THE ART OF PERFORMANCE


1 JAGUAR XE2 43 THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren...
Author:  Joannes de Winter

2 downloads 53 Views 14MB Size

Recommend Documents


No documents

JAGUAR XE

4|

THE ART OF PERFORMANCE Elke dag zoeken wij de grenzen op van prestaties. Onze prestaties. De prestaties van onze auto's. Wij innoveren, wij ontwikkelen, wij ontwerpen. Wij zetten nieuwe maatstaven en verleggen die vervolgens. Nog verder. Voorbij conventionele grenzen. Dat is het punt waar prestaties veranderen in een kunstvorm. Jaguar. The Art of Performance.

INHOUD INTRODUCTIE

INFOTAINMENT

Het concept van de XE

07

InControl-technologie

42

XE – de feiten

08

InControl Touch

45

InControl Connect

45

InControl Touch Pro

47

ONTWERP

Exterieurprincipes

10

Exterieurdetails

12

Interieur

17

InControl Connect Pro

47

Audio

48

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

PRESTATIES

18

Geavanceerde bestuurderondersteuning

50

Transmissies

22

Efficiënte technologieën

52

Geavanceerde aërodynamica

24

Lightweight Aluminium Architecture

27

Onderstel en wielophanging

28

Motoren

RIJTECHNOLOGIE

PERSONALISERING

XE – uw keuze

54

Kies uw motor

56

Kies uw uitvoering

58

31

Kies uw opties

60

All Surface Progress Control

32

Kies uw lakkleur

66

Geavanceerde aandrijftechnologie

35

Kies uw lichtmetalen velgen

68

Torque Vectoring

37

Kies uw interieur

70

Stabiliteit en controle

38

Kies uw Jaguar accessoires

88

Head-Up Display

41

Technische gegevens

92

Afmetingen

94

Geavanceerde rijdynamiek

JAGUAR WORLD

Jaguar Experience The World of Jaguar Woordenlijst en algemene informatie

Scan en ontdek meer over de Jaguar XE. GETOONDE AUTO: XE R-SPORT IN BLUEFIRE, UITGEVOERD MET OPTIES

96 98 100

INTRODUCTIE

HET CONCEPT VAN DE XE De meest geavanceerde, efficiënte en verfijnde sports sedan die Jaguar ooit heeft ontwikkeld. De XE is direct herkenbaar als een Jaguar, voelt als een Jaguar en rijdt als een Jaguar – de XE is in hart en ziel een Jaguar. De XE vormt de basis van Jaguar's sedanprogramma. Met een mix van het design, de luxe en de technologie van de XF en XJ. Geïnspireerd door onze F-TYPE sportauto, met een assertieve styling en wendbaar rijgedrag. De XE is nu ook beschikbaar als All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, die de auto nog grotere capaciteiten onder uitdagende wegcondities verschaft. Verder kunt u nu kiezen voor onze allernieuwste entertainmenttechnologie, met het krachtige, nieuwe InControl Touch Pro-systeem. De XE is een exceptionele combinatie van technologie, design en rijdynamiek; een auto die alle grenzen verlegt. Daarmee is de XE de nieuwe maatstaf voor alle andere modellen in zijn klasse.

GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

INTRODUCTIE

| 07

EFFICIENCY EN PRESTATIES

XE – DE FEITEN De XE combineert het nieuwste in Jaguar innovatie, technologie en design.

De XE heeft een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) vanaf slechts 0,26; een van de laagste in zijn klasse. De XE snijdt haarscherp door de lucht voor extra raffinement en grotere efficiency. Met CO2-emissies vanaf 99 g/km en een brandstofverbruik vanaf 3,8 l/100 km voor onze viercilinder turbodiesel, tot een topsnelheid van 250 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 5,1 seconden voor de V6 Supercharged. Zo is er een XE voor elk type rijder.

JAGUAR CARE

De XE wordt standaard aangeboden met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking en inclusief regulier onderhoud en uitgebreide Jaguar Roadside Assistance. Wij noemen dit programma Jaguar Care. Dit maakt de totale gebruikskosten van de XE tot een van de laagste in zijn klasse.

GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

08 |

INTRODUCTIE

CAPACITEITEN

De XE is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics en Adaptive Surface Response (ASR). Dit maximaliseert legendarische Jaguar aspecten als handling, wendbaarheid en rijgedrag, en maakt u extra zelfverzekerd onder alle rijomstandigheden.

ALTIJD VERBONDEN

EXTRA INTELLIGENTIE

Innovatieve technologieën maken elke rit gemakkelijker en veiliger. De XE is beschikbaar met Adaptive Bi-Xenon koplampen, Traffic Sign Recognition met Adaptive Speed Limiter, Lane Keep Assist met Driver Condition Monitor, Autonomous Emergency Braking, Adaptive Cruise Control met Queue Assist en Advanced Park Assist.

De XE is nu ook beschikbaar met InControl Touch Pro. Dit infotainmentsysteem van de nieuwste generatie biedt een serie nieuwe functies om elke rit nog aangenamer en gemakkelijker te maken. Voorbeelden zijn digitale Meridian Sound Systems, connected navigatie en digitale TV-functie.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De lichtgewicht constructie van de XE resulteert in een gigantisch sterke carrosserie. Deze combineert verbeterde handling, prestaties, efficiency en verfijning met een prachtig design.

ONTWERP

EXTERIEURPRINCIPES DYNAMISCHE PROPORTIES

KRACHTIGE HOUDING

GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

10 |

ONTWERP

"Centraal staat het reduceren tot de essentie. Goede ontwerpers zeggen altijd: 'less is more'." Ian Callum, Jaguar Design Director. De XE onderscheidt zich van de concurrentie met zijn strakke oppervlakken en dynamische uitstraling die de basis vormen van Jaguar design. Dat komt omdat de Lightweight Aluminium Architecture van de XE de ontwerpers de vrijheid gaf om samen met de ingenieurs de proporties van de auto te optimaliseren – de XE is absoluut een Jaguar. De lange, karakteristiek gelijnde motorkap is aërodynamisch zorgvuldig gevormd om de lucht over en langs de carrosserie te leiden voor grotere efficiency. Samen met de oplopende taillelijn en de ver naar achteren geplaatste cabine zorgt dit dat de XE de atletische uitstraling van de andere auto's in het Jaguar programma deelt. De XE staat constant in de starthouding, klaar om weg te sprinten.

EXTERIEURDETAILS INNOVATIEF DESIGN

Eén blik op de XE is genoeg om u te vertellen dat dit alleen maar een Jaguar kan zijn. Van de koplampen met Jaguar's signature 'J-blade' dagrijverlichting1), via de krachtige vorm van de motorkap en de verchroomde powervents in de voorspatborden, tot de krachtige achterspatborden, vertelt alles een verhaal. Alleen Jaguar heeft, als wereldleider op het gebied van aluminium carrosserieconstructies, de technologie en expertise om extremere ontwerpen te realiseren, met scherpere rondingen uit diepere, innovatiever gevormde persmallen. De flanken van de XE zijn aërodynamisch geperfectioneerd om de rijwind naadloos vloeiend naar de achterzijde van de auto te leiden. De bewust gedrongen achterpartij heeft een korte overhang om de prestaties van de auto te benadrukken en de luchtstroming over en langs de auto te verbeteren. Dit alles wordt bekroond door de krachtige LED-achterlichten die zijn geïnspireerd door die van de F-TYPE sportauto.

1) Alleen beschikbaar i.c.m. Bi-Xenon en Adaptive Bi-Xenon koplampen. GETOONDE AUTO: XE R-SPORT IN BLUEFIRE, UITGEVOERD MET OPTIES

12 |

ONTWERP

INTERIEUR COCKPIT-GEVOEL

UITGEBREIDE KEUZEVRIJHEID

U maakt contact met de XE vanaf het moment dat u plaatsneemt op de comfortabele, ergonomisch gevormde stoelen – in een Jaguar zit u laag. Naast u draagt de hoge middenconsole bij aan het cockpit-gevoel. Met zijn pulserende hartslag creëert de Start-knop een emotionele band tussen bestuurder en auto. De 'double beat' van 72 slagen per minuut is gelijk aan die van een jaguar roofdier in rust. Druk nu op de Start-knop en de XE ontwaakt. De wijzers zwaaien over de wijzerplaten, de motor gromt en op auto's met automatische transmissie komt de JaguarDrive Selector soepel omhoog uit de middenconsole. De buitenste ventilatieroosters verlengen als het ware het dashboard tot in de portierpanelen en versterken daarmee het gevoel van breedte en ruimte in het interieur. Het vloeiende, natuurlijke lijnenspel van het interieurdesign leent zich zowel voor de toepassing van eigentijdse als van traditionele materialen en afwerkingen. De XE is een inspirerende plek voor zowel bestuurder als passagiers.

GETOOND INTERIEUR LINKS EN OP VORIGE PAGINA: XE S MET SPORTSTOELEN IN RED LEDER MET MIDDENBANEN IN JET SUEDECLOTH, UITGEVOERD MET OPTIES

ONTWERP

| 17

PRESTATIES

MOTOREN INGENIUM-MOTOREN

STOP/START-TECHNOLOGIE

De XE wordt aangedreven door een programma zeer geavanceerde diesel- en benzinemotoren, inclusief twee viercilinder turbodiesels uit onze eigen Ingenium-motorenfamilie. Ongeacht of u kiest voor onze nieuwste, hightech turbodiesels of de voorkeur geeft aan benzinemotoren, ze leveren allemaal krachtige prestaties in combinatie met een geraffineerd karakter en grote efficiency – bij elke rijstijl. De motoren van de XE zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt tijdens gas terugnemen en afremmen om zo kinetische bewegingsenergie terug te winnen en daarmee brandstof te besparen. Meer informatie over brandstofverbruik, CO2-emissies en prestaties van de XE-motoren vindt u op pagina's 92 en 93.

INGENIUM DIESELMOTOREN VANAF

99 g/km CO2 De XE is beschikbaar met twee dieselmotoren van de nieuwe Ingenium-motorengeneratie: de 2.0 liter viercilinder turbodiesel met 163 pk en 380 Nm koppel, en de 2.0 liter viercilinder turbodiesel met 180 pk en 430 Nm koppel. Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe motorenfamilie en is ontworpen voor moeiteloze prestaties, verfijning en efficiency. Met geavanceerde technologie en geheel aluminium constructie bieden deze motoren indrukwekkend lage verbruikswaarden en CO2-emissies. Ze zijn gemiddeld 20 kg lichter dan de vergelijkbare motoren uit de vorige generatie, waardoor ze in alle opzichten veel efficiënter zijn. Intelligent zijn ze ook, met bijvoorbeeld een adaptieve, computergestuurde koeling die alleen inschakelt wanneer dat nodig is. De nieuwste generatie turbocompressor met variabele geometrie maximaliseert piekprestaties voor een koppel en respons bij lage motortoeren die uniform, progressief en zonder vertraging zijn. Inwendige motorwrijving – de vijand van prestaties en efficiency – is bij Ingenium 17 procent minder dan bij de vorige motorengeneratie.

18 |

PRESTATIES

BENZINEMOTOREN TOT

0-100 km/h in 6,8 seconden De viercilinder benzinemotoren voor de XE bieden vermogen en respons over het gehele toerengebied, én een grotere efficiency. De 200 pk 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor en de 240 pk 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor combineren de prestaties en het raffinement van een zescilinder met een compacter en efficiënter formaat.

SUPERCHARGED BENZINEMOTOR

0-100 km/h in 5,1 seconden De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor is afgestemd op de specifieke eisen van de XE. Voor een compact motorformaat is de Roots-type twin vortexsupercharger geplaatst in de 'V' tussen de twee cilinderrijen. Supercharging biedt een nagenoeg lineaire vermogensontwikkeling en maximale respons. Dit resulteert in prestaties die overeenkomen met die van veel grotere motoren, terwijl anderzijds brandstofverbruik en emissies worden gereduceerd. De motor is ook uitgerust met dubbele onafhankelijk-variabele nokkenastiming (om de nokkenastiming van de in- en uitlaatkleppen te variëren) en met lichtgewicht zuigers (inclusief zuigerveren met ultra-lage wrijving) om prestaties en efficiency te vergroten. Voor extra raffinement is er een dubbel, contra-roterend balansassysteem. De V6 benzinemotor is alleen beschikbaar met Rear Wheel Drive en automatische transmissie.

GETOONDE AUTO: XE S IN AMMONITE GREY, UITGEVOERD MET OPTIES

20 |

PRESTATIES

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De automatische transmissie van de XE is bijzonder alert, soepel en efficiënt. Hij schakelt uiterst snel, voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. Afhankelijk van de specifieke rijomstandigheden past het intelligente, adaptieve systeem op subtiele wijze de schakelpatronen aan, alsmede de manier waarop de gasklep het vermogen vrijgeeft. De JaguarDrive Control zorgt voor sneller opschakelen en een sportievere kickdown in de Dynamic-modus en voor eerder opschakelen in de Eco-modus. Bij de automatische transmissie kan de bestuurder ook kiezen voor handmatig schakelen, via de schakelpaddles aan het stuurwiel.

22 |

PRESTATIES

HANDGESCHAKELDE VERSNELLINGSBAK HANDGESCHAKELDE ZESVERSNELLINGSBAK

De handgeschakelde zesversnellingsbak1) biedt een actievere rijbeleving. Deze zeer geavanceerde, lichtgewicht transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiency van de XE. Het lichtmetalen huis, de holgeboorde assen en de ‘pocket’-tandwielparen besparen elke gram gewicht die maar mogelijk is. Voor verdere gewichtsbesparing en grotere efficiency gebruiken wij een geavanceerd, direct smeersysteem dat frictie en weerstand reduceert. De handgeschakelde zesversnellingsbak voor de XE is specifiek ontworpen voor de prestatie-eisen van sportauto's en biedt zowel soepele, korte schakelwegen als toonaangevend comfort.

