl het binnenste voorwiel wordt afgeremd voor grotere effectiviteit en verfijning. Het resultaat is minder onderstuur voor een scherper bochtgedrag en een consistentere wegligging. Torque Vectoring biedt extra wendbaarheid van sportauto-niveau en maakt de bestuurder nog zelfverzekerder.

TORQUE VECTORING OEFENT REMDRUK UIT OM DE BINNENSTE VOOR- EN ACHTERWIELEN ONAFHANKELIJK VAN ELKAAR TE VERTRAGEN

EXTRA ROTATIEKRACHT ROND DE VERTICALE AS VAN DE AUTO

AANDRIJFKOPPEL BLIJFT GELIJK OM DE SNELHEID VAN DE BUITENSTE AANGEDREVEN WIELEN CONSTANT TE HOUDEN De afbeelding geeft een indicatie van de gebieden waar de betreffende systemen actief zijn. GETOONDE AUTO OP VORIGE PAGINA: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

RIJTECHNOLOGIE

| 35

OVERSTUUR

REMKRACHT UITGEOEFEND OP INDIVIDUELE WIELEN OM ONDERSTUUR/OVERSTUUR TE NEUTRALISEREN

ONDERSTUUR

STABILITEIT EN CONTROLE DYNAMIC STABILITY CONTROL

ENGINE DRAG TORQUE CONTROL

TRAILER STABILITY ASSIST

Jaguar's stabiliteitssystemen houden de XF veilig in balans, ongeacht of u nu kiest voor een enthousiaste rijstijl of gewoon verzekerd wilt zijn dat de auto stabiel blijft onder uitdagende rijomstandigheden. Dynamic Stability Control (DSC) evalueert het dynamische gedrag van de XF en grijpt in om de stabiliteit van de auto te maximaliseren en de beschikbare grip te optimaliseren. DSC reduceert het motorkoppel en remt individuele wielen af om de rijrichting van de auto te corrigeren en zo onderstuur of overstuur te neutraliseren. Het DSC-systeem van de XF is uitgebreid met Enhanced Understeer Control om de snelheid te reduceren en de auto sneller en effectiever onder controle te krijgen. Engine Drag torque Control (EDC) vermindert de kans op blokkerende wielen als gevolg van afremmen op de motor bij glad wegdek. Het werkt door kortstondig het aandrijfkoppel te verhogen naar de aangedreven wielen die op het punt staan te blokkeren. Trailer Stability Assist (TSA) zorgt voor grotere stabiliteit bij het trekken van een trailer. Indien TSA vaststelt dat de trailer een gevaarlijke pendelbeweging begint te ontwikkelen, helpt het u om de controle terug te krijgen door de snelheid van de XF geleidelijk te reduceren via het verlagen van het motorvermogen. Daarnaast worden individuele wielen links en rechts afgeremd om de pendelbeweging te neutraliseren. De afbeelding geeft een indicatie van de gebieden waar de betreffende systemen actief zijn. GETOONDE AUTO OP VORIGE PAGINA: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

RIJTECHNOLOGIE

| 37

HEAD-UP DISPLAY HEAD-UP DISPLAY MET LASERTECHNOLOGIE

Het optionele Head-Up Display (HUD)1) met lasertechnologie projecteert voor het rijden belangrijke informatie op de voorruit. Het scherpe, heldere beeld, dat zelfs goed leesbaar blijft in direct zonlicht, kan snelheid, navigatieinstructies, cruise control-informatie en Traffic Sign Information tonen, indien beschikbaar. Deze technologie zorgt dat u minder vaak naar het instrumentenpaneel hoeft te kijken en maakt dat u zich continu bewust bent van de snelheid van de auto.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST2)

NAVIGATIE-INSTRUCTIES2)

TRAFFIC SIGN RECOGNITION2)

SNELHEID

1) Alleen in combinatie met extra warmtewerende voorruit. 2) Optie.

RIJTECHNOLOGIE

| 39

INCONTROL-TECHNOLOGIE

INFOTAINMENT EN CONNECTIVITY TOUCH

TOUCH PRO

InControl1) is ons programma geavanceerde technologieën die u en uw XF met de buitenwereld verbinden. Maak een keuze uit twee InControl infotainmentsystemen: Touch, beschikbaar als standaarduitrusting, of het optionele InControl Touch Pro. Deze kunnen verder worden uitgebreid met hun respectievelijke connectivity packs: Connect en Connect Pro2).

1) Beschikbare functies zijn afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg onze website of een Jaguar retailer voor beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen InControl Connect Pro, een micro-SIM-kaart en een geschikt datacontract dat doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. 2) In bepaalde markten waar Navigation Pro is gemonteerd, moet u alle functies van Connect Pro selecteren. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie. 3) Alleen i.c.m. InControl Apps of Connect Pro (zie optionele connectivity packs voor Touch Pro). 4) Standaard in Nederland. Voor sommige apps van derden kan een gebruikslicentie van de leverancier nodig zijn.

40 |

INCONTROL-TECHNOLOGIE

"

10,2

8"

TOUCH

TOUCH PRO

STANDAARD OP ELKE XF

BESCHIKBAAR ALS OPTIE

8" touchscreen

10,2" touchscreen met multi-touch bediening en configureerbaar startscherm

Analoog instrumentenpaneel met 5" TFT-infodisplay Jaguar audiosysteem (80 W) AM/FM-radio USB-, Bluetooth®- en AUX-aansluitingen

12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten en full-screen 3D-kaarten Navigation Pro Meridian™ audiosysteem (380 W) AM/FM-radio, Bluetooth®- en 2 USB-aansluitingen 10 GB media opslagruimte CD/DVD-speler

Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone-app

Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone-app

OPTIE

OPTIE

Connect omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app en WiFi-hotspot

Connect Pro2) omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app, WiFi-hotspot en Pro Services, inclusief Real Time Traffic information

Secure Tracker4) omvat een voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer

Secure Tracker4) omvat een voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer

AANVULLENDE OPTIES

AANVULLENDE OPTIES

Meridian™ audiosysteem (380 W)

Meridian™ Surround Sound audiosysteem (825 W)

Navigatiesysteem

Digitale TV-tuner, HDMI3), MHL3)

DAB+-tuner

DAB+-tuner

InControl Apps

Dual View InControl Apps

Voor meer informatie over Touch zie pagina's 42-43.

Voor meer informatie over Touch Pro zie pagina's 44-45.

8" TOUCHSCREEN AFGEBEELD OP WARE GROOTTE

Audio

Standaard: Jaguar audiosysteem (80 W) Optie: Meridian™ audiosysteem (380 W)

Navigatiesysteem

InControl Touch (SD)1)

Display

8" touchscreen

Multimedia

AM/FM- en DAB+-tuner1). 1 x USB-, Bluetooth®- en 1 x AUX-aansluiting

Standaard InControl-pack

Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app

Optioneel Connectivity Pack

Connect omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app en WiFi-hotspot

1) Optie. 2) Optie. Niet beschikbaar voor België

TOUCH GEAVANCEERD INFOTAINMENT ALS STANDAARD

CONNECT OPTIONEEL CONNECTIVITY PACK

Het Touch-multimediasysteem is de hub voor connectivity, bediening en entertainment. De belangrijke kenmerken zijn:

Connect1) is een programma technologieën en apps dat de connectivity van uw XF naar een nog hoger niveau tilt.

8" touchscreen in het midden van het dashboard. Heldere en interactieve grafische interface voor snelle bediening.

InControl Apps omvat een programma specifieke, door Jaguar goedgekeurde apps voor uw smartphone, die vanaf het touchscreen van de auto kunnen worden bediend. Dit garandeert een veilig en gemakkelijk gebruik van deze apps, die specifiek zijn geoptimaliseerd om alle aspecten van uw rijbeleving te verbeteren.

Gebruiksvriendelijk touchscreen reageert direct op touch- en swipe-commando's. Touch (SD) navigatiesysteem1) maakt het plannen van reizen en volgen van routes gemakkelijker dankzij uitgebreide instructies, gesproken aanwijzingen en Junction View. Berekende positie-functie kan de positie van de auto nauwkeurig bepalen op plaatsen waar geen ontvangst van GPS-signalen mogelijk is, bijvoorbeeld in tunnels of in dichtbebouwde stadscentra. Bluetooth mobiele telefoon-integratie stelt u in staat uw smartphone te koppelen aan en te gebruiken via Touch. Zowel voor telefoneren als voor luisteren naar muziek op uw telefoon: eenvoudig, gebruiksvriendelijk en draadloos. Toegang tot een wereld vol muziek, via AM/FM- en DAB+-tuner1), maar ook dankzij USB- en AUX-aansluitingen. Geïntegreerde 'text-to-voice'1)-technologie reduceert afleiding door binnenkomende SMS-berichten voor te lezen. U kunt gemakkelijk reageren met korte, vooraf geprogrammeerde antwoorden.

WiFi-hotspot geeft u de mogelijkheid om een via het 3G-netwerk en een externe antenne werkende hotspot te creëren in de auto. U dient zelf voor een SIM-kaart met geschikt data-abonnement te zorgen. Dit verbetert uw contact met de buitenwereld, via een stabielere mobiele internetverbinding dan mogelijk is met een draagbaar apparaat. U kunt tegelijkertijd tot acht verschillende apparaten met de hotspot verbinden voor het lezen van e-mails, surfen op internet of downloaden van content. Remote Premium is een multifunctionele app waarmee u uw XF via uw smartphone niet alleen kunt controleren, maar ook commando's kunt geven. Start bijvoorbeeld de motor op afstand2) om het interieur voor vertrek voor te verwarmen of te koelen, ver- en ontgrendel uw auto, vind uw XF terug op een kaart, activeer de 'Beep & Flash'-functie en houd uw rittenadministratie bij – allemaal via de app.

Nauwkeurige climate control is beschikbaar via het touchscreen. Regel temperatuurniveaus, luchtverdeling en ventilatorsnelheid en bedien verwarmbare of koel-/verwarmbare voorstoelen (indien aanwezig).

Bekijk InControl op jaguar.com/incontrol Beschikbare functies zijn afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg onze website of een Jaguar retailer voor beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen InControl Connect Pro, een micro-SIM-kaart en een geschikt datacontract dat doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

INCONTROL-TECHNOLOGIE

| 43

10,2" TOUCHSCREEN AFGEBEELD OP WARE GROOTTE1)

Audio

Standaard: MeridianTM audiosysteem (380 W) Optie: MeridianTM Surround Sound audiosysteem (825 W)

Navigatiesysteem

Navigation Pro1)

Display

10,2" touchscreen

Multimedia

AM/FM- en DAB+-tuner1), Dual View-1), Bluetooth®-, HDMI-2), MHL-2) en 2 x USB-aansluitingen. Digitale TV-tuner1), 10 GB media opslagruimte en CD/DVD-speler

Standaard InControl-pack

Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials

Optioneel connectivity pack

Connect Pro3) omvat InControl Apps, Remote Premium, WiFi-hotspot en Pro Services (inclusief Route Planner Companion App, delen van bestemming en verwachte aankomsttijd, Commute Mode, Arrival Mode, real-time verkeersinformatie, tankstations en parkeerplaatsen) 12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten

1) Optie. 2) Alleen i.c.m. InControl Apps of Connect Pro (zie optionele connectivity packs voor Touch Pro). 3) In bepaalde markten waar Navigation Pro is gemonteerd, moet u alle functies van Connect Pro selecteren. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie.

