THE ART OF PERFORMANCE


1 NEW JAGUAR F-TYPE2 3 THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij in...

0 downloads 47 Views 9MB Size

Recommend Documents


No documents

NEW JAGUAR F-TYPE

THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren, wij ontwikkelen, wij ontwerpen. Wij zetten nieuwe maatstaven en verleggen die vervolgens. Nog verder. Voorbij conventionele grenzen. Dat is het punt waar prestaties veranderen in een kunstvorm. Jaguar. The Art of Performance.

INHOUD

RIJTECHNOLOGIE

INTRODUCTIE

Het concept van de F-TYPE

06

Geavanceerde rijdynamiek

F-TYPE – de feiten

08

Dynamic-modus en Configurable Dynamics

ONTWERP

PERSONALISERING

38 40

Geavanceerde aandrijftechnologie

42

10

Torque Vectoring

44

Exterieurdetails

12

Stabiliteit en controle

46

LED-koplampen

14

Performance-remsystemen

48

Interface tussen bestuurder en auto

16

Speciale ambiance

18

Exterieurprincipes

Lichtgewicht stoelen

20

Bagageruimte

22

PRESTATIES

Motoren

24

INCONTROL TECHNOLOGIEËN

Infotainment en connectivity

50

Touch Pro en Connect Pro

52

Audio

54

VEILIGHEID

Geavanceerde bestuurderondersteuning

56

F-TYPE 400 SPORT Special Edition

58

i4-motor

25

V6-motoren

26

V8-motoren

28

Lightweight Aluminium Architecture

30

F-TYPE SVR

Onderstel en wielophanging

32

Special Vehicle Operations

Geavanceerde aërodynamica

34

Het concept van de F-TYPE SVR

62

Tot in het extreme getest

36

Aërodynamica van de F-TYPE SVR

64

Lichtgewicht technologieën van de F-TYPE SVR

66

Interieur van de F-TYPE SVR

68

60

Scan en ontdek meer over de Jaguar F-TYPE

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC AWD IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES DE FOTO'S IN DEZE BROCHURE ZIJN VERVAARDIGD VOOR INTERNATIONAAL GEBRUIK. SPECIFICATIES KUNNEN DERHALVE AFWIJKEN VAN DIE VAN DE UITVOERINGEN IN ONS LAND. UW JAGUAR DEALER GEEFT U GRAAG MEER INFORMATIE

F-TYPE – uw keuze

70

Kies uw motor

72

Kies uw uitvoering

74

Kies uw opties

76

Kies uw lakkleur

86

Kies uw velgen en remsysteem

88

Kies uw interieur

90

Kies uw Jaguar Gear accessoires

104

Technische gegevens

108

Afmetingen

110

JAGUAR WORLD

Jaguar Experience

112

The World of Jaguar

114

Technisch woordenboek en algemene informatie

116

INTRODUCTIE

HET CONCEPT VAN DE F-TYPE De nieuwe Jaguar F-TYPE is de jongste in een lange en bekroonde lijn krachtige, wendbare en onderscheidende sportauto's. Door de combinatie van opwindende prestaties, uitstekende rijeigenschappen en ultramoderne technologie biedt deze auto een buitengewone, bestuurdergerichte rijbeleving. Het programma omvat nu de meest geavanceerde en efficiënte motor ooit in een F-TYPE: een 300 pk 2.0 liter Ingenium turbo benzinemotor. Jaguar's krachtigste infotainmentsysteem, Touch Pro, wordt standaard gecombineerd met een zeer snel reagerend 8" touchscreen, verbeterde navigatie-opties en 10 GB opslagruimte voor persoonlijke media. Een selectie nieuwe bestuurderondersteunende systemen is nu beschikbaar, waarmee uw veiligheid tijdens elke rit nog verder kan worden verbeterd. Nieuwe LED-koplampen zorgen ervoor dat de bestuurder in het donker objecten nog duidelijker kan onderscheiden, met een lichtkwaliteit die het daglicht nog sterker benadert. De vernieuwde styling van het exterieur zorgt ervoor dat de F-TYPE nog net zo opvallend oogt als in 2013, toen hij de onderscheiding 'Design of the Year' kreeg toegekend bij de World Car Awards. In het interieur besparen nieuwe, slanke stoelen zowel gewicht als ruimte en bieden daarnaast meer comfort. Nieuwe interieurafwerkingen bieden nog meer mogelijkheden tot personalisering. En nu biedt de nieuwe F-TYPE 400 SPORT Special Edition zowel een 3.0 liter V6-motor met een uniek vermogen van 400 pk, als exclusieve exterieur- en interieurdetails. De F-TYPE is beslist het ultieme symbool van The Art of Performance.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC 2.0 i4 BENZINE IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

06 |

INTRODUCTIE

ALL WHEEL DRIVE (AWD)

Het All Wheel Drive-systeem (AWD) van de F-TYPE combineert de wendbaarheid en het karakter van Rear Wheel Drive (RWD) met de grotere veiligheid en tractie van AWD. Onder normale rijomstandigheden gedraagt de F-TYPE zich vooral als een achterwielaangedreven auto, met een directe handling, communicatieve rijeigenschappen en een aangename balans. Maar zo nodig wordt in een fractie van een seconde meer aandrijfkoppel verplaatst naar de vooras, waardoor de F-TYPE onder alle omstandigheden optimale tractie biedt.

F-TYPE – DE FEITEN Prachtig design, opwindende prestaties, alerte respons, wendbare handling en geavanceerde technologie. De F-TYPE is gecreëerd om een adembenemende rijbeleving te bieden.

JAGUAR CARE – TOTALE EIGENDOMSKOSTEN

De F-TYPE wordt aangeboden met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking en drie jaar gratis onderhoud. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Daarmee behoren de totale eigendomskosten van de F-TYPE tot de laagste in zijn klasse.

1) Gewichtsbesparing bij Performance-stoelen. 2) Optie op F-TYPE. Standaard op F-TYPE R-Dynamic, F-TYPE R en F-TYPE SVR. 3) Afhankelijk van motor. 4) Uitsluitend beschikbaar op F-TYPE R en F-TYPE SVR. GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

08 |

INTRODUCTIE

TECHNOLOGIE

De geavanceerde technologieën van de F-TYPE zorgen voor veiligheid, connectivity en entertainment. Park Assist, dat nu voor het eerst verkrijgbaar is in de F-TYPE, maakt parkeren in krappe ruimten eenvoudiger dan ooit. Met het Touch Pro-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie, compleet met het tablet-style touchscreen, hebt u altijd een wereld aan entertainment en een 4G-internetverbinding onder handbereik. Het systeem biedt intuïtieve navigatie met 'swipe & pinch'-commando's en persoonlijke media-opslag. Met Protect kunt u op afstand verbinding maken met de F-TYPE en deze controleren, waar ter wereld u ook bent.

INTERIEUR

Luxe en aandacht voor de bestuurder vinden hun balans in de F-TYPE. De nieuwe, ranke stoelen met lichtgewicht magnesiumconstructie bieden een betere zijdelingse steun en zorgen voor een gewichtsbesparing van ruim 8 kg1) in vergelijking met stoelen van eerdere generaties. Met een nieuw stuurwielontwerp plus de beschikbaarheid van een sportief Siena Tan interieur ziet de F-TYPE er vanbinnen net zo opvallend uit als aan de buitenzijde.

INGENIUM

Het indrukwekkende vermogen van de 300 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor wordt gecombineerd met een laag brandstofverbruik. De twin scroll-turbocompressor met lage massatraagheid is uitgerust met kogellagers met lage wrijving en een 'mixed flow' turbinewiel, voor nagenoeg directe vermogenstoename en hoge efficiency. Dankzij de grotere efficiency van de turbocompressor, levert de motor vlotte acceleraties en een maximum koppel van 400 Nm tussen 1.500 en 4.500 tpm.

ONTWERP

Het nieuw gestileerde front van de F-TYPE is uitgevoerd met een nieuwe bumper, geflankeerd door nieuwe, elegante LED-koplampen2). Deze stemmen de breedte en diepte van de lichtbundel af op uw snelheid en bieden een uitstekende lichtkwaliteit – u beschikt dus altijd over de best mogelijke verlichting, ongeacht de omstandigheden.

SUPERCHARGED PRESTATIES

De V6- en V8-motoren van de F-TYPE maken gebruik van een twin vortex supercharger om turbovertraging tijdens het accelereren te elimineren. De respons op commando's van het gaspedaal is uiterst direct, met een naadloze vermogensontwikkeling en een hoog koppel bij alle toerentallen. De nieuwste motor die deze technologie gebruikt, is de V8 in de F-TYPE SVR, waarmee deze uitvoering Jaguar's allersterkste productiemodel ooit is.

HANDLING EN WENDBAARHEID

Om de handling en wendbaarheid van de F-TYPE verder te optimaliseren is een programma rijtechnologieën beschikbaar. Voorbeelden zijn Torque Vectoring, Adaptive Dynamics3) en Electronic Active Differential4). Deze zorgen alle voor een nog betere rijbeleving door controle, tractie en rijgevoel te vergroten.

ONTWERP

EXTERIEURPRINCIPES SPECTACULAIR DESIGN

"Design moet een verhaal vertellen. Daarom heeft elke lijn en elk detail van de F-TYPE een begin, een richting en een einde. Wanneer je elke lijn individueel benadert, deze esthetisch perfect vormt en alle afmetingen precies het juiste formaat weet te geven, dan krijg je een design dat de tand des tijds zal weerstaan." Ian Callum, Jaguar Design Director Krachtige proporties. Instinctieve rondingen. Tijdloos, indringend en progressief design van een kwaliteit die alleen Jaguar lijkt te beheersen. Volgens sommigen is design subjectief, maar bij ons bestaat er geen twijfel: de schoonheid van de F-TYPE is de ultieme expressie van The Art of Performance.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC AWD IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 11

EXTERIEURDETAILS KRACHTIGE VORM

De prachtig vloeiende carrosserielijn van de F-TYPE begint verticaal bij de voorspoiler en loopt dan via de gestrekte koplampen over in de voorspatborden. De lijn welft over het voorwiel, loopt elegant af zodra hij het portier passeert en eindigt ten slotte in de krachtige achterspatborden. Of u nu kiest voor de Coupé of de Convertible, de F-TYPE laat er geen twijfel over bestaan dat hij een high-performance sportauto is – de jongste in een lange en bekroonde lijn.

GETOONDE AUTO (LINKS): F-TYPE R-DYNAMIC AWD IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES GETOONDE AUTO (RECHTS): F-TYPE R IN INDUS SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

12 |

ONTWERP

Hij is deels door de wind zelf gevormd, gecreëerd met behulp van Jaguar's state-of-the-art Computational Fluid Dynamics-ontwerpmethoden. Een frontsplitter onder de grille en een venturi aan de achterzijde sturen de luchtstroming onder de auto, terwijl een uitklapbare achterspoiler1) automatisch bij hogere snelheden omhoogkomt om downforce te vergroten en luchtweerstand te reduceren. Zelfs de portiergrepen trekken zich terug als ze niet nodig zijn, zodat de lucht zonder belemmeringen over de flanken van de F-TYPE kan stromen.

1) Optie op F-TYPE SVR.

LED-KOPLAMPEN ONDERSCHEIDEND DESIGN

VERBETERDE VERLICHTING

Zelfs 's nachts onderscheidt de F-TYPE zich. De nieuwe LED-koplampen1) met 'J-blade' LED-dagrijverlichting zijn even krachtig als ze eruitzien. Deze koplampen schijnen verder in het donker dan lampen van vorige generaties en produceren een uiterst gerichte lichtbundel met een kwaliteit die het daglicht benadert, waardoor uw ogen voorwerpen eenvoudiger kunnen onderscheiden en minder snel moe worden.

Automatic High Beam Assist (optie) zorgt voor extra veiligheid en gemak door automatisch het grootlicht te dimmen bij naderen van andere voertuigen. De 'J' blades completeren het spectaculaire design. Deze heldere lichtbanen lopen langs de buitenranden van elke koplamp en geven de F-TYPE een direct herkenbare signatuur, die bijdraagt aan de assertieve uitstraling en markante stijl. 1) Optie op F-TYPE. Standaard op F-TYPE R-Dynamic, F-TYPE R en F-TYPE SVR. GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC AWD IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

14 |

ONTWERP

De LED-koplampen zijn uitgevoerd met Adaptive Front Lighting. Hiermee krijgt u automatisch de best mogelijke verlichting, doordat het dimlicht op uw snelheid en de weersomstandigheden wordt afgestemd. City Mode Een bredere lichtbundel dan bij standaard dimlicht, waarmee u in de bebouwde kom gemakkelijker voetgangers en afslagen kunt zien.

Country Mode Een dimlichtbundel die is versmald en verlengd vergeleken met de City Mode, zodat u een betere verlichting krijgt voor rijden op binnenwegen.

Motorway Mode Een langere en smallere lichtbundel dan Country Mode voor een beter zicht op lange afstand. Het dimlicht wordt hoger afgesteld om de lichtbundel verder op de weg te laten schijnen.

Bad Weather Mode Deze past de intensiteit van het dimlicht aan om verblinding door reflecties te verminderen, terwijl het weggedeelte voor u nog steeds goed wordt verlicht. Wordt alleen geactiveerd als de ruitenwissers continu wissen.

INTERFACE TUSSEN BESTUURDER EN AUTO DE BESTUURDER STAAT CENTRAAL

HELDER ONTWERP

In de F-TYPE wordt u één met de auto. Elk aspect van de 1+1-configuratie is ontworpen om een band te creëren. Het interieur omhelst u en tilt uw rijbeleving naar een hoger niveau. De cockpit biedt optimaal uitzicht, minimale afleiding en vlak bij het zwaartepunt van de auto geplaatste stoelen voor een perfecte band met de auto. Het dashboard is zo laag en opgeruimd mogelijk gehouden om het zicht naar voren te verbeteren. De Active Central Air Vent, onderdeel van de geavanceerde automatic climate control, verbergt de twee centrale ventilatieroosters in het dashboard. Deze komen automatisch omhoog wanneer dat nodig is, om na afloop weer te verzinken. Het gebruiksvriendelijke 8" kleuren touchscreen van de F-TYPE is uw voornaamste interface met het Touch Pro-infotainmentsysteem. Het systeem reageert onmiddellijk op aanraak- en swipe-commando's, waardoor u moeiteloos navigatie, audiosysteem, telefoon, climate control en bestuurderondersteunende functies kunt bedienen.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC AWD UITGERUST MET PERFORMANCE-STOELEN IN EBONY PREMIUM LEDER, MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN IVORY, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 17

EEN EXCLUSIEVE AMBIANCE SUPERIEUR VAKMANSCHAP

PERFECT AFGEWERKT INTERIEUR

Wij ontwerpen onze interieurs zo, dat niets u kan afleiden van een uitstekende rijbeleving. U voelt zich altijd op uw gemak in de comfortabele ambiance van de perfect afgewerkte cockpit van de F-TYPE. Het interieur is subtiel vernieuwd en straalt nog meer verfijning uit, waarbij de aandacht voor de bestuurder nog altijd centraal staat. Alle elementen van het interieur, inclusief de kleinste details, zijn opnieuw geëvalueerd en zo nodig aangepast, zoals de accenten in Chrome op portieren en stuurwiel. Hierdoor voelt u zich nog meer omringd door luxe. De basis van elk F-TYPE interieur is Jaguar’s typisch Britse karakter, maar het is aan u om de auto zijn unieke persoonlijkheid te geven. Pas de styling van uw interieur aan door te kiezen uit een uitgebreid programma stiknaden en bekledingsmaterialen, waaronder Premium leder en Suedecloth, maar ook uit kleurencombinaties met Ebony, Pimento, Ivory en Siena Tan. U kunt er eenvoudig voor zorgen dat de F-TYPE echt persoonlijk voelt en uw perfecte sportauto wordt.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC AWD UITGERUST MET PERFORMANCE-STOELEN IN EBONY PREMIUM LEDER MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN IVORY, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 19

LICHTGEWICHT STOELEN GEWICHTSBESPARING

COMFORT EN ONDERSTEUNING

De nieuwe Sport- en Performance-stoelen van de F-TYPE hebben een puur sportief DNA. De lichtere magnesium stoelconstructie levert een gewichtsbesparing op van 8 kg1), in vergelijking met stoelen van de vorige generatie. Dankzij hun gestroomlijnde design nemen de stoelen minder ruimte in, waardoor de verstelmogelijkheden zijn toegenomen. De Performance-stoelen bieden meer zijdelingse steun tijdens dynamisch rijden. Als optie is er een koel-/verwarmbare uitvoering beschikbaar. 1) Gewichtsbesparing bij Performance-stoelen. De F-TYPE en F-TYPE R Dynamic zijn standaard uitgerust met Sportstoelen. Performance-stoelen zijn standaard op F-TYPE R en F-TYPE SVR, en optie op F-TYPE en F-TYPE R-Dynamic. GETOONDE AUTO BOVEN EN RECHTS: F-TYPE R-DYNAMIC AWD UITGERUST MET PERFORMANCE-STOELEN IN EBONY PREMIUM LEDER, MET CONTRASTERENDE STIKNADEN IN IVORY, UITGEVOERD MET OPTIES

20 |

ONTWERP

BAGAGERUIMTE 408 LITER

ELEKTRISCH BEDIENBARE ACHTERKLEP1)

Wij hebben de bagageruimte van de F‑TYPE Coupé zodanig ontworpen dat hij geschikt is voor elke lifestyle. Met een inhoud tot 408 liter (en 207 liter in de F-TYPE Convertible) kan de bagageruimte de concurrentie aan met die van een aantal populaire 3- en 5-deurs gezinsauto's. Daarmee biedt de F-TYPE Coupé absoluut voldoende ruimte voor twee royale koffers. Voor een extra gemakkelijke bediening en nog meer comfort kan de achterklep als optie elektrisch worden geopend of gesloten.