1) De handgeschakelde versnellingsbak is beschikbaar in combinatie met de 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesels met respectievelijk 163 pk (E-Performance) en 180 pk i.c.m. Rear Wheel Drive.

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA LAGE LUCHTWEERSTAND

UITERST EFFICIËNT

De vorm van de XE is rigoureus geoptimaliseerd voor aërodynamische efficiency en stabiliteit bij hoge snelheden. Met een luchtweerstandscoëfficiënt vanaf een toonaangevend lage waarde van Cw = 0,26, snijdt de XE haarscherp door de lucht, waarmee brandstofverbruik en emissies worden gereduceerd. Elk element draagt ertoe bij om het aërodynamische potentieel van het exterieur te maximaliseren en om tegelijkertijd de fantastische proporties van de XE te behouden. Verticale inlaten aan de uiteinden van de voorbumper geleiden lucht naar openingen in de wielkasten en dan over de voorwielen naar buiten. Zelfs de grote, vlakke onderbodemplaat en diffuser zijn ontworpen om de XE zo efficiënt, economisch en verfijnd mogelijk te maken.

GETOONDE AUTO: XE R-SPORT IN BLUEFIRE, UITGEVOERD MET OPTIES

24 |

PRESTATIES

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE PERFECTE BALANS

STERK EN LICHTGEWICHT

Jaguar is al meer dan een decennium leidinggevend op het gebied van aluminium autoconstructies en blijft de grenzen van deze technologie continu verleggen. De XE is gebaseerd op onze Lightweight Aluminium Architecture. Deze maakt gebruik van expertise uit de lucht- en ruimtevaartindustrie om auto's te kunnen creëren met eersteklas kenmerken op het gebied van prestaties, handling en verfijning. In deze immens sterke carrosserie wordt een extra sterk en licht 6000-serie aluminium toegepast; gewichtsbesparing zonder dat dit afbreuk doet aan de duurzaamheid. Het resultaat is een bijzonder grote torsiestijfheid die ten grondslag ligt aan de fantastische handling. Het is ook het ideale platform voor een sportieve auto en draagt bij aan de optimale gewichtsverdeling over voor- en achteras van praktisch 50:50. De lichtgewicht constructie zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-emissies, maar stelt het XE-programma ook in staat een grote variatie aan prestaties te kunnen bieden, van enerzijds een uitvoering met een CO2-emissie van slechts 99 g/km, tot anderzijds een model met een topsnelheid van 250 km/h.

PRESTATIES

| 27

ALUMINIUM VOORWIELDRAGER

De lichtgewicht aluminium voorwieldrager is ontworpen om stijfheid en sterkte te optimaliseren en draagt daarmee bij aan de wendbaarheid, de respons en het raffinement van de XE. Het resultaat is een controle van sportauto-niveau.

ONDERSTEL EN WIELOPHANGING UNIEKE ONDERSTELTECHNOLOGIE

COMFORTABEL EN DYNAMISCH

De XE reageert met lichtvoetige wendbaarheid en presteert dynamisch; altijd met behoud van hoogwaardig rijcomfort – dit is een unieke balans die kenmerkend is voor een Jaguar. De ideale basis voor deze rijdynamiek is de lichte, maar toch uitzonderlijk sterke en stijve Lightweight Aluminium Architecture van de XE, met zijn nagenoeg 50:50 gewichtsverdeling. De geavanceerde voor- en achterwielophanging vormt de kroon op een onderstel dat een fantastische combinatie van sportiviteit en verfijning biedt. Geavanceerde schokdempertechnologie – zowel passief als adaptief – verbetert de rijkwaliteit nog verder en vergroot de omvang van dynamische capaciteiten van de XE. De controle, wendbaarheid en feedback van de wielophanging geven de XE het temperament van een sportauto.

LUCHTGELEIDER

Een glasvezelversterkte polypropyleen luchtschoep geleidt koellucht naar de remmen voor extra remprestaties bij een enthousiaste rijstijl.

28 |

PRESTATIES

INTEGRAL LINK ACHTERWIELOPHANGING

De Integral Link achterwielophanging stelt de XE in staat om een perfecte combinatie te bieden van een verfijnd, luxueus rijgedrag en een strakke, alerte handling. Het systeem, de maatstaf voor een auto in deze klasse, verdeelt de langs-, dwars- en verticale krachten die op de wielophanging worden uitgeoefend en verwerkt deze onafhankelijk voor extra controle en comfort. Veel componenten zijn gemaakt van gesmeed of holgegoten aluminium – de optimale productietechnieken voor een sterke, lichtgewicht wielophanging.

ALUMINIUM DOUBLE WISHBONE VOORWIELOPHANGING

De double wishbone-configuratie wordt door Jaguar beschouwd als de beste constructie voor een voorwielophanging. Het aluminium systeem is afgeleid van dat van de F-TYPE om een precieze handling en stuurrespons te realiseren.

ADAPTIVE DYNAMICS

Door de wielposities en carrosseriebewegingen te evalueren, biedt het optionele Adaptive Dynamics-systeem zowel een precieze dynamiek als een soepel, luxueus rijgedrag. De actieve schokdempers passen continu de wielophanging aan om te allen tijde de optimale balans tussen comfort en raffinement te bieden.

RIJTECHNOLOGIE

GEAVANCEERDE RIJDYNAMIEK MAXIMALE WENDBAARHEID

CONTINU VERSTELBAAR

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING De XE is uitgerust met de volgende generatie van de elektrische stuurbekrachtiging EPAS en profiteert daarmee van uitstekende feedback, controle en optimale bekrachtiging. Het systeem is alleen actief wanneer wordt gestuurd, waarmee vermogen wordt vrijgemaakt voor prestaties en brandstofbesparing. EPAS maakt een geavanceerde computerregeling van de benodigde bekrachtiging mogelijk, met als resultaat een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden en maximale assistentie bij manoeuvreren. Het maakt tevens geavanceerde veiligheids- en comfortverhogende opties mogelijk, zoals Lane Keep Assist en Park Assist.

ADAPTIVE DYNAMICS Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics-systeem past de respons van de XE aan de condities en uw rijstijl aan. Het analyseert acceleratie, bochtgedrag, bewegingen van gas- en rempedaal, en activatie van de kickdown. Besturing en carrosseriebewegingen worden eveneens tot 500 keer per seconde geëvalueerd. Met behulp van deze informatie worden de elektronisch gestuurde schokdempers continu versteld om de afstemming van de wielophanging te optimaliseren voor het beste rijgedrag en comfort.

REMSYSTEEM VAN NIEUWE GENERATIE De Jaguar XE is uitgerust met een remsysteem van een nieuwe generatie dat is geoptimaliseerd voor hoge prestaties en minder gewicht. Luchtgeleiders aan de voorwielophanging sturen extra koelende lucht naar de remmen en reduceren daarmee het risico op faden bij een enthousiaste rijstijl. Nieuwe technologie voor de remblokken reduceert stof, verbetert het raffinement, verlengt de levensduur van de remschijven en zorgt dat de velgen minder snel vervuilen.

RIJTECHNOLOGIE

| 31

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL EXTRA ZELFVERTROUWEN VOOR BESTUURDER

Jaguar's All Surface Progress Control (ASPC), uniek in deze klasse, is een cruise control voor lage snelheid die de rijeigenschappen van de XE verbetert in situaties met weinig grip. ASPC stelt de bestuurder in staat om zich volledig te concentreren op het besturen van de auto. Zodra het is ingeschakeld gebruikt de bestuurder de cruise control-toetsen om een snelheid tussen de 3,6 en 30 km/h in te stellen. Het systeem zorgt vervolgens dat de auto naar die snelheid accelereert, met maximale tractiecontrole, en houdt vervolgens deze snelheid aan. ASPC is standaard op alle auto's met automatische transmissie en geeft bestuurders van een XE extra zelfvertrouwen bij rijden over gladde, losse of bevroren ondergrond, maar ook op golvend terrein en zelfs bij afdalen van een moeilijke helling. Onder uitdagende omstandigheden maakt ASPC het rijden met de XE gemakkelijker. Het systeem heeft ook een wegrij-functie, waarmee de XE vanaf stilstand kan optrekken op gladde ondergrond en tegen een helling op. Daarnaast heeft het een Hill Descent-functie die de snelheid van de auto beperkt bij steile afdalingen.

MODDER/GRIND Met elk soort banden kan ASPC vergelijkbare niveaus van tractie bereiken als onder dezelfde omstandigheden door een professionele bestuurder kunnen worden gerealiseerd. Montage van all season- of winterbanden onder de XE kan de prestaties op gladde ondergrond verbeteren.

32 |

RIJTECHNOLOGIE

NAT GRAS

SNEEUW/IJS

NAT WEGDEK

ONDERGROND MET WEINIG GRIP

Op gladde ondergrond, zoals gras en modder, kan het aandrijfkoppel gelijk (50:50) worden verdeeld over de voor- en achterwielen ten behoeve van maximale tractie. DROOG WEGDEK

Onder normale rijomstandigheden gaat nagenoeg al het aandrijfkoppel naar de achterwielen om Jaguar’s fameuze, achterwielaangedreven karakter te bieden.

Achter Voor

50 : 50

Achter Voor

90 : 10

VARIABELE ONDERGROND

Waar de conditie van het wegdek wisselend is, kan meer dan 90 procent van het aandrijfkoppel intelligent worden verplaatst van de achter- naar de voorwielen om de tractie onder alle omstandigheden te maximaliseren.

GEAVANCEERDE AANDRIJFTECHNOLOGIE ALL WHEEL DRIVE

Achter Voor

10 : 90

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Het All Wheel Drive (AWD) systeem van de XE biedt zelfverzekerde handling op elke ondergrond. De aandrijftechnologie biedt een gewichtsbesparing en een grotere efficiency in vergelijking met systemen van de vorige generatie. Het hart van het systeem wordt gevormd door de extreem snel reagerende tussenbak met geïntegreerde Intelligent Driveline Dynamics (IDD) software. De unieke en exclusief door Jaguar ontwikkelde IDD-software maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om intelligent te reageren op wegomstandigheden en zo een op de betreffende situatie afgestemde tractie te bieden. Wanneer meer tractie nodig is, zorgt IDD dat precies de juiste hoeveelheid aandrijfkoppel wordt verplaatst naar de voorwielen – een proces dat in minder dan 165 milliseconden verloopt. Naast het bieden van een soepeler, veiliger rijgedrag, zijn brandstofverbruik en emissies lager dan bij permanente AWD. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. Op auto's met All Wheel Drive en Adaptive Dynamics herkent het optionele Adaptive Surface Response (ASR) verschillen tussen ondergronden om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de maximaal beschikbare grip. Verder bouwend op Jaguar Land Rover's ongeëvenaarde expertise met systemen voor vierwielaandrijving, evalueert ASR continu de omgeving van de auto en optimaliseert het de betreffende motor- en remafstemming voor die situatie. Eenmaal ingeschakeld, werkt ASR bij elke snelheid om u te ondersteunen bij rijden onder slechte weersomstandigheden en over uitdagende ondergrond.

RIJTECHNOLOGIE

| 35

TORQUE VECTORING OEFENT REMDRUK UIT OM DE BINNENSTE VOOR- EN ACHTERWIELEN ONAFHANKELIJK VAN ELKAAR TE VERTRAGEN.

AANDRIJFKOPPEL BLIJFT GELIJK OM DE SNELHEID VAN DE BUITENSTE WIELEN CONSTANT TE HOUDEN.

TORQUE VECTORING TORQUE VECTORING BY BRAKING

Torque Vectoring maximaliseert de prestaties van de XE in zelfs de scherpste bochten. Deze technologie zorgt voor gecontroleerd, individueel afremmen van het binnenste vooren achterwiel in een bocht om zo een bijdrage te leveren aan de rotatiekrachten die op de auto werken. In de meeste situaties zal meer remkracht gaan naar het achterste binnenwiel, aangezien dit de grootste bijdrage levert aan het instuurgedrag, terwijl het voorste binnenwiel wordt afgeremd voor grotere effectiviteit en raffinement. Het resultaat is minder onderstuur voor scherper sturen en een meer consistente wegligging. Torque Vectoring biedt extra wendbaarheid van sportauto-niveau en maakt de bestuurder nog zelfverzekerder.

EXTRA ROTATIEKRACHT ACTIEF ROND DE VERTICALE AS VAN DE AUTO.

GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

RIJTECHNOLOGIE

| 37

STABILITEIT EN CONTROLE DYNAMIC STABILITY CONTROL

ENGINE DRAG TORQUE CONTROL

TRAILER STABILITY ASSIST

Jaguar's stabiliteitssystemen houden de XE veilig in balans, ongeacht of u nu kiest voor een enthousiaste rijstijl of gewoon verzekerd wilt zijn dat de auto stabiel blijft onder uitdagende rijomstandigheden. ONDERSTUUR

Dynamic Stability Control (DSC) evalueert het dynamische gedrag van de XE en grijpt in om de stabiliteit van de auto te maximaliseren en de beschikbare grip te optimaliseren. DSC reduceert het motorvermogen en remt individuele wielen af om de rijrichting van de auto te corrigeren en zo onderstuur of overstuur te neutraliseren. Het DSC-systeem van de XE is uitgebreid met Enhanced Understeer Control om de snelheid te reduceren en de auto sneller en effectiever onder controle te krijgen. Engine Drag Torque Control (EDC) vermindert de kans op blokkerende wielen als gevolg van afremmen op de motor bij gladde ondergrond. Het werkt door kortstondig het aandrijfkoppel te verhogen naar wielen die op het punt staan te blokkeren. Trailer Stability Assist (TSA) zorgt voor grotere stabiliteit bij het trekken van een trailer. Indien TSA vaststelt dat de trailer een gevaarlijke pendelbeweging begint te ontwikkelen, kan het u helpen de controle terug te krijgen door de snelheid van de XE geleidelijk te reduceren via het verlagen van het motorvermogen. Daarnaast worden individuele wielen links en rechts afgeremd om de pendelbeweging te neutraliseren. REMKRACHT UITGEOEFEND OP INDIVIDUELE WIELEN OM ONDERSTUUR/OVERSTUUR TE NEUTRALISEREN

OVERSTUUR

GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

38 |

RIJTECHNOLOGIE

HEAD-UP DISPLAY HEAD-UP DISPLAY MET LASERTECHNOLOGIE

Het optionele Head-Up Display (HUD) met lasertechnologie projecteert voor het rijden belangrijke informatie op de voorruit. Het scherpe, heldere beeld, dat zelfs goed leesbaar blijft in direct zonlicht, kan snelheid, navigatieinstructies, cruise control-informatie en Traffic Sign Information tonen, indien beschikbaar. Deze technologie reduceert de tijd dat u naar het instrumentenpaneel hoeft te kijken en maakt u continu bewust van de snelheid van de auto, zodat u zich nog beter kunt concentreren op het rijden, met een grotere veiligheid als gevolg.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

NAVIGATIE-INSTRUCTIES

TRAFFIC SIGN RECOGNITION

SNELHEID

RIJTECHNOLOGIE

| 41

INFOTAINMENT

INCONTROL-TECHNOLOGIE INCONTROL TOUCH

INCONTROL TOUCH PRO

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die u met uw XE en uw XE met de buitenwereld verbinden. Maak een keuze uit twee InControl infotainmentsystemen: InControl Touch, beschikbaar als standaarduitrusting, of het optionele InControl Touch Pro. Deze kunnen verder worden uitgebreid met hun respectievelijke connectivity packs: InControl Connect en InControl Connect Pro.

1) Alleen beschikbaar met InControl Apps of InControl Connect Pro (zie optionele connectivity packs voor InControl Touch Pro). 2) Ondersteunt geschikte audiospelers. Voor sommige apps van derden kan een gebruikslicentie van de leverancier vereist zijn.

42 |

INFOTAINMENT

"

10,2

8"

INCONTROL TOUCH

INCONTROL TOUCH PRO

STANDAARD OP ELKE XE

BESCHIKBAAR ALS OPTIE

8" touchscreen Jaguar Sound System (80 W)

10,2" touchscreen met multi-touch bediening en configureerbaar startscherm

FM-radio

InControl Touch Pro Solid State Drive (SSD) uitgebreide navigatie

USB -, Bluetooth®- en AUX-aansluitingen

Meridian Digital Sound System (380 W)

2)

FM-radio, Bluetooth®- en 2 x USB2)-aansluitingen 10 GB media opslagruimte CD-/DVD-speler

InControl Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app

InControl Protect omvat SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app

OPTIE

OPTIE

InControl Connect omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app en WiFi-hotspot

InControl Connect Pro omvat InControl Apps, Remote Premium smartphone app, WiFi-hotspot en Pro Services

InControl Secure omvat een voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer

InControl Secure omvat een voertuigvolgsysteem bij gestolen auto en meldingen via uw smartphone en de meldkamer

AANVULLENDE OPTIES

AANVULLENDE OPTIES

Meridian Sound System (380 W)

Meridian Digital Surround Sound System (825 W)

InControl Touch (SD) navigatiesysteem

Digitale TV-tuner, HDMI1), MHL1)

DAB+-tuner

DAB+-tuner

Voor meer informatie over InControl Touch zie pagina's 44-45.

Voor meer informatie over InControl Touch Pro zie pagina's 46-47.

8" TOUCHSCREEN AFGEBEELD OP WARE GROOTTE

Audio

Standaard: Jaguar Sound System (80 W) Optie: Meridian Sound System (380 W)

Navigatiesysteem

InControl Touch (SD)1)

Display

8" touchscreen

Multimedia

FM- en DAB+-tuner1). USB2)-, Bluetooth®- en AUX-aansluitingen

Standaard InControl-uitrusting

InControl Protect (SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app)

Optioneel connectivity pack

InControl Connect (InControl Apps, Remote Premium smartphone app en WiFi-hotspot)

1) Optie. 2) Ondersteunt geschikte audiospelers. 3) Alleen i.c.m. navigatiesysteem. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Voor InControl WiFi is een SIM-kaart met geschikt data-abonnement vereist.

INCONTROL TOUCH GEAVANCEERD INFOTAINMENT ALS STANDAARD

INCONTROL CONNECT OPTIONEEL CONNECTIVITY PACK

Het InControl Touch multimediasysteem is de hub voor connectivity, bediening en entertainment. De belangrijkste kenmerken zijn:

InControl Connect is een programma technologieën en apps dat de connectivity van uw XE naar een nog hoger niveau tilt.

8" touchscreen in het midden van het dashboard. Heldere en interactieve grafische interface voor snelle bediening.

InControl Apps omvat een programma specifieke, door Jaguar goedgekeurde apps voor uw smartphone die vanaf het touchscreen van de auto kunnen worden gebruikt. Dit garandeert een veilig en gemakkelijk gebruik van deze apps, die specifiek zijn geoptimaliseerd om alle aspecten van uw rijbeleving te verbeteren.

Gebruiksvriendelijk touchscreen reageert direct op touch- en swipe-commando's. Navigatiesysteem maakt het plannen van reizen en volgen van routes gemakkelijker dankzij uitgebreide instructies, gesproken aanwijzingen, Junction View en 3D-kaarten. Berekende positie-functie kan de positie van de auto nauwkeurig bepalen, zelfs wanneer geen GPS-signalen worden ontvangen – ideaal voor tussen hoge gebouwen in de stad of rijden door tunnels. Bluetooth® mobiele telefoonintegratie stelt u in staat om uw smartphone te gebruiken via InControl Touch, zowel voor telefoneren als voor streamen van muziek: gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en draadloos. Toegang tot een wereld vol muziek via FM en DAB+ (optie), maar ook dankzij USB1)- en AUX-aansluitingen. Geïntegreerde 'text-to-voice'-technologie3) reduceert afleiding door binnenkomende SMS-berichten voor te lezen. U kunt gemakkelijk reageren met korte, vooraf geprogrammeerde antwoorden.

WiFi-Hotspot geeft u de mogelijkheid om een via het 3G-netwerk en externe antenne werkende hotspot te creëren in de auto. U dient zelf voor een SIM-kaart met geschikt data-abonnement te zorgen. Dit versterkt uw contact met de buitenwereld, via een veel stabielere verbinding dan mogelijk is met een draagbaar apparaat. U kunt tegelijkertijd tot acht verschillende apparaten met de hotspot verbinden voor het lezen van e-mails, surfen op internet of downloaden van content. Remote Premium is een multifunctionele app waarmee u uw XE via uw smartphone niet alleen kunt controleren, maar ook commando's kunt geven. Start bijvoorbeeld de motor op afstand om het interieur voor vertrek voor te verwarmen of te koelen, ver- en ontgrendel uw auto, toon de locatie van uw XE op een kaart, activeer de 'Beep & Flash'-functie en houd uw rittenadministratie bij – allemaal via de app.

Nauwkeurige climate control is beschikbaar via het touchscreen. Regel temperatuurniveaus, luchtverdeling en ventilatorsnelheid en bedien verwarmbare of koel-/verwarmbare voorstoelen (indien beschikbaar).

Bekijk InControl op jaguar.nl

INFOTAINMENT

| 45

10,2" TOUCHSCREEN AFGEBEELD OP WARE GROOTTE

Audio

Standaard: Meridian Digital Sound System (380 W) Optie: Meridian Digital Surround Sound System (825 W)

Navigatiesysteem

InControl Touch Pro SSD uitgebreide navigatie

Display

10,2" capacitief touchscreen

Multimedia

FM- en DAB+1)-tuner, Bluetooth®-, HDMI3)-, MHL3)- en 2 x USB-aansluitingen2), digitale TV-tuner1), 10 GB media opslagruimte en CD-/DVD-speler

Standaard InControl-uitrusting

InControl Protect (SOS Emergency Call, Jaguar Optimised Assistance en Remote Essentials smartphone app)

Optioneel connectivity pack

InControl Connect Pro omvat InControl Apps, Remote Premium, WiFi-hotspot en Pro Services (inclusief Route Planner Companion App, delen van bestemming en verwachte aankomsttijd, Commute Mode, Arrival Mode, real-time verkeersinformatie, tankstations en parkeerplaatsen)

1) Optie. 2) Ondersteunt geschikt audiospelers. 3) Alleen i.c.m. InControl Apps of InControl Connect Pro (zie optionele connectivity packs vooor InControl Touch Pro). Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Voor InControl WiFi en Pro Services is een SIM-kaart met geschikt data-abonnement vereist.

INCONTROL TOUCH PRO KIES VOOR INFOTAINMENT VAN DE VOLGENDE GENERATIE

De volgende generatie hard- en software van InControl Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de XE naar het allerhoogste niveau. Kenmerken en functies van InControl Touch Pro vervangen die van InControl Touch of vullen deze aan. De belangrijkste aspecten van InControl Touch Pro zijn: Groter, interactiever 10,2" touchscreen middenin het dashboard met configureerbaar startscherm en razendsnelle respons. Het interactieve zijpaneel maakt multitasken gemakkelijk. Nauwkeurige touch-bediening stelt u in staat om snel en naadloos informatie te selecteren of erop te reageren. Het touchscreen reageert op dezelfde manier als een smartphone of tablet computer, en ondersteunt multi-touch gebaren als swipe, pinch en zoom. Uitgebreide navigatie met responstijden die een fractie zijn van die van conventionele systemen. Een van de vele innovatieve functies van de InControl Touch Pro navigatie is dat het u bij het programmeren van de bestemming waarschuwt indien u niet genoeg brandstof hebt om die bestemming te bereiken. Vervolgens toont het tankstations langs dat deel van de route waar uw tank leeg begint te raken. Ook toont het systeem automatisch parkeeropties. Persoonlijke media opslagruimte van 10 GB voor het opslaan van uw muziek of films. 'Plug & play' via de twee USB-poorten maakt snelle overdrachtssnelheid mogelijk.

INCONTROL CONNECT PRO OPTIONEEL EXTRA CONNECTIVITY PACK

De diensten, technologieën en apps van InControl Connect Pro verschaffen u het allerbeste in connectivity en gebruiksgemak. Het biedt alle voordelen van InControl Connect (zie pagina 45) plus veel meer andere functies, inclusief: Route Planner Companion App biedt echte deur-tot-deur navigatie. Plan vooraf uw bestemming en route via uw Apple of Android smartphone. De app (op uw telefoon) brengt u naar uw auto, waar u vervolgens de geselecteerde route terugvindt op het touchscreen. Wanneer u het deel van uw reis per auto hebt voltooid, leidt de app u te voet of via openbaar vervoer (waar beschikbaar) naar uw bestemming. Deel uw verwachte aankomsttijd zodat uw geselecteerde contact(en) exact weten wanneer u zult arriveren, zoals berekend door het navigatiesysteem. Wanneer u vertraging hebt, stuurt het systeem automatisch updates via SMS of e-mail, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Commute Mode stelt het systeem in staat om uw gebruikelijke ritten te 'leren', waarna het u vervolgens automatisch adviseert over de verwachte reistijd op basis van live en historische verkeersinformatie. Het systeem onthoudt de routes die u neemt naar een bepaalde bestemming en adviseert u welke van deze het snelste is. Arrival Mode toont interactieve 360° street level-views van uw bestemming, zodat u precies weet waar u moet zijn. Het toont deze automatisch weer wanneer u uw bestemming nadert. Vervolgens tikt u eenvoudig op het touchscreen om een nabijgelegen parkeerterrein te selecteren, dat als nieuwe bestemming wordt geprogrammeerd.

Bekijk InControl op jaguar.nl

INFOTAINMENT

| 47

AUDIO JAGUAR SOUND SYSTEM

MERIDIAN DIGITAL SOUND SYSTEM

De fantastische audiosystemen van de XE brengen uw muziek tot leven. Het standaard Jaguar Sound System heeft een uitgangsvermogen van 80 W en 8 luidsprekers. De optionele Meridian Sound Systems bieden nog meer luisterplezier. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met de experts van het Britse Meridian en maken gebruik van innovatieve audiotechnologie en precieze positionering van de luidsprekers voor een optimale geluidskwaliteit. Maak een keuze uit toonaangevende audiosystemen, inclusief het nieuwe 380 W Digital Sound System met 11 luidsprekers en het 825 W Digital Surround Sound System met 17 luidsprekers. Alle garanderen dat, ongeacht waar u of uw passagiers zitten in de XE, iedereen geniet van een rijke, omhullende audiobeleving.

Subwoofer vanuit ventilatieroosters Tweeter-, midrange- en bas-geluidsgolven vanuit voorportieren Tweeter- en midrange-geluidsgolven vanuit achterportieren Schematische weergave van het Meridian 380 W Sound System.