TOUCH PRO KIES VOOR INFOTAINMENT VAN DE VOLGENDE GENERATIE

De volgende generatie hard- en software van Touch Pro1) tilt connectivity en entertainment in de XF naar het allerhoogste niveau. De kenmerken en functies van Touch Pro vervangen die van Touch of vullen deze aan. De belangrijkste aspecten van Touch Pro zijn: Groter, interactiever 10,2" touchscreen in het midden van het dashboard met configureerbaar startscherm en razendsnelle respons. Het interactieve zijpaneel maakt multitasken gemakkelijk. Nauwkeurige touch-bediening stelt u in staat om snel en naadloos informatie te selecteren of erop te reageren. Het touchscreen reageert op dezelfde manier als een smartphone of tablet computer, en ondersteunt multi-touch gebaren als swipe, pinch en zoom. 12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten en full-screen 3D-kaartweergave maakt rijden nog plezieriger. Het bevindt zich in het instrumentenpaneel, direct in het zicht van de bestuurder. Selecteer de full-screen 3D-kaart of een van de vier grafische thema's, al naar gelang uw persoonlijke voorkeur. Uitgebreide navigatie met snellere reactietijden. Een van de vele innovatieve functies van de Touch Pro-navigatie is dat het u bij het programmeren van de bestemming waarschuwt indien u niet genoeg brandstof hebt om die bestemming te bereiken. Vervolgens toont het systeem tankstations langs dat deel van de route waar uw tank begint leeg te raken. Ook toont het systeem automatisch parkeerlocaties. Opslagruimte voor persoonlijke media van 10 GB voor het opslaan van uw muziek of films. 'Plug & play' via de twee USB-poorten maakt snelle overdrachtssnelheid mogelijk. Dual View1) stelt bestuurder en voorpassagier in staat om tegelijkertijd twee verschillende functies te gebruiken op hetzelfde 10,2" touchscreen. Zo kan de voorpassagier bijvoorbeeld een film op DVD bekijken (met weergave van audio via de draadloze hoofdtelefoon), terwijl de bestuurder aanwijzingen van het navigatiesysteem volgt.

CONNECT PRO OPTIONEEL EXTRA CONNECTIVITY PACK3)

De diensten, technologieën en apps van Connect Pro verschaffen u het allerbeste in connectivity en gebruiksgemak. Het biedt alle voordelen van Connect (zie pagina 43) plus veel meer andere functies, inclusief: Route Planner Companion App biedt echte deur-tot-deur navigatie. Plan vooraf uw bestemming en route via uw Apple of Android smartphone. De app (op uw telefoon) brengt u naar uw auto, waar u vervolgens de geselecteerde route terugvindt op het touchscreen. Wanneer u het deel van uw reis per auto hebt voltooid, leidt de app u te voet of via openbaar vervoer (waar beschikbaar) naar uw eindbestemming. Real Time Traffic maakt gebruik van miljoenen live gegevensfeeds voor verkeersinformatie om u het meest nauwkeurige beeld te geven van het verkeer op de route naar uw bestemming. Zo kunt u altijd de gunstigste weg kiezen. Gedurende de reis beoordeelt het systeem continu de verkeerssituatie, zodat het u automatisch kan omleiden om files te vermijden. Deel uw verwachte aankomsttijd, zodat uw geselecteerde contacten exact weten hoe laat u aankomt, zoals berekend door het navigatiesysteem van de auto. Wanneer u vertraging hebt, kan het systeem automatisch een SMS of e-mail sturen met de nieuwe aankomsttijd, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Commute Mode – het systeem leert uw dagelijkse ritten kennen en adviseert u automatisch over uw verwachte reistijd op basis van live en historische verkeersinformatie. Het systeem onthoudt de routes die u neemt naar een bepaalde bestemming en adviseert u welke van deze het snelste is. Arrival Mode – toont interactieve, 360 graden street level-beelden van uw bestemming, zodat u precies weet waar u moet zijn. Het toont deze automatisch weer wanneer u uw bestemming nadert. Vervolgens tikt u eenvoudig op het touchscreen om een nabijgelegen parkeerlocatie te selecteren. Deze wordt dan als nieuwe bestemming geprogrammeerd.

Bekijk InControl op jaguar.com/incontrol Beschikbare functies zijn afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg onze website of een Jaguar retailer voor beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen InControl Connect Pro, een micro-SIM-kaart en een geschikt datacontract dat doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

INCONTROL-TECHNOLOGIE

| 45

AUDIOSYSTEMEN JAGUAR AUDIOSYSTEEM

MERIDIANTM AUDIOSYSTEMEN

De fantastische audiosystemen van de XF brengen uw muziek tot leven. Het Jaguar audiosysteem biedt luisterplezier via 8 luidsprekers. De als optie beschikbare Meridian™ audiosystemen bieden nog meer luisterplezier. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met de experts van het Britse Meridian™ en maken gebruik van innovatieve audiotechnologie en precieze positionering van de luidsprekers voor een optimale geluidskwaliteit. Maak een keuze uit toonaangevende audiosystemen, inclusief het nieuwe 380 W audiosysteem met 11 luidsprekers en het 825 W Surround Sound audiosysteem met 17 luidsprekers. Alle garanderen dat, ongeacht waar u of uw passagiers zitten in de XF, iedereen geniet van een rijke, omhullende audiobeleving.

Subwoofer vanuit ventilatieroosters Tweeter-, midrange- en bas-geluidsgolven vanuit voorportieren Tweeter- en midrange-geluidsgolven vanuit achterportieren Schematische weergave van het Meridian™ 380 W audiosysteem.

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET TOUCH

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET TOUCH PRO

Optie

Standaard

80

380

WATT

WATT

8

11

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

4

12

VERSTERKERKANALEN

Optie

Standaard

VERSTERKERKANALEN

380

825

WATT

WATT

11

17

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

12

16

VERSTERKERKANALEN

JAGUAR AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEEM

Snelheidsafhankelijke volumeregeling1) 80 watt 8 luidsprekers 4 versterkerkanalen

DSP-versterker Snelheidsafhankelijke volumeregeling1) 380 watt 11 luidsprekers 12 versterkerkanalen

DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation Dynamische volumeregeling2) 380 watt 11 luidsprekers 12 versterkerkanalen

VERSTERKERKANALEN

MERIDIAN™ SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation Dynamische volumeregeling2) 825 watt 17 luidsprekers 16 versterkerkanalen

1) Automatische regeling afhankelijk van snelheid. 2) Automatische regeling afhankelijk van snelheid en geluidsniveau in interieur. GETOONDE AUTO: XF PRESTIGE IN INDUS SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

INCONTROL-TECHNOLOGIE

| 47

VEILIGHEID

GEAVANCEERDE BESTUURDERONDERSTEUNING

50 km/h

A.E.B.

1

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING1)

2

Indien het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt de XF met een geluidssignaal. Dit wordt gevolgd door visuele waarschuwingen. Indien de bestuurder geen actie onderneemt, activeert het systeem zelf de remmen om de botssnelheid te reduceren.

5

PARK ASSIST2)

Park Assist maakt parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. De XF kan zichzelf nauwkeurig inparkeren, zowel parallel aan de rijbaan als in haaks op de rijbaan gelegen parkeervakken – de bestuurder hoeft alleen het rem- en gaspedaal te bedienen. Een Parking Exit-functie parkeert de XF automatisch uit een parallel aan de rijbaan gelegen parkeerplek.

1) Standaard. 2) Optie. 3) Optie, alleen beschikbaar i.c.m. automatische transmissie. Zie pagina 61 voor aanvullende informatie.

6

LANE DEPARTURE WARNING1)

Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt de bestuurder met een visueel signaal en een subtiel trillen van het stuurwiel, indien de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt. Dit vergroot de veiligheid van alle inzittenden.

BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION2)

Blind Spot Monitor waarschuwt u, via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel, voor voertuigen in uw dode hoek en voor voertuigen die snel van achteren naderen. Blind Spot Assist is een aanvulling hierop en zorgt voor een nauwkeurig berekende tegenstuurbeweging indien u van rijstrook wilt wisselen terwijl er een voertuig in uw dode hoek zit of snel nadert. Reverse Traffic Detection maakt gebruik van hetzelfde radarsysteem en waarschuwt u via het touchscreen voor van weerszijden naderende auto's – bijvoorbeeld bij achteruit uitparkeren uit een onoverzichtelijke parkeerplek.

GETOONDE AUTO: XF PRESTIGE IN INDUS SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

48 |

VEILIGHEID

3

LANE KEEPING ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITORING2)

4

Lane Keeping Assist (LKA) is een uitbreiding van Lane Departure Warning. Het detecteert wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en helpt dan om de XF terug in zijn eigen rijstrook te sturen. Driver Condition Monitoring (DCM) detecteert concentratieverlies als gevolg van vermoeidheid door de commando's van de bestuurder te analyseren. Het adviseert vervolgens via een geluidssignaal en een visuele melding in het instrumentenpaneel om een pauze te nemen.

7

SURROUND CAMERA SYSTEM2)

Het Surround Camera System helpt u bij verschillende manoeuvres, van parkeren langs een stoeprand of uitrijden van krappe parkeerplaatsen tot oversteken van onoverzichtelijke kruisingen. Het systeem toont een 360° beeld van de directe omgeving op het touchscreen. Dit systeem is uitgebreid en omvat nu ook het nieuwe Forward Vehicle Guidance en Forward Traffic Detection. Als onderdeel van het Surround Camera System, voorziet Forward Vehicle Guidance de bestuurder via het touchscreen van beelden van de auto en de parkeerruimte eromheen. Forward Traffic Detection helpt botsingen voorkomen wanneer de bestuurder tijdens voorwaarts manoeuvreren slechts beperkt zicht heeft.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION EN ADAPTIVE SPEED LIMITER2)

Traffic Sign Recognition (TSR) herkent snelheidslimieten, inclusief variabele limieten, en inhaalverboden via de voorwaarts gerichte camera en toont deze vervolgens aan de bestuurder. Adaptive Speed Limiter maakt gebruik van TSR-informatie en kaartgegevens van het optionele navigatiesysteem om de XF onder de actuele snelheidslimiet te houden.

8

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST3)

Adaptive Cruise Control3) maakt gebruik van radartechnologie om automatisch uw snelheid aan te passen om zo een veilige afstand aan te houden tot een voorligger. Indien die auto afremt, zal uw XF eveneens snelheid minderen om een veilige afstand aan te houden. Zodra de weg voor de auto weer vrij is, hervat de XF de eerder door de bestuurder ingestelde snelheid. Indien de voorligger stopt, brengt de Queue Assist-functie de XF soepel tot stilstand. Zodra het verkeer weer gaat rijden, is aantippen van het gaspedaal voldoende om de XF weer in beweging te brengen en de voorligger opnieuw te laten volgen.

7 7 6 6 2

6 5

7

7

6

8

2 6 6 7 7

De afbeelding geeft een indicatie van de gebieden waar de betreffende systemen actief zijn.

3

1

3

4

PERSONALISERING

XF – UW KEUZE Configureer uw auto op jaguar.com

12 3 KIES UW

MOTOR

UITVOERING EN OPTIES

LAKKLEUR

Pagina 52

Pagina 54

Pagina 64

Selecteer een van de krachtige en efficiënte diesel- of benzinemotoren voor de XF, in overeenstemming met uw rijstijl.

Vergelijk de omvangrijke standaarduitrusting van de verschillende XF uitvoeringen en bekijk de opties.

Geef uitdrukking aan uw individualiteit met een van de prachtige lakkleuren die beschikbaar zijn voor de XF.

KIES UW

50 |

PERSONALISERING

KIES UW

45 6 KIES UW

LICHTMETALEN VELGEN

KIES UW

INTERIEUR

JAGUAR ACCESSOIRES

Pagina 66

Pagina 68

Pagina 86

Voeg een persoonlijke finishing touch toe aan uw nieuwe XF en kies voor een van de prachtige lichtmetalen velgen.

Maak een keuze uit het uitgebreide programma kleuren, premium materialen, ledersoorten en interieurafwerkingen. Er is een combinatie mogelijk voor elke smaak.

Maak uw XF helemaal persoonlijk door te kiezen voor extra stijl, functionaliteit of veelzijdigheid met de accessoires uit het officiële XF accessoiresprogramma, beschikbaar bij uw Jaguar retailer.