1) Optie, alleen voor Coupé. GETOONDE AUTO'S: F-TYPE IN INDUS SILVER EN F-TYPE R-DYNAMIC AWD IN SILICON SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 23

PRESTATIES

MOTOREN HIGH PERFORMANCE-MOTOREN

ALERTE PRESTATIES

Alle motoren van de F-TYPE bieden hoge koppelwaarden en een vrijwel onmiddellijke reactie op bewegingen van het gaspedaal. De dynamische prestaties van de F-TYPE zijn toegankelijker dan ooit met de 300 pk 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor uit ons Ingeniumprogramma. Deze uiterst geavanceerde motor biedt de perfecte balans tussen ultiem rijplezier en superieure efficiency. Hij komt naast ons programma indrukwekkende supercharged motoren: 340 pk 3.0 V6, 380 pk 3.0 V6, 550 pk 5.0 V8 en 575 pk 5.0 V8. Elke F-TYPE is uitgerust met een Active Sports Exhaust die voor een door raceauto's geïnspireerd crescendo zorgt. Het uitlaatsysteem reageert op de gaspedaalstand, de snelheid en het motortoerental door actieve kleppen te openen. Wanneer deze zijn geopend nemen de uitlaatgassen een directere, minder beperkende route via de achterste demper, wat een veel rijker en spectaculairder geluid produceert. Dankzij de Switchable Active Exhaust1) kunt u de uitlaatkleppen handmatig openen, zodat u bij elk motortoerental kunt genieten van de opwindende soundtrack van de F-TYPE. Om het brandstofverbruik te reduceren zijn alle motoren voor de F-TYPE standaard uitgerust met een snel reagerend, Intelligent Stop/Start-systeem.

i4-MOTOR

163 g/km CO2 2.0 LITER i4

300 pk

Uitvoeringen

F-TYPE en F-TYPE R-DYNAMIC

Cilinders/Kleppen per cilinder Boring/Slag Cilinderinhoud Maximum vermogen Maximum koppel Compressieverhouding

1) Optie op F-TYPE, standaard op F-TYPE R-Dynamic, F-TYPE R en F-TYPE SVR.

24 |

PRESTATIES

4/4 mm cm3 kW (pk)

83/92,4 1.997 300 (221)

Nm

400

:1

9,5

i4 MOTOR 2.0 LITER VIERCILINDER 300 PK

De high performance 300 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor ontwikkelt een koppel van 400 Nm en vertaalt dat in een zeer gunstig brandstofverbruik en een fantastisch rijgedrag. −− Het intelligente Continuously Variable Valve Lift (CVVL)-systeem varieert hoe ver de inlaatkleppen worden geopend, waardoor pompverliezen van de motor worden gereduceerd. Hierdoor kan de motor beter ‘ademen’, met maximale efficiency, waardoor vermogen en koppel worden geoptimaliseerd. −− CVVL werkt in combinatie met de dubbele, onafhankelijk-variabele nokkenastiming voor optimale flexibiliteit, wat zorgt voor een uitstekende vermogensontwikkeling en laag brandstofverbruik over het gehele toerenbereik. −− De twin scroll-turbocompressor heeft een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de energie-overdracht naar de turbine vergroot, waardoor de turbovertraging aanzienlijk wordt beperkt en de motorrespons wordt verbeterd. −− De twin scroll-turbocompressor is uitgerust met keramische kogellagers die wrijving verminderen en de turborespons verbeteren.

CENTRAAL GEPLAATSTE ENKELE UITLAAT 300

400

300 200

250 200 150

100

100 50 0

0 1000

2000

3000

4000

5000

TOERENTAL (tpm)

VERMOGEN (pk) KOPPEL (Nm)

GETOONDE AUTO: F-TYPE R-DYNAMIC IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

300 pk

6000

7000

KOPPEL (Nm)

VERMOGEN (pk)

350

V6-MOTOREN 3.0 LITER V6 340 pk

3.0 LITER V6 380 pk

De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor ontwikkelt een koppel van 450 Nm, voor krachtige en alerte prestaties. −− De Roots-type twin-vortex supercharger zorgt voor een lineaire vermogensafgifte en maximale respons. −− De directe brandstofinspuiting met spray-guided injectoren zorgt voor een zorgvuldig gestuurd brandstofluchtmengsel in de verbrandingsruimtes. Dit zorgt voor een betere verbranding, waardoor meer energie uit de ingespoten brandstof wordt gehaald. Dit resulteert in een uitzonderlijke vermogensontwikkeling, terwijl het brandstofverbruik en de emissies worden gereduceerd.

V6-MOTOREN

0-100 km/h in 4,9 seconden 3.0 LITER V6 SUPERCHARGED

340 pk

Uitvoeringen Cilinders/Kleppen per cilinder Boring/Slag Cilinderinhoud Maximum vermogen Maximum koppel Compressieverhouding

Officiële EU-testcijfers. Alleen voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen.

26 |

PRESTATIES

380 pk

F-TYPE en F-TYPE R-DYNAMIC mm

6/4

6/4

84,5/89

84,5/89

2.995

2.995

250 (340)

280 (380)

Nm

450

460

:1

10,5

10,5

cm3 kW (pk)

−− De motor is ook uitgerust met dubbele onafhankelijk-variabele nokkenastiming (om de nokkenastiming van de in- en uitlaatkleppen te variëren) en met lichtgewicht zuigers (inclusief zuigerveren met ultra-lage wrijving) om prestaties en efficiency te vergroten. −− De toepassing van twee contra-roterende balansassen zorgt voor maximaal raffinement. Dit resulteert in een motor met een soepele vermogensafgifte.

CENTRAAL GEPLAATSTE DUBBELE UITLAAT 600

400

500

300 400

250

300

200 150

200

100 100

50 0 1000

2000

3000

4000

5000

6000

TOERENTAL (tpm)

VERMOGEN (pk) KOPPEL (Nm)

GETOONDE AUTO: F-TYPE IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

340 pk

380 pk

7000

KOPPEL (Nm)

VERMOGEN (pk)

350

V8-MOTOREN 5.0 LITER V8 550 PK

5.0 LITER V8 575 PK

De 5.0 V8 Supercharged benzinemotor ontwikkelt een koppel van 700 Nm, voor toonaangevende prestaties. −− De V8 heeft een compacte en lichtgewicht aluminium constructie, met een indrukwekkend laag niveau van inwendige wrijving. −− De motor is geoptimaliseerd rond een state-of-the-art Bosch motormanagementsysteem. Deze stuurt onder meer een directe hogedruk-brandstofinspuiting aan, met geavanceerde, centraal geplaatste, multigats, spray-guided injectie.

V8-MOTOREN

0-100 km/h in 3,7 seconden 5.0 LITER V8 SUPERCHARGED

550 pk

575 pk

Uitvoeringen

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Cilinders/Kleppen per cilinder Boring/Slag Cilinderinhoud Maximum vermogen Maximum koppel Compressieverhouding

28 |

PRESTATIES

mm

8/4

8/4

92,5/93

92,5/93

5.000

5.000

405 (550)

423 (575)

Nm

680

700

:1

9,5

9,5

cm3 kW (pk)

−− Uitgerust met een Twin Vortex System (TVS) supercharger van de zesde generatie die een superieure thermodynamische efficiency en een extreem geraffineerd geluidsniveau biedt. De supercharger benut de extra motorinhoud van de 5.0 liter motor volop en genereert een koppelprofiel dat het grote vermogen op een lineaire en betrokken wijze afgeeft.

VIER UITLAATPIJPEN - TWEE LINKS EN TWEE RECHTS 700

600

600 500

400

400 300 300 200

200

100

100

0

0 1000

2000

3000

4000

5000

6000

TOERENTAL (tpm)

VERMOGEN (pk) KOPPEL (Nm)

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

550 pk

575 pk

7000

KOPPEL (Nm)

VERMOGEN (pk)

500

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE STERK EN STIJF

UITSTEKENDE VERMOGEN/GEWICHT- EN KOPPEL/GEWICHT-VERHOUDING

Een lichtgewicht aluminium carrosserie met een sterke, torsiestijve structuur is het perfecte platform voor een sportauto. Wij hebben deze technologie meer dan een decennium geleden ontwikkeld en blijven ook nu nog grenzen verleggen. Het beïnvloedt elk aspect van de prestaties, de handling en het rijgevoel van de F-TYPE. Een sterke, stijve structuur vormt een stabiel platform voor precieze, wendbare rijeigenschappen en zorgt dat de geavanceerde wielophanging de bestuurder een ongekend gevoel van eenheid met de auto en een perfecte feedback geeft. Lichtgewicht aluminium panelen zijn supersterk met elkaar verlijmd en daarna geklonken met verzinkte Boron-stalen nagels die de lijm samendrukken om een luchtdichte verbinding te vormen ten behoeve van fenomenale sterkte en stijfheid. De carrosserie van de F-TYPE is de perfecte partner van zijn high-performance motorenprogramma. Samen zorgen ze voor een uitzonderlijke balans tussen vermogen en gewicht en tussen koppel en gewicht, wat serieuze prestaties mogelijk maakt. De exterieurpanelen zijn gemaakt van speciaal ontwikkelde legeringen. Deze combineren een grote robuustheid en hoogwaardige afwerking met een grotere vervormbaarheid. Op deze manier kunnen scherpere rondingen en strakkere lijnen worden gerealiseerd. Op de Coupé-modellen zijn de zijpanelen een van de technisch meest geavanceerde persstukken in de auto-industrie. Deze resulteren in strakkere lijnen en een prachtige, ononderbroken boogvorm van de A-stijlen naar de achterzijde van de auto. Deze combinatie van geavanceerde materialen en innovatieve technieken heeft twee voordelen. Het stelt ons in staat om de F-TYPE de scherpe, fraaie lijnen te geven die de designers hebben bedoeld. En het resulteert in een auto met een uitzonderlijk grote structurele sterkte.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN INDUS SILVER, UITGEVOERD MET OPTIES

30 |

PRESTATIES

ALUMINIUM WIELDRAGERS

De lichtgewicht aluminium voor- en achterwieldragers zijn ontworpen om stijfheid en sterkte te optimaliseren en dragen daarmee bij aan de wendbaarheid en respons van de F-TYPE.

ONDERSTEL EN WIELOPHANGING CONTROLE EN COMFORT

DYNAMISCH EN GERAFFINEERD

De lichtgewicht aluminium carrosserie van de F-TYPE vormt een ongekend stabiel platform, waardoor de uit aluminium gesmede double wishbone-wielophanging de auto onder controle kan houden. De demping is optimaal afgestemd voor de beste balans tussen dynamiek en raffinement, en biedt de perfecte combinatie van controle, wendbaarheid en feedback.

32 |

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics, standaard in combinatie met de 380 pk 3.0 liter V6-motor en de 5.0 liter V8-motoren, biedt zowel een evenwichtige dynamiek als een aangenaam rijgedrag. Het systeem evalueert 100 maal per seconde de carrosseriebewegingen in langs- en dwarsrichting. Verder wordt de positie van het stuurwiel 500 keer per seconde gemeten, zodat het systeem de bewegingen van de F-TYPE kan voorspellen en de strafheid van elke schokdemper overeenkomstig kan aanpassen. Op deze manier worden carrosseriebeheersing en wendbaarheid verder verbeterd.

WIELOPHANGING

De uit gesmeed aluminium gemaakte double wishbone-configuratie wordt door Jaguar beschouwd als de beste constructie voor een wielophanging en maakt een precieze handling en controle mogelijk.

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA LAGE LUCHTWEERSTAND EN GROTE STABILITEIT

UITKLAPBARE ACHTERSPOILER

Aërodynamische prestaties vormen de essentie van het design en zijn daarom naadloos geïntegreerd in de carrosserie van de F-TYPE. Zo heeft de auto weinig last van 'lift' en biedt hij bij hoge snelheden een uitstekende stabiliteit. Zelfs de portiergrepen trekken zich terug, zodat de lucht zonder belemmeringen over de flanken van de auto kan stromen. De uitklapbare achterspoiler1) komt automatisch omhoog bij hogere snelheden, waarmee tot 120 kg extra downforce wordt gegenereerd. Een frontsplitter onder de grille stuurt de luchtstroom onder de auto en de scherp getekende achterzijde helpt om bij lage snelheid de lucht efficiënt vrij te laten komen van de auto. Het resultaat is een verbeterde handling en stabiliteit.

1) Optie op F-TYPE SVR. GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

34 |

PRESTATIES

1.413 LITER

10.000.000 UUR

GERECYCLED WATER WORDT PER MINUUT TEGEN ELKE F-TYPE GESPOTEN OM TE CONTROLEREN OF DE AUTO STORTBUI-BESTENDIG IS

VIRTUEEL TESTEN HEEFT ONZE BELASTING VAN HET MILIEU ENORM GEREDUCEERD, MET BOVENDIEN AANZIENLIJKE BESPARINGEN AAN GRONDSTOFFEN, AFVAL, ENERGIE EN BRANDSTOF

792.000 VIRTUELE AUTO'S WERDEN GECREËERD OM DE F-TYPE TE PERFECTIONEREN

20.000 KILOMETER AAN EXTREME TESTRITTEN OP HET BERUCHTE NÜRBURGRING-CIRCUIT IN DUITSLAND, VERGELIJKBAAR MET EEN RIT HALF ROND DE WERELD

90º C VERSCHIL TUSSEN DE HEETSTE (+50° C) EN KOUDSTE (-40° C) TESTOMSTANDIGHEDEN

GETEST TOT IN HET EXTREME VIRTUELE ANALYSE

300 TERABYTE PRESTATIEGEGEVENS WERDEN VERZAMELD OM ELKE MILLIMETER VAN DE F-TYPE TE ONTWIKKELEN

'REAL WORLD'-TESTS

De F-TYPE ging voor het eerst de weg op in de virtuele wereld van Jaguar's CAE-systemen (Computer Aided Engineering), waarmee alle onderdelen uitgebreid konden worden ontwikkeld en getest voordat ze werden onderworpen aan fysieke testprocedures. Ingenieurs produceerden een aantal virtuele prototypes waarmee op realistische wijze het gedrag van de ingewikkelde, mechanische systemen kon worden gesimuleerd. Hierdoor konden ze talloze varianten analyseren, totdat ze het optimale design hadden gerealiseerd. Zo gebruikten ze onder meer een techniek die voor het eerst in de luchtvaartindustrie werd toegepast; aërodynamische tests in een virtuele windtunnel met 'computational fluid dynamics' (CFD) en zeer snelle supercomputers. De virtuele F-TYPE heeft een half miljoen analyses doorstaan, waarvoor 10 miljoen computerprocessoruren nodig waren en 300 TB aan gegevens werd gecreëerd. Het CAE-ontwikkelingsproces was een van de essentiële factoren bij het creëren van de adembenemende prestaties en het alerte reactievermogen van de F-TYPE. Daarna werd de auto in het echt getest en verfijnd, zowel in gespecialiseerde testfaciliteiten als onder de meest meedogenloze omstandigheden ter wereld, bij temperaturen van -40° C tot +50° C en tot hoogtes van 4.000 m. De stabiliteitstesten bij hoge snelheid werden bijvoorbeeld uitgevoerd op het circuit van Nardò in het zuiden van Italië. De Nordschleife van het Nürburgring-circuit in Duitsland was de perfecte locatie voor het testen van rijeigenschappen, remsysteem, koelsysteem en duurzaamheid. Dit circuit, dat ook wel de 'Groene Hel' wordt genoemd, heeft een lengte van 20,8 kilometer en telt 73 bochten. Het staat bekend als het meest veeleisende circuit ter wereld en betekent de ultieme test voor zowel auto als bestuurder.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

PRESTATIES

| 37

RIJTECHNOLOGIE

GEAVANCEERDE RIJDYNAMIEK MAXIMALE WENDBAARHEID

CONTINU VERSTELBAAR

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

ADAPTIVE DYNAMICS1)

Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of rustig door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics past de respons van de F-TYPE aan de condities en uw rijstijl aan. Het systeem analyseert acceleraties, bochtgedrag, gebruik van het gasen rempedaal, en kickdown-activatie. Stuurbewegingen worden tot wel 500 keer per seconde geanalyseerd en carrosseriebewegingen tot 100 keer per seconde. Met behulp van deze informatie worden de elektronisch gestuurde schokdempers continu versteld om de afstemming van de wielophanging te optimaliseren, zodat de dynamiek en het comfort van de F-TYPE continu worden geoptimaliseerd.

1) Uitsluitend beschikbaar in combinatie met de 380 pk 3.0 liter V6-motor en de 5.0 liter V8-motoren.

38 |

RIJTECHNOLOGIE

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt een uitstekende feedback en is alleen actief indien nodig – waarmee vermogen wordt vrijgemaakt voor prestaties en brandstofbesparing. Deze besturing biedt de directe respons en het verbonden gevoel die u mag verwachten van een Jaguar sportauto. De geavanceerde computerregeling varieert de stuurbekrachtiging al naar gelang de omstandigheden, met als resultaat maximale assistentie bij manoeuvreren met lage snelheid en een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden.

INTENSIEVERE PRESTATIES DYNAMIC MODE

CONFIGURABLE DYNAMICS

Door de Dynamic Mode te activeren, versterkt u het sportieve karakter van de F-TYPE. Er wordt sneller en bij hogere motortoerentallen geschakeld1). Tevens wordt er niet automatisch opgeschakeld bij rijden in de Manual Mode. De gaspedaalrespons wordt scherper, de schokdempers worden straffer2) en de besturing wordt zwaarder. De Dynamic Mode opent tevens de Active Sports Exhaust voor een spectaculairdere soundtrack en versterkt de visuele beleving in de cockpit – de instrumentenverlichting en configureerbare ambianceverlichting3) van de F-TYPE krijgen een rode gloed. Via het Configurable Dynamics-systeem2) kunt u de Dynamic Mode van de F-TYPE zo personaliseren dat u uw ideale dynamische instelling configureert. Via het touchscreen kunt u voor vier rijparameters de eigenschappen kiezen tussen de standen Dynamic of normaal. Dus welke combinatie van gaspedaalrespons, schakelpunten van de transmissie1), stuurkracht of demperafstemming u ook wilt, via Configurable Dynamics kunt u Dynamic Mode zo instellen dat deze bij uw rijwensen past. 1) Alleen automatische transmissie. 2) Niet beschikbaar i.c.m. 300 pk 2.0 motor of 340 pk 3.0 motor. 3) Standaard op F-TYPE R en F-TYPE SVR. Optie op F-TYPE en F-TYPE R-Dynamic.