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH PRO

Standaard

Standaard

Optie

80

380

WATT

WATT

6

11

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

4

12

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

Optie

380

825

WATT

WATT

11

17

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

12

16

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

JAGUAR SOUND SYSTEM

MERIDIAN SOUND SYSTEM

MERIDIAN DIGITAL SOUND SYSTEM

MERIDIAN DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

Snelheidsafhankelijke volumeregeling1) 80 W 6 luidsprekers 4 versterkerkanalen

Snelheidsafhankelijke volumeregeling1) 380 W 11 luidsprekers 12 versterkerkanalen

Dynamische volumeregeling2) 380 W 11 luidsprekers inclusief subwoofer 12 versterkerkanalen Advanced DSP met volledig digitale versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation

Dynamische volumeregeling2) 825 W 17 luidsprekers inclusief subwoofer 16 versterkerkanalen Advanced DSP met volledig digitale versterker Audyssey MultEQ Audio Equalisation Meridian Trifield Technology

1) Automatische volumeregeling afhankelijk van snelheid. 2) Automatische volumeregeling afhankelijk van snelheid en geluidsniveau in interieur. GETOONDE AUTO: XE PURE IN GLACIER WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

INFOTAINMENT

| 49

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

GEAVANCEERDE BESTUURDERONDERSTEUNING

50

A.E.B.

1

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING1)

km/h

2

Indien het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt de XE met een geluidssignaal. Dit wordt gevolgd door een visuele waarschuwing. Indien de bestuurder geen actie onderneemt, activeert het systeem zelf de remmen om de botssnelheid te reduceren.

5

BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION2)

Via oplichtende icoontjes in de betreffende buitenspiegel waarschuwt de Blind Spot Monitor u voor voertuigen of obstakels in de dode hoeken van uw XE en voor voertuigen die snel van achteren naderen. Reverse Traffic Detection breidt de functie van Blind Spot Monitor uit door u bij achteruitrijden via het touchscreen te waarschuwen voor van weerszijden naderende auto's – bijvoorbeeld bij uitparkeren uit een onoverzichtelijke parkeerplek.

6

LANE DEPARTURE WARNING1)

Lane Departure Warning waarschuwt de bestuurder met een visueel signaal en een subtiel trillen van het stuurwiel indien het systeem constateert dat de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt. Dit vergroot de veiligheid van alle inzittenden.

PARK ASSIST2)

Park Assist maakt parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. De XE kan zichzelf nauwkeurig inparkeren, zowel in parallel aan of dwars op de rijbaan gelegen parkeerplekken – de bestuurder hoeft alleen het gas- en rempedaal te bedienen. Een Parking Exit-functie parkeert de XE automatisch uit een parallel naast de rijbaan gelegen parkeerplek.

1) Standaard. 2) Optie. 3) Optie, alleen beschikbaar i.c.m. automatische transmissie. GETOONDE AUTO: XE PURE IN GLACIER WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES

50 |

VEILIGHEID EN EFFICIENCY

3

LANE KEEP ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITOR2)

4

Lane Keep Assist (LKA) is een uitbreiding van Lane Departure Warning. Het meet wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijbaan dreigt te komen en helpt de bestuurder dan door licht tegen te sturen. De Driver Condition Monitor (DCM) detecteert concentratieverlies als gevolg van vermoeidheid door de commando's van de bestuurder te analyseren. Het adviseert vervolgens via een geluidssignaal en een visuele melding in het instrumentenpaneel om een pauze te nemen.

7

SURROUND CAMERA SYSTEM2)

Het Surround Camera System geeft u een 360° beeld van het gebied rondom de auto op het touchscreen. Dit is handig bij verschillende manoeuvres, van het parkeren langs het trottoir tot het verlaten van 'blinde' uitritten of oversteken van onoverzichtelijke kruisingen.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION EN ADAPTIVE SPEED LIMITER2)

Traffic Sign Recognition (TSR) herkent snelheidslimieten, inclusief variabele limieten, en inhaalverboden via de voorwaarts gerichte camera en toont deze vervolgens aan de bestuurder. Adaptive Speed Limiter maakt gebruik van TSR-informatie en kaartgegevens van het optionele navigatiesysteem om de XE onder de actuele snelheidslimiet te houden.

8

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST2)

Adaptive Cruise Control2) maakt gebruik van radartechnologie om automatisch uw snelheid aan te passen om zo een veilige afstand aan te houden tot een voorligger. Indien die auto afremt, zal uw XE eveneens snelheid minderen om een veilige afstand aan te houden. Zodra de weg voor de auto weer vrij is, hervat de XE de eerder door de bestuurder ingestelde snelheid. Indien de voorligger stopt, brengt de Queue Assist-functie de XE soepel tot stilstand. Zodra het verkeer weer gaat rijden, is aantippen van het gaspedaal voldoende om de XE weer in beweging te brengen en de voorligger opnieuw te laten volgen.

5 7

6

6

6

6 3

2

5 6 5

6 7

7 6

8

1

4

6

5 3 6

6

6

7 5

De afbeelding geeft een indicatie van de gebieden waar de betreffende systemen actief zijn.

6

2

EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN LAGE WRIJVING

SCHONE TECHNOLOGIE

Iedereen wil meer doen met minder. Daarom gebruikt de XE een uitgebreid programma technologieën om brandstofverbruik en CO2-emissies te reduceren, en tegelijkertijd trouw te blijven aan het dynamische karakter van Jaguar.

1) Alleen beschikbaar op 163 pk E-Performance uitvoeringen.

52 | VEILIGHEID EN EFFICIENCY

E-PERFORMANCE

STOP/START

De 2.0 liter viercilinder turbodiesel (163 pk) uit Jaguar's bijzonder verfijnde en efficiënte Ingenium-motorenfamilie wordt gecombineerd met aërodynamische optimaliseringen in het front en onder de auto. Tevens maakt de E-Performance gebruik van banden met zeer lage rolweerstand, om wrijving tussen wegdek en band te verminderen, en van lichtgewicht en extra aërodynamische lichtmetalen velgen die zijn ontworpen voor optimale efficiency. Het resultaat is een CO2-emissie vanaf slechts 99 g/km en daarmee een lagere bijtelling.

Alle motoren voor de XE zijn gecombineerd met een Stop/Start-systeem. Dit schakelt de motor uit wanneer u tot stilstand komt en start de motor direct wanneer dat weer nodig is. Het systeem draagt bij aan een reductie van het brandstofverbruik, vooral bij rijden in de stad en bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

AdBlue® 17˝ LICHTMETALEN VELGEN

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

ADBLUE®

LOW FRICTION TECHNOLOGIE

De XE is beschikbaar met zowel een Lightweight1) en een Aerodynamic1) velg, die zijn gecombineerd met banden met ultralage rolweerstand, om de efficiency van de auto te maximaliseren zonder verlies van Jaguar's legendarische comfort.

De XE heeft een bijzonder lage luchtweerstandscoëfficiënt vanaf Cw = 0,26. Dit helpt de XF om gemakkelijker door de lucht te 'snijden', waardoor de motor minder hard hoeft te werken, met lagere verbruiks- en emissiewaarden als resultaat.

De dieselmotoren voor de XE zijn uitgerust met AdBlue®-technologie om de uitlaatgassen nog schoner te maken. AdBlue® is een niet giftige, onbrandbare en biologisch afbreekbare vloeistof die emissies van schadelijke stikstofoxiden verwijdert uit de uitlaatgassen.

Low friction-technologieën, zoals slimme coatings op de zuigers van de XE en op naaldlagers in het Ingenium-motorenprogramma, leveren een bijdrage aan het reduceren van wrijving, met name bij lage motortemperaturen. Dit helpt om de auto zo efficiënt mogelijk te maken.

PERSONALISERING

XE – UW KEUZE Configureer uw auto op jaguar.nl

12 3 KIES UW

MOTOR

UITVOERING & OPTIES

LAKKLEUR

Pagina 56

Pagina 58

Pagina 66

Selecteer een van de krachtige, efficiënte diesel- of benzinemotoren voor de XE, in overeenstemming met uw rijstijl.

Vergelijk de omvangrijke standaarduitrusting van de verschillende XE-uitvoeringen en bekijk de opties.

Geef uitdrukking aan uw individualiteit met een van de prachtige lakkleuren die beschikbaar zijn voor de XE.

KIES UW

54 |

PERSONALISERING

KIES UW

45 6 KIES UW

LICHTMETALEN VELGEN

KIES UW

INTERIEUR

JAGUAR ACCESSOIRES

Pagina 68

Pagina 70

Pagina 88

Voeg een persoonlijke finishing touch toe aan uw nieuwe XE en kies voor een van de prachtige lichtmetalen velgen.

Maak een keuze uit het uitgebreide programma kleuren, premium materialen, ledersoorten en interieurafwerkingen. Er is een combinatie mogelijk voor elke smaak.

Maak uw XE helemaal persoonlijk door te kiezen voor extra stijl, functionaliteit of veelzijdigheid met de accessoires uit het officiële Jaguar accessoiresprogramma, beschikbaar bij uw Jaguar dealer.

KIES UW

1 MOTOR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

DIESELMOTOREN 2.0 LITER

VIERCILINDER TURBODIESEL

E-PERFORMANCE

VIERCILINDER TURBODIESEL

AWD

MAXIMUM VERMOGEN 163 pk

MAXIMUM VERMOGEN 180 pk

MAXIMUM VERMOGEN 180 pk

MAXIMUM KOPPEL 380 Nm

MAXIMUM KOPPEL 430 Nm

MAXIMUM KOPPEL 430 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/h Hand 8,4 s / Auto 8,2 s

ACCELERATIE 0-100 km/h Hand 7,8 s / Auto 7,8 s

ACCELERATIE 0-100 km/h Auto 7,9 s

TOPSNELHEID Hand 227 km/h / Auto 227 km/h

TOPSNELHEID Hand 231 km/h / Auto 228 km/h

TOPSNELHEID Auto 225 km/h

GECOMBINEERD VERBRUIK Hand 3,8 l/100 km - Auto 4,1 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK Hand 4,2 l/100 km / Auto 4,2 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK Auto 4,7 l/100 km

CO2-EMISSIE Hand 99 g/km / Auto 106 g/km

CO2-EMISSIE Hand 109 g/km / Auto 109-111 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

227 km/h

SECONDEN

7,8

231 km/h

SECONDEN

7,9

225

HANDGESCHAKELD 0-100 km/h

HANDGESCHAKELD TOPSNELHEID

HANDGESCHAKELD 0-100 km/h

HANDGESCHAKELD TOPSNELHEID

AUTOMAAT 0-100 km/h

AUTOMAAT TOPSNELHEID

8,2

227 km/h

SECONDEN

7,8

228

AUTOMAAT 0-100 km/h

AUTOMAAT TOPSNELHEID

AUTOMAAT 0-100 km/h

AUTOMAAT TOPSNELHEID

SECONDEN

km/h

Zie Technische gegevens voor volledige brandstofverbruikswaarden. De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.

PERSONALISERING

CO2-EMISSIE 123 g/km PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

8,4

SECONDEN

56 |

2.0 LITER

2.0 LITER

VIERCILINDER TURBODIESEL

km/h

BENZINEMOTOREN 2.0 LITER

2.0 LITER

3.0 LITER

VIERCILINDER TURBO BENZINE

VIERCILINDER TURBO BENZINE

V6 SUPERCHARGED BENZINE

MAXIMUM VERMOGEN 200 pk

MAXIMUM VERMOGEN 240 pk

MAXIMUM VERMOGEN 340 pk

MAXIMUM KOPPEL 320 Nm

MAXIMUM KOPPEL 340 Nm

MAXIMUM KOPPEL 450 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/h 7,7 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 6,8 s

ACCELERATIE 0-100 km/h 5,1 s

TOPSNELHEID 237 km/h

TOPSNELHEID 250 km/h

TOPSNELHEID 250 km/h

GECOMBINEERD VERBRUIK 7,5 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK 7,5 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK 8,1 l/100 km

CO2-EMISSIE 179 g/km

CO2-EMISSIE 179 g/km

CO2-EMISSIE 194 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

S

7,7

237 km/h

SECONDEN

6,8

250 km/h

SECONDEN

5,1

250

0-100 km/h

TOPSNELHEID

0-100 km/h

TOPSNELHEID

0-100 km/h

TOPSNELHEID

SECONDEN

km/h

2 UITVOERING KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

LUXE

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

BELANGRIJKE KENMERKEN

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PURE)

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PRESTIGE)

17" Turbine 10-Spoke lichtmetalen velgen

Stoelbekleding in leder

18" Arm 6-Spoke lichtmetalen velgen

17" Lightweight 15-Spoke lichtmetalen velgen (E-Performance)

Middenarmsteun achterin met twee bekerhouders

Stoelbekleding in geperforeerd Softgrain leder

Interieurafwerking in Dark Satin Brushed aluminium

10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen

Stoelbekleding in premium stof 8-voudig handmatig verstelbare voorstoelen

Met Softgrain leder bekleed stuurwiel met multifunctionele toetsen

Bovenzijde en voorzijde dashboard bekleed met leatherette met stiknaden

Afwerking dashboard in Gloss Black

Metalen dorpellijsten met 'JAGUAR' woordmerk

Afwerking dashboard in Embossed aluminium

Met leder bekleed stuurwiel met multifunctionele toetsen

Bi-Xenon koplampen

All Surface Progress Control (alleen voor automatische transmissie)

Grille in Gloss Black met omlijsting in Chrome

Hogedruk koplampsproeiers

Cruise Control en Automatic Speed Limiter Halogeen koplampen met dagrijverlichting Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels Dorpellijsten met 'JAGUAR' woordmerk Grille in Black met omlijsting in Chrome

Afbeeldingen tonen opties tegen meerprijs. N.B.: bij het selecteren van een andere uitvoering kan bepaalde standaarduitrusting worden vervangen door andere uitrusting. Uitrusting kan ook verschillen afhankelijk van geselecteerde motor of transmissie. Zie voor uitgebreide informatie de Nederlandse Prijs- en specificatielijst van de XF of neem contact op met uw Jaguar dealer.