KIES UW

1 MOTOR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

DIESELMOTOREN 2.0 LITER

VIERCILINDER TURBODIESEL E-PERFORMANCE

VIERCILINDER TURBODIESEL

VIERCILINDER TWIN TURBODIESEL

2.0 LITER

3.0 LITER V6

MAXIMUM VERMOGEN 163 pk

MAXIMUM VERMOGEN 180 pk

MAXIMUM VERMOGEN 240 pk

MAXIMUM VERMOGEN 300 pk

MAXIMUM KOPPEL 380 Nm

MAXIMUM KOPPEL 430 Nm

MAXIMUM KOPPEL 500 Nm

MAXIMUM KOPPEL 700 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/h 8,7 s

ACCELERATIE 0-100 km/h Hand RWD 8,0 s / Automaat RWD 8,1 s / Automaat AWD 8,4 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 6.5 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 6,2 s

TOPSNELHEID Hand 229 km/h / Automaat 227 km/h GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK Hand 4,0 l/100 km / Automaat 4,1 l/100 km

2.0 LITER

TOPSNELHEID Hand RWD 230 km/h / Automaat RWD 229 km/h / Automaat AWD 222 km/h GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK RWD 4,3 l/100 km / AWD 4,9 l/100 km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE Hand 104 g/km / Automaat 109 g/km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE RWD 114 g/km / AWD 129 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

TWIN TURBODIESEL

TOPSNELHEID 246 km/h

TOPSNELHEID 250 km/h

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK RWD 5,3 l/100 km / AWD 5,5 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK 5,5 l/100 km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE RWD 139 g/km / AWD 144 g/km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE 144 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT, S

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

8,7

8,7

8,0

8,1

8,4

6,5

6,2

HANDGESCHAKELD 0-100 KM/H

AUTOMAAT 0-100 KM/H

HANDGESCHAKELD RWD 0-100 KM/H

AUTOMAAT RWD 0-100 KM/H

AUTOMAAT AWD 0-100 KM/H

0-100 KM/H

0-100 KM/H

229

227

230

229

222

246

250

AUTOMAAT TOPSNELHEID

HANDGESCHAKELD RWD TOPSNELHEID

TOPSNELHEID

TOPSNELHEID

S

KM/H

HANDGESCHAKELD TOPSNELHEID

S

KM/H

S

KM/H

S

KM/H

AUTOMAAT RWD TOPSNELHEID

S

KM/H

AUTOMAAT AWD TOPSNELHEID

S

KM/H

Zie Technische gegevens voor volledige brandstofverbruikswaarden. De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Bij normaal gebruik kan het werkelijke brandstofverbruik verschillen van het verbruik dat tijdens de testprocedure werd gemeten, afhankelijk van rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, omgevingsfactoren en de conditie van de auto. De vermelde gegevens zijn derhalve alleen bestemd voor vergelijkingsdoeleinden.

52 |

PERSONALISERING

S

KM/H

BENZINEMOTOREN 2.0 LITER

2.0 LITER

3.0 LITER V6

3.0 LITER V6

VIERCILINDER TURBO BENZINE

VIERCILINDER TURBO BENZINE

SUPERCHARGED BENZINE

SUPERCHARGED BENZINE

MAXIMUM VERMOGEN 200 pk

MAXIMUM VERMOGEN 250 pk

MAXIMUM VERMOGEN 340 pk

MAXIMUM VERMOGEN 380 pk

MAXIMUM KOPPEL 320 Nm

MAXIMUM KOPPEL 365 Nm

MAXIMUM KOPPEL 450 Nm

MAXIMUM KOPPEL 450 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/h 7,5 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 6,6 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 5,4 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 5,3 s

TOPSNELHEID: 235 km/h

TOPSNELHEID RWD 244 km/h / AWD 237 km/h

TOPSNELHEID 250 km/h

TOPSNELHEID 250 km/h

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK 6,8 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK RWD 6,8 l/100 km / AWD 6,9 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK RWD 8,3 l/100 km / AWD 8,6 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK RWD 8,3 l/100 km / AWD 8,6 l/100 km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE RWD 154 g/km / AWD 159 g/km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE RWD 198 g/km / AWD 204 g/km

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE RWD 198 g/km / AWD 204 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

S

GECOMBINEERDE CO2-EMISSIE 154 g/km PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

7,5

6,6

6,6

5,4

5,3

0-100 KM/H

RWD 0-100 KM/H

AWD 0-100 KM/H

0-100 KM/H

0-100 KM/H

235

244

237

250

250

TOPSNELHEID KM/H

RWD TOPSNELHEID

AWD TOPSNELHEID

TOPSNELHEID

TOPSNELHEID

S

KM/H

S

KM/H

S

KM/H

S

KM/H

S

KM/H

PERSONALISERING

| 53

2 UITVOERING KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

LUXE

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

BELANGRIJKE KENMERKEN

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PURE)

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PRESTIGE)

17" lichtmetalen velgen (18" lichtmetalen velgen bij V6-motoren)

Bi-Xenon koplampen met LED 'J-blade' dagrijverlichting en hogedruk koplampsproeiers

18" lichtmetalen velgen (17" lichtmetalen velgen bij 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor)

Halogeen koplampen

Stoelbekleding in generfd leder

Stoelbekleding in Windsor leder

Stoelbekleding in premium stof

Middenarmsteun achter met twee bekerhouders

10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen

Met Softgrain leder bekleed sportstuurwiel

Bovenzijde en voorzijde dashboard bekleed met Windsor leder

Afwerking middenconsole in Gloss Black

Vloermatten voor en achter

Afwerking middenconsole in Gloss Figured Ebony

Afwerking dashboard in Morse Code aluminium

Ambianceverlichting

1)

All Surface Progress Control (alleen i.c.m. automatische transmissie)

1) 8-voudig handmatig verstelbare voorstoelen met elektrisch verstelbare rugleuning standaard op XF Pure met 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. De getoonde auto's zijn uitgerust met opties tegen meerprijs. N.B.: bij het selecteren van een andere uitvoering kan bepaalde standaarduitrusting worden vervangen door andere uitrusting. De standaarduitrusting kan ook verschillen afhankelijk van land van aanschaf, geselecteerde motor of transmissie. Zie voor uitgebreide informatie de Prijs- en specificatielijst van de XF of neem contact op met uw Jaguar retailer.

54 |

PERSONALISERING

SPORT

R-SPORT

S

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PRESTIGE)

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. R-SPORT)

18" lichtmetalen velgen (17" lichtmetalen velgen bij 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor)

19" lichtmetalen velgen

'R-Sport' exterieuruitvoering, inclusief sport voorbumper, dorpels en achterspoiler op kofferdeksel

'S' exterieuruitvoering, inclusief sport voorbumper, dorpels in Gloss Black, achterskirt en achterspoiler op kofferdeksel

Sportief afgestemde wielophanging (alleen beschikbaar i.c.m. 200 & 250 pk 2.0 liter Ingenium benzinemotoren met RWD en 180 & 240 pk Ingenium dieselmotoren met RWD)

Rode remklauwen

Sportstoelen met bekleding in leder met middenbanen in Technical Mesh stof

Afwerking middenconsole in Grey Figured Ebony

Metalen dorpellijsten en stuurwiel met 'R-Sport'-logo Omlijsting zijruiten in Gloss Black Afwerking dashboard in Dark Morse Code aluminium

Sportstoelen met bekleding in generfd leder met Suedecloth middenbanen en hoofdsteunen voorzien van 'S' in reliëf Afwerking dashboard in Dark Hex aluminium Gepolijst roestvaststalen pedalen Metalen dorpellijsten en stuurwiel met 'S'-logo Adaptive Dynamics

2 OPTIES KIES UW

STANDAARDUITRUSTING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw auto op jaguar.com

Intelligent Stop/Start-systeem

2

2

2

2

2

Zie pagina 18

Hill Launch Assist

2

2

2

2

2

Voorkomt dat uw XF achteruit rolt bij wegrijden op een helling, zodat u altijd de perfecte hellingproef kunt uitvoeren

OMSCHRIJVING

JaguarDrive Control met Eco-, Dynamic-, Standaard- en Regen/ijs/sneeuw-modus

2

2

2

2

2

Zie pagina 18

Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS)

2

2

2

2

2

Zie pagina 28

Elektromechanisch gestuurde parkeerrem met automatische ontgrendeling bij wegrijden

2

2

2

2

2

Ontgrendelt automatisch de handrem wanneer u het gaspedaal intrapt om weg te rijden, zonder dat u verdere handelingen hoeft uit te voeren

Emergency Brake Assist

2

2

2

2

2

Verhoogt automatisch de remdruk in een noodstop-situatie

Autonomous Emergency Braking

2

2

2

2

2

Zie pagina 48

Noodstop-remlicht (alarmknipperlichten gaan knipperen bij hard remmen of noodstop)

2

2

2

2

2

Airbags

2

2

2

2

2

Front- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier en doorlopende curtainhoofdairbags voor inzittenden voor-/achterin. Detectiesysteem voor voorpassagier

Torque Vectoring

2

2

2

2

2

Zie pagina 35

Dynamic Stability Control en Traction Control

2

2

2

2

2

Zie pagina 37

Cruise control met Automatic Speed Limiter (ASL)

2

2

2

2

2

Lane Departure Warning

2

2

2

2

2

Zie pagina 48

Trailer Stability Assist

2

2

2

2

2

Grijpt in wanneer het systeem pendelen of andere potentieel gevaarlijke bewegingen van de trailer detecteert en brengt de combinatie weer onder controle

Elektrisch bedienbare portierruiten - voor en achter, met tiptoetsbediening en inklembeveiliging

2

2

2

2

2

Ruitenwissers met regensensor

2

2

2

2

2

Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels met buitenspiegelkappen in carrosseriekleur

2

2

2

2

2

2-Zone automatic climate control

2

2

2

2

2

USB-, AUX- en iPod®-aansluitingen

2

2

2

2

2

Zie pagina 41

Bluetooth® mobiele telefoon-integratie

2

2

2

2

2

Zie pagina 41

Bluetooth® audiostreaming

2

2

2

2

2

Zie pagina 41

Interieurverlichting in hemelconsole voor en achter

2

2

2

2

2

Jaguar Smart Key System – Keyless Start

2

2

2

2

2

Achterlichten met LED-technologie

2

2

2

2

2

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes

2

2

2

2

2

Verwarmbare achterruit

2

2

2

2

2

Elektrisch bediende kindersloten op achterportieren

2

2

2

2

2

2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Beschikbaar als onderdeel van pack

Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie. Zie de Prijs- en specificatielijst van de XF voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

56 |

PERSONALISERING

AANDRIJVING & DYNAMISCHE EIGENSCHAPPEN

S

R-SPORT

PORTFOLIO

PRESTIGE

PURE

BELANGRIJKSTE OPTIES OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicatie in instrumentenpaneel (alleen i.c.m. 2.0 liter viercilinder dieselmotoren)

2

2

2

2Achttraps automatische transmissie met Jaguar Sequential Shift, schakelpaddles aan stuurwiel en All Surface Progress Control

7

7

7

7

2

Sportief afgestemde wielophanging (alleen beschikbaar i.c.m. 200 & 250 pk 2.0 liter viercilinder benzinemotoren met RWD en 180 & 240 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotoren met RWD)2Omvat sportief afgestemde schroefveren en schokdempers

Adaptive Dynamics (niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. Inclusief Configurable Dynamics i.c.m. automatische transmissie)

C35A

7

7

7

7

2

Zie pagina's 27 en 28

Configurable Dynamics (niet beschikbaar i.c.m. 163 pk dieselmotor of handgeschakelde versnellingsbak)

C35A

7

7

7

7

2

Zie pagina 28

Adaptive Cruise Control (ACC) met Queue Assist (alleen i.c.m. automatische transmissie)

H41F

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Adaptive Surface Response (vervangt Regen/ijs/sneeuw-modus, alleen i.c.m. AWD, automatische transmissie en Adaptive Dynamics)

B73F7

7

7

7

Zie pagina 33

Grotere remschijven (350 mm) (alleen optie op 180 & 240 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotoren en 250 pk 2.0 liter viercilinder benzinemotor. Standaard op V6)