40 |

RIJTECHNOLOGIE

ONDERGROND MET WEINIG GRIP

Op gladde ondergrond, zoals gras en sneeuw, kan het aandrijfkoppel gelijk over de voor- en achterwielen worden verdeeld, ten behoeve van maximale tractie. In extreme omstandigheden waarbij alleen de voorwielen grip hebben, kan tot 100 procent van het aandrijfkoppel naar de voorwielen worden gestuurd. ACHTER

DROOG WEGDEK

Onder normale rijomstandigheden gaat het aandrijfkoppel naar de achterwielen om Jaguar's befaamde wendbaarheid en handling te bieden. ACHTER

VOOR

VOOR

GEAVANCEERDE AANDRIJFTECHNOLOGIE ALL WHEEL DRIVE (AWD)

INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

Het All Wheel Drive-systeem (AWD) van de F-TYPE combineert de wendbaarheid en het karakter van Rear Wheel Drive (RWD) met de grotere veiligheid en tractie van AWD. Onder normale rijomstandigheden gedraagt de F-TYPE zich vooral als een achterwielaangedreven auto, met een directe handling, communicatieve rijeigenschappen en een aangename balans. Maar op uitdagende wegen of wanneer u stevig accelereert op een ondergrond met weinig grip, zal het systeem op subtiele wijze een deel van het aandrijfkoppel naar de voorwielen verplaatsen. Hierdoor beschikt de F-TYPE onder alle omstandigheden over de optimale tractie om u vlot en in alle comfort op uw bestemming te brengen. Het AWD-systeem van de F-TYPE maakt gebruik van een tussenbak achter de achttraps automatische transmissie. Deze zorgt voor de juiste koppelverdeling tussen de voor- en achterwielen. Om ervoor te zorgen dat de F-TYPE het dynamische rijgedrag behoudt dat past bij een sportauto, is de tussenbak voorzien van een elektromechanisch geactiveerde meervoudige plaatkoppeling met een slimme actuator. Er wordt snel en nauwkeurig koppel overgebracht via een geavanceerde variabeledrukkoppeling met 'ball ramp'-mechanisme. Deze zorgt voor een aan de omstandigheden aangepaste kracht op de koppeling om een optimale hoeveelheid aandrijfkoppel op de voorwielen over te brengen. Anders dan systemen die achteraf op wielspin reageren, gebruikt de voorspellende software van Jaguar's Intelligent Driveline Dynamics (IDD) sensoren die bewegingen van gaspedaal en stuurwiel meten om zo anticiperend op te kunnen treden. IDD zorgt voor een naadloze coördinatie van deze signalen en vergelijkt ze met de respons van motor, transmissie en traction control-systemen om te berekenen hoeveel tractie er beschikbaar is. Vervolgens verdeelt het systeem het aandrijfkoppel overeenkomstig over voor- en achterwielen om verlies van grip te voorkomen. Vanuit stilstand kan de F-TYPE in minder dan 165 milliseconden van RWD naar AWD overschakelen. Bij rijdende auto kan dit zelfs in slechts 100 milliseconden. Het resultaat is een rijgedrag dat het karakter van een achterwielaangedreven auto combineert met de capaciteiten van AWD, met toonaangevende niveaus van prestaties en controle als resultaat – ongeacht de condities van de weg.

RIJTECHNOLOGIE

| 43

TORQUE VECTORING BETERE STUURPRESTATIES

BETER BOCHTGEDRAG

Torque Vectoring maximaliseert de prestaties van de F-TYPE in zelfs de scherpste bochten. Torque Vectoringtechnologie remt de binnenste wielen in de bocht individueel en gecontroleerd af om de rotatiekracht die op de auto werkt te vergroten. In de meeste gevallen wordt er meer remdruk uitgeoefend op het binnenste achterwiel, aangezien dit de grootste bijdrage levert aan het instuurgedrag, terwijl het binnenste voorwiel wordt afgeremd ten behoeve van grotere effectiviteit en verfijning. Het resultaat is minder onderstuur voor een scherper bochtgedrag en een consistentere wegligging. Torque Vectoring biedt extra wendbaarheid en maakt de bestuurder nog zelfverzekerder. Op de F-TYPE R en F-TYPE SVR werkt Torque Vectoring samen met het Electronic Active Differential (zie pagina 46), waarbij de systemen elkaar aanvullen om naast tractie en bochtgedrag ook stuurgevoel en wendbaarheid te optimaliseren.

AANDRIJFKOPPEL BLIJFT GELIJK OM DE SNELHEID VAN DE BUITENSTE AANGEDREVEN WIELEN CONSTANT TE HOUDEN

EXTRA ROTATIEKRACHT ROND VERTICALE AS VAN DE AUTO

TORQUE VECTORING OEFENT REMDRUK UIT OM DE BINNENSTE VOOR- EN ACHTERWIELEN ONAFHANKELIJK VAN ELKAAR TE VERTRAGEN

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

44 |

RIJTECHNOLOGIE

OVERSTUUR

ONDERSTUUR

DETECTEERT TRACTIEVERLIES EN BRENGT KOPPEL OVER OP HET BETREFFENDE ACHTERWIEL OM OVERSTUUR/ONDERSTUUR TE VERMINDEREN

STABILITEIT EN CONTROLE UITSTEKENDE GRIP

ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL

Jaguar's stabiliteitssystemen houden de F-TYPE veilig in balans, ongeacht of u nu kiest voor een enthousiaste rijstijl of gewoon verzekerd wilt zijn dat de auto stabiel blijft onder uitdagende rijomstandigheden. In combinatie met de 380 pk 3.0 liter V6-motor wordt een Limited Slip Differential toegepast en de 550 pk en 575 pk 5.0 liter V8-motoren werken samen met een Electronic Active Differential, zodat het prestatiepotentieel volledig kan worden benut en controle en grip worden verbeterd. Limited Slip Differential: Wanneer een achterwiel weinig grip heeft, brengt het Limited Slip Differential via een mechanisch geactiveerd koppelingspakket koppel over naar het wiel met de meeste grip. Hiermee wordt slip over de as beperkt en nemen controle en grip toe voor sneller en nauwkeuriger bochtenwerk. Electronic Active Differential: Kan een groter sperkoppel aan, waardoor de grotere vermogens- en koppelwaarden van de V8-motoren optimaal kunnen worden benut. Dit differentieel werkt samen met het AWD-systeem en de IDD-software (Intelligent Driveline Dynamics), maar ook met de tractie- en stabiliteitssystemen van de F-TYPE voor een zo groot mogelijke tractie en een beter bochtgedrag. Door middel van een variabele elektronische regeling kan dit differentieel het sperkoppel tussen de wielen continu aanpassen – hiermee gaat insturen scherper bij het ingaan van bochten en kan eerder worden geaccelereerd bij het verlaten van bochten, omdat het koppel bij elk wiel beter te regelen is.

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

46 |

RIJTECHNOLOGIE

PERFORMANCE-REMSYSTEMEN LICHTGEWICHT

KRACHTIG

DUURZAAM

Voor de Jaguar F-TYPE zijn meerdere remsystemen beschikbaar en elk systeem is ontworpen om de bestuurder een veilig, zelfverzekerd en progressief remgevoel te geven en gelijkblijvende prestaties te bieden. De remklauwen zijn gemaakt van aluminium om het onafgeveerde gewicht van de auto te reduceren en daarmee de handling en het rijcomfort te verbeteren. Elk systeem is voorzien van grote, geventileerde remschijven – met een diameter tot 398 mm bij het Carbon Ceramic-remsysteem. Door het grote oppervlak verbetert de remkracht en hebben de remschijven meer capaciteit voor het absorberen en afvoeren van de warmte-energie die tijdens het remmen ontstaat. Het Jaguar Carbon Ceramic-remsysteem met opvallende gele remklauwen is het krachtigste remsysteem dat ooit op een in serie geproduceerde Jaguar is gemonteerd. Het zorgt voor tot wel 21 kg gewichtsbesparing, waardoor het onafgeveerde gewicht nog verder wordt gereduceerd. Het systeem biedt een grotere weerstand tegen fading en slijtage, en biedt hoge niveaus van gelijkblijvende prestaties. Zelfs onder de allerzwaarste omstandigheden.

REMSCHIJVEN: 355 MM VOOR EN 325 MM ACHTER

REMSCHIJVEN: 380 MM VOOR EN 325 MM ACHTER

REMSCHIJVEN: 380 MM VOOR EN 376 MM ACHTER

CARBON CERAMIC REMMEN: 398 MM VOOR EN 380 MM ACHTER

REMKLAUWEN: SILVER (STANDAARD) STANDAARD I.C.M. 300 pk EN 340 pk MOTOREN

REMKLAUWEN: BLACK (STANDAARD) OF RED (OPTIE) STANDAARD I.C.M. 380 pk MOTOREN

REMKLAUWEN: RED (STANDAARD) OF BLACK (OPTIE) STANDAARD OP F-TYPE R EN F-TYPE SVR OPTIE OP F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC

REMKLAUWEN: YELLOW (STANDAARD) OPTIE OP MODELLEN MET AUTOMATISCHE TRANSMISSIE1)

1) Niet beschikbaar i.c.m. 300 pk i4- of 340 pk V6-motor. Zie pagina 88 voor meer informatie over de beschikbaarheid van remmen of configureer uw auto op jaguar.com

RIJTECHNOLOGIE

| 49

INCONTROL TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT EN CONNECTIVITY TOUCH PRO

CONNECT PRO

TOUCH PRO STANDAARD

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die u en uw F-TYPE met de buitenwereld verbinden.

8" touchscreen met multi-touch bediening en configureerbaar startscherm

Elke F-TYPE is nu standaard uitgerust met het Touch Pro infotainmentsysteem. Dit onvoorstelbaar snel reagerende systeem biedt een uiterst intuïtieve gebruikersinterface en scherpe beelden, en is het meest geavanceerde infotainmentsysteem dat ooit door Jaguar is gemaakt. De ultramoderne technologieën, waaronder een Quad Core-processor en een high-speed 60 GB solid-state drive (SSD), zorgen ervoor dat dankzij Touch Pro elke rit gemakkelijker en prettiger verloopt.

Analoog instrumentenpaneel met 5” TFT infodisplay

Deze buitengewone technologie wordt nog verder verbeterd door het connectivity pack: Connect Pro.

Navigation Pro AM/FM-radio Bluetooth® en 2 x USB-aansluitingen Meridian™ audiosysteem (380 W) 10 GB mediageheugen Connect Pro omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone-app, 4G-internetverbinding en Pro Services Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone-app

OPTIES

Secure Tracker1) omvat een voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer Meridian™ Surround Sound audiosysteem (770 W) DAB+-tuner (Digital Audio Broadcasting)

1) Standaard in Nederland. Raadpleeg onze website of een Jaguar dealer voor beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen InControl Connect Pro, een micro-SIM-kaart en een geschikt datacontract dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

50 |

INCONTROL TECHNOLOGIEËN

SWIPE

PINCH

ZOOM

TOUCH PRO INFOTAINMENT VAN EEN NIEUWE GENERATIE

De volgende generatie hard- en software van Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de F-TYPE naar het allerhoogste niveau. De belangrijkste aspecten van Touch Pro zijn: 8" touchscreen midden in het dashboard met configureerbaar startscherm en razendsnelle respons. Nauwkeurige touch-bediening stelt u in staat om snel en naadloos informatie te selecteren of erop te reageren. Het touchscreen reageert op dezelfde manier als een smartphone of tablet en ondersteunt multi-touch commando's als 'pinch', 'zoom' en 'swipe'. Navigation Pro biedt responstijden die een fractie zijn van die van conventionele systemen. Stel een bestemming in en het systeem geeft u een waarschuwing als u onvoldoende brandstof hebt voor de reis. Vervolgens toont het systeem tankstations langs dat deel van de route waar uw tank begint leeg te raken. Het display toont automatisch parkeerlocaties. 10 GB opslagruimte voor persoonlijke media zoals uw muziek of films. 'Plug & play' via de twee USB-poorten maakt een snelle overdrachtssnelheid mogelijk.

CONNECT PRO VERBETERD CONNECTIVITY PACK

De diensten, technologieën en apps van Connect Pro verschaffen u het allerbeste in connectivity en gebruiksgemak. Dit alles wordt ondersteund door een snelle 4G-internetverbinding. Connect Pro biedt talrijke functies, inclusief: InControl Apps omvat een programma specifieke, door Jaguar goedgekeurde apps die verbinding kunnen maken met de F-TYPE vanaf uw smartphone. Dit garandeert een veilig en gemakkelijk gebruik van deze apps, die specifiek zijn geoptimaliseerd om alle aspecten van uw rijbeleving te verbeteren. Remote Premium is een multifunctionele app waarmee u uw F-TYPE via uw smartphone niet alleen kunt controleren, maar ook commando's kunt geven. Start bijvoorbeeld de F-TYPE op afstand1) om het interieur voor vertrek voor te verwarmen of te koelen, ver- en ontgrendel uw auto, vind uw F-TYPE terug op een kaart of via de 'Beep & Flash'-functie en houd uw rittenadministratie bij. Pro Services is een uitgebreid programma connected diensten, inclusief: Real-time verkeersinformatie maakt gebruik van miljoenen live gegevensfeeds voor verkeersinformatie om u een uiterst nauwkeurig beeld te geven van het verkeer op de weg naar uw bestemming. Zo kunt u altijd de gunstigste route kiezen. Gedurende de reis beoordeelt het systeem continu de verkeerssituatie, zodat het u automatisch kan omleiden om files te vermijden. Route Planner Companion App stelt u in staat vooraf uw bestemming en route te plannen via uw Apple of Android smartphone. De app (op uw telefoon) brengt u naar uw auto, waar u vervolgens de geselecteerde route terugvindt op het touchscreen van de F-TYPE. Wanneer u het deel van uw reis per auto hebt voltooid, leidt de app u verder naar uw bestemming. Delen van uw verwachte aankomsttijd zodat uw geselecteerde contacten exact weten wanneer u zult arriveren, zoals berekend door het navigatiesysteem. Wanneer u vertraging hebt, stuurt het systeem automatisch updates via SMS of e-mail, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Commute Mode – het systeem leert uw dagelijkse ritten kennen en adviseert u automatisch over de verwachte reistijd en de snelste routes op basis van live en historische verkeersinformatie.

Bekijk InControl op jaguar.com/incontrol 1) Functie niet beschikbaar in België. Raadpleeg onze website of een Jaguar dealer voor beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een micro-SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

INCONTROL TECHNOLOGIEËN

| 53

AUDIO MERIDIAN™ AUDIO- EN SURROUND SOUND AUDIOSYSTEMEN

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

In samenwerking met de Britse audio-experts van Meridian™ hebben wij speciaal voor de F-TYPE twee hoogwaardige systemen ontworpen. Digital Signal Processing (DSP) optimaliseert Meridian's toonaangevende Cabin Correction-algoritme. Dit stemt de muziek af op de specifieke akoestiek van het F-TYPE interieur. De dynamische volumeregeling compenseert voor veranderingen in het geluidsniveau in de auto, zodat u altijd een constante audiokwaliteit hoort via de 10 luidsprekers, inclusief 2 subwoofers, 380 W uitgangsvermogen en 10 kanalen. Het ultieme Meridian™ Surround Sound audiosysteem voor de F-TYPE levert een vermogen van 770 W via 12 luidsprekers. Dit geavanceerde systeem gebruikt Meridian Trifield™-technologie om een authentieke en consistente muziekbeleving te bieden.

Geluidsgolven centraal geplaatste luidspreker Geluidsgolven uit portieren: Tweeter, middentonen en bas Surround Sound geluidsgolven Representatief diagram van het Meridian™ Surround Sound audiosysteem (770 W).

Standaard

Optie

380

770

WATT

WATT

10

12

LUIDSPREKERS INCLUSIEF 2 SUBWOOFERS

LUIDSPREKERS INCLUSIEF 2 SUBWOOFERS

10

13

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEEM

Dynamische volumeregeling 380 W 10 luidsprekers inclusief 2 subwoofers 10-kanaals Class D DSP-versterker

MERIDIAN™ SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Dynamische volumeregeling 770 W 12 luidsprekers inclusief 2 subwoofers 13-kanaals Class D DSP-versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation 7.1 Surround Sound Meridian Trifield™ Technology

‘Trifield’ en het ‘three fields’ logo zijn handelsmerken van Trifield Productions Ltd. GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

INCONTROL TECHNOLOGIEËN

| 55

VEILIGHEID

GEAVANCEERDE BESTUURDERONDERSTEUNING De geavanceerde technologie van de F-TYPE is ontworpen om uw veiligheid te vergroten en rijden minder inspannend te maken. Deze kan u met alles helpen, van het reduceren van de kans op een botsing op de snelweg tot het voorkomen van kleine schades tijdens parkeren. Dit programma geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen verschaft u gemoedsrust, informatie en controle, zodat u volledig kunt genieten van het rijden.

PARKEERTECHNOLOGIE

PARK ASSIST

ACHTERUITRIJCAMERA

AUTOMATIC HIGH BEAM ASSIST

De parkeerfuncties voor en achter zijn ontworpen om de bestuurder via akoestische signalen attent te maken op de aanwezigheid van objecten in de buurt van de auto. Pijlen op het touchscreen in de middenconsole verschaffen meer informatie over de locatie ervan ten opzichte van de auto.

Het Park Assist-systeem maakt parallel inparkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit door uw auto in een passende ruimte te sturen. U hoeft alleen de versnelling te selecteren en de snelheid van de auto te regelen. Park Assist helpt u ook met uitparkeren, waarmee het u alle parkeerstress uit handen neemt. Symbolen en meldingen op het display leiden u door de manoeuvre.

Deze optie combineert een naar achteren gerichte camera met informatie op het touchscreen. Het biedt een afstandsindicatie tot objecten in verschillende kleuren en virtuele lijnen op het scherm die de baan van de auto aangeven op basis van de stand van het stuurwiel.

Automatic High Beam Assist schakelt indien nodig automatisch tussen groot- en dimlicht, met behulp van een sensor in de voorzijde van de achteruitkijkspiegel.

E.B.A.

ADAPTIVE LED-KOPLAMPEN

Dit systeem biedt automatisch de ideale verlichting onder alle rijomstandigheden door de lichtbundel van de koplampen op uw snelheid en de weersomstandigheden af te stemmen. Bij lage snelheid wordt de lichtbundel verbreed om alles om u heen te verlichten, zodat u voetgangers en kruisingen beter kunt zien. Bij hogere snelheden wordt de dimlichtbundel iets omhoog gericht en versmald, waardoor het zicht verder reikt.