58 |

PERSONALISERING

SPORT

R-SPORT

S

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. PRESTIGE)

BELANGRIJKE KENMERKEN (EXTRA T.O.V. R-SPORT)

18" Star 5-Spoke lichtmetalen velgen

18" Templar 5-Twin Spoke lichtmetalen velgen

Sportstoelen met bekleding in Luxtec en Technical Mesh

Sportstoelen met bekleding in leder en Suedecloth

8-voudig handmatig verstelbare voorstoelen

10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen

Met Softgrain leder bekleed stuurwiel met 'R-Sport' logo en multifunctionele toetsen

Met Softgrain leder bekleed stuurwiel met 'S'-logo en multifunctionele toetsen

Grille in Black met omlijsting in Satin Chrome

Grille in Gloss Black met omlijsting in Satin Chrome

Afwerking dashboard in Etched aluminium

Met leder bekleed dashboard

R-Sport exterieuruitvoering – R-Sport voorbumper, bredere dorpels in carrosseriekleur, powervents voorspatborden in Satin Chrome met 'R-Sport'-badge en achterspoiler

Afwerking dashboard in Meshed aluminium

Metalen dorpellijsten met 'R-Sport'-logo

Rode remklauwen

Sportief afgestemde wielophanging

Bi-Xenon koplampen

S exterieuruitvoering – S voorbumper, bredere S dorpels in carrosseriekleur en Gloss Black, S achterskirt in Gloss Black en achterspoiler

Metalen dorpellijsten met 'S'-logo Gepolijst roestvaststalen pedalen Adaptive Dynamics

2 OPTIES KIES UW

STANDAARDUITRUSTING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw auto op jaguar.nl

Cruise Control en Automatic Speed Limiter

2

2

2

2

2

Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS)

2

2

2

2

2

Stop/Start-systeem

2

2

2

2

2

Zie pagina 52

JaguarDrive Control met Eco- , Dynamic-, Normal- en Rain/Ice/Snow-modus

2

2

2

2

2

Zie pagina 22

Torque Vectoring

2

2

2

2

2

Zie pagina 37

Dynamic Stability Control (DSC) en Traction Control (TC)

2

2

2

2

2

Zie pagina 38

Hill Start Assist

2

2

2

2

2

Voorkomt dat uw XE achteruit rolt bij wegrijden op een helling, zodat u altijd de perfecte hellingproef kunt uitvoeren

Verwarmbare achterruit

2

2

2

2

2

Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels

2

2

2

2

2

Achterlichten met LED-technologie

2

2

2

2

2

Jaguar Smart Key System – Keyless Start

2

2

2

2

2

Elektrisch bedienbare kindersloten op achterportieren

2

2

2

2

2

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes

2

2

2

2

2

Dual-zone climate control

2

2

2

2

2

Airbags

2

2

2

2

2

Front- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier en doorlopende curtain-hoofdairbags voor inzittenden voor-/achterin. Detectiesysteem voor voorpassagier

Autonomous Emergency Braking (AEB)

2

2

2

2

2

Zie pagina 50

Lane Departure Warning

2

2

2

2

2

Zie pagina 50

Elektrisch bedienbare portierruiten voor en achter met tiptoetsfunctie en inklembeveiliging

2

2

2

2

2

Elektromechanisch gestuurde parkeerrem (EPB) – automatische ontgrendeling bij wegrijden

2

2

2

2

2

Ontgrendelt automatisch de handrem wanneer u het gaspedaal intrapt om weg te rijden, zonder dat u verdere handelingen hoeft uit te voeren

Emergency Brake Assist (EBA)

2

2

2

2

2

Verhoogt automatisch de remdruk in een noodstop-situatie

Noodstop-remlicht (EBL): alarmknipperlichten gaan automatisch knipperen bij hard remmen of noodstop

2

2

2

2

2

Remblokslijtage-indicator

2

2

2

2

2

USB-, AUX- en iPod®-connectivity

2

2

2

2

2

Zie pagina 43

Bluetooth® mobiele telefoonintegratie

2

2

2

2

2

Zie pagina 45

Bluetooth® audiostreaming

2

2

2

2

2

Zie pagina 45

BESCHRIJVING

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

60 |

PERSONALISERING

AANDRIJVING & DYNAMISCHE EIGENSCHAPPEN

S

R-SPORT

PORTFOLIO

PRESTIGE

PURE

BELANGRIJKSTE OPTIES OPTIECODE

BESCHRIJVING

Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicatie in instrumentenpaneel (alleen i.c.m. 2.0 liter viercilinder turbodiesel)

­—

2

2

2

2Zie pagina 23

Achttraps automatische transmissie met Jaguar Sequential Shift, schakelpaddles aan stuurwiel en All Surface Progress Control7

7

7

7

2

Zie pagina 22

C35A7

7

7

2

Adaptive Dynamics (alleen i.c.m. automatische transmissie, inclusief Configurable Dynamics bij 2.0 liter 180 pk turbodiesel en 3.0 liter 340 pk V6 – niet voor 163 pk turbodiesel) Adaptive Cruise Control (ACC) met Queue Assist (alleen i.c.m. automatische transmissie)

H41F

7

7

7

7

7

Adaptive Surface Response (i.c.m. AWD, automatische transmissie en Adaptive Dynamics)

B73F7

7

7

7

Glazen panoramadak met elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldeel voor, inclusief elektrisch bedienbare zonwering

F45C

7

7

7

7

7

Kofferdeksel elektrisch te openen en sluiten (met inklembeveiliging)

B69B

Zie pagina 35

EXTERIEURAFWERKING EN -UITRUSTING EXTERIEURAFWERKING EN -UITRUSTING

7

7

7

7

7

Grille in Black met omlijsting in Chrome

2

2Grille in Gloss Black met omlijsting in Chrome

2

Grille in Black met omlijsting in Satin Chrome2Grille in Gloss Black met omlijsting in Satin Chrome

27

Grille in Chrome met omlijsting in Chrome

G12VGrille in Gloss Black met omlijsting in Gloss Black

G12T5

5

5

5

2— 7

Omlijsting zijruiten in Chrome met onderste lijst in Black

Onderdeel van Black Pack

Omlijsting zijruiten in Chrome

D53C2

2

7

Omlijsting zijruiten in Gloss Black

D53B5

5

2

2

Onderdeel van Black Pack

R-Sport exterieuruitvoering

2Inclusief R-Sport voorbumper, bredere dorpels in carrosseriekleur, powervents voorspatborden in Satin Chrome met 'R-Sport'-badge en achterspoiler

S exterieuruitvoering2

Inclusief S voorbumper, bredere S dorpels in Gloss Black, S achterskirt in Gloss Black, achterspoiler en powervents voorspatborden in Satin Chrome2

B05H

7

7

7

7Rode remklauwen met 'JAGUAR' woordmerk Geen motoraanduiding op kofferdeksel

Niet voor E-Performance

2 OPTIES KIES UW

RUITEN EN BUITENSPIEGELS

S

R-SPORT

PORTFOLIO

PURE

EXTERIEURAFWERKING EN -UITRUSTING – VERVOLG

PRESTIGE

Configureer uw auto op jaguar.nl

OPTIECODE

BESCHRIJVING

Elektrisch inklapbare buitenspiegels, automatisch dimmend, inclusief instapverlichting (alleen i.c.m. automatisch dimmende achteruitkijkspiegel)

B28P

7

7

7

7

7

Extra warmtewerende voorruit

D97B

7

7

7

7

7

Verwarmbare voorruit en verwarmde ruitensproeiers

D96A

7

7

7

7

7

Regensensor voor ruitenwissers en schemersensor voor koplampen

D42R

7

7

7

7

2

Privacy glas

H75A

7

7

7

7

7

Halogeen koplampen met dagrijverlichting

D90V

2

22Bi-Xenon koplampen met LED 'J-blade' dagrijverlichting, automatische hoogteverstelling en hogedruk koplampsproeiers

D90L

7

7

2

7

2

Adaptive Bi-Xenon-koplampen met LED 'J-blade' dagrijverlichting, bochtverlichting, Automatic High Beam Assist (AHBA) en hogedruk koplampsproeiers (alleen i.c.m. regensensor voor ruitenwissers en schemersensor voor koplampen)

D90K

5

5

5

5

5

Afneembare trekhaak

C05C

7

7

7

7Elektrisch uit-/inklapbare trekhaak

C05B

7

7

7

7Solid lak2

2

2

2

2

Zie pagina 66

Metallic lak7

7

7

7

7

Zie pagina's 66-67

Premium metallic lak7

7

7

7

7

Zie pagina 67

Tyre Pressure Monitoring System

C42R

2

2

2

2

2

Jaguar Tyre Repair System

C69A

2

2

2

2

2

Ruimtebesparend reservewiel (18") (vervangt Jaguar Tyre Repair System)

C40D

7

7

7

7

7

Deze voorruit reflecteert infrarood licht en houdt het interieur van de XE koeler

KOPLAMPEN EN VERLICHTING

TREKKEN

EXTERIEURKLEUREN

(Zie pagina's 66-67 voor alle lakkleuren)

LICHTMETALEN VELGEN

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

62 |

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

F53A

7

7

7

7

7

Verwarmbare voorstoelen en buitenste zitplaatsen achterbank

F53B7

7

7

7

Koel-/verwarmbare voorstoelen en verwarmbare buitenste zitplaatsen achterbank (alleen i.c.m. stoelbekleding in geperforeerd leder en elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen)

F53C7

7

7

7

8-voudig handmatig verstelbare voorstoelen met elektrische verstelling rugleuning

H53M

2

2210-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met handmatige hoogteverstelling hoofdsteun

H53J

7

7

2

7

2

Elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen voor voorstoelen (alleen i.c.m. 10-voudig verstelbare voorstoelen)

F52A

7

7

7

7

7

14-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met elektrisch 4-voudig verstelbare lendensteunen

H53K

7

7

7

Memoryfunctie bestuurdersstoel (alleen i.c.m. elektrisch verstelbare voorstoelen)

H44N

5

5

5

5

5

Middenarmsteun achterin met twee bekerhouders

H51A

7

2

2

2

2

H48W

7

7

7

7

7

ZITPLAATSEN EN INTERIEURAFWERKING ZITPLAATSEN Verwarmbare voorstoelen

Achterbank in drie delen neerklapbaar (40:20:40), inclusief uitklapbare middenarmsteun

OPTIECODE

BESCHRIJVING

INTERIEURAFWERKING

Voor bestuurdersstoel, buitenspiegels en elektrisch verstelbare stuurkolom (optie)

Zie pagina's 86-87 voor alle afwerkingen

HEMELBEKLEDING EN INTERIEUR HEMELBEKLEDING Hemelbekleding in Morzine stof in kleur Light Oyster

HAMT

2

2

2

7

7

Hemelbekleding in Morzine stof in kleur Jet

HPDB

7

7

7

2

2

INTERIEUR Dorpellijsten met 'JAGUAR' woordmerk

F28C

2

Metalen dorpellijsten met 'JAGUAR' woordmerk

F28E2

2

Metalen dorpellijsten met 'R-SPORT'-logo

F28N2Metalen dorpellijsten met 'S'-logo

F28S

2

Metalen dorpellijsten met verlichting en 'JAGUAR' woordmerk

F28F7

7

7

7

Vloermatten voor en achter

H69H

7

22

2

Premium vloermatten voor en achter

H69J

7

7

2

7

7

2 OPTIES KIES UW

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw auto op jaguar.nl

Gepolijst roestvaststalen pedalen

G48S

2

Verwarmbare stuurwielrand

F97A

7

7

7

7

7

Elektrisch verstelbare stuurkolom

D07J

5

5

5

5

5

Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel

B68B

7

7

7

7

2

Interieurvoorverwarming met afstandsbediening

H10F

7

7

7

7

7

Luchtkwaliteitssensor

C89A

7

7

7

7

7

Zonwering voor achterruit met elektrische bediening

H76G

7

7

7

7

7

Ambianceverlichting

B65A

7

2

2

2

2

Configureerbare ambianceverlichting met tien kleuren

B65B7

7

7

7

Smokers Pack

A03B

7

7

7

7

7

Inclusief aansteker en asbak

Twee extra 12V-aansluitingen

D72B

7

7

7

7

7

12V-aansluitingen in achterzijde middenconsole en in bagageruimte

Park Distance Control (PDC) achter

C11A

7

7

7

7

7

Park Distance Control (PDC) voor (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) achter)

C13A

7

7

7

7

7

Achteruitrijcamera (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) voor en achter)

C14A

7

7

7

7

7

Surround Camera System (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

C14D

5

5

5

5

5

Park Assist (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) voor en achter)

C18B

5

5

5

5

5

360o Parking Distance Control (alleen i.c.m. Park Distance Control (PDC) voor en achter)

C17A

5

5

5

5

5

Parallel & Perpendicular Parking2

2

2

2Grijpt in wanneer het systeem detecteert dat de trailer gaat pendelen en brengt de combinatie van auto en trailer weer onder controle

Homelink® geïntegreerd afstandsbedieningssysteem voor garagedeur, hek, etc. (alleen i.c.m. automatisch dimmende achteruitkijkspiegel)

B39N

7

7

7

7

7

Lane Keep Assist en Driver Condition Monitor

H72D

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Blind Spot Monitor en Reverse Traffic Detection (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels en Park Distance Control (PDC) achter)

H71C

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter (alleen i.c.m. navigatiesysteem)

A41B

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Keyless Entry

F04B

7

7

7

7

72

2

2

2

2

HEMELBEKLEDING EN INTERIEUR – VERVOLG INTERIEUR (VERVOLG)

OPTIECODE

BESCHRIJVING

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Trailer Stability Control

Centrale portiervergrendeling met supervergrendeling en automatische vergrendeling bij wegrijden

Zie pagina 50

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van Pack Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie. Zie de Nederlandse XE Prijs- en specificatielijst voor een volledig overzicht van standaarduitrusting, opties en optie packs of configureer uw auto op jaguar.nl