G36F

7

7

7

7

2

Glazen panoramadak met elektrisch bediend schuif-/kanteldeel voor

F45C

7

7

7

7

7

Elektrisch bedienbaar kofferdeksel

B69B

7

7

7

7

7

Handsfree elektrische kofferdekselbediening (alleen i.c.m. Keyless Entry)

B69C

7

7

7

7

7

Zie pagina 9 Zorgt er automatisch voor dat de portieren stil en veilig sluiten, met minimale inspanning door de gebruiker

EXTERIEURUITVOERING EXTERIEURAFWERKING EN -UITRUSTING

Soft Door Close (alleen i.c.m. Keyless Entry)

G45B

7

7

7

7

7

Grille in Chrome met omlijsting in Chrome

G12V7

7

Omlijsting zijruiten in Chrome

D53C

2

2

2

7

7

Omlijsting zijruiten in Gloss Black

D53B5

5

2

2

Onderdeel van Black Pack

R-Sport exterieuruitvoering2Inclusief 'R-Sport' voorbumper, 'R-Sport' dorpels in carrosseriekleur, achterspoiler op kofferdeksel in carrosseriekleur en powervents voorspatborden in Satin Chrome met 'R-Sport'-badge

S exterieuruitvoering

2

Inclusief 'S' voorbumper, 'S' dorpels in Gloss Black, achterskirt in Gloss Black, achterspoiler op kofferdeksel in carrosseriekleur en powervents voorspatborden in Satin Chrome

7

7

7

7Niet voor E-Performance

Geen motoraanduiding op kofferdeksel

B05H

2 OPTIES KIES UW

RUITEN EN BUITENSPIEGELS

S

R-SPORT

PORTFOLIO

PURE

EXTERIEURAFWERKING EN -UITRUSTING – VERVOLG

PRESTIGE

Configureer uw auto op jaguar.com

OPTIECODE

OMSCHRIJVING Filtert zonlicht om verblinding te reduceren en voorkomt dat schadelijke UV-straling in het interieur komt

Extra warmtewerende voorruit

D97B

7

7

7

7

7

Verwarmbare voorruit en verwarmde ruitensproeiers

D96A

7

7

7

7

7

Privacy glas achter B-stijlen (achterportierruiten, zijruiten achter, achterruit)

H75A

7

7

7

7

7

Elektrisch inklapbare buitenspiegels, automatisch dimmend, inclusief instapverlichting (alleen i.c.m. automatisch dimmende achteruitkijkspiegel)

B28P

7

7

7

7

7

2

KOPLAMPEN EN VERLICHTING Halogeen koplampen met dagrijverlichting Bi-Xenon koplampen met LED 'J-blade' dagrijverlichting, automatische hoogteverstellingen hogedruk koplampsproeiers

D90L

7

2

2

2

2

Adaptive LED-koplampen met LED 'J-blade' dagrijverlichting, bochtverlichting, Automatic High Beam Assist en hogedruk koplampsproeiers

D90T

7

7

7

7

7

Afneembare trekhaak

C05C

7

7

7

7

7

Elektrisch uit-/inklapbare trekhaak

C05B

7

7

7

7

7

Solid lak

2

2

2

2

2

Zie pagina 64

Metallic lak

7

7

7

7

7

Zie pagina's 64-65

Premium metallic lak

7

7

7

7

7

Zie pagina 65

Zie pagina 10

TREKKEN

LAKKLEUREN

(Zie pagina's 64-65 voor alle lakkleuren)

(Beschikbaarheid van velgen is afhankelijk van motor en uitvoering, zie pagina's 66-67 voor het complete programma)

LICHTMETALEN VELGEN Jaguar Tyre Repair System Ruimtebesparend reservewiel (18") Tyre Pressure Monitoring System

C40D

2

2

2

2

2

7

7

7

7

7

2

2

2

2

2

1) Alleen i.c.m. stoelbekleding in Sportsgrain leder (B41T). 2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie. Zie de Prijs- en specificatielijst van de XF voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

58 |

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Verwarmbare voorstoelen

F53A

7

7

7

7

7

Verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank

F53B7

7

7

7

Koel-/verwarmbare voorstoelen (alleen i.c.m. stoelbekleding in leder en elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen)

F53F7

7

7

7

Koel-/verwarmbare voorstoelen en verwarmbare buitenste zitplaatsen achterbank (alleen i.c.m. stoelbekleding in leder en elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen)

F53C7

7

7

7

8-voudig handmatig verstelbare voorstoelen met elektrisch verstelbare rugleuning (alleen standaard i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor)

Z03R

2

10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met handmatige hoogteverstelling hoofdsteun (alleen als optie i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor)

Z03V

7/2

2

2

2

2

Elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen voor voorstoelen (alleen i.c.m. 10-voudig verstelbare voorstoelen)

F52A

7

7

7

7

7

Memoryfunctie voor bestuurdersstoel (alleen i.c.m. 10-voudig verstelbare voorstoelen)

H44N

7

7

7

7

18-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen

Z03Q

20-voudig elektrisch verstelbare Luxury voorstoelen

Z03XB41T H48W

ZITPLAATSEN EN INTERIEURAFWERKING STOELEN

Stoelbekleding in Sportsgrain leder Achterbank in drie delen neerklapbaar (40:20:40), inclusief uitklapbare middenarmsteun

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

7

Voor bestuurdersstoel, buitenspiegels en elektrisch verstelbare stuurkolom (optie)7

1)

7

Met handmatige hoogteverstelling hoofdsteun, elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen en memoryfunctie voor bestuurders- en voorpassagiersstoel7

Met handmatige hoogteverstelling van hoofdsteunen met verstelbare zijwangen, elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen en memoryfunctie voor bestuurders- en voorpassagiersstoel7

7

7

7

7

7

7

INTERIEURAFWERKING

Zie pagina's 84-85 voor alle interieurafwerkingen

HEMELBEKLEDING EN INTERIEUR HEMELBEKLEDING Hemelbekleding in Morzine stof in kleur Light Oyster

HAMT

2

2

2

7

7

Hemelbekleding in Morzine stof in kleur Ebony

HPDB

7

7

7

2

2

Hemelbekleding in Suedecloth

H01D

7

7

7

7

7

2 OPTIES KIES UW

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw auto op jaguar.com

Metalen dorpellijsten met verlichting en 'Jaguar'-woordmerk voor voorportieren

F28F7

7

7

7

Vloermatten voor en achter

H69H

7

2

2

2

2

Premium vloermatten voor en achter

H69K

7

7

7

7

7

Gepolijst roestvaststalen pedalen

G48S

7

7

7

7

2

Met Softgrain leder bekleed stuurwiel

F96J

2

HEMELBEKLEDING EN INTERIEUR – VERVOLG INTERIEUR

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Met Softgrain leder bekleed sportstuurwiel

F95U2

2

Met Softgrain leder bekleed R-Sport stuurwiel

F96G2Met Softgrain leder bekleed S stuurwiel

F95T

2

Verwarmbare stuurwielrand (alleen i.c.m. verwarmbare voorstoelen)

F97A

7

7

7

7

7

Elektrisch verstelbare stuurkolom

D07J

7

7

7

7

7

Automatische dimmende achteruitkijkspiegel

B68B

7

7

7

7

7

Interieurvoorverwarming met afstandsbediening en timer

H10F

7

7

7

7

7

4-Zone climate control inclusief twee extra 12V-aansluitingen (alleen i.c.m. luchtkwaliteitssensor en gekoeld dashboardkastje)1)

C88G

7

7

7

7

7

C89A, B23H

7

7

7

7

7

Zonwering voor zijruiten achter met handmatige bediening

H73B

7

7

7

7

7

Zonwering voor achterruit met elektrische bediening

H76G

7

7

7

7

7

Ambianceverlichting

B65A

7

2

2

2

2

Configureerbare ambianceverlichting met tien kleuren

B65B

7

7

7

7

7

Zie pagina 17

Smokers Pack

A03B

7

7

7

7

7

Omvat een asbak en sigarettenaansteker voorin en twee asbakken in de achterportieren

Twee extra 12V-aansluitingen

D72B

7

7

7

7

7

12V-aansluitingen in achterzijde middenconsole en in bagageruimte

Luchtkwaliteitssensor en gekoeld dashboardkastje

1) Niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie. Zie de Prijs- en specificatielijst van de XF voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

60 |

PERSONALISERING

Zie pagina 100

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

C13A

7

7

7

7

7

Park Distance Control (PDC) achter

C11A

7

7

7

7

7

Achteruitrijcamera (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) achter)

C14A

7

7

7

7

7

Surround Camera System (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

C14D

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Park Assist (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) voor en achter)

C18B

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

360o Park Distance Control (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) voor en achter)

C17A

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Homelink® geïntegreerd afstandsbedieningssysteem voor garagedeur, hek, etc. (alleen i.c.m. automatisch dimmende achteruitkijkspiegel)

B39N

7

7

7

7

7

Lane Keeping Assist en Driver Condition Monitoring

H72D

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels en Park Distance Control (PDC) achter)

7

7

7

7

Zie pagina 48

VEILIGHEID & BEVEILIGING VEILIGHEID & BEVEILIGING Park Distance Control (PDC) voor (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) achter)

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

H71C

7

Blind Spot Assist (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels en Park Distance Control (PDC) achter)

H71D

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter (alleen i.c.m. navigatiesystemen)

A41B

7

7

7

7

7

Zie pagina 48

Jaguar Smart Key System – Keyless Entry

F04B

7

7

7

7

7

2 OPTIES KIES UW

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw auto op jaguar.com

Touch met 8" touchscreen

2

2

2

2

2

Analoog instrumentenpaneel met 5" TFT-infodisplay

2

2

2

2

2

Zie pagina 41

7

7

7

7

7

Zie pagina 43 Zie pagina's 46-47

INCONTROL INFOTAINMENT EN CONNECTIVITY OPTIES ALLEEN I.C.M. TOUCH

Touch (SD) navigatiesysteem

OPTIECODE

G61C

Jaguar audiosysteem (80 W)

OMSCHRIJVING Zie pagina 42

2

2

2

2

2

Meridian™ audiosysteem (380 W)

B44V

7

7

7

7

7

Zie pagina's 46-47

Connect

Z77F

7

7

7

7

7

Zie pagina's 42-43

OPTIES ALLEEN I.C.M. TOUCH PRO Touch Pro met 10,2" touchscreen, 12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten, Navigation Pro en Meridian™ audiosysteem (380 W)

Z59X

7

7

7

7

7

Zie pagina's 44-45

Touch Pro met 10,2" touchscreen, 12,3" digitaal instrumentenpaneel met virtuele instrumenten, Navigation Pro en MeridianTM Surround Sound audiosysteem (825 W)

Z59Y

7

7

7

7

7

Zie pagina's 44-45

Connect Pro Pack

Z77G

7

7

7

7

7

Zie pagina 45

10,2" Dual View-touchscreen

D70E

7

7

7

7

7

Zie pagina 45

Digitale TV-tuner

G61D

7

7

7

7

7

Zie pagina 41

2

2

2

2

2

Inclusief SOS Emergency Call, Optimised Jaguar Assistance en Remote Essentials App. Zie pagina 41

OPTIES ALLEEN I.C.M. TOUCH OF TOUCH PRO Protect Secure Tracker

D44A

7

7

7

7

7

Gestolen auto volgen via uw smartphone app. Zie pagina 41

Head-Up Display met extra warmtewerende voorruit

Z13A

7

7

7

7

7

Zie pagina 39

DAB+-tuner

B51A

7

7

7

7

7

Zie pagina 41

1)

1) Standaard in Nederland. 2) Niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie. Zie de Prijs- en specificatielijst van de XF voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

62 |

PERSONALISERING

S

R-SPORT

PORTFOLIO

PRESTIGE

PURE

OPTIE PACKS OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Cold Climate Pack

Z88D

7

7

7

7

7

Omvat verwarmbare voorruit, verwarmde ruitensproeiers, verwarmbare stuurwielrand, verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank (voor Pure alleen met verwarmbare voorstoelen)

Power Convenience Pack

Z28B

7

7

7

7

7

Omvat Keyless Entry, handsfree elektrische kofferdekselbediening en twee extra 12V-aansluitingen