56 |

VEILIGHEID

PEDESTRIAN CONTACT SENSING SYSTEM

Helpt zowel inzittenden als personen buiten de auto beschermen. Indien de auto contact maakt met een voetganger, is ons toonaangevende Pedestrian Contact Sensing System ontworpen om automatisch de motorkap iets op te tillen, zodat de kracht van een potentiële aanrijding wordt gereduceerd.

EMERGENCY BRAKING

EMERGENCY BRAKE ASSIST

In een noodremsituatie is uw auto altijd voorbereid. Als het risico op een potentiële botsing wordt herkend, geeft de auto een 'frontale botsing'-signaal waardoor u tijd hebt om in te grijpen. Indien een botsing nog steeds waarschijnlijk is en u hebt niet ingegrepen, dan remt ons Autonomous Emergency Braking-systeem de auto met maximaal remvermogen af om de botssnelheid te reduceren.

Indien het rempedaal snel wordt ingetrapt, vergroot dit systeem de remdruk tot de maximale waarde om zo de remweg te verkorten. In combinatie met ABS zorgt het dat de auto tijdens hard remmen bestuurbaar blijft.

LANE DEPARTURE WARNING

LANE KEEPING ASSIST

DRIVER CONDITION MONITORING

Onze Lane Departure Warning kan lange ritten veel veiliger maken. Het merkt wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en waarschuwt u dan via een visueel signaal en een subtiel trillen van het stuurwiel.

Lane Keeping Assist kan lange ritten veel veiliger maken. Het merkt wanneer de auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en stuurt u rustig weer terug.

Onze Driver Condition Monitoring merkt wanneer u zich slaperig of vermoeid begint te voelen – en waarschuwt u bijtijds wanneer u beter een pauze kunt nemen.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION

Traffic Sign Recognition informeert u over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven. Als Adaptive Speed Limiter actief is, past het met behulp van Traffic Sign Recognitioninformatie uw snelheid overeenkomstig aan.

Via oplichtende icoontjes in de betreffende buitenspiegel waarschuwt de Blind Spot Monitor u voor voertuigen of obstakels in de dode hoeken van uw F-TYPE en voor voertuigen die snel van achteren naderen. Reverse Traffic Detection waarschuwt u tijdens achteruitrijden via het touchscreen voor naderende voertuigen.

F-TYPE 400 SPORT SPECIAL EDITION De F-TYPE 400 SPORT wordt aangedreven door een exclusieve 400 pk-uitvoering van de 3.0 V6 Supercharged motor en is alleen beschikbaar voor modeljaar 2018. De 20 pk extra vermogen aan de top van het toerengebied nodigt u uit om ver in de versnellingen door te trekken, tot aan de toerenlimiet, waar u kunt genieten van een nog dynamischer rijgedrag. De F-TYPE 400 SPORT beschikt over een krachtige combinatie van ontwerpkenmerken die bij het hogere motorvermogen passen. Het krachtig gelijnde Sport Design Pack met een strakke afwerking in Dark Satin Grey zorgt voor een nog assertievere uitstraling. Maar ook het interieur heeft iets extra's, met veel ontwerpkenmerken die zijn voorzien van het 400 SPORT-motief in gepolijst metaal of van contrasterende stiknaden in Yellow. En ter bekroning van deze onderscheidende stijl is de F-TYPE 400 SPORT exclusief verkrijgbaar in de metallic lakkleuren Indus Silver, Santorini Black of Yulong White. UNIEKE KENMERKEN F-TYPE 400 SPORT • 400 pk 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor met automatische transmissie, beschikbaar in Coupé en Convertible, RWD of AWD Exterieur: • Sport Design Pack met accenten in Dark Satin Grey en Gloss Black • Dark Satin Grey exterieurafwerking • Zwarte remklauwen met geel 400 SPORT-woordmerk • 20" lichtmetalen velgen in Dark Satin Grey

Interieur: • Interieur in Premium leder met dubbele stiknaden in Yellow • 400 SPORT Performance-stoelen • Interior Black Pack • Aluminium schakelpaddles • 400 SPORT-woordmerk in interieur

Bezoek jaguar.com voor een compleet overzicht van de standaarduitrusting van de F-TYPE 400 SPORT, alsmede van de uitgebreide optiemogelijkheden en beschikbare accessoires.

ONGEKEND GENIETEN 60 |

F-TYPE SVR

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS JAGUAR’S CENTRE OF EXCELLENCE

Special Vehicle Operations (SVO) is gespecialiseerd in het samenstellen en met de hand afwerken van exclusieve modellen en gelimiteerde collector's editions, waaronder ook de nieuwe F-TYPE SVR. Elke auto is een toonbeeld van het beste van Jaguar, met opzienbarende prestaties, ongeëvenaarde luxe en baanbrekende technologie. Dankzij een toegewijd team ontwerpers, technici en monteurs tilt SVO precisie-engineering naar exclusieve hoogte en biedt het de mogelijkheid tot meer individualiteit, keuzevrijheid en personalisering. Een door SVO gebouwde auto is de ultieme expressie van Jaguar. De thuisbasis van SVO is ons nieuwe Technical Centre in Warwickshire. Deze gespecialiseerde afdeling is gecreëerd om onze meest veeleisende klanten met volle teugen te laten genieten van hun passie voor Jaguar. Onze ultramoderne faciliteiten beschikken over meer dan 40 compartimenten voor technische inspectie, een unieke personaliseringsruimte en een milieuvriendelijke lakstraat van wereldklasse.

HET CONCEPT VAN DE F-TYPE SVR STATE-OF-THE-ART MATERIALEN

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

De F-TYPE SVR is ontworpen en ontwikkeld door Special Vehicle Operations, waar onze uiterst bekwame ingenieurs en aërodynamica-experts elk onderdeel hebben geëvalueerd om de prestaties van de F-TYPE SVR te maximaliseren. Dit is de ultieme F-TYPE, beschikbaar als Coupé en Convertible. Met zijn state-of-the-art materialen en geavanceerde aërodynamische ontwerp is deze F-TYPE een uitzonderlijke auto met een al even uitzonderlijke aandrijflijn die de F-TYPE SVR tot ons snelste productiemodel ooit maakt. Met superieure prestaties, een magnifiek rijgedrag en onvergelijkbare handling biedt de F-TYPE SVR een absoluut unieke rijbeleving – elke dag. Het lichtgewicht All Wheel Drive-systeem met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) van de F-TYPE SVR zorgt voor een efficiënte en gecontroleerde afgifte van het motorvermogen. De 5.0 liter V8-motor is opnieuw gekalibreerd, zodat deze een vermogen van 575 pk en een koppel van 700 Nm ontwikkelt, met een vermogen-gewichtsverhouding van 337 pk/ton. Hiermee accelereert u van 0-100 km/h in slechts 3,7 seconden en van daaruit naar een topsnelheid van 322 km/h1). Maar het gaat om meer dan getallen, want dit is niet zomaar een machine. Jaguar verheft prestaties tot een kunstvorm en de F-TYPE SVR is ons nieuwste meesterwerk. 1) Alleen voor Coupé.

AËRODYNAMICA VAN DE F-TYPE SVR MAXIMALE CAPACITEITEN

VERSTELBARE DOWNFORCE

Het exterieurontwerp van de F-TYPE SVR is niet alleen bedoeld om de prestaties van de auto te benadrukken, maar ook om daaraan bij te dragen. Vorm volgt functie in elke vloeiende ronding en strak gespannen lijn. Elk uniek stylingelement, tot en met het kleinste, meest subtiele detail, verbetert de F-TYPE SVR. Het geavanceerde en uiterst aërodynamische design zorgt voor minder luchtweerstand en nog meer downforce. Daardoor snijdt de F-TYPE SVR nog beter door de lucht, wat snelle acceleratie en probleemloos en efficiënt rijden met kruissnelheid mogelijk maakt. Sterke downforce verbetert de stabiliteit en handling, maar ook de wegligging en de dynamische capaciteiten.

LUCHTINLATEN EN VOORSPLITTER

Unieke, grote luchtinlaten in de voorbumper maximaliseren de toevoer van koellucht naar motor en remmen voor betere prestaties. Een precisie-splitter, speciaal ontworpen voor de F-TYPE SVR, zorgt voor een exacte sturing van de luchtstroom en daarmee voor een optimale koeling. Tevens creëert deze splitter downforce aan de voorzijde om de extra downforce van de achterspoiler in balans te brengen. MOTORKAPLOUVRES EN POWERVENTS VOORSPATBORDEN

Uniek gevormde louvres maximaliseren de luchtstroom door de motorruimte. Dit bevordert de koeling, zodat de motor maximale prestaties kan leveren. Lucht uit de wielkasten stroomt via de powervents naar buiten om de luchtstroming rond de spatborden te sturen, de luchtweerstand verder te reduceren en zo de efficiency van de F-TYPE SVR nog meer te verbeteren. EXTRA KOELING

Het koelsysteem van de F-TYPE SVR is vergroot en bovendien zijn er aanzienlijke verbeteringen aan de luchtstroming gerealiseerd. Hiertoe is de secundaire radiateur verplaatst, het profiel van de bumperbalk verkleind en het formaat van de inlaattrompet gereduceerd. Dit vergroot het totale prestatiespectrum van de F-TYPE SVR voor meer uithoudingsvermogen onder extreme rijomstandigheden.

GETOONDE AUTO BOVEN: F-TYPE SVR IN CALDERA RED, UITGEVOERD MET OPTIES AUTO'S OP VORIGE PAGINA'S: F-TYPE SVR IN CALDERA RED, UITGEVOERD MET OPTIES

64 |

F-TYPE SVR

AËRODYNAMISCHE VLEUGELSPOILER

INGEKLAPTE VLEUGELSPOILER

De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de F-TYPE SVR. In vergelijking met de standaard achterspoiler van de F-TYPE Coupé, produceert de spoiler van de F-TYPE SVR meer downforce, maar bij een lagere luchtweerstand. De vleugelspoiler is hoger en breder dan de standaard F-TYPE Coupéspoiler, waarmee hij over de volle breedte van de auto kan werken in plaats van alleen over de breedte van de achterklep.

Voor maximale topsnelheid (V-max), wordt de vleugelspoiler ingeklapt om de luchtweerstand te reduceren. In deze positie zorgt de vleugel in combinatie met de voorspoiler en andere aërodynamische optimaliseringen voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 7,5% en voor een reductie van de liftcoëfficiënt met 45%.

Lucht stroomt over en onder de vleugel door, waardoor het Bernoulli-principe in het voordeel van de auto werkt: sneller bewegende lucht onder de vleugel heeft een lagere druk dan de lucht die over de bovenzijde stroomt, wat voor extra downforce zorgt.

V-MAX

De vleugelspoiler van de F-TYPE SVR heeft twee posities: Op de F-TYPE SVR Coupé komt de aërodynamische vleugelspoiler bij 113 km/h omhoog en wordt hij weer ingeklapt wanneer de snelheid daalt tot 80 km/h. Op de F-TYPE SVR Convertible klapt de aërodynamische vleugelspoiler uit bij 97 km/h om vervolgens bij 64 km/h weer in te klappen.

Om de maximale topsnelheid van 322 km/h1) te kunnen bereiken, moet u uw F-TYPE SVR actief voorbereiden. Selecteer de 'Dynamic'-modus en houd de schakelaar van de uitklapbare vleugelspoiler 3 seconden ingedrukt om het V-max-programma te activeren. Zolang dit actief is, wordt permanent een symbool getoond in het instrumentenpaneel. In deze modus blijft de spoiler altijd ingeklapt om de luchtweerstand tot een minimum te reduceren. ONDERBODEM ACHTER EN DIFFUSER

UITGEKLAPTE VLEUGELSPOILER

Wanneer de vleugelspoiler van de F-TYPE SVR is uitgeklapt, vergroot deze de downforce voor extra stabiliteit en betere handling op topsnelheid. In deze positie zorgt de vleugel voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5% en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15%.

1) Alleen voor Coupé.

De gladde onderbodem achter reduceert luchtweerstand, terwijl de achterdiffuser samenwerkt met de onderbodem om de luchtstroming te sturen, wat de stabiliteit van de F-TYPE SVR verder vergroot.

LICHTGEWICHT-TECHNOLOGIEËN VAN DE F-TYPE SVR GEWICHTSBESPARING

INNOVATIEF DESIGN

Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de F-TYPE SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Elke milligram die wij hebben verwijderd zorgt voor nog snellere acceleraties, een nog wendbaardere handling en een nog scherper remgedrag. Toch biedt het interieur nog steeds het comfort en de luxe die u gewend bent. De F-TYPE SVR heeft de capaciteiten om prestaties moeiteloos plezierig te maken.

GESMEDE LICHTMETALEN VELGEN De unieke gesmede lichtmetalen velgen van de F-TYPE SVR zijn gecombineerd met unieke Pirelli P ZERO™-banden. De banden zijn 10 mm breder dan standaard F-TYPE banden, ten behoeve van extra handling en grip. Daarnaast zorgen de prachtige, gesmede velgen voor een totale gewichtsbesparing van 13,8 kg.

ACHTERWIELDRAGERS De wielophanging is opnieuw ontworpen en resulteert in een gewichtsbesparing van 0,6 kg in vergelijking met conventionele wieldragers met Carbon Ceramic-remmen. De F-TYPE SVR heeft een groter achterlager, dat bijdraagt aan een extra stijfheid van 37 procent in vergelijking met conventionele F-TYPE wieldragers. Hierdoor is de auto berekend op nog grotere G-krachten in dwarsrichting.

CARBON CERAMIC-REMMEN De optionele CCM-remmen voor de F-TYPE SVR besparen nog eens 21 kg gewicht in vergelijking met de standaard remmen.

TITANIUM UITLAATSYSTEEM Het lichtgewicht uitlaatsysteem van Titanium en Inconel® bespaart 16 kg gewicht. Met zijn eindstukken met 'SVR'-logo ziet het er niet alleen uniek uit, het klinkt ook uniek – de SVR is herkenbaar aan het karakteristieke gebulder van zijn uitlaat. F-TYPE SVR

| 67

INTERIEUR VAN DE F-TYPE SVR UNIEKE DETAILS

SPORTIEF VAKMANSCHAP

Net zoals er bij de techniek en het exterieurdesign van de F-TYPE SVR geen detail over het hoofd is gezien, zo is ook het interieur een bewijs van de enorme aandacht voor detail van de SVO-afdeling. Zodra u het portier opent, toont de SVR-dorpellijst al dat u zich in een speciale ambiance gaat begeven. Waar u ook kijkt, ziet u exclusieve materialen. Van subtiele, contrasterende stiknaden tot ultra-moderne afwerkingen die een gevoel van totale luxe oproepen. Het stuurwiel met SVR-badge en grotere aluminium schakelpaddles verschaft een perfecte band met de weg en de Quilted Performance-stoelen bieden comfort en ondersteuning terwijl u geniet van het dynamische rijgedrag.

GETOONDE AUTO: F-TYPE SVR UITGERUST MET PERFORMANCE-STOELEN IN EBONY QUILTED LEDER, MET CIRRUS STIKNADEN EN MICROBIEZEN, UITGEVOERD MET OPTIES

PERSONALISERING

F-TYPE – UW KEUZE Configureer uw auto op jaguar.com

12 3 KIES UW

MOTOR

UITVOERING & OPTIES

LAKKLEUR

Pagina 72

Pagina 74

Pagina 86

Selecteer een van de krachtige en efficiënte benzinemotoren voor de F-TYPE in overeenstemming met uw rijstijl.

Vergelijk de omvangrijke standaarduitrusting van de verschillende F-TYPE uitvoeringen en bekijk de opties.

Geef uitdrukking aan uw individualiteit met een van de prachtige lakkleuren die beschikbaar zijn voor de F-TYPE.

KIES UW

70 |

PERSONALISERING

KIES UW

45 6 KIES UW

VELGEN EN REMSYSTEEM

KIES UW

INTERIEUR

JAGUAR GEAR ACCESSOIRES

Pagina 88

Pagina 90

Pagina 104

Voeg een persoonlijke finishing touch toe aan uw nieuwe F-TYPE en vul zijn fantastische design aan met een set prachtige lichtmetalen velgen.

Maak een keuze uit het uitgebreide programma kleuren, premium materialen, ledersoorten en interieurafwerkingen. Er is een combinatie mogelijk voor elke smaak.

Maak uw F-TYPE helemaal persoonlijk door te kiezen voor extra stijl, functionaliteit of veelzijdigheid met de accessoires uit het officiële Jaguar accessoiresprogramma, beschikbaar bij uw Jaguar dealer.

KIES UW

1 MOTOR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

i4-MOTOR

V6-MOTOREN

2.0 LITER i4

3.0 LITER V6

3.0 LITER V6

TURBO BENZINEMOTOR (300 PK) RWD AUTOMAAT

SUPERCHARGED BENZINE (340 PK) RWD HANDGESCHAKELD OF AUTOMAAT

SUPERCHARGED BENZINE (380 PK) RWD HANDGESCHAKELD OF AUTOMAAT

MAXIMUM VERMOGEN 300 pk

MAXIMUM VERMOGEN 340 pk

MAXIMUM VERMOGEN 380 pk

MAXIMUM KOPPEL 400 Nm

MAXIMUM KOPPEL 450 Nm

MAXIMUM KOPPEL 460 Nm

ACCELERATIE: 0-100 km/h in 5,7 s

ACCELERATIE 0-100 km/h Handgeschakeld 5,7 s / Automaat 5,3 s

ACCELERATIE 0-100 km/h Handgeschakeld 5,5 s / Automaat 4,9 s

TOPSNELHEID: 249 km/h

TOPSNELHEID 260 km/h

TOPSNELHEID 275 km/h

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK Handgeschakeld 9,8 l/100 km / Automaat 8,4 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK Handgeschakeld 9,8 l/100 km / Automaat 8,6 l/100 km

Automaat 163 g/km

CO2-EMISSIE Handgeschakeld 234 g/km / Automaat 199 g/km

CO2-EMISSIE Handgeschakeld 234 g/km / Automaat 203 g/km

F-TYPE, F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE, F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE, F-TYPE R-DYNAMIC

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK Automaat 7,2 l/100 km CO2-EMISSIE

5,7

249 KM/H

SECONDEN

5,7

260 KM/H

SECONDEN

5,5

275

0-100 KM/H

TOPSNELHEID

HANDGESCHAKELD 0-100 KM/H

HANDGESCHAKELD TOPSNELHEID

HANDGESCHAKELD 0-100 KM/H

HANDGESCHAKELD TOPSNELHEID

5,3

260 KM/H

SECONDEN

4,9

275

AUTOMAAT 0-100 KM/H

AUTOMAAT TOPSNELHEID

AUTOMAAT 0-100 KM/H

AUTOMAAT TOPSNELHEID

SECONDEN

SECONDEN

1) Alleen voor Coupé. Officiële EU-meetwaarden. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen.

