THE ART OF PERFORMANCE


1 JAGUAR XE2 43 THE ART OF PERFORMANCE Elke dag drijven we prestaties tot het uiterste. Onze prestaties. De prestaties van onze wagens. We innoveren, ...
Author:  Frederik Vermeiren

0 downloads 47 Views 14MB Size

Recommend Documents


No documents

JAGUAR XE

4|

THE ART OF PERFORMANCE Elke dag drijven we prestaties tot het uiterste. Onze prestaties. De prestaties van onze wagens. We innoveren, ontwikkelen en geven vorm. We leren regels beheersen om ze daarna weer te breken. Om nog verder te gaan. Voorbij de grenzen van wat als standaard geldt. Op dat moment veranderen prestaties in kunst. Jaguar. The Art of Performance.

INHOUD INLEIDING

INFOTAINMENT

Concept van de XE

07

InControl technologie

42

XE – de feiten

08

InControl Touch

45

InControl Connect

45

InControl Touch Pro

47

DESIGN

De prinicipes aan de basis van het exterieur

10

Exterieur - details

12

Interieur

17

PRESTATIES

InControl Connect Pro

47

Audio

48

VEILIGHEID EN EFFICIËNTIE

Geavanceerde rijhulpsystemen

50

Efficiënte technologie

52

Motoren

18

Automatische versnellingsbak Handgeschakelde versnellingsbak

22 23

PERSONALISERING

Geavanceerde aerodynamica

24

De XE zoals u hem wenst

54

Lichte aluminiumarchitectuur

27

Kies uw motor

56

Chassis en ophanging

28

RIJTECHNOLOGIE

Geavanceerde rijdynamiek

31

All Surface Progress Control

32

Geavanceerde aandrijflijntechnologie

35

Torque vectoring

37

Stabiliteit en controle

38

Head-up display

41

Kies uw model

58

Kies uw opties

60

Kies uw kleur

66

Kies uw velgen

68

Kies uw interieur

70

Kies uw accessoires

88

Technische gegevens

92

Afmetingen

94

DE WERELD VAN JAGUAR

Jaguar Experience De wereld van Jaguar Woordenlijst en wettelijke informatie

Scan om meer te weten te komen over de Jaguar XE. AFGEBEELDE WAGEN: XE R-SPORT IN BLUEFIRE

96 98 100

INLEIDING

HET CONCEPT VAN DE XE De XE is de meest geavanceerde, efficiënte en verfijnde sportberline die Jaguar ooit bouwde. Hij is onmiddellijk herkenbaar als een Jaguar, hij voelt aan als een Jaguar en hij rijdt als een Jaguar. Kortom, de XE is een echte Jaguar in hart en nieren. De XE vormt de basis in het berlinegamma van Jaguar. Hij distilleert het design, de luxe en de technologie uit de XF en XJ en put inspiratie uit de gespierde en wendbare F-TYPE sportwagen. Bovendien is de XE voortaan leverbaar met een optionele vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics, zodat hij beter opgewassen is tegen uitdagende wegomstandigheden. U kunt tevens upgraden naar het allernieuwste infotainmentsysteem met ons krachtige nieuwe InControl Touch Pro systeem. De XE werpt zich op als een uitzonderlijke mix van technologie, design en dynamiek, die de regels herschrijft. Hij staat voor revolutie en geeft een duidelijk signaal naar elke andere wagen in zijn klasse.

AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN ITALIAN RACING RED

INLEIDING

| 07

EFFICIËNTIE EN PRESTATIES

XE – DE FEITEN De XE verenigt de allernieuwste innovaties, technologieën en stijlelementen van Jaguar.

JAGUAR CARE

TERREINCAPACITEITEN

De XE wordt aangeboden met een nieuw programma dat drie jaar waarborg en drie jaar gratis onderhoud omvat, zonder kilometerbeperking. Dit programma kreeg de naam 'Jaguar Care'. De totale gebruikskosten van de XE behoren daardoor tot de laagste in zijn klasse.

De XE kan worden voorzien van de unieke AWD-vierwielaandrijving van Jaguar met Intelligent Driveline Dynamics en Adaptive Surface Response. Dat systeem is verkrijgbaar met bepaalde motoren en maximaliseert de legendarische kwaliteiten van Jaguar op het vlak van weggedrag, wendbaarheid en rijcomfort en biedt extra vertrouwen in alle omstandigheden.

AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN ITALIAN RACING RED

08 |

De XE kan uitpakken met een luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) vanaf 0,26, een van de laagste waarden in zijn klasse. Hij klieft door de lucht om de efficiëntie en het raffinement te maximaliseren. Van de uitzonderlijke sensaties van een V6-compressormotor die snelheden tot 250 km/u haalt tot de baanbrekende zuinigheid van onze viercilinder-turbodieselmotor met een CO2-uitstoot van nauwelijks 99 g/km: de XE heeft een motor voor elke rijstijl.

INLEIDING

EXTRA INTELLIGENTIE

Innoverende technologieën maken elke rit eenvoudiger en veiliger. De XE is onder meer leverbaar met dynamisch meedraaiende bi-xenonkoplampen, verkeersbordenherkenning met adaptieve snelheidsbegrenzer, een rijstrookassistent met slaperigheidswaarschuwing, een autonoom noodstopsysteem, een snelheidsregelaar met afstandsbewaring en fileassistent en een geavanceerde parkeerhulp.