64 |

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

8" touchscreen2

2

2

2

2

Analoog instrumentenpaneel met 5" informatiedisplay2

2

2

2

2

Jaguar Sound System (80 W)

B43T

2

2

2

2

2

Meridian™ Sound System (380 W)

B44V

7

7

7

7

7

InControl Touch (SD) navigatiesysteem

Z58X

5

5

5

5

5

InControl Connect Pack

Z77F

7

7

7

7

7

InControl Touch Pro Navigation Pack met Meridian™ Digital Sound System (380 W)

Z58Y

7

7

7

7

7

InControl Touch Pro Navigation Pack met Meridian™ Digital Surround Sound System (825 W)

Z59I

7

7

7

7

7

Digitale TV-tuner

G61D

7

7

7

7

7

Zie pagina 46

InControl Connect Pro Pack

Z77H

7

7

7

7

7

Zie pagina 47

INFORMATIE, COMMUNICATIE EN ENTERTAINMENT UITRUSTING/OPTIES ALLEEN I.C.M. INCONTROL TOUCH

OPTIECODE

BESCHRIJVING Zie pagina 46

InControl Connect omvat InControl Apps, Remote Premium en WiFi-hotspot

OPTIES ALLEEN I.C.M. INCONTROL TOUCH PRO

OPTIES ALLEEN I.C.M. INCONTROL TOUCH EN INCONTROL TOUCH PRO InControl Protect

D45D

2

2

2

2

2

Inclusief SOS Emergency Call, Optimised Jaguar Assistance en Remote Essentials App. Zie pagina 43

InControl Secure

D44A

7

7

7

7

7

Stolen Vehicle Tracking via uw smartphone app. Zie pagina 43

InControl Apps

H57A

7

7

7

7

7

Head-Up Display met extra warmtewerende voorruit (alleen i.c.m. regensensor voor ruitenwissers en schemersensor voor koplampen)

G62A

7

7

7

7

7

DAB+-tuner

B51A

7

7

7

7

7

Cold Climate Pack

Z88D

7

7

7

7

7

Power Convenience Pack

Z19B

7

7

7

7

7

Convenience Pack

Z28A

7

7

7

7Lighting Pack

Z37E

7

7

7

7

7

Memory Pack (alleen i.c.m. elektrisch verstelbare voorstoelen)

Z15X

7

7

7

7

7

Memory Pack met elektrisch inklapbare buitenspiegels (alleen i.c.m. elektrisch verstelbare voorstoelen)

Z15Y

7

7

7

7

7

Parking Pack

Z68S

7

7

7

7

7

Advanced Park Assist Pack

Z68T

7

7

7

7

7

Advanced Park Assist Pack met Surround Camera System (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare buitenspiegels)

Z68U

7

7

7

7

7

Road Technology Pack (alleen i.c.m. automatische transmissie)

Z80S7

7

7

7

Black Pack

Z93L7

7

7

7

Advantage Pack

Z68V

7

77Winter Pack

Z88P

7

77OPTIE PACKS

Zie pagina 41

3 LAKKLEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

SOLID

Polaris White

METALLIC

Ebony Black

Glacier White

Rhodium Silver

Quartzite

Ammonite Grey

Blue Fire1)

Caesium Blue2)

Dark Sapphire

Odyssey Red

1) Beschikbaar tot zomer 2016. 2) Beschikbaar vanaf zomer 2016.

PREMIUM METALLIC

Italian Racing Red

British Racing Green

Ultimate Black

Gallium Silver2)

Ingot

Tempest Grey

Storm Grey

Celestial Black1)

Black Cherry1)

Cosmic Black2)

4 LICHTMETALEN VELGEN KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

17˝ AERODYNAMIC 10-SPOKE1)

17˝ LIGHTWEIGHT 15-SPOKE1)

17˝ TURBINE 10-SPOKE2)

17˝ CRUX 7-TWIN SPOKE2)

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

6,5J x 17"

6,5J x 17"

7,0J x 17"

7,0J x 17"

205/55 R17

205/55 R17

205/55 R17 | 225/50 R17

205/55 R17 | 225/50 R17

C53E

C53C

C52Y

C53B

Pure

7

2

2

7

Prestige

7

2

2

7

Portfolio

7

2

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

R-Sport

7

2

S

17˝ PROJECTOR 5-SPOKE2)

18˝ ARM 6-SPOKE2)

18˝ MATRIX 7-TWIN SPOKE2)

18˝ MATRIX 7-TWIN SPOKE2)

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Black

7,0J x 17"

7,5J x 18"

7,5J x 18"

7,5J x 18"

225/50 R17

225/45 R18

225/45 R18

225/45 R18

C53D

C52P

C52Q

C52S

Pure

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

Portfolio2

7

7

R-Sport7

7

7

S

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 1) Alleen beschikbaar op uitvoeringen met 163 pk dieselmotor. 2) Niet beschikbaar op uitvoeringen met 163 pk dieselmotor. Standaarduitrusting en opties kunnen variëren per uitvoering en per motor.

68 |

PERSONALISERING

18˝ STAR 5-SPOKE2)

18˝ TEMPLAR 5-TWIN SPOKE2)

Silver/Diamond Turned

Silver/Diamond Turned

Sparkle Silver

Sparkle Silver

7,5J x 18" | 8,5J x 18"

7,5J x 18" | 8,5J x 18"

7,5J x 19" | 8,5J x 19"

7,5J x 19" | 8,5J x 19"

225/45 R18 | 245/40 R18

225/45 R18 | 245/40 R18

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

C52N

C52L

C52T

C52U

Pure

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

Portfolio

7

7

7

7

R-Sport

2

7

7

7

S

7

2

7

7

19˝ RADIANCE 15-SPOKE2)

19˝ VENOM 5-TWIN SPOKE2)

19˝ VENOM 5-TWIN SPOKE2)

20˝ PROPELLER 10-SPOKE

Black/Diamond Turned

Silver/Diamond Turned

Black

Silver/Diamond Turned

7,5J x 19" | 8,5J x 19"

7,5J x 19" | 8,5J x 19"

7,5J x 19" | 8,5J x 19"

8J x 20" | 9J x 20"

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

235/35 R20 | 265/30 R20

C52M

C52V

C52W

C52K

Pure

7

7

7Prestige

7

7

7Portfolio

7

7

7R-Sport

7

7

7

S

7

7

7

— 7

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

AFWERKING VELG VELGMAAT BANDENMAAT OPTIECODE

19˝ STAR 5-TWIN SPOKE2)

19˝ RADIANCE 15-SPOKE2)

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

PURE STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD2)

Standaard Stoelbekleding in stof

Jet

Jet

TR01

Light Oyster

Jet

Gloss Black

Latte

Jet

TR02

Light Oyster

Jet

Gloss Black

Pebble Grey

Oyster

TR03

Light Oyster

Oyster

Gloss Black

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD2)

PRESTIGE STOELEN MET BOVEN-/ONDERZIJDE CONTRASTERENDE STIKNADEN DASHBOARD Standaard Stoelbekleding in leder

Latte met Jet

Jet met Latte

TR06

Light Oyster

Jet

Brushed aluminium

Jet met Siena Tan

Jet met Jet

TR05

Light Oyster

Jet

Brushed aluminium

Light Oyster met Pistachio

Oyster met Light Oyster

TR07

Light Oyster

Oyster

Brushed aluminium

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING MORZINE1)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD2)

PORTFOLIO

Standaard Stoelbekleding in geperforeerd Softgrain leder

Brogue met Brogue

Jet met Jet/Brogue

TR19

Light Oyster

Jet

Embossed aluminium

Siena Tan met Siena Tan

Jet met Jet/Siena Tan

TR18

Light Oyster

Jet

Embossed aluminium

Jet met Jet

Jet met Jet/Jet

TR17

Light Oyster

Jet

Embossed aluminium

Light Oyster met Light Oyster

Oyster met Oyster/Light Oyster

TR20

Light Oyster

Oyster

Embossed aluminium

1) Hemelbekleding in Jet Morzine beschikbaar als optie. 2) Afwerking middenconsole in Gloss Black. 3) Hemelbekleding in Light Oyster Morzine beschikbaar als optie.

70 |

PERSONALISERING

R-SPORT STOELEN MET DASHBOARD CONTRASTERENDE STIKNADEN

BEKLEDING- EN OPTIECODES

HEMELBEKLEDING3)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD2)

Standaard Sportstoelen met bekleding in Luxtec met middenbanen in Technical Mesh

Jet/Midnight Blue met Midnight Blue

Jet

TR11

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Red met Red

Jet

TR09

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Jet met Light Oyster

Jet

TR08

Jet

Jet

Etched aluminium

Optie Sportstoelen met bekleding in geperforeerd leder

Jet/Jet met Light Oyster

Jet met Light Oyster

TR63

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Red met Red

Jet met Red

TR10

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Midnight Blue met Midnight Blue

Jet met Midnight Blue

TR12

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Light Oyster met Light Oyster

Jet met Light Oyster

TR13

Jet

Jet

Etched aluminium

HEMELBEKLEDING3)

TAPIJT

AFWERKING DASHBOARD2)

S DUOTONE STOELEN MET DASHBOARD MET BEKLEDING- EN CONTRASTERENDE STIKNADEN CONTRASTERENDE STIKNADEN OPTIECODES Standaard Sportstoelen met bekleding in leder met middenbanen in Suedecloth

Red/Jet met Jet

Jet met Red

TR14

Jet

Jet

Meshed aluminium

Jet/Jet met Light Oyster

Jet met Light Oyster

TR21

Jet

Jet

Meshed aluminium

Midnight Blue/Jet met Jet

Jet met Midnight Blue

TR15

Jet

Jet

Meshed aluminium

Light Oyster/Jet met Jet

Jet met Light Oyster

TR16

Jet

Jet

Meshed aluminium

Optie Sportstoelen met bekleding in geperforeerd leder

Jet/Jet met Light Oyster

Jet met Light Oyster

TR21

Jet

Jet

Meshed aluminium

Red/Jet met Jet

Jet met Red

TR14

Jet

Jet

Meshed aluminium

Midnight Blue/Jet met Jet

Jet met Midnight Blue

TR15

Jet

Jet

Meshed aluminium

Light Oyster/Jet met Jet

Jet met Light Oyster

TR16

Jet

Jet

Meshed aluminium

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Jet stof met afwerking dashboard in Gloss Black, hemelbekleding in Light Oyster en dashboard in Jet.

3

2 1 4

5

PURE KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD

HEMELBEKLEDING

DASHBOARD

TAPIJT

Jet

Gloss Black

Light Oyster

Jet

Jet

Latte

Gloss Black

Light Oyster

Jet

Jet

Pebble Grey

Gloss Black

Light Oyster

Oyster

Oyster

OPTIES HEMELBEKLEDING

DASHBOARDAFWERKING

Jet

­—

PERSONALISERING

| 73

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Latte leder met contrasterende stiknaden in Jet, afwerking dashboard in Brushed aluminium, hemelbekleding in Light Oyster, bovenzijde dashboard in Jet en onderzijde dashboard in Latte.

3

2 1 4

5

PRESTIGE KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN AFWERKING DASHBOARD1)

HEMELBEKLEDING

BOVEN-/ONDERZIJDE DASHBOARD

TAPIJT

Latte met Jet

Brushed aluminium

Light Oyster

Jet met Latte

Jet

Jet met Siena Tan

Brushed aluminium

Light Oyster

Jet met Jet

Jet

Light Oyster met Pistachio

Brushed aluminium

Light Oyster

Oyster met Light Oyster

Oyster

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Jet

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 75

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Brogue leder met Herringbone-perforaties en ton-sur-ton stiknaden in Brogue. Afwerking dashboard in Embossed aluminium, hemelbekleding in Light Oyster, bovenzijde dashboard in Jet en onderzijde dashboard in Brogue.

3

2 1 4

5

PORTFOLIO KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

STOELEN MET TON-SUR-TON STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD1)

HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE DASHBOARD MET TON-SUR-TON STIKNADEN / ONDERZIJDE DASHBOARD

Brogue met Brogue

Embossed aluminium

Light Oyster

Jet met Jet/Brogue

Jet

Siena Tan met Siena Tan

Embossed aluminium

Light Oyster

Jet met Jet/Siena Tan

Jet

Jet met Jet

Embossed aluminium

Light Oyster

Jet met Jet

Jet

Light Oyster met Light Oyster

Embossed aluminium

Light Oyster

Oyster met Oyster/Light Oyster

Oyster

TAPIJT

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Jet

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 77

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Jet Luxtec met middenbanen in Technical Mesh en contrasterende stiknaden in Midnight Blue. Afwerking dashboard in Etched aluminium, hemelbekleding in Jet en dashboard in Jet.

3

2 1 4

5

R-SPORT KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN AFWERKING DASHBOARD1)

4

5

HEMELBEKLEDING

DASHBOARD

TAPIJT

Jet/Midnight Blue met Midnight Blue

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

Jet/Red met Red

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

Jet/Jet met Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 79

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Jet geperforeerd leder met contrasterende stiknaden in Light Oyster. Afwerking dashboard in Etched aluminium, hemelbekleding in Jet en dashboard in Jet met contrasterende stiknaden in Light Oyster.

3

2 1 4

5

R-SPORT KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIES 1

2

3

4

5

STOELEN MET CONTRASTERENDE STIKNADEN AFWERKING DASHBOARD1)

HEMELBEKLEDING

DASHBOARD

TAPIJT

Jet/Jet met Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

Jet/Red met Red

Etched aluminium

Jet

Jet met Red

Jet

Jet/Midnight Blue met Midnight Blue

Etched aluminium

Jet

Jet met Midnight Blue

Jet

Jet/Light Oyster met Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 81

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: sportstoelen met bekleding in Red leder met middenbanden in Jet Suedecloth en contrasterende stiknaden in Jet. Afwerking dashboard in Meshed aluminium, hemelbekleding in Jet en dashboard in Jet met contrasterende stiknaden in Red.