72 |

PERSONALISERING

KM/H

KM/H

V8-MOTOREN 5.0 LITER V8

3.0 LITER V6

5.0 LITER V8

SUPERCHARGED BENZINE (380 PK) AWD AUTOMAAT

SUPERCHARGED BENZINE (550 PK) AWD AUTOMAAT

SUPERCHARGED BENZINE (575 PK) AWD AUTOMAAT

MAXIMUM VERMOGEN 380 pk

MAXIMUM VERMOGEN 550 pk

MAXIMUM VERMOGEN 575 pk

MAXIMUM KOPPEL 460 Nm

MAXIMUM KOPPEL 680 Nm

MAXIMUM KOPPEL 700 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/h 5,1 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 4,1 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 3,7 s

TOPSNELHEID 275 km/h

TOPSNELHEID 300 km/h

TOPSNELHEID 322 km/h1)

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK 8,9 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK 11,3 l/100 km

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK 11,3 l/100 km

CO2-EMISSIE 211 g/km

CO2-EMISSIE 269 g/km

CO2-EMISSIE 269 g/km

F-TYPE, F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

5,1

275 KM/H

SECONDEN

4,1

300 KM/H

SECONDEN

3,7

322

0-100 KM/H

TOPSNELHEID

0-100 KM/H

TOPSNELHEID

0-100 KM/H

TOPSNELHEID

SECONDEN

KM/H

2 UITVOERING KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE SPECIFICATIES

300 pk en 340 pk

Active Sports Exhaust

Niet-actieve wielophanging

Dynamic Mode

Open differentieel met Torque Vectoring

Uitklapbare achterspoiler

18" lichtmetalen velgen

Xenon-koplampen met LEDsignatureverlichting en LED-achterlichten Extra warmtewerende voorruit

355 mm remschijven vóór en 325 mm achter met metaalkleurige remklauwen

Park Distance Control (PDC) achter

380 pk

Sportstoelen met bekleding in leder en Suedecloth 6-voudig elektrisch verstelbare stoelen Met leder bekleed stuurwiel, inclusief schakelpaddles in Silver (alleen automaat) Afwerking middenconsole in Knurled aluminium

SPECIFICATIES (EXTRA T.O.V. F-TYPE) Switchable Active Sports Exhaust LED-koplampen met signaturedagrijverlichting Afwerking middenconsole in Delta aluminium R-Dynamic dorpellijsten

Open differentieel en Torque Vectoring 19" lichtmetalen velgen 355 mm remschijven vóór en 325 mm achter met metaalkleurige remklauwen 380 pk Adaptive Dynamics

Limited Slip Differential met Torque Vectoring

Limited Slip Differential met Torque Vectoring

19" lichtmetalen velgen

20" lichtmetalen velgen

380 mm remschijven vóór en 325 mm achter met zwarte remklauwen

380 mm remschijven vóór en 325 mm achter met zwarte remklauwen

All Wheel Drive-systeem (optie)

Meridian™ audiosysteem Navigation Pro-systeem Bluetooth® mobiele telefoonintegratiesysteem, inclusief Bluetooth® audiostreaming De afgebeelde auto's dienen alleen ter illustratie en zijn mogelijk voorzien van opties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over opties en beschikbaarheid.

PERSONALISERING

Niet-actieve wielophanging

Adaptive Dynamics

8" touchscreen

74 |

300 pk en 340 pk

All Wheel Drive-systeem (optie)

F-TYPE R

F-TYPE SVR

SPECIFICATIES

SPECIFICATIES (EXTRA T.O.V. F-TYPE R)

550 pk

575 pk

All Wheel Drive-systeem

Lichtgewicht uitlaatsysteem uit Titanium en Inconel®

380 mm remschijven vóór en 376 mm achter met rode remklauwen

20" gesmede lichtmetalen velgen

Electronic Active Differential met Torque Vectoring

Aërodynamische vleugelspoiler achter in Carbon Fibre

Configurable Dynamics-modus 20" lichtmetalen 'R' velgen Gepolijst roestvaststalen pedalen

Geoptimaliseerde aërodynamica SVR Performance-stoelen Hemelbekleding in Suedecloth

Interieur in Premium leder

Lederen 'SVR'-stuurwiel met aluminium schakelpaddles en verwarmbare stuurwielrand

R Performance-stoelen

Afwerking middenconsole in Dark Brushed aluminium met SVR-logo

12-voudig elektrisch verstelbare stoelen met memoryfunctie

Park Distance Control vóór

Met leder bekleed 'R'-stuurwiel met afgevlakte onderkant en schakelpaddles in Silver Afwerking middenconsole in Linear Vee aluminium met R-logo Configureerbare ambianceverlichting Windscherm (alleen Convertible)

2 OPTIES KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

DAKEN De F-TYPE biedt de keuze uit verschillende soorten daken. Elke uitvoering heeft zijn eigen, karakteristieke eigenschappen en alle bieden ze een zichtbare expressie van individuele flair; zowel aan de buitenzijde als in het interieur.

ALUMINIUM DAK

GLAZEN PANORAMADAK

CARBON FIBRE DAK1)

CONVERTIBLEKAP

Het aluminium dak voor de F-TYPE versterkt het pure Coupé-design. Het is even sterk en licht van gewicht als de rest van de auto. Qua kleur, stijl en lijn vormt het de ideale aanvulling op het krachtige F-TYPE silhouet. Het aluminium dak is de puurste expressie van het sportautodesign van de F-TYPE.

Een groot glazen panoramadak maakt het interieur nog lichter en ruimer. Het glazen paneel beslaat de gehele breedte van het dak en is een optie op de F-TYPE Coupé. En wenst u meer privacy, dan kan het zonnescherm onder het dak handmatig worden gesloten, waardoor de inzittenden tot 99 procent zijn afgeschermd van invallend licht.

Carbon Fibre buiten- en binnenpanelen zijn met elkaar verlijmd om een sterke, maar lichte dakconstructie te creëren. Het optionele Carbon Fibre dak voor de F-TYPE Coupé is 20 procent lichter dan het standaard aluminium dak. Het is uitgevoerd met een zichtbare Carbon Fibre weefstructuur, afgewerkt met een dikke, hoogwaardige laklaag.

Het lichtgewicht stoffen dak van de F-TYPE Convertible is beschikbaar in vier kleuren. Het dak is akoestisch verbeterd door het gebruik van een samengestelde, geluiddempende stof en voorzien van een glazen achterruit met achterruitverwarming, die vlak ligt met het dak. Het kan in slechts 12 seconden worden geopend en gesloten, en kan volledig automatisch worden bediend bij snelheden tot 50 km/h.

1) Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de beschikbaarheid. GETOONDE AUTO'S: F-TYPE R IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

76 |

PERSONALISERING

CONVERTIBLEKAPKLEUREN

STANDAARD

OPTIES

Black

Grey

Red

Beige

2 OPTIES KIES UW

STANDAARDUITRUSTING

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Configureer uw auto op jaguar.com

Regen/ijs/sneeuw-modus

2

2

2

2

Dynamic Stability Control (DSC)

2

2

2

2

Airbags

2

2

2

2

Elektromechanisch gestuurde parkeerrem

2

2

2

2

Emergency Braking

2

2

2

2

Emergency Brake Assist

2

2

2

2

Antiblokkeer remsysteem (ABS)

2

2

2

2

Electronic Brakeforce Distribution (EBD)

2

2

2

2

Verzonken portiergrepen buitenzijde

2

2

2

2

Buitenspiegelkappen in carrosseriekleur

2

2

2

2

Ruitenwissers met regensensor

2

2

2

2

LED-achterlichten

2

2

2

2

Uitklapbare voorste ventilatieroosters

2

2

2

2

ClearSight-achteruitkijkspiegel

2

2

2

2

Interieurverlichting in hemelconsole

2

2

2

2

Twee bekerhouders voorin

2

2

2

2

8" touchscreen

2

2

2

2

12V-aansluiting

2

2

2

2

USB-poort en 12V-aansluiting in middenconsole

2

2

2

2

Centrale vergrendeling met afstandsbediening, inclusief supervergrendeling en automatische portiervergrendeling bij wegrijden

2

2

2

2

Anti-diefstalalarm met beveiliging van carrosserie en interieur, zelfinschakelende startonderbreker, noodstroombatterij en hellingshoekdetectie

2

2

2

2

Ontgrendelingshendel in binnenzijde bagageruimte

2

2

2

2

Keyless Start met Start-/Stop-knop

2

2

2

2

Valet-functie

2

2

2

2

OMSCHRIJVING

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de F-TYPE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

78 |

PERSONALISERING

4 airbags voor Convertible; 6 airbags voor Coupé

F-TYPE (380 PK)

F-TYPE R-DYNAMIC (300 pk en 340 pk)

F-TYPE R-DYNAMIC (380 PK)

F-TYPE R (550 PK)

F-TYPE SVR (575 PK)

TRANSMISSIE & DYNAMISCHE EIGENSCHAPPEN

F-TYPE (300 pk en 340 pk)

BELANGRIJKSTE OPTIES

7

7

7

7

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Versnellingspookknop (handgeschakeld) in Carbon Fibre

C72J

Alleen beschikbaar in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak

Schakelpaddles in Silver

B66E

2

2

Schakelpaddles in aluminium

B66F

2

2

2Alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie

7

2

Adaptive Dynamics

C35A2

Alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie2

2

2

Niet-actieve wielophanging

C35Z

2

Dynamic-modus

B73J

222

2

2Configurable Dynamics-modus

B73K

77

2

Open differentieel met Torque Vectoring

2

C37E

22Limited Slip Differential met Torque Vectoring

C37F22

Electronic Active Differential met Torque Vectoring

C37D

2

2

Active Sports Exhaust

S65B

2

2

Switchable Active Exhaust

S65L

7

7

2

2

2

2

Metaalkleurige remklauwen

C10W

22Rode remklauwen

C10R

7

7

7

7

2

2

Alleen beschikbaar als optie met 380 mm remschijven vóór en 325 mm achter of 380 mm remschijven vóór en 376 mm achter

Zwarte remklauwen

C10Y22

7

7

Alleen beschikbaar als optie met 380 mm remschijven vóór en 325 mm achter of 380 mm remschijven vóór en 376 mm achter

Gele remklauwen

C10P55

5

5

Onderdeel van Carbon Ceramic Brake Pack

Remschijven: 355 mm voor en 325 mm achter

G36F

22Remschijven: 380 mm voor en 325 mm achter

G36N22

Alleen beschikbaar met rode of zwarte remklauwen. Niet beschikbaar in combinatie met 18" lichtmetalen velgen

Remschijven: 380 mm voor en 376 mm achter

G36M

7

7

7

7

2

2

Alleen beschikbaar met rode of zwarte remklauwen. Niet beschikbaar in combinatie met 18" lichtmetalen velgen

Carbon Ceramic remsysteem remschijven: 398 mm vóór en 380 mm achter

G36P55

5

5

Onderdeel van Carbon Ceramic Brake Pack

REMSYSTEEM

2 OPTIES KIES UW

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Configureer uw auto op jaguar.com

LPDE

2

2

2

2

Alleen beschikbaar op Convertible

Elektrisch bedienbare convertiblekap in Grey

LLKB

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Convertible

Elektrisch bedienbare convertiblekap in Red

LCHH

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Convertible

Elektrisch bedienbare convertiblekap in Beige

LSAL

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Convertible

Rolbeugels in Gloss Black

B67B

5

5

5

2

Alleen beschikbaar op Convertible. Onderdeel van Black Exterior Pack

Rolbeugels in Satin Chrome

B67C

2

2

2Alleen beschikbaar op Convertible

Carbon Fibre dak

F45B

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Coupé

Glazen panoramadak – vast

F45A

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Coupé

Elektrisch bedienbare achterklep

B69B

7

7

7

7

Alleen beschikbaar op Coupé

Uitklapbare achterspoiler

B09M

2

2

2

7

Verlaagt, wanneer geselecteerd, de topsnelheid van de F-TYPE SVR tot 300 km/h Alleen beschikbaar op Coupé. Alleen in combinatie met Switchable Active Exhaust.

EXTERIEURUITVOERING EXTERIEURUITVOERING Elektrisch bedienbare convertiblekap in Black

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Vaste achterspoiler

B09F

7

7

7Aërodynamische vleugelspoiler achter in Carbon Fibre

B09C2

Elektrisch verwarmbare voorruit

D96A

7

7

7

7

Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels

B28J

2

2

Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels

B28R

7

7

Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels met memoryfunctie

B28V

5

5

2

2

Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels, automatisch dimmend

B28W

7

7

Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels met memoryfunctie, automatisch dimmend

B28T

5

5

7

7

Extra warmtewerende voorruit

D97B

2

2

2

2

Xenon-koplampen met LED-signatureverlichting

D90L

2LED-koplampen met signature-dagrijverlichting

D90R

7

2

2

2

Automatic High Beam Assist (AHBA)

D91A

7

7

7

7

Solid lak

2

2

2

2

Metallic lak

7

7

7

7

Premium metallic lak

7

7

7RUITEN EN BUITENSPIEGELS

Onderdeel van Seat Memory Pack 1

Onderdeel van Seat Memory Pack 2

KOPLAMPEN EN VERLICHTING

Alleen beschikbaar met LED-koplampen met signature-dagrijverlichting

LAKKLEUREN

VELGEN

80 |

Ruimtebesparend lichtmetalen reservewiel

C40D

7

7

7

7

Tyre Repair System

C40S

2

2

2

2

PERSONALISERING

Niet beschikbaar in combinatie met Carbon Ceramic Brake Pack

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Sportstoelen

B55A

2

2

Performance-stoelen

B55C

7

7

5R Performance-stoelen

B55D

2SVR Performance-stoelen

B55H2

Stoelbekleding in generfd leder en Suedecloth

B40N

2

2

Stoelbekleding in Windsor leder

B41H

5

5

2Onderdeel van Premium Leather Interior Pack

Stoelbekleding in Windsor leder en Suedecloth, met contrasterende stiknaden

B41J

5

5

5Onderdeel van Suedecloth Interior Pack

Stoelbekleding in Quilted Windsor leder met ruitvormige stiknaden

B41U2

Veiligheidsgordels in Red

RCHX

7

7

7

7

6-voudig elektrisch verstelbare stoelen

H53B

2

2

12-voudig elektrisch verstelbare stoelen met memoryfunctie

H53D

5

5

2

2

Onderdeel van Seat Memory Packs

Verwarmbare stoelen

F53A

7

7

7Alleen beschikbaar in combinatie met sportstoelen of Suedecloth Performance-stoelen

Koel-/verwarmbare stoelen

F53F

7

7

7

7

Alleen beschikbaar in combinatie met Performance-stoelen. Niet beschikbaar met stoelbekleding in Suedecloth

Hemelbekleding in leder

H01C

5

5

5

5

Alleen in combinatie met Extended Leather Pack

Hemelbekleding in Suedecloth

H01D

5

5

5

2

Alleen in combinatie met Suedecloth Upper Environment Pack

Hemelbekleding in Morzine

H01E

2

2

2Hemelbekleding in Ebony

HPDB

2

2

2

2

Hemelbekleding in Grey

HLFZ

7

7

7Hemelbekleding in Pimento

HCHX

7

7

7

7

Niet beschikbaar op Coupé. Alleen leder

Hemelbekleding in Ivory

HNAA

7

7

7Niet beschikbaar in combinatie met glazen panoramadak. Alleen leder

ZITPLAATSEN ZITPLAATSEN

OPTIECODE

OMSCHRIJVING Alleen i.c.m. Premium Leather Interior Pack, Suedecloth Interior Pack of Full Premium Leather Interior Pack op de F-TYPE en F-TYPE R-Dynamic. Het 'R'-logo is vervallen bij de F-TYPE R met Suedecloth Interior Pack en Full Premium Leather Interior Pack

Veiligheidsgordels in Red kunnen worden gecombineerd met de Ebony stoelbekleding met Ebony stiknaden, Pimento contrasterende stiknaden of Pimento stoelbekleding

HEMELBEKLEDING HEMELBEKLEDING

Zie pagina's 90-91 voor complete informatie over beschikbaarheid van interieurkleuren

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de F-TYPE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com Zie pagina's 90-91 voor complete informatie over beschikbaarheid van interieurkleuren.

2 OPTIES KIES UW

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Configureer uw auto op jaguar.com

F57B

2

2

Zonnekleppen met make-up spiegels

F57C

7

7

2Alleen beschikbaar in Ebony of Grey

Suedecloth zonnekleppen met make-up spiegels

F57G

5

5

5

2

Onderdeel van Suedecloth Upper Environment Pack

Lederen zonnekleppen met make-up spiegels

F57A

5

5

5

5

Onderdeel van Extended Leather Pack

Gepolijst roestvaststalen pedalen

G48S

7

7

2

2

Alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie

Windscherm

B74A

7

7

2

2

Alleen beschikbaar op Convertible

Elektrisch verstelbare stuurkolom

D07E

2

2

Elektrisch verstelbare stuurkolom met memoryfunctie

D07F

5

5

2

2

Met leder bekleed stuurwiel

F95Y

2

2

Met leder bekleed stuurwiel met afgevlakte onderkant

F96V

7

7

Met leder bekleed stuurwiel met afgevlakte onderkant en spaken in Black

F96S

5

5

Met leder bekleed 'R' stuurwiel

F96L

2Met leder bekleed 'R' stuurwiel met afgevlakte onderkant

F95R

7Met leder bekleed 'R' stuurwiel met afgevlakte onderkant en spaken in Black

F96U

5Met leder bekleed 'SVR' stuurwiel

F96Q2

Met Suedecloth bekleed 'SVR'-stuurwiel

F96P7

Verwarmbare stuurwielrand

F97A

7

7

7

2

Premium vloermatten

H69R

2

2

Sport vloermatten

H69L

7

7

Vloermatten met omboording in Nubuck-leder

H69N2

Vloermatten met contrasterende omboording

H69V

5

5

2INTERIEURUITVOERING INTERIEURUITVOERING Zonnekleppen

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Onderdeel van Memory Packs. Niet beschikbaar in combinatie met sportstoelen met bekleding in generfd leder en Suedecloth

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de F-TYPE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

82 |

PERSONALISERING

Onderdeel van Interior Black Pack

Onderdeel van Interior Black Pack Niet beschikbaar in combinatie met verwarmbare stuurwielrand

Onderdeel van Full Premium Leather Interior Pack

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

C88J

2

2

2

2

2-Zone automatic climate control

C88H

7

7

7

7

Luchtkwaliteitssensor

C89A

7

7

7

7

Configureerbare ambianceverlichting

B65D

7

7

2

2

Metalen dorpellijsten met verlichting en 'Jaguar'-woordmerk

F28F

7

7

7

7

Pedestrian Contact Sensing

B93A

2

2

2

2

Homelink® geïntegreerd afstandsbedieningssysteem voor garagedeur, hek, etc.