ALTIJD VERBONDEN

InControl Touch Pro is nu ook verkrijgbaar in de XE. Dit infotainmentsysteem van de nieuwste generatie biedt tal van functies om elke rit naar een hoger niveau te tillen. Denk maar aan digitale televisie, de digitale audiosystemen van Meridian en het geconnecteerde navigatiesysteem.

LICHTE ALUMINIUMARCHITECTUUR

De lichte architectuur van de XE draagt bij tot het uiterst sterke koetswerk, dat het vermogen aanvult met een responsief rijgedrag en het raffinement met een mooi design.

DESIGN

DE PRINCIPES AAN DE BASIS VAN HET EXTERIEUR DYNAMISCHE PROPORTIES

WAGEN RECHTS: XE S IN ITALIAN RACING RED

10 |

DESIGN

GESPIERDE LOOK

"Design draait om het reduceren tot de strikte essentie. Goede ontwerpers vertrekken altijd van het principe 'less is more'." Ian Callum, Jaguar Design Director. "De XE onderscheidt zich van zijn concurrenten met zijn zuivere oppervlakken en dynamische uitstraling die centraal staan in het Jaguar design. Dat komt omdat de lichte aluminiumarchitectuur van de XE zijn ontwerpers de vrijheid geeft om samen met de ingenieurs de proporties van de auto te optimaliseren. De XE is onmiddellijk herkenbaar als een Jaguar. De lange, opvallend gelijnde motorkap kreeg een aerodynamische lijn die lucht over en rond het koetswerk kanaliseert met het oog op een hogere efficiëntie. Samen met de opvallende gordellijn en het 'cab rearward' design geeft ze de XE de atletische trekken van de andere modellen in het Jaguar gamma. De XE staat constant in de starthouding, klaar om weg te sprinten.

EXTERIEUR – DETAILS INNOVATIEF DESIGN

Eén blik op de XE volstaat om te weten dat dit alleen een Jaguar kan zijn. Van de koplampen met Jaguars typische 'J-blade' dagrijlichten*, de krachtig gewelfde motorkap en de verchroomde ventilatiesleuven met Jaguar opschrift in de flanken, tot de opvallende heupen achteraan. Als wereldmarktleider op het gebied van aluminiumconstructies is Jaguar het enige merk met de technologie en expertise om scherpere vouwen te creëren, dankzij diepere, meer innovatief gevormde persingen. De welving in de flanken van de XE werd aerodynamisch geperfectioneerd om lucht naadloos naar de achterkant te projecteren. De bewust gecoupeerde achterpartij heeft een korte overhang die het prestatiepotentieel van de wagen benadrukt en de luchtstroom verbetert. Dat culmineert in de iconische achterlichten, die zich inspireren op de lichten van de F-TYPE sportwagen.

*Enkel verkrijgbaar met bi-xenonkoplampen en adaptieve bi-xenonkoplampen. AFGEBEELDE WAGEN: XE R-SPORT IN BLUEFIRE

12 |

DESIGN

INTERIEUR COCKPITGEVOEL

UITGEBREIDE KEUZE

Maak contact met de XE zodra u in de goed aansluitende zetels plaatsneemt. In een Jaguar zit u laag. Naast u versterkt de verhoogde middenconsole het cockpitgevoel. Met zijn pulserende hartslag creëert de auto een emotionele band tussen bestuurder en machine. De dubbele hartslag van 72 slagen per minuut is die van een jaguar in rust. Druk op de startknop om de XE tot leven te wekken: de naalden roteren over de wijzerplaten en de motor gromt. In wagens met automatische transmissie rijst de JaguarDrive Selector uit de middenconsole omhoog tot in de palm van uw hand. De buitenste ventilatieroosters zijn uniek doordat ze optisch gezien het instrumentenbord laten doorlopen in de deur en een gevoel van breedte en ruimte creëren. Overal in de XE lenen de natuurlijke vormen van het interieur zich tot een uitgebreid gamma eigentijdse of klassieke materialen en afwerkingen. De XE biedt een inspirerende sfeer voor zowel bestuurder als passagiers.

INTERIEUR LINKS EN OP VORIGE PAGINA: XE S MET RODE LEDEREN SPORTZETELS MET INZETSTUKKEN IN JET SUÈDE

DESIGN

| 17

PRESTATIES

MOTOREN INGENIUM MOTOREN

STOP-START TECHNOLOGIE

De XE haalt zijn vermogen uit een gamma uiterst geavanceerde benzine- en dieselmotoren, waarvan twee viercilinder-turbodiesels uit onze Ingenium motorenfamilie. Of u nu kiest voor onze nieuwste hoogtechnologische turbodieselmotoren dan wel de voorkeur geeft aan benzine, elk van de motoren biedt sterke prestaties, verfijning en een laag brandstofverbruik bij elke rijstijl. De motoren van de XE zijn voorzien van stop-starttechnologie en Smart Regenerative Charging (dat de accu oplaadt met de kinetische energie die het recupereert tijdens het remmen) om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden, met name in de stad. Voor meer informatie over het brandstofverbruik, de CO2-emissies en de prestaties van de XE motoren, kunt u terecht op pagina's 92 en 93.