3

2 1 4

5

S KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

DUOTONE STOEL MET STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD1)

HEMELBEKLEDING

DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN TAPIJT

Red/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Red

Jet

Jet/Jet met Light Oyster

Meshed aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

Midnight Blue/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Midnight Blue

Jet

Light Oyster/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 83

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Afgebeeld interieur: stoelbekleding in Jet geperforeerd leder met contrasterende stiknaden in Light Oyster. Afwerking dashboard in Meshed aluminium, hemelbekleding in Jet en dashboard in Jet met contrasterende stiknaden in Light Oyster.

3

2 1 4

5

S KLEURENCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIES 1

2

3

4

5

DUOTONE STOEL MET STIKNADEN

AFWERKING DASHBOARD1)

HEMELBEKLEDING

DASHBOARD MET CONTRASTERENDE STIKNADEN TAPIJT

Jet/Jet met Light Oyster

Meshed aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

Red/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Red

Jet

Midnight Blue/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Midnight Blue

Jet

Light Oyster/Jet met Jet

Meshed aluminium

Jet

Jet met Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

AFWERKING DASHBOARD

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

1) Afwerking middenconsole in Gloss Black.

PERSONALISERING

| 85

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Gloss Black

Dark Satin Brushed aluminium

Embossed aluminium

Etched aluminium

Meshed aluminium

Carbon Fibre

Satin Ash Burr

Gloss Figured Ebony

Satin Grey Ash

Satin Grey Figured Ebony

Satin Fine Line Wood

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over het complete programma Jaguar accessoires of ga naar jaguaraccessoires.nl

Fietsdrager1) C2A1539 Afsluitbare fietsdrager voor 1 fiets. Gemakkelijk te monteren. Montage van 3 fietsdragers mogelijk op dwarsdragers. 1) Dwarsdragers T4N4709 vereist. 2) Niet beschikbaar op Pure. 3) Alleen i.c.m. automatische transmissie. 4) Alleen voor uitvoeringen met ruimtebesparend reservewiel. GETOONDE AUTO: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES

88 |

PERSONALISERING

Dorpellijsten met verlichting en individuele tekst2) T4N7511

Aluminium schakelpaddles3) T2R6547MMU

iPad®-houder T2H7757

Elegante roestvaststalen dorpellijsten voor beide voorportieren. Zachte verlichting in Phosphor Blue wordt ingeschakeld zodra het portier wordt geopend. Geeft klanten de mogelijkheid om een eigen tekst te specificeren, met keuze uit verschillende lettertypes.

Fraaie schakelpaddles in hoogwaardig aluminium ter vervanging van de standaard paddles. Bieden een hoogwaardige afwerking van een belangrijk bedieningselement in het interieur. Gemaakt uit massief aluminium, met de hand geborsteld ten behoeve van een premium afwerking en geanodiseerd voor uitzonderlijke slijtvastheid.

iPad®-houder met Jaguar logo voor montage aan de hoofdsteunen van de voorstoelen. Biedt een flexibele oplossing voor entertainment achterin. Snelbevestigingsmechanisme zorgt dat de iPad® snel en gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

Sportpedalen T2H3747 – Handgeschakeld T2H3746 – Automaat (niet afgebeeld)

Premium vloermatten T4N7146 PVJ – Jet T4N7146 AMT – Oyster

Premium bagageruimtemat4) T4N7147PVJ

Gemaakt van roestvaststaal en rubber. Deze pedaalkappen worden over de bestaande pedalen aangebracht en zorgen voor een eigentijdse en sportieve uitstraling.

Luxueuze, op maat gemaakte vloermatten van 2.050 g/m2 tapijt met metalen inzet met Jaguar logo en omboording in Nubuck-leder. De premium matten vormen een fraaie finishing touch van het interieur.

Luxueuze, zachte bagageruimtemat in Jet Black met metalen Jaguar logo. Premium, hoogpolig 2.050 g/m2 tapijt met omboording in Nubuck-leder en contrasterende stiknaden in Dove.

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Configureer uw auto op jaguar.nl

Powervents voorspatborden in Gloss Black T4N5176 – Links T4N5178 – Rechts

Powervents voorspatborden in Carbon Fibre T2H6208 – Links T2H6209 – Rechts

Powervents in Gloss Black vormen een dynamische aanvulling op de exterieurstyling.

Powervents in hoogwaardig Carbon Fibre vormen een high-performance aanvulling op de exterieurstyling.

Buitenspiegelkappen in Gloss Black C2D6066PEC – Links C2D6067PEC – Rechts

Buitenspiegelkappen in Carbon Fibre C2P24176 – Links C2P24177 – Rechts

Buitenspiegelkappen in Chrome C2D5489 – Links C2D5488 – Rechts

Buitenspiegelkappen in Gloss Black accentueren het dynamische design van de buitenspiegels.

Buitenspiegelkappen in hoogwaardig Carbon Fibre vormen een high-performance aanvulling op de exterieurstyling.

Buitenspiegelkappen in Chrome benadrukken het stijlvolle design van de buitenspiegels.

1) Optie zonder meerprijs voor Portfolio. 2) Dwarsdragers T4N4709 vereist. 3) Voor Pure, Prestige en Portfolio.

90 |

PERSONALISERING

Grille in Chrome1) T4N3033 De grille en omlijsting in Chrome versterken de luxueuze uitstraling van de Jaguar XE.

Dwarsdragers T4N4709

Watersportartikelendrager2) C2Z21730

Sportbox2) C2C41627

Dwarsdragers met Jaguar logo. Benodigd voor de montage van alle dakdrageraccessoires. Specifiek ontworpen voor uw auto.

Een veelzijdig systeem voor het meenemen van een grote variatie aan watersportartikelen, inclusief surfplank, kajak of kiteboard. Kantelt om op-/afladen te vergemakkelijken.

Ruime, afsluitbare dakkoffer met een inhoud van 320 liter, ontworpen voor het meenemen van sportartikelen. Afmetingen: 206 x 84 x 34 cm.

Frontsplitter in Chrome3) T4N7599

Spatlappen achter T4N7514

Geef uw XE een nog stijlvollere uitstraling met deze fraai glanzende frontsplitter in Chrome. Eveneens is een achterspoiler in carrosseriekleur beschikbaar (T4N5462LML).

Spatlappen achter met Jaguar woordmerk versterken de lijnen van uw auto en beschermen het lakwerk tegen vuil en steenslag.

Fietsdrager voor trekhaak C2Z22695 – Twee fietsen C2Z22697 – Drie fietsen Hoogwaardige fietsdrager voor op de trekhaak biedt een handige oplossing voor het meenemen van fietsen. Snel en comfortabel in het gebruik. Afsluitbaar. Slim design maakt het mogelijk dat de drager weg kan kantelen van de auto voor gemakkelijke toegang tot de bagageruimte.

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw auto op jaguar.nl

2.0 LITER 163 PK VIERCILINDER TURBODIESEL E-PERFORMANCE (RWD)

MOTOREN Cilinderinhoud

cm³

Maximum vermogen

kW (pk)

2.0 LITER 180 PK VIERCILINDER TURBODIESEL (RWD)

2.0 LITER 180 PK VIERCILINDER TURBODIESEL (AWD)

1.999

1.999

1.999

120 (163)

132 (180)

132 (180) 4.000

@tpm

tpm

4.000

4.000

Maximum koppel

Nm

380

430

430

@tpm

tpm

1.750-2.500

1.750-2.500

1.750-2.500

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

0-100 km/h

PRESTATIES s

8,4

8,2

7,8

7,8

7,9

Topsnelheid

km/h

227

227

231

228

225 AUTOMAAT

BRANDSTOFVERBRUIK1)

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

Stad

l/100 km

4,4

5,0

5,0

5,0-5,1

5,5

Buitenweg

l/100 km

3,4

3,5

3,7

3,7

4,2

Gecombineerd

l/100 km

3,8

4,1

4,2

4,2

4,7

g/km

99

106

109

109-111

123

l

47

47

56

56

56

CO2-emissie Bruikbare tankinhoud AFMETINGEN Lengte

mm

4.672

4.672

4.672

Breedte (incl. buitenspiegels)

mm

2.075

2.075

2.075

Breedte (excl. buitenspiegels)

mm

1.850

1.850

1.850

Hoogte

mm

1.416

1.416

1.425

Wielbasis

mm

2.835

2.835

2.835

Spoorbreedte vóór

mm

1.607

1.597–1.604

1.597–1.604

Spoorbreedte achter

mm

1.608

1.585–1.598

1.585–1.598

Bodemvrijheid

mm

110

110

119

m

11,7

11,7

11,7

liter

455

455

455

Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte GEWICHTEN

HAND

AUTOMAAT

HAND

AUTOMAAT

Gewicht vanaf

kg

1.435

1.450

1.490

1.505

1.615

Maximum toelaatbaar gewicht

kg

2.100

2.100

2.135

2.135

2.230

2)

AUTOMAAT

BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure

2

2

2

Prestige

2

2

2

Portfolio

2

2

2

R-Sport

2

2

2

S2 Beschikbaar — Niet beschikbaar 1) Alle verbruiksgegevens zijn gemeten conform de huidige Europese wetgeving. Bij normaal gebruik kan het werkelijke brandstofverbruik verschillen van het verbruik dat tijdens de testprocedure werd gemeten. Derhalve zijn deze waarden uitsluitend bestemd voor vergelijkingsdoeleinden. 2) De getoonde gewichten gelden voor auto's met standaarduitrusting. Optionele voorzieningen kunnen het gewicht verhogen.

92 |

PERSONALISERING

2.0 LITER 200 PK VIERCILINDER TURBO BENZINE (RWD)

MOTOREN Cilinderinhoud

cm³

Maximum vermogen

kW (pk)

2.0 LITER 240 PK VIERCILINDER TURBO BENZINE (RWD)

3.0 LITER 340 PK V6 SUPERCHARGED BENZINE (RWD)

1.999

1.999

2.995

147 (200)

177 (240)

250 (340) 6.500

@tpm

tpm

5.500

5.500

Maximum koppel

Nm

320

340

450

@tpm

tpm

1.750-4.000

1.750-4.000

4.500

AUTOMAAT

AUTOMAAT

AUTOMAAT

7,1

6,8

5,1

237

250

250

PRESTATIES 0-100 km/h

s

Topsnelheid

km/h

BRANDSTOFVERBRUIK1)

AUTOMAAT

AUTOMAAT

AUTOMAAT

Stad

l/100 km

10,2

10,2

11,6

Buitenweg

l/100 km

6,0

6,0

6,1

Gecombineerd

l/100 km

7,5

7,5

8,1

g/km

179

179

194

l

63

63

63

CO2-emissie Bruikbare tankinhoud AFMETINGEN Lengte

mm

4.672

4.672

4.672

Breedte (incl. buitenspiegels)

mm

2.075

2.075

2.075

Breedte (excl. buitenspiegels)

mm

1.850

1.850

1.850

Hoogte

mm

1.416

1.416

1.416

Wielbasis

mm

2.835

2.835

2.835

Spoorbreedte vóór

mm

1.597–1.604

1.597–1.604

1.596–1.602

Spoorbreedte achter

mm

1.585–1.598

1.585–1.598

1.597–1.603

Bodemvrijheid

mm

110

110

110

m

11,7

11,7

11,7

l

455

455

455 AUTOMAAT

Draaicirkel (tussen stoepranden) Bagageruimte GEWICHTEN

AUTOMAAT

AUTOMAAT

Gewicht vanaf

kg

1.515

1.520

1.635

Maximum toelaatbaar gewicht

kg

2.120

2.120

2.220

2)

BESCHIKBARE COMBINATIES VAN UITVOERINGEN EN MOTOREN Pure

2

2Prestige

2

2Portfolio

2

2R-Sport

2

2S

2

AFMETINGEN Breedte (incl. buitenspiegels) 2.075 mm Breedte (excl. buitenspiegels) 1.850 mm

1.416 mm – 1.425 mm

Bagageruimte 455 liter

110 mm – 119 mm

1.597 mm – 1.607 mm 2.075 mm

94 |

PERSONALISERING

1.597 mm – 1.608 mm

Draaicirkel Tussen stoepranden 11,7 m

2.835 mm 4.672 mm

Afmetingen zijn gemeten op auto bij ledig gewicht. Inhoud bagageruimte gemeten volgens de VDA-norm met blokken van 200 x 100 x 50 mm.

JAGUAR EXPERIENCE Er is geen betere manier om de XE en Jaguar te leren kennen dan door er in te rijden. Jaguar Experience biedt een programma unieke mogelijkheden om te ontdekken hoe het voelt om alles uit uw Jaguar te halen. Onze circuitprogramma’s bieden u de mogelijkheid om de grenzen van uzelf, de XE en andere Jaguar modellen te ontdekken. Jaguar Experience biedt u ook de mogelijkheid om te zien hoe een Jaguar tot leven komt, tijdens een rondleiding door een van onze fabrieken in Groot-Brittannië. Bezoek voor meer informatie onze website: jaguar.nl/experience Maak een afspraak met uw Jaguar dealer voor een proefrit in de XE.