Parking Aid Pack

Z68S

7

7

7

7

7

Omvat Park Distance Control (PDC) voor en achter en achteruitrijcamera

Advanced Parking Assist Pack

Z68T

7

7

7

7

7

Omvat de functies van het Parking Aid Pack plus 360o Park Distance Control en Park Assist. Zie pagina 48

Advanced Parking Assist Pack met Surround Camera System

Z68U

7

7

7

7

7

Omvat Advanced Parking Assist Pack en Surround Camera System (i.p.v. achteruitrijcamera). Zie pagina 48

Active Safety Pack

Z76C

7

7

7

7

7

Omvat Adaptive Cruise Control met Queue Assist (alleen automaat), Lane Keeping Assist en Driver Condition Monitoring, Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels en Park Distance Control (PDC) achter)

Black Pack

Z93L7

7

7

7

Omvat de volgende exterieurelementen in Gloss Black: grille en omlijsting, powervents voorspatborden, signature-lijst op kofferdeksel, omlijsting zijruiten, en 'Blades' links en rechts in voorbumper (niet voor S)

Memory Pack zonder elektrisch inklapbare buitenspiegels

Z15X

7

7

7

7

7

Omvat verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie, elektrisch verstelbare stuurkolom, bestuurdersstoel met memoryfunctie en 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen

Memory Pack met elektrisch inklapbare buitenspiegels

Z15Y

7

7

7

7

7

Omvat elektrisch inklap- en verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie en instapverlichting, automatisch dimmend, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, elektrisch verstelbare stuurkolom, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en bestuurdersstoel met memoryfunctie

Premium Seat Upgrade met Memory Pack

Z16U

7

7

7

Omvat elektrisch inklap- en verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie en instapverlichting, automatisch dimmend, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, elektrisch verstelbare stuurkolom, bestuurdersstoel met memoryfunctie en 18-voudig elektrisch verstelbare Sportstoelen of 20-voudig elektrisch verstelbare Luxury voorstoelen

Rear Comfort Pack2)

Z12A

7

7

7

7

7

Omvat verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank (bij Pure alleen verwarmbare voorstoelen), 4-zone climate control, zonwering voor zijruiten achter met handmatige bediening, zonwering voor achterruit met elektrische bediening

3 LAKKLEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

SOLID

Fuji White

METALLIC

Narvik Black

Yulong White

Santorini Black

Indus Silver

Corris Grey

PREMIUM METALLIC

Loire Blue

Caesium Blue

Firenze Red

Rossello Red

Carpathian Grey

Silicon Silver

4 LICHTMETALEN VELGEN KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

17" '10-SPOKE' 'STYLING 1017' AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

17" '15-SPOKE' 'STYLING 1016'

18" '5-SPOKE' 'STYLING 5034'

4)

18" '7-SPLIT SPOKE' 'STYLING 7011' 4)

Silver

Silver

Silver

Silver

Silver

7,5J x 17"

7,5J x 17"

7,5J x 17"

8,0J x 18"

8,0J x 18"

225/55 R17

225/55 R17

225/55 R17

245/45 R18

245/45 R18

C54A

C54B

C54C

C53R

C53S 7

Pure2

74)

7/23)

Prestige

7

2

72)

7/23)

7

Portfolio

2

71)

71)

7

2

R-Sport

7

71)

21)

7

7

S19" '7-SPLIT SPOKE' 'STYLING 7012' 4)

19" '7-SPLIT SPOKE' 'STYLING 7013' 4)

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

18" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5033' 4)

18" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5033' 4)

18" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5033' 4)

Silver

Contrast Diamond Turned

Gloss Black

Silver

Silver

8,0J x 18"

8,0J x 18"

8,0J x 18"

8,0J x 19"

8,0J x 19"

245/45 R18

245/45 R18

245/45 R18

245/40 R19

245/40 R19

C53T

C53P

C530

C53U

C53V

Pure

7

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

7

Portfolio

7

7

7

7

7

R-Sport

2

7

7

7

7

S7

7

2

Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar

1) Alleen beschikbaar op uitvoeringen met 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 2) Alleen beschikbaar op viercilinder motoren. 3) Optie op viercilinder motoren, standaard op V6-motoren. 4) Niet beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. Standaarduitrusting en opties kunnen per land verschillen.

66 |

17" '9-SPOKE' 'STYLING 9005'

PERSONALISERING

19" '7-SPLIT SPOKE' 'STYLING 7013' 4) AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

19" '10-SPOKE' 'STYLING 1018' 4)

19" '5-SPOKE' 'STYLING 5035'

4)

19" '5-SPOKE' 'STYLING 5035'

4)

20" '9-SPLIT SPOKE' 'STYLING 9004' 4)

Contrast Diamond Turned

Silver

Gloss Dark Grey/Diamond Turned

Gloss Black

Silver

8,0J x 19"

8,0J x 19"

8,0J x 19"

8,0J x 19"

8,5J x 20"

245/40 R19

245/40 R19

245/40 R19

245/40 R19

255/35 R20

C53Z

C53W

C53Y

C53X

C53H

Pure

7

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

7

Portfolio

7

7

7

7

7

R-Sport

7

7

7

7

7

S

7

7

2

7

7

20" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5071' 4)

20" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5031' 4)

20" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5031' 4)

20" '5-SPLIT SPOKE' 'STYLING 5036' 4)

Contrast Diamond Turned

Silver

Gloss Dark Grey/Diamond Turned

Gloss Black

Gloss Dark Grey/Diamond Turned

8,5J x 20"

8,5J x 20"

8,5J x 20"

8,5J x 20"

8,5J x 20"

255/35 R20

255/35 R20

255/35 R20

255/35 R20

255/35 R20

C53J

C53K

C53F

C53L

C53G

20" '9-SPLIT SPOKE' 'STYLING 9004' 4) AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

Pure

7

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

7

Portfolio

7

7

7

7

7

R-Sport

7

7

7

7

7

S

7

7

7

7

7

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

PURE STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD

Standaard Stoelbekleding in stof

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TR23

Ebony2) of Light Oyster

Ebony

Gloss Black

Latte met Latte

Espresso met Espresso

TR24

Light Oyster

Espresso

Gloss Black

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD

PRESTIGE

Standaard Stoelbekleding in generfd leder

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TR26

Ebony2) of Light Oyster

Ebony

Gloss Black

Latte met Latte

Espresso met Espresso

TR27

Light Oyster

Espresso

Gloss Black

Light Oyster met Light Oyster

Oyster met Oyster

TR28

Light Oyster

Oyster

Gloss Black

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD

PORTFOLIO

Standaard Stoelbekleding in Windsor leder

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TR37

Ebony2) of Light Oyster

Ebony

Gloss Figured Ebony

Latte met Latte

Espresso met Espresso

TR38

Light Oyster

Espresso

Gloss Figured Ebony

Light Oyster met Light Oyster

Oyster met Oyster

TR39

Light Oyster

Oyster

Gloss Figured Ebony

Espresso met Espresso

Espresso met Espresso

TR40

Light Oyster

Espresso

Gloss Figured Ebony

Siena Tan met Siena Tan

Ebony met Ebony

TR41

Ebony2) of Light Oyster

Ebony

Gloss Figured Ebony

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Ebony beschikbaar als optie. 3) Hemelbekleding in Light Oyster beschikbaar als optie.

68 |

PERSONALISERING

R-SPORT DUOTONE STOELEN MET BOVENZIJDE DASHBOARD MET BEKLEDING- EN CONTRASTERENDE STIKNADEN CONTRASTERENDE STIKNADEN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD

Ebony/Ebony met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR29

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Gloss Black

Ebony/Ebony met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR29 + B41T

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Gloss Black

Ebony/Pimento met Pimento

Ebony met Pimento

TR30

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Gloss Black

Ebony/Light Oyster met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR31

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Gloss Black

Brogue/Brogue met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR32

Ebony of Light Oyster

Ebony

Gloss Black

Standaard Sportstoelen met bekleding in generfd leder met middenbanen in Technical Mesh stof

Optie Sportstoelen met bekleding in generfd leder

3)

S DUOTONE STOELEN MET BOVENZIJDE DASHBOARD MET BEKLEDING- EN CONTRASTERENDE STIKNADEN CONTRASTERENDE STIKNADEN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE*

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD

Ebony/Ebony met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR33

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Pimento/Ebony met Ebony

Ebony met Pimento

TR34

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Ebony/Ebony met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR33 + B41T

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Pimento/Ebony met Ebony

Ebony met Pimento

TR34 + B41T

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Light Oyster/Ebony met Ebony

Ebony met Light Oyster

TR35

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Brogue/Brogue met Light Oyster

Ebony met Light Oyster

TR36

Ebony of Light Oyster3)

Ebony

Grey Figured Ebony

Standaard Sportstoelen met bekleding in generfd leder met middenbanen in Suedecloth

Optie Sportstoelen met bekleding in generfd leder

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Ebony stof, met dashboard in Ebony en afwerking dashboard in Morse Code aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Gloss Black en hemelbekleding in Ebony (optie).

3

4 2 1

5

6

PURE KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

Ebony

Gloss Black

Ebony2) of Light Oyster

Ebony met Ebony

Morse Code aluminium

Ebony

Latte

Gloss Black

Light Oyster

Espresso met Espresso

Morse Code aluminium

Espresso

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Grey Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Ebony beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 71

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in generfd Ebony leder met ton-sur-ton stiknaden, dashboard in Ebony met afwerking in Morse Code aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Gloss Black en hemelbekleding in Ebony (optie).

3

4 2 1

5

6

PRESTIGE KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

Ebony met Ebony

Gloss Black

Ebony2) of Light Oyster

Ebony met Ebony

Morse Code aluminium

Ebony

Latte met Latte

Gloss Black

Light Oyster

Espresso met Espresso

Morse Code aluminium

Espresso

Light Oyster met Light Oyster

Gloss Black

Light Oyster

Oyster met Oyster

Morse Code aluminium

Oyster

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Grey Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Ebony beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 73

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Latte Windsor leder met ton-sur-ton stiknaden, dashboard in Espresso met afwerking in Morse Code aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Gloss Figured Ebony en hemelbekleding in Light Oyster.

3

4 1

2

5

6

PORTFOLIO KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

6

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

Ebony met Ebony

Gloss Figured Ebony

Ebony2 of Light Oyster

Ebony met Ebony

Morse Code aluminium

Ebony

Latte met Latte

Gloss Figured Ebony

Light Oyster

Espresso met Espresso

Morse Code aluminium

Espresso

Light Oyster met Light Oyster

Gloss Figured Ebony

Light Oyster

Oyster met Oyster

Morse Code aluminium

Oyster

Espresso met Espresso

Gloss Figured Ebony

Light Oyster

Espresso met Espresso

Morse Code aluminium

Espresso

Siena Tan met Siena Tan

Gloss Figured Ebony

Ebony2) of Light Oyster

Ebony met Ebony

Morse Code aluminium

Ebony

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Gloss Black, Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Grey Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Ebony beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 75

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Ebony generfd leder met middenbanen in Ebony Technical Mesh stof en contrasterende stiknaden in Light Oyster, dashboard in Ebony met contrasterende stiknaden in Light Oyster en afwerking in Dark Morse Code aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Gloss Black en hemelbekleding in Light Oyster (optie).

3

4 1

2

5

6

R-SPORT KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

DUOTONE STOELEN MET AFWERKING MIDDENCONSOLE CONTRASTERENDE STIKNADEN EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN

Ebony/Ebony met Light Oyster

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Gloss Black

5

6

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

Dark Morse Code aluminium

Ebony

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Grey Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Light Oyster beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 77

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Ebony en Light Oyster geperforeerd generfd leder met contrasterende stiknaden in Light Oyster, dashboard in Ebony met contrasterende stiknaden in Light Oyster en afwerking in Dark Morse Code aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Satin Fine Line en hemelbekleding in Light Oyster (optie).