INGENIUM DIESELMOTOREN VANAF

99 g/km CO2 De XE wordt aangeboden met twee dieselmotoren uit het Ingenium gamma: de 2.0 liter viercilinder-turbodiesel met 163 pk en 380 Nm en de 2.0 liter viercilinder-turbodiesel met 180 pk en 430 Nm. Ingenium is de nieuwe motorfamilie van Jaguar Land Rover, ontworpen met het oog op moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Met hun geavanceerde technologie en volledig nieuwe constructie kunnen Ingenium motoren indrukwekkend lage verbruiks- en CO2-cijfers voorleggen. Ze zijn tevens 20 kg lichter dan hun voorgangers en dus intrinsiek efficiënter. Intelligenter ook: de computergestuurde, adaptieve motorkoeling wordt enkel ingeschakeld wanneer nodig. De jongste generatie van de turbo met variabele geometrie drijft het maximumvermogen en het koppel bij lage toerentallen ten top voor alerte, uniforme en progressieve acceleraties zonder vertraging. De interne wrijving – de grootste vijand voor de prestaties en efficiëntie – is in het Ingenium gamma tot 17 procent lager dan bij eerdere motorgeneraties.

18 |

PRESTATIES

BENZINE MOTOREN

0-100 km/u in 6,8 seconden De viercilinder-benzinemotoren van de XE tonen zich over het volledige toerentalbereik krachtig en alert en verhogen de efficiëntie. De 2.0 liter viercilinder-turbobenzinemotor met 200 pk en de 2.0 liter viercilinderturbobenzinemotor met 240 pk leveren dankzij hun compactere en zuinigere structuur de prestaties en verfijning van een zescilinder.

BENZINEMOTOR MET COMPRESSOR

0-100 km/u in 5,1 seconden De 3.0 liter V6 benzinemotor met compressor werd speciaal aangepast voor de behoeften van de XE. Hij werd voorzien van een Roots-compressor van het Twin Vortex-type, die in de 'V' van de twee cilinderrijen wordt ingebouwd. Die compressor verzekert een lineaire vermogensontplooiing en een maximale responsiviteit. Dat vertaalt zich in prestaties op het niveau van veel grotere motoren en optimaliseert tegelijk het brandstofverbruik en de emissies. De motor beschikt ook over een dubbele onafhankelijke kleppentiming, die de werking van de in- en uitlaatkleppen laat variëren en over lichte zuigers en zuigerringen met ultralage weerstand om de prestaties en efficiëntie te verhogen. Voor nog meer raffinement is er een dubbele tegengesteld draaiende balansas. De V6 benzinemotor met compressor is enkel verkrijgbaar met achterwielaandrijving en automaat.

AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN AMONITE GREY

20 |

PRESTATIES

AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK ACHTTRAPSAUTOMAAT

De automatische versnellingsbak van de XE doet zijn werk zeer alert, vloeiend en efficiënt. Hij schakelt bijzonder snel om moeiteloos te accelereren en in te halen. Het intelligente, adaptieve systeem wijzigt subtiel de gasrespons en de schakelstrategie in functie van de specifieke rijomstandigheden. Het JaguarDrive Control systeem, maakt de schakelovergangen nog sneller en de kickdown extra sportief in de Dynamische modus en laat de versnellingsbak eerder opschakelen in de Eco modus. Met de automatische versnellingsbak kan de bestuurder er ook voor kiezen om manueel te schakelen, via schakelhendels aan het stuurwiel die met de vingertoppen worden bediend.

22 |

PRESTATIES

HANDGESCHAKELDE VERSNELLINGSBAK HANDGESCHAKELDE ZESVERSNELLINGSBAK

Kies de handgeschakelde zesversnellingsbak* voor een nog grotere betrokkenheid bij het rijden. Deze lichte, uiterst geavanceerde versnellingsbak draagt ook bij tot de voortreffelijke efficiëntie van de XE. Zijn behuizing in een aluminiumlegering, zijn holle assen en zijn gewichtsbesparende tandwielen elimineren elke gram overgewicht. We maken gebruik van een geavanceerde rechtstreekse smering om wrijving en weerstand te verminderen en dus de efficiëntie te verhogen en tegelijk het gewicht te reduceren. Hij werd specifiek ontwikkeld voor sportwagens. Hij schakelt snel en kort en biedt een hoogstaand comfortpeil.

*De handgeschakelde transmissie is verkrijgbaar op de achterwielaangedreven modellen met de 2.0 liter viercilinder-turbomotor van 163 pk (E-Performance) en 180 pk uit het Ingenium motorengamma.

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

UITERST EFFICIËNT

De vormgeving van de XE werd minutieus geoptimaliseerd voor een uitstekende aerodynamica en stabiliteit. Met een luchtweerstand (Cd) van nauwelijks 0,26 klieft de XE haarscherp door de lucht, met een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot als resultaat. Elk element benut maximaal het aerodynamische potentieel van het koetswerk en vrijwaart tegelijk de prachtige proporties van de XE. Verticale inlaten aan de buitenranden van de voorbumper leiden lucht door sleuven in de wielkasten en langs de voorwielen. Zelfs de bodembescherming en diffuser op racewagenniveau zijn ontworpen om de XE zo efficiënt, zuinig en verfijnd mogelijk te maken.