B39N

7

7

7

7

Keyless Entry

F04B

7

7

2

2

Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)

C42R

2

2

2

2

Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection

H71C

7

7

7

7

Achteruitrijcamera

C14A

7

7

7

7

Cruise Control en Speed Limiter

H41C

2

2

2

2

Park Distance Control (PDC) vóór

C13A

7

7

7

2

Park Distance Control (PDC) achter

C11A

2

2

2

2

Park Assist (Parallel Park)

C18A

7

7

7

7

Alleen in combinatie met Park Distance Control (PDC) vóór en achteruitrijcamera

Lane Keeping Assist

H72F

7

7

7

7

Ook beschikbaar als onderdeel van Drive Pack

Driver Condition Monitoring

C59A

7

7

7

7

Ook beschikbaar als onderdeel van Drive Pack Alleen in combinatie met automatisch dimmende buitenspiegels (B28W / B28T). Ook beschikbaar als onderdeel van Drive Pack

INTERIEUR (VERVOLG) Single-zone automatic climate control

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

VEILIGHEID & BEVEILIGING VEILIGHEID & BEVEILIGING

Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter

A41B

7

7

7

7

Lane Departure warning

H72C

2

2

2

2

Emergency Braking

H46W

2

2

2

2

Alleen in combinatie met automatisch dimmende buitenspiegels (B28W / B28T)

2 OPTIES KIES UW

F-TYPE

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE R

F-TYPE SVR

Configureer uw auto op jaguar.com

Protect

D45D

2

2

2

2

Remote Premium voor garantieperiode

D47A

2

2

2

2

InControl Apps

H57A

2

2

2

2

Touch Pro-systeem

G64D

2

2

2

2

Navigation Pro-systeem

G50H

2

2

2

2

Secure Tracker voor garantieperiode1)

D44A

7

7

7

7

Pro Services

A44J

2

2

2

2

Bluetooth® mobiele telefoon-integratiesysteem, inclusief Bluetooth® audiostreaming

H74V

2

2

2

2

Analoog instrumentenpaneel met 5" TFT infodisplay - 300 km/h

P50R

2

2

Analoog instrumentenpaneel met 5" TFT infodisplay - 320 km/h

P50Q

2

2

DAB+-tuner (Digital Audio Broadcasting)

B51A

7

7

7

7

Meridian™ audiosysteem (380 W)

B44V

2

2

2

2

Meridian™ Surround Sound audiosysteem (770 W)

B43U

7

7

7

7

INFORMATIE, COMMUNICATIE EN ENTERTAINMENT INFORMATIE EN COMMUNICATIE

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

AUDIO

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Onderdeel van Pack 1) Standaard in Nederland. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de F-TYPE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

84 |

PERSONALISERING

F-TYPE SVR

F-TYPE R

F-TYPE R-DYNAMIC

F-TYPE

OPTIE PACKS OPTIECODE

OMSCHRIJVING

Black Exterior Pack

Z93L

7

7

7Afwerking in Gloss Black van omlijsting zijruiten (alleen Coupé), splitter voorzijde, grille-omlijsting, powervents in voorspatborden, motorkaplouvres, onderbumper achter en rolbeugels (alleen Convertible)1)

Exterior Design Pack

Z93M7

7Splitter voorzijde, dorpelverbreders en venturi achter in exterieurkleur1)

Exterior Black Design Pack

Z93N7

7Splitter voorzijde, dorpelverbreders en venturi achter in exterieurkleur. Afwerking in Gloss Black van omlijsting zijruiten (alleen Coupé), grille-omlijsting, powervents in voorspatborden, motorkaplouvres, rolbeugels (alleen Convertible)

Exterior Carbon Fibre Pack

Z94K7

7Splitter voorzijde, dorpelverbreders en venturi achter in exterieurkleur. Afwerking in Gloss Black van omlijsting zijruiten (alleen Coupé) en grille-omlijsting. Carbon Fibre powervents in voorspatborden, motorkaplouvres, spiegelkappen en rolbeugels (alleen Convertible)1)

Exterior Carbon Fibre Pack SVR

Z94I7

Carbon Fibre powervents in voorspatborden, motorkaplouvres, buitenspiegelkappen, splitter voorzijde, venturi achter en rolbeugels (alleen Convertible)

Carbon Ceramic Brake Pack met 20" lichtmetalen velgen

Z73N

7

7

7Gele remklauwen, Tyre Repair System, 20" '5-Split Spoke' lichtmetalen velgen 'Styling 5040' met afwerking in metallic Black, Carbon Ceramic remsysteem met remschijven van 398 mm vóór en 380 mm achter, pedalen in gepolijst metaal. Alleen beschikbaar in combinatie met 380 pk automaat of op F-TYPE R

Carbon Ceramic Brake Pack met gesmede, lichtmetalen SVR-velgen

Z73R7

Gele remklauwen, Tyre Repair System, 20" '10-Split Spoke' lichtmetalen velgen 'Styling 1041' in Satin Black Diamond Turned Finish, Carbon Ceramic remsysteem met remschijven van 398 mm vóór en 380 mm achter, pedalen in gepolijst metaal

Seat Memory Pack 1

Z15V

7

7

Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie, elektrisch verstelbare stuurkolom met memoryfunctie, 12-voudig elektrisch verstelbare stoelen met memoryfunctie

Seat Memory Pack 2

Z15W

7

7

Automatisch dimmende, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels met memoryfunctie, elektrisch verstelbare stuurkolom met memoryfunctie, 12-voudig elektrisch verstelbare stoelen met memoryfunctie

Extended Leather Pack

Z23C

7

7

7

7

Lederen zonnekleppen met make-up spiegels, lederen hemelbekleding2)

Suedecloth Upper Environment Pack

Z23D

7

7

7Suedecloth zonnekleppen met make-up spiegels, Suedecloth hemelbekleding

Climate Pack 1

Z88K

7

7

72-Zone automatic climate control, verwarmbare voorruit, verwarmbare stoelen, verwarmbare stuurwielrand

Climate Pack 2

Z88L

7

7

7

7

2-Zone automatic climate control, verwarmbare voorruit, koel-/verwarmbare stoelen, verwarmbare stuurwielrand

Premium Leather Interior Pack

Z84M

7

7

Portierbekleding in Premium leder, stoelbekleding en bekleding console in Windsor leder, bovenzijde dashboard bekleed met Windsor leder

Full Premium Leather Interior Pack

Z84T

7

7

7

7

Portierbekleding in Premium leder met dubbele stiknaden, premium lederen interieur met dubbele stiknaden – console, bovenzijde dashboard bekleed met premium leder en dubbele stiknaden, contrasterende vloermatten3)

Suedecloth Interior Pack

TP22

7

7

7Suedecloth portierbekleding, stoelbekleding in Suedecloth en Windsor leder met contrasterende stiknaden, Performance-stoelen, Suedecloth zonnekleppen met make-up spiegels, Suedecloth hemelbekleding, console in premium leder met dubbele stiknaden, bovenzijde dashboard bekleed met Suedecloth en voorzien van contrasterende stiknaden

Interior Black Pack

Z01P

7

7

7Omlijsting ventilatieroosters in Black, instrumentenpaneel met ringen rond instrumenten in Gloss Black, portiergrepen in Gloss Black en met leder bekleed stuurwiel met afgevlakte onderkant en spaken in Black. (F-TYPE R met 'R'-logo)

Drive Pack

Z79B

7

7

7

7

Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter, Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection, Driver Condition Monitoring en Lane Keeping Assist

1) Inhoud van Packs kan verschillen per uitvoering. 2) Auto moet beschikken over Premium Leather Interior Pack of Full Premium Leather Interior Pack. 3) Alleen Performance-stoelen. Alleen beschikbaar voor interieurs met volledige bekleding in Premium leder in Pimento Red of Siena Tan. Bij F-TYPE R vervalt het 'R'-logo in reliëf. Zie pagina's 90-91 voor complete informatie over beschikbaarheid van interieurkleuren bij het selecteren van een Interior Pack.

3 LAKKLEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

SOLID Narvik Black

METALLIC Fuji White

Caldera Red

Santorini Black

Yulong White

Corris Grey

PREMIUM METALLIC Indus Silver

British Racing Green

Loire Blue

Ultra Blue

Carpathian Grey

Silicon Silver

4 VELGEN EN REMSYSTEEM KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

18" '10-SPOKE' 'STYLING 1036' AFWERKING VELGEN

18" 10-SPOKE 'STYLING 1024'

19" '10-SPOKE' 'STYLING 1023'

19" 7-SPLIT SPOKE 'STYLING 7013'

Silver

Silver

Silver

Silver

8,5J x 18"

8,5J x 18"

8,5J x 19"

8,5J x 19"

245/45 R18

245/45 R18

245/40 R19

245/40 R19

9,5J x 18"

9,5J x 18"

9,5J x 19"

9,5J x 19"

275/40 R18

275/40 R18

275/35 R19

275/35 R19

C55A

C51C

C51B

C51E

F-TYPE 300 pk

2

7— 2

7

F-TYPE 340 pk

7

7

F-TYPE 380 pk

2

7

F-TYPE R-Dynamic 340 pk2

F-TYPE R-Dynamic 380 pk

F-TYPE R

F-TYPE SVR

VELGMAAT VOOR BANDENMAAT VOOR VELGMAAT ACHTER BANDENMAAT ACHTER OPTIECODE

REMSCHIJVEN: 325 MM VOOR 325 MM ACHTER

REMSCHIJVEN: 380 MM VOOR 325 MM ACHTER

REMSCHIJVEN: 380 MM VOOR 376 MM ACHTER

CARBON CERAMIC REMSCHIJVEN: 398 MM VOOR 380 MM ACHTER

2 Standaard 7 Optie — Niet van toepassing 5 Onderdeel van Pack 1) Alleen in combinatie met automatische transmissie. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de F-TYPE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.com

88 |

PERSONALISERING

19" 5-SPLIT SPOKE 'STYLING 5058'

20" 6-SPLIT SPOKE 'STYLING 6003'

20" 5-SPOKE 'STYLING 5060'

20" 5-SPOKE 'STYLING 5042'

20" 5-SPLIT SPOKE 'STYLING 5061'

20" 5 SPLIT-SPOKE 'STYLING 5040'

Technical Grey & Diamond Turned

Dark Grey & Diamond Turned

Silver

Carbon Fibre, Satin Grey & Diamond Turned

Satin Grey

Metallic Black

20" 10-SPOKE GESMEED 'STYLING 1041'

Gesmeed, Satin Black & Diamond Turned

8,5J x 19"

9,0J x 20"

9,0J x 20"

9,0J x 20"

9,0J x 20"

9,0J x 20"

9,0J x 20"

245/40 R19

255/35 R20

255/35 R20

255/35 R20

265/35 R20

255/35 R20

265/35 R20

9,5J x 19"

10,5J x 20"

10,5J x 20"

10,5J x 20"

11,0J x 20"

10,5J x 20"

11,0J x 20"

275/35 R19

295/30 R20

295/30 R20

295/30 R20

305/30 R20

295/30 R20

305/30 R20

C50T

C52B

C55B

C51M

C55U

C53I

C55S

7

7

7

77

7

7

77

7

7

75 1)7

7

7

7

2

7

7

— 2

5 1) 5

— 5

F-TYPE SVR (575 PK)F-TYPE R (550 PK)F-TYPE R-DYNAMIC (380 PK)

7F-TYPE R-DYNAMIC (300 PK & 340 PK)

2F-TYPE (380 PK)

7F-TYPE (300 PK & 340 PK)Remschijven: 355 mm voor & 325 mm achter

G36F

22Remschijven: 380 mm voor & 325 mm achter

G36N22

Alleen beschikbaar met rode of zwarte remklauwen. Niet beschikbaar in combinatie met 18" velgen

Remschijven: 380 mm voor & 376 mm achter

G36M

7

7

7

7

2

2

Alleen beschikbaar met rode of zwarte remklauwen. Niet beschikbaar in combinatie met 18" velgen

Carbon Ceramic remschijven: 398 mm vóór & 380 mm achter

G36P51)51)

5

5

Onderdeel van Carbon Ceramic Brake Pack in combinatie met 20" lichtmetalen velgen en Carbon Ceramic Brake Pack in combinatie met gesmede lichtmetalen SVR-velgen

REMSYSTEMEN

OPTIECODE

OMSCHRIJVING

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC STOELEN MET STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

BEKLEDINGEN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING

TAPIJT

VEILIGHEIDSGORDELS

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TP01

Ebony of Grey

Ebony

Ebony of Red

Cirrus met Cirrus

Ebony met Ebony

TP04

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Sportstoelen met bekleding in Premium leder i.c.m. interieur in Premium leder1)

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TP01+Z84M

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony of Red

Cirrus met Cirrus

Ebony met Ebony

TP04+Z84M

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Performance stoelen met bekleding in Premium leder i.c.m. interieur in premium leder1)

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TP01+B55C+Z84M

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony of Red

Ebony met Pimento

Ebony met Ebony

TP05

Ebony, Grey of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Ebony met Siena Tan

Ebony met Ebony

TP33

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Ebony met Ivory

Ebony met Ebony

TP29

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Ebony met Ebony

TP38

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Brogue met Ivory

Ebony met Ebony

TP11

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony

Pimento met Ebony

Ebony met Ebony

TP12

Ebony, Grey of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Ivory met Ebony

Ebony met Ebony

TP28

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony

Performance-stoelen met bekleding in Premium leder en Suedecloth i.c.m. interieur in premium leder1)

Ebony met Cirrus

Ebony met Cirrus

TP22

Ebony Suedecloth

Ebony

Ebony

Performance-stoelen met bekleding in Premium leder i.c.m. bovenzijde dashboard in Extended Leather2)

Pimento met Ebony

Pimento met Ebony

TP23

Ebony of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Siena Tan met Cirrus

Siena Tan met Cirrus

TP34

Ebony

Ebony

Ebony

Standaard Sportstoelen met bekleding in leder en Suedecloth

Optie

1) Bij interieur in Premium leder zijn bovenzijde dashboard, middenconsole en portierpanelen uitgevoerd in Premium leder. 2) Inclusief Premium gekleurd leder voor bovenzijde dashboard aan passagierszijde, bovenzijde portierpanelen en middenconsole; vloermatten in Ebony met omboording in gekleurd leder en contrasterende stiknaden in Ebony. 3) Hemelbekleding in Ivory leder is niet beschikbaar in combinatie met glazen panoramadak. 4) Hemelbekleding in Pimento leder is alleen beschikbaar op Convertible. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

90 |

PERSONALISERING

F-TYPE R STOELEN MET STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

BEKLEDINGEN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING

TAPIJT

VEILIGHEIDSGORDELS

Standaard

Performance-stoelen met bekleding in Premium leder met 'R' in reliëf in hoofdsteunen i.c.m. interieur in Premium leder

Ebony met Ebony

Ebony met Ebony

TP01

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony of Red

Ebony met Ivory

Ebony met Ivory

TP17

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony

Ebony met Pimento

Ebony met Pimento

TP24

Ebony, Grey of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Ebony met Siena Tan

Ebony met Siena Tan

TP36

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Siena Tan en Ebony Duo Tone met Siena Tan

Ebony met Siena Tan

TP37

Ebony of Grey

Ebony

Ebony

Ivory en Ebony Duo Tone met Ivory

Ebony met Ivory

TP20

Ebony, Grey of Ivory3)

Ebony

Ebony

Pimento en Ebony Duo Tone met Pimento

Ebony met Pimento

TP19

Ebony, Grey of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Optie Performance-stoelen met bekleding in Premium leder en Suedecloth i.c.m. interieur in Premium leder

Ebony met Cirrus

Ebony met Cirrus

TP22

Ebony Suedecloth

Ebony

Ebony

Performance-stoelen met bekleding in Premium leder i.c.m. bovenzijde dashboard in Extended Leather2)

Pimento met Ebony

Pimento met Ebony

TP23

Ebony of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Siena Tan met Cirrus

Siena Tan met Cirrus

TP34

Ebony

Ebony

Ebony

STOELEN MET STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

BEKLEDINGEN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING

TAPIJT

VEILIGHEIDSGORDELS

Ebony met Cirrus

Ebony met Cirrus

TP31

Ebony

Ebony

Ebony

Ebony met Pimento

Ebony met Pimento

TP24

Ebony of Pimento4)

Ebony

Ebony of Red

Ebony met Reims Blue

Ebony met Reims Blue

TP32

Ebony

Ebony

Ebony

Pimento met Ebony

Pimento met Ebony

TP23

Ebony of Pimento4)

Ebony

Red

Siena Tan met Cirrus

Siena Tan met Cirrus

TP34

Ebony

Ebony

Ebony

F-TYPE SVR

Standaard Quilted Performance-stoelen met bekleding in Premium leder en SVR-logo in reliëf in hoofdsteunen i.c.m. Suedecloth bekleding van dashboard aan bestuurderszijde

Optie Quilted Performance-stoelen met bekleding in Premium leder met SVR-logo in reliëf in hoofdsteunen i.c.m. bovenzijde dashboard in Extended Leather2)

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: F-TYPE R-Dynamic met optionele Performance-stoelen met bekleding in Ebony Premium leder, interieurafwerking in Delta aluminium, hemelbekleding in Ebony Morzine, bovenzijde dashboard en tapijt in Ebony.