3

4 1

2

5

6

R-SPORT KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIE 1

2

3

4

5

6

DUOTONE STOELEN MET AFWERKING MIDDENCONSOLE CONTRASTERENDE STIKNADEN EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING N MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN

Ebony/Ebony met Light Oyster

Gloss Black

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Morse Code aluminium

Ebony

Ebony/Pimento met Pimento

Gloss Black

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Pimento

Dark Morse Code aluminium

Ebony

Ebony/Light Oyster met Light Oyster

Gloss Black

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Morse Code aluminium

Ebony

Brogue/Brogue met Light Oyster

Gloss Black

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Morse Code aluminium

Ebony

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Grey Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Light Oyster beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 79

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Ebony generfd leder met middenbanen in Ebony Suedecloth en contrasterende stiknaden in Light Oyster, dashboard in Ebony met contrasterende stiknaden in Light Oyster en afwerking in Dark Hex aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Grey Figured Ebony en hemelbekleding in Ebony.

3

4 2 1

5

6

S KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

6

DUOTONE STOELEN MET AFWERKING MIDDENCONSOLE CONTRASTERENDE STIKNADEN EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN

Ebony/Ebony met Light Oyster

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Hex aluminium

Ebony

Pimento/Ebony met Ebony

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Pimento

Dark Hex aluminium

Ebony

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Gloss Black, Carbon Fibre, Satin Ash Burr, Gloss Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Light Oyster beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 81

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Light Oyster en Ebony geperforeerd generfd leder met contrasterende stiknaden in Ebony, dashboard in Ebony met contrasterende stiknaden in Light Oyster en afwerking in Dark Hex aluminium, afwerking middenconsole en portieren in Grey Figured Ebony en hemelbekleding in Ebony.

3

4 2 1

5

6

S KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIE 1

2

3

4

5

6

DUOTONE STOELEN MET AFWERKING MIDDENCONSOLE CONTRASTERENDE STIKNADEN EN PORTIEREN

HEMELBEKLEDING IN MORZINE1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN

Ebony/Ebony met Light Oyster

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Hex aluminium

Ebony

Pimento/Ebony met Ebony

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Pimento

Dark Hex aluminium

Ebony

Light Oyster/Ebony met Ebony

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Hex aluminium

Ebony

Brogue/Brogue met Light Oyster

Grey Figured Ebony

Ebony of Light Oyster2)

Ebony met Light Oyster

Dark Hex aluminium

Ebony

AFWERKING DASHBOARD

TAPIJT

OPTIES VOOR AFWERKING DASHBOARD Gloss Black, Carbon Fibre, Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Fine Line, Satin Rosewood of Gloss Burr Walnut

1) Hemelbekleding in Suedecloth beschikbaar als optie. 2) Hemelbekleding in Light Oyster beschikbaar als optie.

PERSONALISERING

| 83

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Gloss Black

Carbon Fibre

Satin Burr Ash houtfineer

Gloss Figured Ebony houtfineer

Grey Figured Ebony houtfineer

Satin Fine Line houtfineer

Satin Rosewood houtfineer

Gloss Burr Walnut houtfineer

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie over het complete programma Jaguar accessoires of ga naar accessories.jaguar.com

Watersportartikelendrager1) C2Z21730 Een veelzijdig systeem voor het meenemen van een grote variatie aan watersportartikelen, inclusief surfplank, kajak of kiteboard. Kantelt om op-/afladen te vergemakkelijken. 1) Dwarsdragers T2H14468 vereist. 2) Niet beschikbaar voor Pure. GETOONDE AUTO: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

86 |

PERSONALISERING

Aluminium schakelpaddles T2R6547MMV Aluminium T2R6547CAY Red aluminium

Premium vloermatten T2H7171PVJ T2H7173PVJ – alleen voor AWD

Fraaie schakelpaddles in hoogwaardig aluminium. Vervangen de standaard paddles. Bieden een hoogwaardige afwerking van een belangrijk bedieningselement in het interieur. Gemaakt uit massief aluminium, met de hand geborsteld ten behoeve van een premium afwerking en geanodiseerd voor uitzonderlijke slijtvastheid. Alleen i.c.m. automatische transmissie.

Luxueuze, op maat gemaakte vloermatten voor van 2.050 g/m2 tapijt met Jaguar logo in reliëf en randafwerking in Nubuckleder. De premium matten vormen een fraaie finishing touch van het interieur.

iPad-houder T2H7757 – iPad T2H7758 – iPad mini

Dorpellijsten met verlichting en individuele tekst2) T2H17122PVJ

iPad®-houder met Jaguar logo voor montage aan de hoofdsteunen van de voorstoelen. Biedt een flexibele oplossing voor entertainment achterin. Snelbevestigingsmechanisme zorgt dat de iPad® snel en gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

Elegante roestvaststalen dorpellijsten voor beide voorportieren. Verlichting wordt ingeschakeld zodra een voorportier wordt geopend. Geaccentueerd door zachte verlichting in Phosphor Blue. Met de mogelijkheid om een eigen tekst te specificeren, met keuze uit verschillende lettertypes.

Armsteun koel-/opwarmbox T2H7739 Koelt/verwarmt eten en drinken en is bovendien een handige middenarmsteun voor de achterbank. Met leder bekleed deksel. Wordt gefixeerd met de middelste veiligheidsgordel en gevoed door de 12V-aansluiting achterin. Ideaal voor lange autoreizen met het gezin.

Rubber vloermatten T4N7742 T2H7743 – alleen voor AWD Deze slijtvaste rubber matten met Jaguar logo bieden extra bescherming voor het tapijt in uw auto.

6 JAGUAR GEAR ACCESSOIRES KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Powervents voorspatborden in Gloss Black1) T4N5176 – Rechts T4N5178 – Links

Powervents voorspatborden in Carbon Fibre T2H18318 – Rechts T2H18319 – Links

Powervents in Gloss Black met Jaguar woordmerk vormen een dynamische aanvulling op de exterieurstyling. Beschikbaar voor links en rechts.

Hoogwaardige powervents in Carbon Fibre verschaffen de auto een high-performance uitstraling. Beschikbaar voor links en rechts.

Buitenspiegelkappen in Gloss Black C2D6066PEC – Rechts C2D6067PEC – Links

Buitenspiegelkappen in Carbon Fibre C2P24176 – Rechts C2P24177 – Links

Buitenspiegelkappen in Gloss Black accentueren het dynamische design van de buitenspiegels. Beschikbaar voor links en rechts.

Buitenspiegelkappen in hoogwaardig Carbon Fibre vormen een high-performance aanvulling op de exterieurstyling. Beschikbaar voor links en rechts.

1) Niet van toepassing voor R-Sport. 2) Dwarsdragers T2H14468 vereist.

88 |

PERSONALISERING

Buitenspiegelkappen in Noble T2H26929 Buitenspiegelkappen in Noble benadrukken het stijlvolle design van de buitenspiegels.

Signature-lijst kofferdeksel – Gloss Black T2H17748 Voeg extra stijl en karakter toe met de signature-lijst voor het kofferdeksel in Gloss Black.

Dwarsdragers T2H14468

Bagagebox2) C2C41628

Sportbox2) C2C41627

Dwarsdragers met Jaguar logo. Benodigd voor de montage van alle dakdrageraccessoires. Specifiek ontworpen voor uw auto.

Ruime, afsluitbare dakkoffer met een inhoud van 410 liter. Afmetingen 175 x 82 x 45 cm.

Ruime, afsluitbare dakkoffer met een inhoud van 320 liter, ontworpen voor sportuitrusting. Afmetingen 206 x 84 x 34 cm.

Ski-/snowboarddrager2) C2A1538

Fietsdrager met voorvorkmontage2) C2A1540

Veilig systeem voor het vervoer van wintersportuitrusting. Voorzien van Jaguar logo. Inclusief schuifrails voor gemakkelijk opladen. Geschikt voor vier paar ski's of twee snowboards.

De fietsdrager met voorvorkbevestiging biedt een handige en veilige manier om een fiets met uitneembaar voorwiel mee te nemen. Met name geschikt voor lichtgewicht fietsen en racefietsen. Inclusief aparte drager voor voorwiel. Gemakkelijk monteer- en afsluitbaar. Eén fiets per drager. Montage van drie fietsdragers mogelijk op dwarsdragers.

Fietsdrager voor op trekhaak C2Z22695 – 2 fietsen C2Z22697 – 3 fietsen Hoogwaardige fietsdrager voor op de trekhaak biedt een handige oplossing voor het meenemen van fietsen. Snel en comfortabel in het gebruik. Afsluitbaar. Slim design maakt het mogelijk dat de drager weg kan kantelen van de auto voor gemakkelijke toegang tot de bagageruimte. PERSONALISERING

| 89

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw auto op jaguar.com

MOTOREN Cilinderinhoud Maximum vermogen @ tpm Maximum koppel @ tpm

cm3 kW (pk) tpm Nm tpm

PRESTATIES 0-100 km/h Topsnelheid

s km/h

BRANDSTOFVERBRUIK1) Stad Buitenweg Gecombineerd CO2-emissie stad CO2-emissie buitenweg CO2-emissie gecombineerd Bruikbare tankinhoud (ca.)

I/100 km I/100 km I/100 km g/km g/km g/km l

AFMETINGEN Lengte Breedte (buitenspiegels uitgeklapt) Breedte (buitenspiegels ingeklapt) Hoogte Wielbasis Spoorbreedte vóór Spoorbreedte achter Bodemvrijheid Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte3) (achterbank omhoog)

mm mm mm mm mm mm mm mm m l

GEWICHT2) Gewicht vanaf Maximum toelaatbaar gewicht BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure Prestige Portfolio R-Sport S

2

kg kg

HANDGESCHAKELD RWD 8,7 229

AUTOMAAT RWD 8,7 227

HANDGESCHAKELD RWD 8,0 230

AUTOMAAT RWD 8,1 229

AUTOMAAT AWD 8,4 222

4,8 3,6 4,0 124 94 104 55

5,1 3,6 4,1 133 94 109 55

5,1 3,9 4,3 132 102 114 66

5,2 3,8 4,3 136 100 114 66

5,7 4,5 4,9 149 117 129 66

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.545 2.190

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.555 2.190

1.595 2.250

2

2

2

2

2

2

2

Beschikbaar — Niet beschikbaar

PERSONALISERING

1.585 2.250

2

1) Officiële EU-meetwaarden. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world' omstandigheden kunnen verschillen. 2) De getoonde gewichten gelden voor auto's met standaarduitrusting. Gemonteerde opties kunnen dit gewicht verhogen. 3) Met Tyre Repair System. 505 liter met ruimtebesparend reservewiel.

90 |

20d 2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL 1.999 132 (180) 4.000 430 1.750-2.500

E-PERFORMANCE 2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL 1.999 120 (163) 4.000 380 1.750-2.500

1.700 2.310

MOTOREN Cilinderinhoud Maximum vermogen @ tpm Maximum koppel @ tpm

cm3 kW (pk) tpm Nm tpm

PRESTATIES 0-100 km/h Topsnelheid

s km/h

BRANDSTOFVERBRUIK1) Stad Buitenweg Gecombineerd CO2-emissie stad CO2-emissie buitenweg CO2-emissie gecombineerd Bruikbare tankinhoud (ca.)

I/100 km I/100 km I/100 km g/km g/km g/km l

AFMETINGEN Lengte Breedte (buitenspiegels uitgeklapt) Breedte (buitenspiegels ingeklapt) Hoogte Wielbasis Spoorbreedte vóór Spoorbreedte achter Bodemvrijheid Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte3) (achterbank omhoog)

mm mm mm mm mm mm mm mm m l

GEWICHT2) Gewicht vanaf Maximum toelaatbaar gewicht BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure Prestige Portfolio R-Sport S

25d 2.0 LITER VIERCILINDER TWIN TURBODIESEL 1.999 177 (240) 4.000 500 1.500

kg kg

30d 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL 2.993 221 (300) 4.000 700 2.000

AUTOMAAT RWD 6,5 246

AUTOMAAT AWD 6,5 246

AUTOMAAT RWD 6,2 250

6,5 4,6 5,3 170 121 139 66

6,7 4,8 5,5 176 126 144 66

6,6 4,8 5,5 171 125 144 66

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.680 2.300

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 110 11,61 540

1.740 2.360

1.750 2.350

22

2

2

2

2

22

PERSONALISERING

| 91

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw auto op jaguar.com

MOTOREN Cilinderinhoud Maximum vermogen @ tpm Maximum koppel @ tpm

cm3 kW (pk) tpm Nm tpm

PRESTATIES 0-100 km/h Topsnelheid

s km/h

BRANDSTOFVERBRUIK1) Stad Buitenweg Gecombineerd CO2-emissie stad CO2-emissie buitenweg CO2-emissie gecombineerd Bruikbare tankinhoud (ca.)