AFGEBEELDE WAGEN: XE R-SPORT IN BLUEFIRE

24 |

PRESTATIES

LICHTE ALUMINIUMARCHITECTUUR PERFECT IN EVENWICHT

KRACHTIG EN LICHT

Jaguar speelt al ruim tien jaar een toonaangevende rol op het gebied van aluminium autoconstructies en blijft de grenzen van deze technologie continu verleggen. De XE bouwt voort op onze lichte aluminium architectuur. Deze maakt gebruik van de knowhow uit de lucht- en ruimtevaartindustrie om wagens te creëren met schitterende eigenschappen op het gebied van prestaties en raffinement. Dat immens sterke koetswerk gebruikt een ultrasterke aluminiumlegering uit de 6000-reeks. Dat reduceert het gewicht zonder in te boeten aan duurzaamheid en resulteert in een erg hoge torsiestijfheid die het nauwkeurige rijgedrag in de hand werkt. Het draagt bovendien bij tot de optimale gewichtsverdeling van ongeveer 50:50. De lichte structuur doet niet alleen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot dalen, maar betekent ook dat het XE gamma zowel een CO2-uitstoot vanaf 99 g/km als een topsnelheid van 250 km/u kan aanbieden.

PRESTATIES

| 27

ALUMINIUM DRAAGARMEN VOORAAN

De lichte aluminium draagarmen vooraan, die de stijfheid en sterkte optimaliseren, maken de XE extra wendbaar, alert en verfijnd en geven hem de controle van een sportwagen.

CHASSIS EN OPHANGING UNIEKE OPHANGINGSTECHNOLOGIE

COMFORTABEL EN DYNAMISCH

De XE reageert alert en rijdt dynamisch en vrijwaart altijd het rijcomfort. Hij biedt een uniek evenwicht dat hem tot een authentieke Jaguar maakt. De ideale basis voor die rijdynamiek is de lichte, maar uitzonderlijk sterke en stijve aluminiumarchitectuur van de XE en zijn gewichtsverdeling van nagenoeg 50% vooraan/50% achteraan. De gesofistikeerde ophanging voor- en achteraan vult een chassis aan dat sportiviteit op sublieme wijze combineert met verfijning. Geavanceerde schokdempers –zowel passief als continu variabel – tillen het rijcomfort naar een hoger niveau en bezorgen de XE een nog breder dynamisch potentieel. De controle van de ophanging, de wendbaarheid en de feedback geven de XE de bezieling van een sportwagen.

HAPPER VOOR REMKOELING

Een koelluchthapper van met glas gevuld polypropyleen leidt lucht naar de remmen voor nog sterkere remprestaties bij een enthousiaste rijstijl.

28 |

PRESTATIES

INTEGRAL LINK ACHTERWIELOPHANGING

Met de Integral Link achterwielophanging creëert de XE een perfecte combinatie van verfijnd, luxueus rijcomfort en haarscherpe, alerte wendbaarheid. Het systeem, dat als referentie geldt in dit wagensegment, scheidt de krachten die dwars, verticaal en in de lengterichting inwerken op de ophanging en stuurt ze onafhankelijk van elkaar om controle en comfort verder te verhogen. Een groot aantal componenten is van gesmeed aluminium of hol gegoten in aluminium, de optimale productieprocedés voor een sterke ophanging met een laag gewicht.

ALUMINIUM VOORWIELOPHANGING MET DUBBELE WISHBONES

De aluminium voorwielophanging met dubbele wishbones, een configuratie die Jaguar als de beste oplossing voor de voorwielen beschouwt, is sterk gebaseerd op die van de F-TYPE en garandeert een precieze wendbaarheid en stuurrespons. ADAPTIVE DYNAMICS

Het optionele Adaptive Dynamics systeem - standaard op de XE S verenigt een precieze dynamiek met een soepel en luxueus rijcomfort door continu de stand van de wielen en de koetswerkbewegingen in de gaten te houden. De actieve schokdempers worden voortdurend bijgeregeld om op elk moment een optimale balans tussen comfort en verfijning te verzekeren.

RIJTECHNOLOGIE

GEAVANCEERDE RIJDYNAMIEK MAXIMALE WENDBAARHEID

CONTINU VARIABEL

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING De zeer geavanceerde elektrische stuurbekrachtiging van de XE biedt een voortreffelijke feedback, controle en directe bekrachtiging. Ze is enkel actief wanneer aan het stuur wordt gedraaid, wat vermogen spaart voor wanneer u dat echt nodig hebt en ook het brandstofverbruik verlaagt. Dankzij de verfijnde computergestuurde regeling die een elektrisch systeem mogelijk maakt, biedt de elektrische stuurbekrachtiging u een precieze controle bij hoge rijsnelheid en een comfortabele ondersteuning tijdens het manoeuvreren. Ze maakt ook geavanceerde, als optie beschikbare veiligheidssystemen mogelijk, zoals de actieve rijstrookassistent (Lane Keep Assist) en Park Assist.

ADAPTIVE DYNAMICS Het optionele Adaptive Dynamics stemt de respons van de XE af op de omstandigheden en uw rijstijl, zoals tijdens het accelereren op de autosnelweg, in een bocht op een landweg, of in de stad. Het analyseert de acceleraties, de krachten gegenereerd in bochten en de manier waarop het gas- en rempedaal worden gebruikt en houdt rekening met het gebruik van de kickdown. Ook de stuur- en koetswerkbewegingen worden tot 500 keer per seconde geanalyseerd. Op basis van die gegevens stellen elektronisch gestuurde, variabele schokdempers zich continu optimaal in om de XE een beheerst en comfortabel rijgedrag te bezorgen.