3

4

1

2

5

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD SPORTSTOELEN MET BEKLEDING IN LEDER EN SUEDECLOTH, ALS OPTIE SPORTSTOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER 1

2

3

4

5

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

Ebony met Ebony

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory5)

Ebony met Ebony

Ebony

Cirrus met Cirrus

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony of Grey

Ebony met Ebony

Ebony

TAPIJT

OPTIE: PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

TAPIJT

Ebony met Ebony

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory5)

Ebony met Ebony

Ebony

Ebony met Pimento

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Pimento2)

Ebony met Ebony

Ebony

1) Standaard in Ebony Morzine, als optie in Grey Morzine of in Ebony Suedecloth. Als optie in Ebony, Pimento of Ivory leder. 2) Hemelbekleding in Pimento alleen beschikbaar op Convertible. 3) Delta aluminium is standaard op F-TYPE R-Dynamic. 4) Knurled aluminium is standaard op F-TYPE en als optie op F-TYPE R-Dynamic. 5) Hemelbekleding in Ivory leder niet beschikbaar i.c.m. glazen panoramadak.

PERSONALISERING

| 93

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIE: PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER (VERVOLG)

1

2

3

4

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

Ebony met Siena Tan

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony of Grey

Ebony met Ebony

Ebony

Ebony met Ivory

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory5)

Ebony met Ebony

Ebony

Brogue met Ivory

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory‡

Ebony met Ebony

Ebony

Pimento met Ebony

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Pimento2)

Ebony met Ebony

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony of Grey

Ebony met Ebony

Ebony

1) Standaard in Ebony Morzine, als optie in Grey Morzine of in Ebony Suedecloth. Als optie in Ebony, Pimento of Ivory leder. 2) Hemelbekleding in Pimento alleen beschikbaar op Convertible. 3) Delta aluminium is standaard op F-TYPE R-Dynamic. 4) Knurled aluminium is standaard op F-TYPE en als optie op F-TYPE R-Dynamic. 5) Hemelbekleding in Ivory leder niet beschikbaar i.c.m. glazen panoramadak. 6) Alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie.

94 |

5

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

PERSONALISERING

TAPIJT

OPTIE: PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER (VERVOLG)

1

2

3

4

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

Ivory met Ebony

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory

Ebony met Ebony

5 TAPIJT

Ebony

OPTIE: PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN SUEDECLOTH EN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

TAPIJT

Ebony met Cirrus

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony Suedecloth

Ebony met Cirrus

Ebony

OPTIE: PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER EN INTERIEUR IN EXTENDED PREMIUM LEDER STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

TAPIJT

Pimento met Ebony

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony of Pimento2)

Pimento met Ebony

Ebony

Siena Tan met Cirrus6)

Delta aluminium3), Knurled aluminium4), Carbon Fibre

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Ebony

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: optionele Performance-stoelen met bekleding in Pimento Premium leder met interieurafwerking in Linear Vee aluminium, hemelbekleding in Ebony leder, bovenzijde dashboard in Pimento en tapijt in Ebony.

3

4

1

2

5

F-TYPE R KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 'R'-PERFORMANCE STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER 1

2

3

4

5

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

Ebony met Ebony

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory4)

Ebony met Ebony

Ebony

Ebony met Ivory

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory4)

Ebony met Ivory

Ebony

Ebony met Pimento

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony, Grey of Pimento2)

Ebony met Pimento

Ebony

Ebony met Siena Tan

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony of Grey

Ebony met Siena Tan

Ebony

TAPIJT

1) Standaard in Ebony Morzine, als optie in Grey Morzine of in Ebony Suedecloth. Als optie in Ebony, Pimento of Ivory leder. 2) Hemelbekleding in Pimento alleen beschikbaar op Convertible. 3) Linear Vee aluminium is standaard. 4) Hemelbekleding in Ivory leder niet beschikbaar in combinatie met glazen panoramadak.

PERSONALISERING

| 97

F-TYPE R KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 'R'-PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER (VERVOLG)

1 DUOTONE STOELEN MET STIKNADEN

2

3

4

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

Ebony met Siena Tan

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony of Grey

Ebony met Siena Tan

Ebony

Ebony met Ivory

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony, Grey of Ivory4)

Ebony met Ivory

Ebony

Ebony met Pimento

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony, Grey of Pimento2)

Ebony met Pimento

Ebony

1) Standaard in Ebony Morzine, als optie in Grey Morzine of in Ebony Suedecloth. Als optie in Ebony, Pimento of Ivory leder. 2) Hemelbekleding in Pimento alleen beschikbaar op Convertible. 3) Linear Vee aluminium is standaard. 4) Hemelbekleding in Ivory leder niet beschikbaar in combinatie met glazen panoramadak.

98 |

5

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

PERSONALISERING

TAPIJT

OPTIE: 'R'-PERFORMANCE STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER EN SUEDECLOTH I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER 1

2

3

4

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

Ebony met Cirrus

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony Suedecloth

Ebony met Cirrus

5 TAPIJT

Ebony

OPTIE: 'R'-PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN EXTENDED PREMIUM LEDER STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

TAPIJT

Pimento met Ebony

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony of Pimento2)

Pimento met Ebony

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Linear Vee aluminium3), Knurled aluminium, Carbon Fibre

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Ebony

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afgebeeld interieur: Performance-stoelen met bekleding in Quilted Premium leder in Ebony met stiknaden en microbiezen in Cirrus, Dark Brushed aluminium interieurafwerking, Ebony hemelbekleding, Ebony bovenzijde dashboard en Ebony tapijt.

3

1

4

2

5

F-TYPE SVR KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD: SVR PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN QUILTED PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN SUEDECLOTH 1

2

3

4

5

STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

Ebony met Cirrus

Dark Brushed aluminium3) of Carbon Fibre

Ebony

Ebony met Cirrus

Ebony

Ebony met Pimento

Dark Brushed aluminium3) of Carbon Fibre

Ebony of Pimento2)

Ebony met Pimento

Ebony

Ebony met Reims Blue

Dark Brushed aluminium3) of Carbon Fibre

Ebony

Ebony met Reims Blue

Ebony

TAPIJT

OPTIE: SVR PERFORMANCE-STOELEN MET BEKLEDING IN QUILTED PREMIUM LEDER I.C.M. INTERIEUR IN PREMIUM LEDER STOELEN MET STIKNADEN

AFWERKING MIDDENCONSOLE

HEMELBEKLEDING1)

BOVENZIJDE DASHBOARD MET STIKNADEN

TAPIJT

Pimento met Ebony

Dark Brushed aluminium3) of Carbon Fibre

Ebony of Pimento**

Pimento met Ebony

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Dark Brushed aluminium3) of Carbon Fibre

Ebony

Siena Tan met Cirrus

Ebony

1) Standaard Suedecloth in Ebony. Als optie leder in Ebony en Pimento. 2) Hemelbekleding in Pimento leder alleen beschikbaar op Convertible. 3) Dark Brushed aluminium is standaard.

PERSONALISERING

| 101

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Afwerking middenconsole in Knurled aluminium

Afwerking middenconsole in Delta aluminium

Afwerking middenconsole in Linear Vee aluminium met R-logo

Afwerking middenconsole in Carbon Fibre

Afwerking middenconsole in Dark Brushed aluminium met SVR-logo

Afwerking middenconsole in Carbon Fibre met SVR-logo

6 JAGUAR GEAR ACCESSOIRES KIES UW

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over het complete programma Jaguar accessoires of ga naar accessories.jaguar.com

GETOONDE AUTO: F-TYPE R IN YULONG WHITE MET SILVER WEAVE CARBON FIBRE PACK

1) Alleen in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak. 2) Alleen in combinatie met automatische transmissie. 3) Alleen Coupé.

104 |

PERSONALISERING

Carbon Fibre versnellingspookknop1) T2R24247

Dorpellijsten met verlichting en individuele tekst T2R6091

Geniet van het unieke performance-gevoel van de versnellingspookknop met Carbon Fibre bovenzijde en afwerking in hoogglans.

Elegante roestvaststalen dorpellijsten voor beide portieren. Lichten op zodra een van de portieren wordt geopend. Geaccentueerd door zachte verlichting in Phosphor Blue. Biedt u de mogelijkheid een eigen tekst te kiezen, met keuze uit verschillende lettertypes.

Flexibele bagagebevestiging C2D20903

Premium vloermatten T2R16570PVJ

Zijnet3) T2R22934

Biedt een handige mogelijkheid om bagage of andere voorwerpen in de bagageruimte te fixeren.

Luxueuze, op maat gemaakte vloermatten van 2.050 g/m2 tapijt met Jaguar logo in reliëf en randafwerking in Nubuck-leder. Deze matten vormen een fraaie finishing touch van het interieur.

Het zijnet biedt extra opbergruimte in de bagageruimte en is handig voor het fixeren van losse voorwerpen, zoals tassen of pakketjes. Montage van slechts één zijnet mogelijk.

Aluminium schakelpaddles2) T2R6547MMU – Aluminium T2R6547CAY – Red aluminium Fraaie schakelpaddles in hoogwaardig aluminium ter vervanging van de standaard paddles. Bieden een hoogwaardige afwerking van een belangrijk bedieningselement in het interieur. Gemaakt uit massief gefreesd aluminium, met de hand geborsteld en vervolgens gepolijst en geanodiseerd, ten behoeve van een uitzonderlijke slijtvastheid.

6 JAGUAR GEAR ACCESSOIRES KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.com

Powervents in Silver Weave Carbon Fibre1) T2R25198 – Links T2R25197 – Rechts Hoogwaardige powervents voorspatborden in Silver Weave Carbon Fibre versterken de performance-uitstraling van de styling. Deze zijn voorzien van een 2x2 twill-patroon met markant aluminiumdraad, afgewerkt in hoogglans.

106 |

Motorkaplouvres in Silver Weave Carbon Fibre T2R25193 – Links RWD T2R25191 – Rechts RWD T2R25194 – Links AWD T2R25192 – Rechts AWD Hoogwaardige motorkaplouvres in Silver Weave Carbon Fibre voorzien van een 2x2 twill-patroon met aluminiumdraad en afgewerkt in hoogglans. Verschaffen de auto een opvallende performance-styling, in combinatie met het gewichtsbesparende voordeel van Carbon Fibre.

Buitenspiegelkappen in Silver Weave Carbon Fibre T2R25196 – Links T2R25195 – Rechts Hoogwaardige buitenspiegelkappen in Silver Weave Carbon Fibre versterken de performance-uitstraling van de styling. Deze zijn voorzien van een 2x2 twill-patroon met markant aluminiumdraad, afgewerkt in hoogglans.

Rolbeugels in Silver Weave Carbon Fibre2) T2R23379 – Links T2R23378 – Rechts

Windscherm2) T2R11321

Powervents voorspatborden in Gloss Black1) T2R5996 – Links T2R5995 – Rechts

Hoogwaardige rolbeugels in Silver Weave Carbon Fibre zijn voorzien van een 2x2 twill-patroon met aluminiumdraad en afgewerkt in hoogglans. Verschaffen de auto een opvallende performance-styling, in combinatie met het gewichtsbesparende voordeel van Carbon Fibre.

Het windscherm reduceert luchtwervelingen en tocht in het interieur, zelfs bij hoge snelheid. Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Inclusief opberghoes met Jaguar logo.

Powervents in Gloss Black met Jaguar woordmerk vormen een dynamische aanvulling op de exterieurstyling.

PERSONALISERING

Motorkaplouvres in Chrome4) T2R5277LML – Links T2R5276LML – Rechts

Buitenspiegelkappen in Chrome T2R5400 – Links T2R5399 – Rechts

Rolbeugels in Chrome2) T2R5402 – Links T2R5401 – Rechts

Deze exterieurelementen van de F-TYPE worden geaccentueerd door de afwerking in Chrome.

Buitenspiegelkappen in Chrome benadrukken het stijlvolle design van de buitenspiegels.

Deze exterieurelementen van de F-TYPE worden geaccentueerd door de afwerking in Chrome.

All-Weather autohoes T2R4364

Skidrager voor montage op achterzijde T2R13769 – V6 T2R11987 – V8

Op maat gemaakte all-weather autohoes met ‘JAGUAR’ woordmerk voor de F-TYPE. Beschermt tegen de elementen, inclusief regen, vorst en stof. Snel en gemakkelijk aan te brengen. Niet voor F-TYPE met vaste achterspoiler.

Geschikt voor meenemen van twee paar ski's tot 190 cm lang. Deze afsluitbare skidrager zorgt dat ski's op buitentemperatuur blijven tijdens het vervoer, met minimale luchtweerstand en windgeruis. Bevestigingsmechanisme onder achterbumper garandeert een strakke styling wanneer de draagarmen zijn verwijderd. Na eerste montage door de dealer kan de drager in een handomdraai worden aangebracht of verwijderd.

Grille in Gloss Black T2R13838 – Zonder parkeerfuncties T2R13839 – Met parkeerfuncties

1) Niet voor F-TYPE SVR. 2) Alleen voor F-TYPE Convertible. 3) Alleen voor F-TYPE Coupé. 4) Niet voor AWD-modellen.

Biedt een afwerking in Gloss Black van de grille-omlijsting en bumperbalk, waarmee de dynamische uitstraling van de F-TYPE wordt geaccentueerd.

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw auto op jaguar.com F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC JAGUAR 2.0 LITER i4 300 TURBO BENZINE

MOTOREN Cilinders/Kleppen per cilinder Boring/Slag

mm

Cilinderinhoud

cm3

Maximum vermogen

kW (pk)

@ tpm Maximum koppel

Nm

@ tpm Compressieverhouding

:1

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC JAGUAR 3.0 LITER V6 340 SUPERCHARGED BENZINE

4/4

6/4

83/92.4

84,5/89

1.997

2.995

300 (221)

250 (340)

5.500

6.500

400

450

1.500 - 4.500

3.500 - 5.000

9,5

PRESTATIES

10,5

COUPÉ AUTOMAAT

CONVERTIBLE AUTOMAAT

COUPÉ HAND AUTOMAAT

0-100 km/h

s

5,7

5,7

5,7

5,3

5,7

5,3

80-120 km/h (bij handgeschakeld in V)

s

3,7

3,7

7,2

3,3

7,2

3,3

km/h

250

250

260

260

260

260

Topsnelheid BRANDSTOFVERBRUIK

COUPÉ

CONVERTIBLE

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

Stad

l/100 km

8,8

8,8

13,5

11,7

13,5

11,7

Buitenweg

l/100 km

6,2

6,2

7,6

6,5

7,6

6,5

Gecombineerd

l/100 km

7,2

7,2

9,8

8,4

9,8

8,4 322

1)

CO2 stad

g/km

200

200

322

278

322

CO2 buitenweg

g/km

141

141

181

155

181

155

CO2 gecombineerd

g/km

163

163

234

199

234

199

63,0

63,0

70,0

70,0

70,0

70,0

Bruikbare tankinhoud

l

AFMETINGEN

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

Lengte

mm

4.482

4.482

4.482

4.482

Totale breedte (incl. buitenspiegels)

mm

2.042

2.042

2.042

2.042

Totale breedte (buitenspiegels ingeklapt)

mm

1.923

1.923

1.885

1.885

Hoogte

mm

1.311

1.308

1.311

1.308

Wielbasis

mm

2.622

2.622

2.622

2.622

Spoorbreedte voor

mm

1.5973)

1.5973)

1.5973)

1.5973)

Spoorbreedte achter

mm

1.649 4)

1.649 4)

1.6494)

1.6494)

Bodemvrijheid

mm

100

100

101

101

m

10,7

10,7

10,7

10,7

Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte Convertible

l207207

Bagageruimte Coupé met hoedenplank

l

310

408

310Bagageruimte Coupé zonder hoedenplank

l

408408

COUPÉ

CONVERTIBLE

HAND

AUTOMAAT

HAND

GEWICHTEN2)

— AUTOMAAT

Gewicht vanaf

kg

1.525

1.545

1.567

1.577

1.587

1.597

Maximum toelaatbaar gewicht

kg

1.925

1.925

2.000

2.000

2.000

2.000

1) Officiële EU-meetwaarden. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Alle vermelde waarden zijn correct op het moment van publicatie. 2) Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. 3) 1.585 bij 20" lichtmetalen velgen. 4) 1.627 bij 20" lichtmetalen velgen. Vermelde gewichten gelden voor auto's in standaarduitvoering. Gemonteerde opties kunnen dit gewicht verhogen.