I/100 km I/100 km I/100 km g/km g/km g/km l

AFMETINGEN Lengte Breedte (buitenspiegels ingeklapt) Breedte (buitenspiegels uitgeklapt) Hoogte Wielbasis Spoorbreedte vóór Spoorbreedte achter Bodemvrijheid Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte3) (achterbank omhoog)

mm mm mm mm mm mm mm mm m l

GEWICHT2) Gewicht vanaf Maximum toelaatbaar gewicht BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure Prestige Portfolio R-Sport S

2

kg kg

20t 2.0 LITER VIERCILINDER TURBO BENZINE 1.997 147 (200) 5.500 320 1.200-4.500 AUTOMAAT RWD 7,5 235

AUTOMAAT RWD 6,6 244

AUTOMAAT AWD 6,6 237

8,4 5,8 6,8 192 132 154 74

8,4 5,8 6,8 192 132 154 74

8,7 6,0 6,9 197 137 159 74

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.635 2.260

1.635 2.260

1.685 2.310

2

2

2

2

2

2

2

Beschikbaar — Niet beschikbaar

PERSONALISERING

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

2

1) Officiële EU-meetwaarden. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world' omstandigheden kunnen verschillen. 2) De getoonde gewichten gelden voor auto's met standaarduitrusting. Gemonteerde opties kunnen dit gewicht verhogen. 3) Met Tyre Repair System. 505 liter met ruimtebesparend reservewiel.

92 |

25t 2.0 LITER VIERCILINDER TURBO BENZINE 1.997 184 (250) 5.500 365 1.200-4.500

MOTOREN Cilinderinhoud Maximum vermogen @ tpm Maximum koppel @ tpm

cm3 kW (pk) tpm Nm tpm

PRESTATIES 0-100 km/h Topsnelheid

s km/h

BRANDSTOFVERBRUIK1) Stad Buitenweg Gecombineerd CO2-emissie stad CO2-emissie buitenweg CO2-emissie gecombineerd Bruikbare tankinhoud (ca.)

I/100 km I/100 km I/100 km g/km g/km g/km l

AFMETINGEN Lengte Breedte (buitenspiegels uitgeklapt) Breedte (buitenspiegels ingeklapt) Hoogte Wielbasis Spoorbreedte vóór Spoorbreedte achter Bodemvrijheid Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte3) (achterbank omhoog)

mm mm mm mm mm mm mm mm m l

GEWICHT2) Gewicht vanaf Maximum toelaatbaar gewicht BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure Prestige Portfolio R-Sport S

kg kg

S 3.0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINE 2.995 280 (380) 6.500 450 4.500

35t 3.0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINE 2.995 250 (340) 6.500 450 4.500 AUTOMAAT RWD 5,4 250

AUTOMAAT AWD 5,4 250

AUTOMAAT RWD 5,3 250

AUTOMAAT AWD 5,3 250

11,7 6,3 8,3 278 150 198 74

11,9 6,7 8,6 282 160 204 74

11,7 6,3 8,3 278 150 198 74

11,9 6,7 8,6 282 160 204 74

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.710 2.330

4.954 2.091 1.987 1.457 2.960 1.605 (1.597 bij 20" velgen) 1.594 (1.586 bij 20" velgen) 116 11,61 540

1.760 2.370

1.710 2.330

1.760 2.370

2

— — — —2

2 2 2

PERSONALISERING

| 93

AFMETINGEN Breedte (buitenspiegels uitgeklapt) 2.091 mm Breedte (buitenspiegels ingeklapt) 1.987 mm Bagageruimte (achterbank omhoog) 540 liter1)

1.457 mm

2.091 mm

116 mm2)

1.605 mm (1.597 mm bij 20" velgen) 1.987 mm

GETOONDE AUTO: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

94 |

PERSONALISERING

1.594 mm (1.586 mm bij 20" velgen)

Draaicirkel Tussen stoepranden 11,61 m

2.960 mm 4.954 mm

1) Met Tyre Repair System. 505 liter met ruimtebesparend reservewiel. 2) 110 mm voor 30d 3.0 liter V6 Twin Turbodiesel. Afmetingen zijn gemeten op auto bij ledig gewicht. (Gemeten volgens de VDA-norm met blokken van 200 x 100 x 50 mm.)

JAGUAR EXPERIENCE Er is geen betere manier om de XF en Jaguar te leren kennen dan door er in te rijden. Jaguar Experience biedt een programma unieke mogelijkheden om te ontdekken hoe het voelt om alles uit uw Jaguar te halen. Onze circuitprogramma’s bieden u de mogelijkheid om de grenzen van uzelf, de XF en andere Jaguar modellen te ontdekken. Jaguar Experience biedt u ook de mogelijkheid om te zien hoe een Jaguar tot leven komt, tijdens een rondleiding door een van onze fabrieken in Groot-Brittannië. Bezoek voor meer informatie jaguar.com/experience

ACHTER DE SCHERMEN De rondleidingen door onze fabrieken bieden u de unieke kans om zelf te beleven hoe onze auto’s worden gebouwd – van het persen van de metalen carrosseriedelen tot het zorgvuldige handwerk. In onze state-of-the-art productiefaciliteiten ziet u hoe vakkundige technici en geavanceerde machines naadloos samenwerken om Jaguar's adembenemende modellen te bouwen. Bezoek voor meer informatie jaguar.com/experience-jaguar/behind-the-scenes

96 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR DRIVING EXPERIENCES

ICONISCHE BELEVINGEN

Er zijn niet veel mogelijkheden om het prestatiepotentieel van de nieuwste Jaguar modellen uit te proberen of zelf de iconische Jaguar historie te beleven. Jaguar Driving Experiences biedt unieke rijbelevingen die u niet snel zult vergeten. Stel uzelf voor dat u achter het stuur zit van een van onze snelste Jaguar modellen, op een circuit, met een Jaguar Experience instructeur naast u. Dit is de Jaguar Performance Driving Academy.

Geniet van autorijden van een heel ander niveau, met de Jaguar Land Rover Ice Drive Experience. Vanaf 2017 bieden wij deze avontuurlijke belevenis aan in Arjeplog, Zweden, waarbij u uw rijvaardigheid onder extreme omstandigheden kunt testen en verder kunt ontwikkelen. Dit is een zeldzame mogelijkheid voor eigenaars en liefhebbers om de confrontatie aan te gaan met enkele van de zwaarste en meest uitdagende parcours ter wereld, onder de bekwame leiding van onze experts. Onze rij-instructeurs behoren tot de beste ter wereld en zullen u bij elke stap begeleiden om hun in vele jaren opgebouwde kennis met u te delen. U gaat met de auto over het ijs dansen, driftend de spannendste bochten nemen en al doende zult u beseffen welke spectaculaire mogelijkheden de Jaguar en Land Rover modellen werkelijk hebben.

Bezoek voor meer informatie jaguar.com/experience-jaguar/driving-experiences

Ontdek meer op jaguar.com/experience-jaguar/iconic-experiences als u wilt deelnemen aan het volgende avontuur.

THE WORLD OF JAGUAR Met de keuze voor een XF treedt u toe tot de opwindende World of Jaguar. Deze maakt het bezitten en rijden tot een aangename en ontspannen bezigheid. Bovendien bieden wij u een programma exclusieve diensten en lifestyle-producten.

JAGUAR CARE1)

ONDERHOUD

FLEET & BUSINESS

De XF wordt standaard aangeboden met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking, inclusief drie jaar regulier onderhoud en uitgebreide Jaguar Roadside Assistance. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Dit maakt de totale gebruikskosten van de XF tot een van de laagste in zijn klasse.

De XF is ontworpen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Door het intelligente design en de geavanceerde olietechnologie van de nieuwe Ingeniummotoren kan een XF tot wel 34.000 km of 2 jaar2) rijden voordat hij toe is aan een onderhoudsbeurt.

Jaguar streeft naar een positie als voorkeursmerk in het premium fleet & business-segment. Dat doen wij met het aanbieden van bijzonder aantrekkelijke modellen, uitstekende customer service en diensten als Jaguar Care. Jaguars zijn dynamische en onderscheidende auto's die bedrijven helpen om het unieke karakter en de persoonlijkheid van de onderneming uit te stralen. Wij bieden een uitstekende, totaal klantgerichte aftersales-service, die erop is gericht om elke Jaguar personenauto in topconditie te houden, inclusief het leveren van de allerbeste prestaties en op de meest kostenefficiënte wijze voor bedrijven. Ga voor meer informatie naar jaguar.com/fleet-and-business

ORIGINELE ONDERDELEN

Ga voor meer informatie over Jaguar Care naar jaguar.com/jaguarcare

Originele Jaguar onderdelen zijn ontworpen, getest en geproduceerd volgens onze zeer strenge eisen voor kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Elk onderdeel is specifiek voor uw XF ontwikkeld om zo bij te dragen aan optimale prestaties en een lange, probleemloze levensduur.

1) Het aanbod is exclusief alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder het reguliere onderhoudsschema van de auto. 2) Afhankelijk van rijstijl.

98 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR FINANCIAL SERVICES

JAGUAR ASSISTANCE

JAGUAR MAGAZINE

Moeiteloze prestaties en stijl zijn standaard op elke Jaguar. Jaguar Financial Services maakt het kopen van onze auto's al even ongecompliceerd en aantrekkelijk. Nieuw of gebruikt, voor persoonlijk of zakelijk gebruik, wij hebben mogelijkheden die aansluiten op uw specifieke wensen. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie.

Jaguar Assistance biedt ondersteuning bij pech onderweg, zoals een onverhoopte storing, een ongeval of een lekke band. U kunt altijd vertrouwen op onze assistentie, ongeacht de situatie en ongeacht de locatie.

Dit is ons eigen dynamische, eigentijdse en cosmopolitische magazine. Samengesteld door een team van enthousiaste designers en redacteuren. Ons magazine gunt u een blik achter de schermen van Jaguar, maar biedt eveneens interessante artikelen over de wereld van luxe, design, stijl en reizen. De eerste drie jaar na aanschaf van uw Jaguar ontvangt u het Magazine tweemaal per jaar geheel kosteloos. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie.

AANTREKKELIJKE VERZEKERING

Met Jaguar Car Insurance bieden wij een uitstekende dekking tegen gunstige tarieven voor uw XF. Deze zeer complete verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn. Exclusief aangeboden aan Jaguar rijders. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie over Jaguar Car Insurance voor uw XF.

JAGUAR COLLECTION

Het nieuwste programma van de Jaguar Collection is ontwikkeld met dezelfde aandacht voor design, productie en details als bij onze auto's. Dit spreekt duidelijk uit onze kleding, hoogwaardige lederwaren en luxe reisartikelen. Ter ere van Jaguar's rijke historie hebben wij ook een collectie die in het teken staat van onze legendarische autosport-successen, met door autosport geïnspireerde cadeau-artikelen en kleding. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie.

TECHNISCH WOORDENBOEK

A

G

ADAPTIVE LED-KOPLAMPEN Adaptive koplampen bewegen automatisch mee met de besturing en werpen hun lichtbundel precies daar waar deze nodig is. De bochtverlichting werpt extra licht opzij wanneer de richtingaanwijzers worden gebruikt en de Automatic High Beam Assist voorkomt dat tegenliggers worden verblind door uw koplampen.