GEAVANCEERD REMSYSTEEM Het nieuwe, geoptimaliseerde remsysteem van de XE presteert sterker en werd lichter. Luchtgeleiders op de voorwielophanging leiden koellucht doeltreffend naar de remmen en verkleinen het risico op fading bij een enthousiaste rijstijl. Nieuwe rembloktechnologie vermindert de hoeveelheid stof om het raffinement te verbeteren, de levensduur van de remschijven te vergroten en vervuiling van de velgen tegen te gaan.

RIJTECHNOLOGIE

| 31

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL EXTRA VERTROUWEN

Het in dit segment unieke All Surface Progress Control systeem (ASPC) van Jaguar is een snelheidsregelaar voor lage snelheden die de XE ondersteunt in omstandigheden met beperkte grip. Met ASPC kan de bestuurder zich volledig concentreren op het sturen. Zodra het is ingeschakeld, stelt de bestuurder met de toetsen van de snelheidsregelaar een doelsnelheid tussen 3,6 en 30 km/u in. Het systeem probeert die rijsnelheid dan autonoom te bereiken en te handhaven, terwijl het optimaal gebruikmaakt van de tractieregeling. ASPC is standaard in combinatie met alle motoren gekoppeld aan een automatische transmissie en geeft XE bestuurders extra vertrouwen op een gladde, onverharde of bevroren ondergrond, op golvend terrein en zelfs bij het afdalen van een lastige helling. Het maakt de XE gemakkelijk te besturen in lastige omstandigheden. ASPC voorziet ook in een functie om de XE vlot vanuit stilstand te laten wegrijden op een gladde ondergrond of oplopende helling en een afdaalhulp die op steilere hellingen de snelheid regelt.

MODDER/GRIND

Met ASPC kan, met eenzelfde set banden, een gelijkaardige tractie worden verkregen als met een ter zake deskundige bestuurder aan het stuur. De prestaties van de XE op gladde ondergrond kunnen verder worden verbeterd door vierseizoenenbanden of winterbanden te monteren.

32 |

RIJTECHNOLOGIE

NAT GRAS

SNEEUW/IJS

NAT WEGDEK

OMSTANDIGHEDEN MET BEPERKTE TRACTIE

Op gladde oppervlakken, zoals gras en modder, kan het koppel evenredig worden verdeeld over de voor- en achterwielen om de tractie te maximaliseren. DROGE WEGEN

In normale rijomstandigheden gaat praktisch al het koppel naar de achterwielen, waardoor de wagen het typische karakter heeft van een Jaguar met achterwielaandrijving.

Achter Voor

50 : 50

Achter Voor

90 : 10

VARIABELE RIJOMSTANDIGHEDEN

In omstandigheden met wisselende grip kan de intelligente sturing beslissen om meer dan 90 procent van het koppel naar de voorwielen te sturen om in alle omstandigheden een optimale tractie te garanderen.

GEAVANCEERDE AANDRIJFLIJNTECHNOLOGIE AWD-VIERWIELAANDRIJVING

Achter Voor

10 : 90

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

De AWD-vierwielaandrijving van de XE maakt het rijgedrag zelfverzekerd op elke ondergrond. Ze verlaagt het gewicht en maakt ze efficiënter in vergelijking met systemen van vorige generaties. Het hart van het systeem is een uitermate snel reagerende, compacte transferbak met geïntegreerde IDD-software (Intelligent Driveline Dynamics). Deze unieke en volledig door Jaguar ontwikkelde IDD-software omvat verfijnde algoritmes die intelligent reageren op de wegomstandigheden en de vierwielaandrijving inschakelen zodra extra tractie nodig is. Wanneer er meer tractie nodig is, stuurt het IDD-systeem precies voldoende koppel naar de voorwielen, een proces dat nauwelijks 165 milliseconden in beslag neemt. Het systeem maakt rijden niet alleen vlotter en veiliger, maar verbruikt ook minder brandstof en heeft een lagere uitstoot dan een permanente vierwielaandrijving. Behalve corrigerend grijpt het ook anticiperend in en helpt het te voorkomen dat u tractie verliest, in plaats van te proberen de tractie te herstellen. Op vierwielaangedreven modellen die ook uitgerust zijn met Adaptive Dynamics, herkent het optionele Adaptive Surface Response systeem (AdSR) verschillen tussen ondergronden om de beschikbare grip optimaal te benutten. AdSR, dat profiteert van de ongeëvenaarde knowhow van Jaguar Land Rover inzake vierwielaandrijving, monitort constant de omgeving van de wagen en kiest op basis daarvan de meest geschikte instellingen voor motor en remmen. Wanneer het is ingeschakeld, biedt AdSR bij elke rijsnelheid extra ondersteuning in slecht weer en op lastige ondergrond.

RIJTECHNOLOGIE

| 35

TORQUE VECTORING REMT HET VOOR- EN HET ACHTERWIEL AAN DE BINNENKANT VAN DE BOCHT ONAFHANKELIJK VAN ELKAAR AF.

HET VERMOGEN BLIJFT ONGEWIJZIGD OM DE WIELEN AAN DE BUITENKANT VAN DE BOCHT OP DEZELFDE SNELHEID TE HOUDEN.