108 |

CONVERTIBLE HAND AUTOMAAT

PERSONALISERING

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC JAGUAR 3.0 LITER V6 380 SUPERCHARGED BENZINE

F-TYPE EN F-TYPE R-DYNAMIC JAGUAR 3.0 LITER V6 380 SUPERCHARGED BENZINE AWD

F-TYPE R JAGUAR 5.0 LITER V8 550 SUPERCHARGED BENZINE AWD

F-TYPE SVR JAGUAR 5.0 LITER V8 575 SUPERCHARGED BENZINE AWD

6/4

6/4

8/4

8/4

84,5/89

84,5/89

92,5/93

92,5/93

2.995

2.995

5.000

5.000

280 (380)

280 (380)

405 (550)

423 (575)

6.500

6.500

6.500

6.500

460

460

680

700

3.500 - 5.000

3.500 - 5.000

3.500

3.500

10,5 COUPÉ

10,5 CONVERTIBLE

COUPÉ AUTOMAAT

9,5 CONVERTIBLE AUTOMAAT

COUPÉ AUTOMAAT

9,5 CONVERTIBLE AUTOMAAT

COUPÉ AUTOMAAT

CONVERTIBLE AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

5,5

4,9

5,5

4,9

5,1

5,1

4,1

4,1

3,7

3,7

7,2

3,1

7,2

3,1

3,3

3,3

2,5

2,5

2,3

2,3

275

275

275

275

275

275

300

300

322

314

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

13,5

12,0

13,5

12,0

12,4

12,4

16,2

16,2

16,2

16,2

7,6

6,6

7,6

6,6

6,9

6,9

8,5

8,5

8,5

8,5

9,8

8,6

9,8

8,6

8,9

8,9

11,3

11,3

11,3

11,3

322

285

322

285

295

295

386

386

386

386

181

158

181

158

165

165

203

203

203

203

234

203

234

203

211

211

269

269

269

269

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

70,0

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

4.482

4.482

4.482

4.482

4.482

4.482

4.482

4.482

2.042

2.042

2.042

2.042

2.042

2.042

2.042

2.042

1.885

1.885

1.885

1.885

1.885

1.885

1.885

1.885

1.311

1.308

1.311

1.308

1.311

1.308

1.311

1.308

2.622

2.622

2.622

2.622

2.622

2.622

2.622

2.622

1.5973)

1.5973)

1.5973)

1.5973)

1.585

1.585

1.585

1.585

1.6494)

1.6494)

1.6494)

1.6494)

1.627

1.627

1.611

1.611

101

101

104

104

100

100

107

107

10,7

10,7

11,3

11,3

11,3

11,3

11,3

11,3207207207207

310310310310408408408408

— CONVERTIBLE

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

CONVERTIBLE

COUPÉ

1.584

1.594

1.604

1.614

1.674

1.694

1.730

1.745

1.705

1.720

2.050

2.050

2.050

2.050

2.150

2.150

2.150

2.150

2.150

2.150

AFMETINGEN De hier getoonde afmetingen gelden voor F-TYPE R Coupé en Convertible. Zie pagina's 108 en 109 voor de specificaties van alle uitvoeringen. Totale breedte (incl. buitenspiegels) 2.042 mm Totale breedte (buitenspiegels ingeklapt) 1.855 mm

1.311 mm (Coupé)

1.308 mm (Convertible)

Bagageruimte 408 liter (Coupé) / 207 liter (Convertible)

100 mm (F-TYPE R)

2.042 mm

110 |

PERSONALISERING

Draaicirkel Tussen stoepranden 10,7 m (RWD) 11,3 m (AWD)

2.622 mm 4.482 mm

Afmetingen zijn gemeten op auto bij ledig gewicht. Inhoud bagageruimte gemeten volgens VDA-norm met blokken van 200 x 100 x 50 mm. Weergegeven waarden gelden voor de F-TYPE R. Zie pagina's 108-109 voor de complete technische gegevens. GETOONDE AUTO: F-TYPE IN YULONG WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

JAGUAR EXPERIENCE Er is geen betere manier om de F-TYPE en Jaguar te leren kennen dan door er zelf in te rijden. Jaguar Experience biedt een programma unieke mogelijkheden om te ontdekken hoe het voelt om alles uit uw Jaguar te halen. Onze circuitprogramma’s bieden u de mogelijkheid om de grenzen van uzelf, de F-TYPE en andere Jaguar modellen te ontdekken. Jaguar Experience biedt u ook de mogelijkheid om te zien hoe een Jaguar tot leven komt, tijdens een rondleiding door een van onze fabrieken in Groot-Brittannië. Bezoek voor meer informatie jaguar.com/experience

ACHTER DE SCHERMEN De rondleidingen door onze fabrieken bieden u de unieke kans om zelf te beleven hoe onze auto’s worden gebouwd – van het persen van de metalen carrosseriedelen tot het zorgvuldige handwerk. In onze state-of-the-art productiefaciliteiten ziet u hoe vakkundige technici en geavanceerde machines naadloos samenwerken om Jaguar's adembenemende modellen te bouwen. Bezoek voor meer informatie jaguar.com/experience-jaguar/behind-the-scenes

112 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR DRIVING EXPERIENCES

ICONISCHE BELEVINGEN

Er zijn niet veel mogelijkheden om het prestatiepotentieel van de nieuwste Jaguar modellen uit te proberen of zelf iconische Jaguar historie te beleven. Jaguar Driving Experience biedt unieke rijbelevingen die u niet snel zult vergeten. Stel uzelf voor dat u achter het stuur zit van een van onze snelste Jaguar modellen, op een circuit, met een Jaguar Experience instructeur naast u. Dit is de Jaguar Performance Driving Academy.

Geniet van autorijden van een heel ander niveau, met de Jaguar Land Rover Ice Drive Experience. Vanaf 2017 bieden wij deze avontuurlijke belevenis aan in Arjeplog, Zweden, waarbij u uw rijvaardigheid onder extreme omstandigheden kunt testen en verder kunt ontwikkelen. Dit is een zeldzame mogelijkheid voor eigenaars en liefhebbers om de confrontatie aan te gaan met enkele van de zwaarste en meest uitdagende parcours ter wereld, onder de bekwame leiding van onze experts. Onze instructeurs behoren tot de beste ter wereld en zullen u bij elke stap begeleiden om hun in vele jaren opgebouwde kennis met u te delen. U gaat met de auto over het ijs dansen, driftend de spannendste bochten nemen en al doende zult u beseffen welke spectaculaire mogelijkheden de Jaguar en Land Rover modellen werkelijk hebben.

Ontdek meer op jaguar.com/experience-jaguar/driving-experiences

Ontdek meer op jaguar.com/experience-jaguar/iconic-experiences als u wilt deelnemen aan het volgende avontuur.

THE WORLD OF JAGUAR Met de keuze voor een F-TYPE treedt u toe tot de opwindende World of Jaguar. Deze maakt het bezitten en rijden tot een aangename en ontspannen bezigheid. Bovendien bieden wij u een programma exclusieve diensten en lifestyle-producten.

JAGUAR CARE

ORIGINELE ONDERDELEN

JAGUAR FINANCIAL SERVICES

De F-TYPE wordt standaard aangeboden met een garantie van drie jaar, zonder kilometerbeperking en inclusief drie jaar regulier onderhoud1) en uitgebreide Jaguar Roadside Assistance. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Daarmee behoren de totale eigendomskosten van de F-TYPE tot de laagste in zijn klasse.

Originele Jaguar onderdelen zijn ontworpen, getest en geproduceerd volgens onze zeer strenge eisen voor kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Elk onderdeel is specifiek voor uw F-TYPE ontwikkeld om zo bij te dragen aan optimale prestaties en een lange, probleemloze levensduur.

Moeiteloze prestaties en stijl zijn standaard op elke Jaguar. Jaguar Financial Services maakt het kopen van onze auto's al even ongecompliceerd en aantrekkelijk. Nieuw of gebruikt, voor persoonlijk of zakelijk gebruik, wij hebben mogelijkheden die aansluiten op uw specifieke wensen. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

1) Het aanbod is exclusief alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder het reguliere onderhoudsschema van de auto.

114 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR ASSISTANCE

FLEET & BUSINESS

JAGUAR MAGAZINE

Jaguar Assistance biedt ondersteuning bij pech onderweg, zoals een onverhoopte storing, een ongeval of een lekke band. U kunt altijd vertrouwen op onze assistentie, ongeacht de situatie en ongeacht de locatie.

Jaguar streeft naar een positie als voorkeursmerk in het premium fleet & business-segment. Dat doen wij met het aanbieden van bijzonder aantrekkelijke modellen, uitstekende customer service en diensten als Jaguar Care. Jaguars zijn dynamische en onderscheidende auto's die bedrijven helpen om het unieke karakter en de persoonlijkheid van de onderneming uit te stralen. Wij bieden een uitstekende, totaal klantgerichte aftersales-service, die erop is gericht om elke Jaguar personenauto in topconditie te houden, inclusief het leveren van de allerbeste prestaties en op de meest kostenefficiënte wijze voor bedrijven. Ga voor meer informatie naar jaguar.com/fleet-and-business

Dit is ons eigen dynamische, eigentijdse en cosmopolitische magazine. Samengesteld door een team van enthousiaste designers en redacteuren. Ons magazine gunt u een blik achter de schermen van Jaguar, maar biedt eveneens interessante artikelen over de wereld van luxe, design, stijl en reizen. De eerste drie jaar na aanschaf van uw Jaguar ontvangt u het Magazine tweemaal per jaar geheel kosteloos. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. JAGUAR COLLECTION

Het nieuwste programma van de Jaguar Collection is ontwikkeld met dezelfde aandacht voor design, productie en details als bij onze auto's. Dit spreekt duidelijk uit onze kleding, hoogwaardige lederwaren en luxe reisartikelen. Ter ere van Jaguar's rijke historie hebben wij ook een collectie die in het teken staat van onze legendarische autosportsuccessen, met door autosport geïnspireerde cadeau-artikelen en kleding. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

TECHNISCH WOORDENBOEK EN ALGEMENE INFORMATIE A

I

ABS Het antiblokkeer remsysteem (ABS) voorkomt blokkerende wielen bij (hard) remmen, zodat de auto bestuur- en controleerbaar blijft.

INCONEL® Inconel is een familie van op austenitisch nikkel-chroom gebaseerde superlegeringen. Lichtgewicht Inconellegeringen zijn oxidatie- en corrosiebestendige materialen, die uitstekend geschikt zijn voor toepassing onder extreme omstandigheden waar sprake is van druk en hoge temperaturen.

ACTIVE SPORTS EXHAUST Dit systeem beschikt over actieve omloopkleppen die, wanneer ze zijn geopend, de uitlaatgassen via een directere route laten ontsnappen en daarmee voor een rijker, opwindender geluid zorgen. Op sommige uitvoeringen heeft het systeem ook een schakelaar op de middenconsole, waarmee de kleppen handmatig kunnen worden bediend. AMBIANCEVERLICHTING Ambianceverlichting accentueert verschillende belangrijke functies en designelementen van het interieur met een ontspannende, zachte gloed in Phosphor Blue (zie pagina 40 voor meer informatie over Ambianceverlichting). AUDYSSEY MULTEQ AUDIO EQUALISATION Audyssey MultEQ Audio Equalisation corrigeert op digitale wijze elke audio-imperfectie die het gevolg is van het interieurontwerp om zo een nauwkeurig, omhullend en vervormingsvrij geluid te bieden op alle zitplaatsen. C CABIN CORRECTION ALGORITME Meridian's Cabin Correction-algoritme optimaliseert het audiosysteem intelligent en subtiel voor de precieze akoestiek van het interieur, waarmee het natuurlijke ritme van de muziek wordt behouden.

M MEERVOUDIGE PLAATKOPPELING Een meervoudige plaatkoppeling maakt gebruik van meerdere koppelingsplaten om de aandrijfkracht over te brengen van motor op transmissie. Dit reduceert weerstand en vergroot de hoeveelheid koppel die kan worden overgebracht, terwijl tegelijkertijd de hoeveelheid kracht die nodig is om de koppeling te bedienen wordt gereduceerd, hetgeen sneller en soepeler schakelen mogelijk maakt. MERIDIAN TRIFIELD™-TECHNOLOGIE Meridian’s exclusieve Trifield™-technologie, biedt een gelijkblijvende concert-waardige audiobeleving die is geoptimaliseerd voor alle zitplaatsen.

CAE ONTWIKKELINGSPROCES Computer-Aided Engineering (CAE) is het gebruik van computermodellen en software om de ontwikkeling van een auto te ondersteunen.

MONOBLOC-REMKLAUWEN Monobloc-remklauwen zijn gesmeed uit één stuk metaal. Dit maakt ze minder gevoelig voor vervorming onder belasting, zodat er minder energie verloren gaat en ze een gelijkblijvend remgevoel bieden.

D

S

DSP-VERSTERKER Meridian's Digital Signal Processing (DSP) technologie analyseert een programma variabelen die van invloed zijn op de audiokwaliteit en verwerkt deze vervolgens met behulp van geavanceerde algoritmes om de geluidsweergave van het systeem overeenkomstig aan te passen. Dit creëert een krachtig en authentiek prestatieniveau dat onmogelijk is met een conventioneel audiosysteem. DUBBELE ONAFHANKELIJK-VARIABELE NOKKENASTIMING Dubbele onafhankelijk-variabele nokkenastiming is een systeem waarbij de motor de timing van de in- en uitlaatkleppen onafhankelijk van elkaar kan verstellen. Dit maakt extra vermogen en koppel mogelijk, vooral bij lagere motortoerentallen, plus een lager brandstofverbruik en minder emissies. G GEGOTEN ALUMINIUM MOTORBLOKKEN De aluminium motorblokken voor de F-TYPE motoren worden vervaardigd via een gietproces. Hierbij wordt gesmolten metaal onder hoge druk in een mal geperst. Dit maakt een zeer nauwkeurige maatvastheid en het gieten van dunnere cilinderwanden mogelijk. GESMEDE ALUMINIUM DOUBLE WISHBONE-WIELOPHANGING De double wishbone voor- en achterwielophanging van de F-TYPE is een onafhankelijk wielophangingssysteem dat gebruikmaakt van twee triangelvormige draagarmen om het wiel te positioneren. Double wishbone-ophanging maakt precieze handling en stuurrespons mogelijk. H HANDMATIGE MODUS De handmatige modus is een functie van de automatische transmissie waarmee u handmatig kunt op- en terugschakelen.

116 |

INTELLIGENT STOP/START-SYSTEEM Stop/Start is een technologie die de motor uitschakelt wanneer de auto tot stilstand komt, waarmee brandstofverbruik en CO₂-emissies worden gereduceerd. De motor start weer zodra de bestuurder de voet van het rempedaal neemt. Nog voor de bestuurder het gaspedaal intrapt, is de motor weer volledig in werking.

JAGUAR WORLD

SCHOKDEMPERS Schokdempers absorberen krachten die op de wielophanging werken om zo rijcomfort en controle te verbeteren. SUPERCHARGED BENZINEMOTOR Een benzinemotor met een supercharger. Een supercharger is een mechanisch door de motor aangedreven compressor die de luchttoevoer naar het inlaatsysteem aanzienlijk vergroot. Deze maakt grotere motorprestaties mogelijk en biedt een directe, lineaire respons bij alle toerentallen. V VERBRANDINGSKAMER Een verbrandingskamer is het deel van de motor waar het mengsel van brandstof en lucht wordt verbrand. VERSNELLINGSPOOK MET KORTE SCHAKELWEGEN Een versnellingspook met korte schakelwegen is minder lang, zodat er sneller kan worden geschakeld. X XENON-KOPLAMPEN Bi-Xenon koplampen bieden een grotere lichtopbrengst en een beter zicht in het donker. Ze zijn uitgevoerd met LED 'J-Blade' dagrijverlichting voor een markante uitstraling.

BELANGRIJKE MEDEDELING Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van haar auto's te verbeteren, en er vinden derhalve voortdurend wijzigingen plaats. Hoewel in de brochure zo actueel mogelijke informatie bijeen is gebracht, kan deze niet worden gezien als een onfeilbare leidraad voor de huidige specificaties. Deze brochure is niet bedoeld als offerte voor de verkoop van een bepaalde auto. Dealers zijn geen onderdeel van Jaguar Land Rover Limited en zijn niet geautoriseerd om namens Jaguar Land Rover Limited ongeacht welke, expliciete of impliciete activiteiten uit te voeren of vertegenwoordigingen aan te gaan. In deze brochure vermelde vergelijkingen en vergelijkingswaarden zijn gebaseerd op officiële fabrieksgegevens en testresultaten. KLEUREN De ervaring leert dat in drukwerk en online de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw dealer de originele stalen te bekijken. ECOLOGISCHE INNOVATIE BIJ JAGUAR Als onderdeel van het beleid ten aanzien van duurzaamheid streeft Jaguar naar het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen, naar een lager gebruik van grondstoffen en naar het reduceren van de hoeveelheid afval. Wij noemen dit Environmental Innovation, het beleid van Jaguar ten aanzien van verantwoordelijke en duurzame bedrijfsontwikkeling. Het innovatieve gebruik van lichtgewicht aluminium in de F-TYPE, F-PACE, XJ, XE en XF zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder CO₂-emissies, maar biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van rijeigenschappen en prestaties. Tegelijkertijd maakt ons slimme materiaalbeheer de recycling van aluminium restafval uit ons productieproces mogelijk, zodat er nieuw aluminium van dezelfde kwaliteit kan worden geproduceerd dat voor wel 50% bestaat uit gerecycled materiaal. Vergeleken met het gebruik van nieuw aluminium, worden dankzij ons gesloten recyclingsysteem bovendien de CO₂-emissies tijdens het productieproces gereduceerd. Ten opzichte van 2007 heeft Jaguar Land Rover de gemiddelde emissies van het Europese modellenprogramma met 25% gereduceerd en de CO₂-emissies tijdens de productiefase zelfs met 30,5% per auto verminderd. Al onze fabrieken zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en wij hebben de hoeveelheid productieafval per auto met 75% verminderd en het waterverbruik per auto met 34% gereduceerd. Als onderdeel van ons streven naar een CO₂-neutrale productie vanaf 2020, compenseren wij 100% van de operationele CO₂-emissies. Dit doen wij door te investeren in projecten die op andere manieren de emissie van CO₂ reduceren, en die tegelijkertijd sociale en humanitaire voordelen opleveren. Een voorbeeld hiervan is ons bekroonde Lifestraw-project ‘Carbon for Water’. Hiermee is sinds 2013 de emissie van 968.000 ton CO₂ voorkomen en zijn de leefomstandigheden van 2,4 miljoen mensen in Kenia verbeterd. De wereldwijde groei van de verkopen en de grotere investeringen in efficiëntere werkwijzen in aanmerking genomen, zijn wij trots op hetgeen wij tot dusver hebben bereikt met ons Environmental Innovation-programma, afgezet tegen de doelstellingen voor 2020. Onze prestaties worden ook extern erkend: In 2013 kreeg onze onderneming als koploper van de Britse Corporate Responsibility Index de onderscheiding Responsible Business of the Year toegekend door de organisatie Business in the Community. Bovendien mochten wij in 2014 de onderscheiding Queen's Award for Enterprise in Sustainable Development in ontvangst nemen. Vooruitkijkend hebben wij een visie tot 2020 ontwikkeld voor de duurzame groei van onze onderneming. Deze is gericht op een continue vermindering van de CO₂-emissies, zowel in de productiefase als tijdens het gebruik van de auto, CO₂-neutraal produceren en reductie van de afvalproductie tot nul. Als onderdeel van ons wereldwijde Corporate Social Responsibility-programma heeft Jaguar Land Rover zich bovendien ten doel gesteld tussen nu en 2020 de levenskwaliteit van 12 miljoen mensen te verbeteren.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. Bluetooth® woordmerk en logo's zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door Jaguar Land Rover Limited gebeurt onder licentie. iPhone® is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc. Het navigatiesysteem moet altijd op een dusdanige manier worden gebruikt dat dit geen negatieve invloed heeft op het rijgedrag van de bestuurder, of de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar brengt.

GETOONDE AUTO OP VOORPAGINA: F-TYPE SVR IN CALDERA RED, UITGEVOERD MET OPTIES GETOONDE AUTO OP ACHTERPAGINA: F-TYPE SVR IN CALDERA RED, UITGEVOERD MET OPTIES

Jaguar Land Rover Limited Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry, CV3 4LF, United Kingdom Registered in England Number: 1672070 jaguar.com

April 2017/MJ18.5 1X1521810CCSBXBNL01P

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.