GPS Het Global Positioning System (GPS) maakt gebruik van satellieten om de positie van de auto te bepalen. Door deze te vergelijken met kaarten in het geheugen van het navigatiesysteem kunnen rij-instructies worden gegeven.

ADAPTIVE SPEED LIMITER Wanneer ingeschakeld, beperkt de Adaptive Speed Limiter de cruise control-snelheid van de auto tot de actuele snelheidslimiet, zoals geconstateerd door het Traffic Sign Recognition-systeem. ADVANCED PARK ASSIST Advanced Park Assist biedt alle voordelen van Park Assist (zie pagina 48) plus 360° Park Distance Control met virtueel volgen van objecten langs de flanken van de auto. Dit geeft extra zekerheid in krappe situaties, bij een snelheid tot 16 km/h. AMBIANCEVERLICHTING De ambianceverlichting accentueert verschillende belangrijke functies en designdetails in het interieur met een ontspannende, zachte gloed in Phosphor Blue. B BEREKENDE POSITIE De 'berekende positie'-functie maakt gebruik van sensoren om de richting, wielrotatie en hellingshoek van de auto te meten. Deze metingen worden 40 keer per seconde uitgevoerd om de positie van de auto nauwkeurig te berekenen, zelfs als er geen GPS-signaal beschikbaar is. C CONFIGUREERBARE AMBIANCEVERLICHTING De configureerbare ambianceverlichting accentueert een aantal van de functionele en stijlelementen van het interieur, waarbij de lichtsterkte kan worden aangepast. Er is keuze uit tien lichtkleuren. CONNECTIVITY PACK Een connectivity pack is een bundel apps en technologieën die uw verbinding met uw Jaguar en met de buitenwereld verbeteren, via internet-connectivity, voor gebruik in de auto geoptimaliseerde apps en toegang op afstand tot uw auto. CW De Cw-waarde is de luchtweerstandscoëfficiënt van de auto. Deze geeft een indicatie van zijn aërodynamische kwaliteiten. Hoe lager de waarde, des te efficiënter is de aërodynamica van het autodesign. D DAB+-TUNER Het DAB (Digital Audio Broadcast) radiosysteem biedt een heldere ontvangst, een zeer uitgebreide keuze van zenders en live tekstinformatie over zender, programma en muziek waarnaar u luistert. 12,3" DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL Het 12,3" digitale instrumentenpaneel is een TFT (Thin Film Transistor) display dat in de plaats komt van het conventionele instrumentenpaneel. Het kan een grote variatie in voor het rijden belangrijke informatie tonen. Naast vier grafische thema's is ook 3D-kaartweergave mogelijk. E ECO MODUS De Eco-modus stimuleert zuinig en efficiënt rijden door de gasklep minder gevoelig te maken voor bewegingen van het gaspedaal, het selecteren van een economischer motormanagementprogramma en, op auto's met handgeschakelde versnellingsbak, adviezen over de beste schakelpunten. Tevens reduceert deze functie het brandstofverbruik door de energievraag van de automatic climate control en het audiosysteem te reduceren. F FORWARD ALERT Indien er risico op een potentiële frontale botsing wordt vastgesteld, geeft Forward Alert een geluidssignaal en een visuele waarschuwing in het instrumentenpaneel.

100 |

JAGUAR WORLD

I INGENIUM-MOTOREN Ingenium-motoren worden geproduceerd in Groot-Brittannië in Jaguar Land Rover’s state-of-the-art Engine Manufacturing Centre in de West Midlands. De aluminium motoren hebben een lichtgewicht constructie, met stijf motorblok en ontkoppelde injectoren, die zorgen voor lage niveaus van trillingen en geluidsoverdracht, waarmee de rijbeleving verder wordt verbeterd. Een serie geavanceerde technologieën reduceert de inwendige wrijving, verbetert het raffinement en optimaliseert de totale prestaties. Daarnaast zorgen Selective Catalytic Reduction en een nieuw, lage-druk uitlaatgasrecirculatiesysteem voor een aanzienlijke reductie van CO2- en NOx-emissies bij dieselmotoren. INTELLIGENT STOP/START-SYSTEEM Stop/Start is een technologie die de motor uitschakelt wanneer de auto tot stilstand komt, waarmee brandstofverbruik en CO₂-emissies worden gereduceerd. De motor start weer zodra de bestuurder de voet van het rempedaal haalt. Nog voor de bestuurder het gaspedaal intrapt, is de motor weer volledig in werking. J JAGUAR SIGNATURE 'J-BLADE' DAGRIJVERLICHTING J-Blade dagrijverlichting bestaat uit separate LED-lichten, in een markante ‘J’-vorm, die zijn geïntegreerd in de koplampen. Deze versterken de uitstraling en stijl van uw Jaguar. JAGUARDRIVE CONTROL Werkt samen met Dynamic Stability Control en motor- en transmissiemanagement om de parameters van motormanagement, schakelpunten en remmen te veranderen. Het biedt verschillende programma's, die zijn ontworpen om de respons van de auto op verschillende rijomstandigheden en -stijlen te optimaliseren. JAGUARDRIVE SELECTOR De JaguarDrive Selector komt bij het starten van de motor omhoog uit de middenconsole. Met deze draaiknopbediening van de automatische transmissie schakelt u snel tussen verschillende standen. L LED-KOPLAMPEN MET LED 'J-BLADE' DAGRIJVERLICHTING Meerdere krachtige LED-emitters produceren een helderder licht bij rijden in het donker. Deze worden aangevuld door de LED J-Blade dagrijverlichting met geïntegreerde LED-richtingaanwijzers. Deze lichten integreren eveneens met Jaguar's Adaptive Lighting- en Automatic High Beam Assist-systemen. M 10,2" MULTI-TOUCHSCREEN Met de multi-touch functionaliteit van het Touch Pro 10,2" touchscreen kan het scherm meerdere contactpunten herkennen. Dit biedt directe controle van de systeemfuncties op een meer natuurlijke, intuïtieve manier, met gebaren als swipe, pinch en zoom. R REGEN/IJS/SNEEUW-MODUS Wanneer de Regen/ijs/sneeuw-modus wordt geselecteerd, dempt het systeem automatisch de acceleratie en wordt het aandrijfkoppel geleidelijker opgevoerd om doorslaan van wielen te voorkomen. Dit zorgt voor een verbeterde tractie onder gladde omstandigheden.

S SD CARD Een Secure Digital (SD) Card is een flash-geheugenkaart die wordt gebruikt om grote hoeveelheden data in een compact formaat op te slaan. SECURE TRACKER Met Secure Tracker kan de auto na diefstal worden opgespoord. De tracking-technologie waarschuwt u bij (poging tot) diefstal van uw auto en stuurt continu de locatie van de auto naar meldkamer en politie, zodat uw auto sneller kan worden teruggehaald. SOLID STATE DRIVE Solid State Drives zijn opslagmedia zonder bewegende delen, die zijn ontworpen voor het snel uitlezen en opslaan van grote hoeveelheden data. SCHOKDEMPERS Schokdempers absorberen krachten die op de wielophanging werken om zo rijcomfort en controle te verbeteren. V VIER-ZONE AUTOMATIC CLIMATE CONTROL Vier-zone automatic climate control die kan worden geoptimaliseerd voor individuele inzittenden voor en achter. X XENON-KOPLAMPEN Bi-Xenon koplampen bieden een grotere lichtopbrengst en een beter zicht in het donker. Ze zijn uitgevoerd met LED 'J-blade' dagrijverlichting voor een markante uitstraling.

BELANGRIJKE MEDEDELING Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van haar auto's te verbeteren, en er vinden derhalve voortdurend wijzigingen plaats. Hoewel in de brochure zo actueel mogelijke informatie bijeen is gebracht, kan deze niet worden gezien als een onfeilbare leidraad voor de huidige specificaties. Deze brochure is niet bedoeld als offerte voor de verkoop van een bepaalde auto. Retailers zijn geen onderdeel van Jaguar Land Rover Limited en zijn niet geautoriseerd om namens Jaguar Land Rover Limited ongeacht welke, expliciete of impliciete activiteiten uit te voeren of vertegenwoordigingen aan te gaan. In deze brochure vermelde vergelijkingen en vergelijkingswaarden zijn gebaseerd op officiële fabrieksgegevens en testresultaten. KLEUREN De ervaring leert dat in drukwerk en online de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw retailer de originele stalen te bekijken. ECOLOGISCHE INNOVATIE BIJ JAGUAR Als onderdeel van het beleid ten aanzien van duurzaamheid streeft Jaguar naar het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoff en, naar een lager gebruik van grondstoff en en naar het reduceren van de hoeveelheid afval. Wij noemen dit Environmental Innovation, het beleid van Jaguar ten aanzien van verantwoordelijke en duurzame bedrijfsontwikkeling. Het innovatieve gebruik van lichtgewicht aluminium in de F-TYPE, F-PACE, XJ, XE en XF zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder CO₂-emissies, maar biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van rijeigenschappen en prestaties. Tegelijkertijd maakt ons slimme materiaalbeheer de recycling van aluminium restafval uit ons productieproces mogelijk, zodat er nieuw aluminium van dezelfde kwaliteit kan worden geproduceerd dat voor wel 50% bestaat uit gerecycled materiaal. Vergeleken met het gebruik van nieuw aluminium, worden dankzij ons gesloten recyclingsysteem bovendien de CO₂-emissies tijdens het productieproces gereduceerd. Ten opzichte van 2007 heeft Jaguar Land Rover de gemiddelde emissies van het Europese modellenprogramma met 25% gereduceerd en de CO₂-emissies tijdens de productiefase zelfs met 30,5% per auto verminderd. Al onze fabrieken zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en wij hebben de hoeveelheid productieafval per auto met 75% verminderd en het waterverbruik per auto met 34% gereduceerd. Als onderdeel van ons streven naar een CO₂-neutrale productie vanaf 2020, compenseren wij 100% van de operationele CO₂-emissies. Dit doen wij door te investeren in projecten die op andere wijze de emissie van CO₂ reduceren, en die tegelijkertijd sociale en humanitaire voordelen opleveren. Een voorbeeld hiervan is ons bekroonde Lifestraw-project ‘Carbon for Water’. Hiermee is sinds 2013 de emissie van 968.000 ton CO₂ voorkomen en zijn de leefomstandigheden van 2,4 miljoen mensen in Kenia verbeterd. De wereldwijde groei van de verkopen en de grotere investeringen in efficiëntere werkwijzen in aanmerking genomen, zijn wij trots op hetgeen wij tot dusver hebben bereikt met ons Environmental Innovation-programma, afgezet tegen de doelstellingen voor 2020. Onze prestaties worden ook extern erkend: in 2013 kreeg onze onderneming als koploper van de Britse Corporate Responsibility Index de onderscheiding Responsible Business of the Year toegekend door de organisatie Business in the Community. Bovendien mochten wij in 2014 de onderscheiding Queen's Award for Enterprise in Sustainable Development in ontvangst nemen.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Limited. AdBlue® is een geregistreerd handelsmerk van Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA). Bluetooth® woordmerk en logo’s zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door Jaguar Land Rover Limited gebeurt onder licentie. iPod, iPod Touch en iPad zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Computer, Inc.

Vooruitkijkend hebben wij een visie tot 2020 ontwikkeld voor de duurzame groei van onze onderneming. Deze is gericht op een continue vermindering van de CO₂-emissies, zowel in de productiefase als tijdens het gebruik van de auto, CO₂-neutraal produceren en reductie van de afvalproductie tot nul. Als onderdeel van ons wereldwijde Corporate Social Responsibilityprogramma heeft Jaguar Land Rover zich bovendien ten doel gesteld tussen nu en 2020 de levenskwaliteit van 12 miljoen mensen te verbeteren.

GETOONDE AUTO OP VOORPAGINA: XF S IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES GETOONDE AUTO OP ACHTERPAGINA: XF R-SPORT IN CORRIS GREY, UITGEVOERD MET OPTIES Jaguar Land Rover Limited Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry, CV3 4LF, United Kingdom Registered in England Number: 1672070 jaguar.com

1X2601810CCSBXBNL01P

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.