TORQUE VECTORING BIJZONDER STERK BOCHTGEDRAG

Torque Vectoring geeft de XE een bijzonder sterk bochtgedrag, zelfs in de scherpste bochten. De Torque Vectoring-technologie remt het voor- en het achterwiel aan de binnenkant van de bocht precies gedoseerd en onafhankelijk van elkaar af om de rotatiekrachten die inwerken op de wagen te versterken. In de meeste gevallen wordt het binnenste achterwiel het sterkst afgeremd, omdat dat het bochtgedrag het meest verbetert. Het binnenste voorwiel wordt afgeremd voor extra doeltreffendheid en verfijning. Dat resulteert in minder onderstuur, zodat scherper kan worden ingestuurd en in een consequentere wegligging. Torque Vectoring geeft de wagen een grotere ‘sportwagenachtige’ wendbaarheid en creëert extra vertrouwen tijdens het rijden.

STERKERE ROTATIEKRACHT ROND DE AS VAN DE WAGEN.

AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN ITALIAN RACING RED

RIJTECHNOLOGIE

| 37

STABILITEIT EN CONTROLE DYNAMISCHE STABILITEITSCONTROLE

ENGINE DRAG TORQUE CONTROL

STABILITEITSCONTROLE VOOR AANHANGWAGENS

De stabiliteitssystemen van Jaguar houden de XE veilig in balans, bij een enthousiaste rijstijl, maar ook als u er gewoon op wilt kunnen vertrouwen dat de wagen stabiel blijft in lastige omstandigheden. ONDERSTUUR

De dynamische stabiliteitscontrole (DSC) monitort hoe de XE zich dynamisch gedraagt en grijpt in om de wagen maximaal stabiel te houden en de beschikbare grip te optimaliseren. Het systeem verlaagt het motorkoppel en remt de relevante wielen af om onder- of overstuur tegen te gaan en zo de rijrichting van de wagen bij te stellen. De dynamische stabiliteitscontrole van de XE heeft een verder verbeterde onderstuurcorrectie die de rijsnelheid verlaagt en de wagen doeltreffender weer onder controle brengt. Engine Drag Torque Control (EDC) verkleint het risico op blokkerende wielen als gevolg van sterk remmen op de motor wanneer het glad is. Het systeem grijpt in door kort het koppel naar de betreffende wielen te verhogen. De stabiliteitscontrole voor aanhangwagens (Trailer Stability Assist - TSA) geeft u meer stabiliteit tijdens sleepwerk. Wanneer TSA merkt dat de aanhangwagen gevaarlijk begint te slingeren, kan het systeem u helpen om hem terug onder controle te brengen door de snelheid van de XE langzaam te reduceren, het vermogen te verminderen en afzonderlijk de wielen gericht af te remmen.

DE RELEVANTE WIELEN WORDEN AFGEREMD OM ONDERSTUUR/ OVERSTUUR TEGEN TE GAAN

OVERSTUUR

AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN ITALIAN RACING RED

38 |

RIJTECHNOLOGIE

HEAD-UP DISPLAY HEAD-UP DISPLAY MET LASERTECHNOLOGIE

De optioneel beschikbare Head-Up Display met lasertechnologie projecteert belangrijke informatie op de voorruit. De weergave is haarscherp en helder en blijft ook in fel zonlicht goed leesbaar. Het systeem toont de rijsnelheid, de navigatieaanwijzingen, de meldingen van de snelheidsregelaar en de meldingen van de verkeersbordenherkenning (indien aanwezig). De technologie zorgt ervoor dat u zo weinig mogelijk naar beneden naar de instrumenten hoeft te kijken en kan u helpen om zich constant bewust te zijn van de rijsnelheid.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR

AANWIJZINGEN VAN HET NAVIGATIESYSTEEM

VERKEERSBORDENHERKENNING

RIJSNELHEID

RIJTECHNOLOGIE

| 41

INFOTAINMENT

INCONTROL TECHNOLOGIE INCONTROL TOUCH

INCONTROL TOUCH PRO

InControl is een pakket van geavanceerde technologieën dat u en uw XE verbindt met de buitenwereld. Twee InControl-infotainmentsystemen zijn beschikbaar: het standaard gemonteerde InControl Touch en het optionele InControl Touch Pro*. Beide kunnen nog worden aangevuld met respectievelijk het connectiviteitspakket InControl Connect* en InControl Connect Pro*.

*Gelieve uw lokale Jaguar concessiehouder te contacteren voor bijkomende inlichtingen en beschikbaarheid van deze uitrusting. **Enkel beschikbaar in combinatie met InControl Apps of InControl Connect Pro (zie optionele connectiviteitspakketten voor InControl Touch Pro). †Ondersteunt compatibele muziekspelers. Voor software of apps van derden moet mogelijk een gebruiksrechtovereenkomst worden afgesloten met de leverancier.