ACHTER DE SCHERMEN De rondleidingen door onze fabrieken bieden u de unieke kans om zelf te beleven hoe onze auto’s worden gebouwd – van het persen van de metalen carrosseriedelen tot het zorgvuldige handwerk. In onze state-of-the-art productiefaciliteiten ziet u hoe vakkundige technici en geavanceerde machines naadloos samenwerken om Jaguar's adembenemende modellen te bouwen – van de krachtige F-TYPE tot de baanbrekende F-PACE performance SUV. Bezoek voor meer informatie onze website: jaguar.nl/experience

96 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR DRIVING EXPERIENCES

ICONISCHE BELEVINGEN

Er zijn niet veel mogelijkheden om het prestatiepotentieel van de nieuwste Jaguar modellen uit te proberen of zelf iconische Jaguar historie te beleven. Jaguar Driving Experiences biedt unieke rijbelevingen die u niet snel zult vergeten. Stel uzelf voor dat u achter het stuur zit van een van onze snelste Jaguar modellen, op een circuit, met een Jaguar Experience instructeur naast u. Dit is de Jaguar Performance Driving Academy.

Geniet van autorijden van een heel ander niveau, met onze internationale avonturen, waarbij u kennismaakt met extreme rijcondities op de weg en offroad. Onze iconische belevingen, toepasselijk ‘Iconic Experiences’ genaamd, bieden reizen en uitdagingen om uw rijvaardigheid te testen en verder te ontwikkelen. Elk jaar ontvangen wij Jaguar rijders en fans bij onze luxueuze Ice Driving Experience. De exclusieve wintersportplaats Gstaad, Zwitserland, is de perfecte locatie om te genieten van snel rijden op ijs. Onze Ice Driving Experience is een tweedaags evenement dat wij elke winter organiseren.

Bezoek voor meer informatie onze website: jaguar.nl/experience

Bezoek voor meer informatie onze website: jaguar.nl/experience

THE WORLD OF JAGUAR Met de keuze voor een XE treedt u toe tot de opwindende World of Jaguar. Deze maakt het bezitten en rijden tot een aangename en ontspannen bezigheid. Bovendien bieden wij u een programma exclusieve diensten en lifestyle-producten.

JAGUAR CARE

ONDERHOUD

JAGUAR FINANCIAL SERVICES

De XE wordt aangeboden met een nieuwe garantie van drie jaar, zonder kilometerbeperking en inclusief drie jaar regulier onderhoud1). Wij noemen dit programma Jaguar Care. Daarmee behoren de totale eigendomskosten van de XE tot de laagste in zijn klasse. Ga voor meer informatie over Jaguar Care naar: jaguar.nl/jaguarcare

De XE is ontworpen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Door het intelligente design en de geavanceerde olietechnologie van de nieuwe Ingenium-dieselmotoren kan een XE tot wel 34.000 km of 2 jaar2) rijden voordat hij toe is aan een onderhoudsbeurt.

Moeiteloze prestaties en stijl zijn standaard op elke Jaguar. Jaguar Financial Services maakt het kopen van onze auto's al even ongecompliceerd en aantrekkelijk. Nieuw of gebruikt, voor persoonlijk of zakelijk gebruik, wij hebben mogelijkheden die aansluiten op uw specifieke wensen. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

ORIGINELE ONDERDELEN

Originele Jaguar onderdelen zijn ontworpen, getest en geproduceerd volgens onze zeer strenge eisen voor kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Elk onderdeel is specifiek voor uw XE ontwikkeld om zo bij te dragen aan optimale prestaties en een lange, probleemloze levensduur.

98 |

JAGUAR WORLD

JAGUAR ASSISTANCE

FLEET & BUSINESS

JAGUAR MAGAZINE

Jaguar Assistance biedt ondersteuning bij pech onderweg, zoals een onverhoopte storing, een ongeval of een lekke band. U kunt altijd vertrouwen op onze assistentie, ongeacht de situatie en ongeacht de locatie.

Jaguar streeft naar een positie als voorkeursmerk in het premium fleet & business-segment. Dat doen wij met het aanbieden van bijzonder aantrekkelijke modellen, uitstekende customer service en diensten als Jaguar Care. Jaguars zijn dynamische en onderscheidende auto's die bedrijven helpen om het unieke karakter en de persoonlijkheid van de onderneming uit te stralen. Wij bieden een uitstekende, totaal klantgerichte aftersales-service, die erop is gericht om elke Jaguar personenauto in topconditie te houden, inclusief het leveren van de allerbeste prestaties en op de meest kostenefficiënte wijze voor bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.jaguar.nl/fleet-and-business

Jaguar Magazine is het officiële magazine van Jaguar Cars. Hierin vindt u artikelen over de nieuwe Jaguar F-PACE, XF, XE, XJ en F-TYPE, en over de wereld van luxe, stijl, design en reizen.

AANTREKKELIJKE VERZEKERING

Met Jaguar Car Insurance bieden wij een uitstekende dekking tegen gunstige tarieven voor uw XE. Deze zeer complete verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn. Exclusief aangeboden aan Jaguar rijders. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over Jaguar Car Insurance voor uw XE.

1) Het aanbod is exclusief alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder het reguliere onderhoudsschema van de auto. 2) Afhankelijk van de rijstijl.

JAGUAR COLLECTION

Het nieuwste programma van de Jaguar Collection is ontwikkeld met dezelfde aandacht voor design, productie en details als bij onze auto's. Dit spreekt duidelijk uit onze kleding, hoogwaardige lederwaren en luxe reisartikelen. Ter ere van Jaguar's rijke historie hebben wij ook een collectie die in het teken staat van onze legendarische autosport-successen, met door autosport geïnspireerde cadeau-artikelen en kleding. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie.

WOORDENLIJST

A

M

AUDIO EQUALISATION Met de Audio Equalisation-functie kunt u de geluidsweergave van het audiosysteem in uw Jaguar nog fijngevoeliger afstemmen op uw persoonlijke smaak dan mogelijk is met de standaard regeling voor hoge, midden en lage tonen.

MHL-AANSLUITING Een Mobile High-Definition Link (MHL) maakt een verbinding mogelijk tussen een persoonlijke mediaspeler en het InControl infotainmentsysteem. Het is ontworpen voor naadloze overdracht van audiovisuele gegevens.

C

S

Cw De Cw-waarde is de luchtweerstandscoëfficiënt van de auto. Deze geeft een indicatie van zijn aërodynamische kwaliteiten. Hoe lager de waarde, des te efficiënter is de aërodynamica van het autodesign.

SUPERCHARGED BENZINE Een benzinemotor met supercharger. Een supercharger is een mechanisch door de motor aangedreven compressor die de luchttoevoer naar het inlaatsysteem aanzienlijk vergroot. Deze maakt grotere motorprestaties mogelijk en biedt een directe, lineaire respons bij alle motortoeren

D SCHOKDEMPERS/SCHOKDEMPING Schokdempers absorberen krachten die op de wielophanging werken om zo rijcomfort en controle te verbeteren. LUCHTWEERSTANDSCOËFFICIËNT De luchtweerstandscoëfficiënt is een maat van hoe aërodynamisch een auto is. Zie ook de definitie van Cw. DSP-VERSTERKER Meridian's Digital Signal Processing (DSP) technologie analyseert een programma variabelen die van invloed zijn op de audiokwaliteit en verwerkt deze vervolgens met behulp van geavanceerde algoritmes om de geluidsweergave van het systeem overeenkomstig aan te passen. Dit maakt een krachtig en authentiek prestatieniveau mogelijk met een conventioneel audiosysteem. E ECO-MODUS De Eco-modus stimuleert zuinig en efficiënt rijden door de gasklep minder gevoelig te maken voor bewegingen van het gaspedaal, het selecteren van een economischer motormanagementprogramma en, op auto's met handgeschakelde versnellingsbak, adviezen over de beste schakelpunten. Tevens reduceert de Eco-modus het brandstofverbruik door de energievraag van climate control en audiosysteem te reduceren. JAGUARDRIVE CONTROL Werkt samen met Dynamic Stability Control en motor- en transmissiemanagement om de parameters van motormanagement, schakelpunten en remmen te veranderen. Het biedt verschillende programma's, die zijn ontworpen om de respons van de auto op verschillende rijomstandigheden en -stijlen te optimaliseren. 'J-BLADE' DAGRIJVERLICHTING J-Blade dagrijverlichting bestaat uit separate LED-lichten in een markante ‘J’-vorm die zijn geïntegreerd in de koplampen. Deze versterken de uitstraling en stijl van uw Jaguar.

100 |

JAGUAR WORLD

T 10,2" TOUCHSCREEN MET MULTI-TOUCH BEDIENING Met de multi-touch functionaliteit van het InControl Touch Pro 10,2" display kan het scherm meerdere contactpunten herkennen. Dit biedt directe controle van de systeemfuncties op een meer natuurlijke, intuïtieve manier, met gebaren als swipe, pinch en zoom. TURBODIESEL Een dieselmotor met turbocompressor. Een turbo is een door de uitlaatgassen aangedreven compressor die de luchttoevoer naar het inlaatsysteem aanzienlijk vergroot. Deze maakt grotere motorprestaties, lagere emissieniveau's, verbeterde efficiency en extra raffinement mogelijk in vergelijking met een atmosferische motor met dezelfde cilinderinhoud. X XENON-KOPLAMPEN Bi-Xenon koplampen bieden een grotere lichtopbrengst en een beter zicht in het donker. Ze zijn uitgevoerd met LED 'J-blade' dagrijverlichting voor een markante uitstraling.

BELANGRIJKE MEDEDELING Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van haar auto's te verbeteren, en er vinden derhalve voortdurend wijzigingen plaats. Hoewel in de brochure zo actueel mogelijke informatie bijeen is gebracht, kan deze niet worden gezien als een onfeilbare leidraad voor de huidige specificaties. Deze brochure is niet bedoeld als offerte voor de verkoop van een bepaald voertuig. Dealers zijn geen onderdeel van Jaguar Land Rover Limited en zijn niet geautoriseerd om namens Jaguar Land Rover Limited ongeacht welke, expliciete of impliciete activiteiten uit te voeren of vertegenwoordigingen aan te gaan. In deze brochure vermelde vergelijkingen en vergelijkingswaarden zijn gebaseerd op officiële fabrieksgegevens en testresultaten. KLEUREN De ervaring leert dat in drukwerk en online de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw dealer de originele stalen te bekijken. ECOLOGISCHE INNOVATIE BIJ JAGUAR Het innovatieve gebruik van het lichte aluminium voor F-PACE, XE, XF, XJ en F-TYPE, waarbij tot 50% gerecycled materiaal in de carrosseriestructuur wordt verwerkt, levert aanzienlijke prestatievoordelen op. Daartoe behoren onder meer een lager brandstofverbruik en minder CO₂-emissie gedurende de gebruiksfase van de auto. Wij streven naar het via een gesloten systeem scheiden en recyclen van aluminiumresten uit het productieproces. Door deze om te smelten naar nieuw aluminium met dezelfde kwaliteit, kunnen wij de CO2-emissies tijdens de productie van onze modellen verder terugdringen. Als onderdeel van het beleid ten aanzien van duurzaamheid streeft Jaguar ook naar het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen, naar een lager gebruik van grondstoffen en naar het reduceren van de hoeveelheid afval. Dit bedrijfsplan omvat doelstellingen om CO2-emissies, gebruik van grondstoffen en afval als gevolg van bedrijfsactiviteiten te reduceren. Eind 2014 hadden wij een reductie van 28% gerealiseerd bij de CO2-emissies van de productie, 25% bij de gemiddelde CO2-emissies van ons Europese modellenprogramma, 75% bij de hoeveelheid afval, 18% bij de logistiek en 10% bij het waterverbruik ten opzichte van de cijfers van 2007. Bovendien wordt de CO2-emissie die sinds 2009 is vrijgekomen bij de productie van elke Jaguar in het Verenigd Koninkrijk voor 100% gecompenseerd als onderdeel van onze 2020 strategie voor CO2-neutraal produceren en sinds 2013 vormen ‘CO2 voor ontwikkeling’-projecten een belangrijk onderdeel van het wereldwiijde Corporate Social Responsibility (CSR) programma van de onderneming. Voor elke ton CO2 die vrijkomt tijdens het assemblageproces, investeert Jaguar in projecten die een equivalente ton CO2 aan besparing elders opleveren. Sinds 2013 hebben wij 800.000 ton CO2 gecompenseerd en de levens van meer dan twee miljoen mensen verbeterd via ons bekroonde Lifestraw ‘CO2 voor water’-reductieprogramma. De wereldwijde groei van de verkopen en de grotere investeringen in efficiëntere werkwijzen in aanmerking genomen, zijn wij er trots op dat wij onze milieutechnische innovatiedoelstellingen voor 2012-2015 hebben gerealiseerd en in sommige gevallen zelfs hebben overtroffen. Maar dat is slechts een onderdeel. Onze productiefaciliteiten zijn sinds 1998 gecertificeerd volgens ISO 14001 en wij hebben het Platinum Plus-niveau bereikt in de Britse Community Corporate Responsibility Index. In 2014 bouwden wij verder op dat succes toen wij de Queens Award for Enterprise in Sustainable Development kregen toegekend.

Meridian is een geregistreerde merknaam van Meridian Audio Limited. AdBlue® is een geregistreerde merknaam van Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA). Bluetooth® woordmerk en logo's zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door Jaguar Land Rover gebeurt onder licentie. iPod®, iPod touch® en iPad® zijn geregistreerde merknamen van Apple Inc. Het navigatiesysteem moet altijd op een dusdanige manier worden gebruikt dat dit geen negatieve invloed heeft op het rijgedrag van de bestuurder of de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar brengt. GETOONDE AUTO OP DE VOORPAGINA: XE S IN ITALIAN RACING RED, UITGEVOERD MET OPTIES GETOONDE AUTO OP DE ACHTERPAGINA: XE S IN GLACIER WHITE, UITGEVOERD MET OPTIES Jaguar Nederland Stationsweg 8 4153 RD Beesd jaguar.nl

december 2015/17MY JLM 12/02/86/1215

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.