42 |

INFOTAINMENT

"

10,2

8"

INCONTROL TOUCH

INCONTROL TOUCH PRO

STANDAARD OP ELKE XE

BESCHIKBAAR ALS OPTIONELE UPGRADE

8" aanraakscherm Jaguar-audiosysteem (80 W)

10,2" aanraakscherm met multitouch-interface en personaliseerbaar beginscherm

FM-radio

InControl Touch Pro Solid State Drive (SSD) Enhanced Navigation

USB-°, Bluetooth® connectiviteit en aux-verbindingen

Meridian digitaal audiosysteem (380 W) FM-radio, Bluetooth® connectiviteit en twee USB-verbindingen† 10 GB opslagruimte voor eigen bestanden Cd-/dvd-lezer

InControl Protect bestaat uit SOS Noodoproep, Jaguar Optimised Assistance en de Remote Essentials-smartphone app

InControl Protect bestaat uit SOS Noodoproep, Jaguar Optimised Assistance en de Remote Essentials-smartphone app

OPTIONEEL

OPTIONEEL

InControl Connect bestaat uit InControl Apps, de Remote Premium smartphone app en een Wi-Fi Hotspot

InControl Connect Pro bestaat uit InControl Apps, de Remote Premium smartphone app, de Wi-Fi Hotspot en de Pro Services

InControl Secure volgt uw wagen wanneer hij gestolen wordt en stuurt een waarschuwing naar uw smartphone en het InControl Secure Monitoring Centre

InControl Secure volgt uw wagen wanneer hij gestolen wordt en stuurt een waarschuwing naar uw smartphone en het InControl Secure Monitoring Centre

BIJKOMENDE OPTIES

BIJKOMENDE OPTIES

Meridian-audiosysteem (380 W)

Meridian digitaal surround sound systeem (825 W)

InControl Touch – SD Navigation

Digitale tv-tuner, HDMI**, MHL**

Digitale radio-ontvanger (DAB)

Digitale radio-ontvanger (DAB)

Meer informatie over InControl Touch vindt u op pagina 44-45.

Meer informatie over InControl Touch Pro vindt u op pagina 46-47.

AANRAAKSCHERM OP WARE GROOTTE

Audio

Jaguar audiosysteem (80 W) Meridian audiosysteem (380 W)*

Navigatiesysteem

InControl Touch – SD Navigation*

Instrumentenpaneel

5” aanraakscherm en analoge wijzerplaten

Multimedia

FM-radio en DAB*, USB-**†, Bluetooth®- en aux-verbindingen

InControl Protect

InControl Protect: bestaat uit SOS Noodoproep, Jaguar Optimised Assistance en de Remote Essentials-smartphone app

Connectiviteitspakket

InControl Connect*: bestaat uit InControl Apps, de Remote Premium smartphone app en de Wi-Fi Hotspot

*Opties. **Ondersteunt compatibele muziekspelers. †Enkel in combinatie met navigatie. Uw lokale Jaguar-concessiehouder geeft u graag meer informatie. Voor de wifihotspot is een standaard simkaart en een geschikt data-abonnement vereist.

INCONTROL TOUCH GEAVANCEERD INFOTAINMENT – STANDAARD

INCONTROL CONNECT CONNECTIVITEITSPAKKET – OPTIE

Het InControl Touch multimediasysteem is de centrale plek in de XE voor connectiviteit, instellingen en entertainment. De belangrijkste kenmerken zijn:

InControl Connect is een pakket technologieën en apps dat de connectiviteit in uw XE een geheel nieuwe dimensie geeft:

Het 8” aanraakscherm centraal in de middenconsole. Met een duidelijke en alert reagerende grafische interface voor een snelle bediening.

InControl Apps omvat diverse specifiek door Jaguar goedgekeurde apps die u na het koppelen van uw smartphone kunt bedienen via het aanraakscherm in de wagen. Het verzekert dat de apps, die specifiek geoptimaliseerd werden om de rijervaring verder te verbeteren, veilig en handig gebruikt kunnen worden.

Het gebruiksvriendelijke aanraakscherm reageert meteen op aanrakingen en veegbewegingen. Het optionele SD navigatiesysteem* maakt het uitstippelen van ritten en het volgen van routes eenvoudig, dankzij de gesproken aanwijzingen, kruispuntweergave en kaarten in 3D. Door de positieberekening op basis van rijsnelheid en rijrichting weet de wagen altijd precies waar hij zich bevindt, ook als het gps-signaal wegvalt. Perfect dus voor het stadscentrum en wanneer u door tunnels rijdt. De Bluetooth connectiviteit zorgt ervoor dat u uw smartphone kunt koppelen met en bedienen via InControl Touch, om te telefoneren of muziek af te spelen: eenvoudig, gemakkelijk en draadloos. Toegang tot een wereld van muziek, dankzij FM-, DAB*-, en USB**- en auxaansluitingen.

Met Wi-Fi Hotspot en een simkaart kunt u een hotspot creëren die via de antenne van de wagen een verbinding opzet met het 3G-netwerk. Het versterkt uw link met de buitenwereld. De verbinding is op die manier stabieler dan mogelijk zou zijn rechtstreeks met het apparaat zelf. U kunt tot acht apparaten verbinden om e-mails te lezen, te surfen en content te downloaden. Remote Premium is een multifunctionele app waarmee u via uw smartphone een aantal zaken van uw XE kunt controleren, maar er ook mee in interactie kunt gaan. Zo kunt u met een enkele app vanop afstand uw XE vergrendelen en ontgrendelen, hem lokaliseren op een kaart of met de 'Beep & Flash'-functie en al uw ritten registreren, en dat allemaal met een enkele app.

Geïntegreerde 'text-to-voice'-technologie† vermindert afleiding door nieuwe sms'jes voor te lezen. U kunt eenvoudig antwoorden met korte, vooraf ingestelde berichten. Nauwkeurige instelling van de klimaatregeling via het aanraakscherm. Kies de temperatuur, de richting en intensiteit van de ventilatie en regel de verwarming en koeling van de zetels (indien voorzien).

Ontdek InControl op jaguar.be/nl/incontrol

INFOTAINMENT

| 45

10,2" AANRAAKSCHERM OP WARE GROOTTE*

Audio

Meridian digitaal audiosysteem (380 W) Meridian digitaal surround-sound systeem (825 W)*

Navigatiesysteem

InControl Touch Pro SSD Enhanced Navigation*

Instrumentenpaneel

Capacitief 10,2” scherm

Multimedia

FM-radio en Digitale radio-ontvanger (DAB)*, Bluetooth®, HDMI†, MHL† en twee USB**-verbindingen. Digitale tv-tuner*, 10 GB aan bruikbaar geheugen en cd/-dvd-speler

InControl Protect

InControl Protect bestaat uit SOS Noodoproep, Jaguar Optimised Assistance en de smartphone app Remote Essentials

Optionele connectiviteitspakketten

InControl Connect Pro: bestaat uit InControl Apps, Remote Premium, een wifihotspot en de Pro Services (met de Route Planner Companion App, delen van bestemming en geschatte aankomsttijd, de Commute Mode, de Arrival Mode, realtime verkeersinformatie, brandstof- en parkeerdiensten en satelliet- en straatbeelden waar beschikbaar)

*Beschikbaar als optie. **Ondersteunt compatibele muziekspelers. †Enkel beschikbaar in combinatie met InControl Apps of InControl Connect Pro (zie optionele connectiviteitspakketten voor InControl Touch Pro). Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie. Voor bepaalde functies van InControl Connect Pro is een microsimkaart en een geschikt data-abonnement vereist.

INCONTROL TOUCH PRO OPTIONELE UPGRADE NAAR INFOTAINMENT VAN DE VOLGENDE GENERATIE

De ultrageavanceerde hardware en software van InControl Touch Pro brengen connectiviteit en entertainment in de XE op het allerhoogste niveau. InControl Touch Pro biedt een aantal functies die de functies van InControl Touch verder verbeteren. De voornaamste aspecten van het optionele InControl Touch Pro systeem: Een groter, zeer snel aanraakscherm van 10,2" centraal in de middenconsole, met personaliseerbaar beginscherm en bliksemsnelle reactietijden. Het interactieve zijpaneel maakt het eenvoudig te multitasken. De zeer precieze aanraakbesturing laat u snel en naadloos informatie hanteren. Het aanraakscherm reageert zoals een smartphone of tablet, en ondersteunt handelingen met verschillende vingers, zoals knijpen/uitrekken om te zoomen, en vegen. Een nog betere navigatie met reactietijden die slechts een fractie bedragen van die van klassieke systemen. Een van de vele elementen waarmee het navigatiesysteem van InControl Touch Pro innoveert, is dat het u waarschuwt wanneer er onvoldoende brandstof in de tank zit voor de bestemming die u invoert. Het systeem toont dan de tankstations langs het traject waar u waarschijnlijk moet gaan tanken. Indien beschikbaar toont het ook automatisch waar u kunt parkeren. 10 GB opslagruimte voor uw eigen muziek en films. "Plug-and-play" via de twee USB-aansluitingen, zodat bestanden snel kunnen worden gekopieerd.

INCONTROL CONNECT PRO OPTIONEEL PAKKET MET NOG STERKER DOORGEDREVEN CONNECTIVITEIT

De diensten, technologieën en apps van InControl Connect Pro bieden u het allerbeste van connectiviteit en gebruiksgemak. InControl Connect Pro heeft alles van InControl Connect (zie pagina 45), plus nog tal van andere functies, zoals: De Route Planner Companion App: navigeer letterlijk van deur tot deur. Stippel de route naar uw bestemming vooraf uit op uw Apple- of Android-smartphone. De app leidt u dan naar uw wagen, waar de door u geselecteerde route al beschikbaar is op het aanraakscherm. Wanneer het traject langs de weg erop zit, begeleidt de app u te voet of via het openbaar vervoer (indien ondersteund) naar uw eindbestemming. Deel uw geschatte aankomsttijd: de door u geselecteerde contactpersonen weten op die manier exact wanneer u volgens het navigatiesysteem aankomt. Loopt u vertraging op, dan kan het systeem automatisch updates sturen via sms of e-mail, zonder dat u iets hoeft te doen. De Commute modus: het systeem leert welke route u dagelijks volgt en informeert u automatisch over de verwachte duur van de rit op basis van het verkeer nu en in het verleden. Het systeem leert de routes die u normaal volgt om op een bepaalde bestemming te geraken en geeft dan aan welke de snelste is. De Arrival Mode: toont een interactieve straatweergave in 360° van de bestemming om ritten perfect af te sluiten. Ze verschijnt automatisch opnieuw wanneer u in de buurt komt van uw bestemming. Op het aanraakscherm tikt u gewoon op een locatie waar u kunt parkeren, die dan als nieuwe bestemming wordt ingesteld.

Ontdek InControl op jaguar.be/nl/incontrol

INFOTAINMENT

| 47

AUDIO JAGUAR AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN DIGITALE AUDIOSYSTEMEN

De schitterende audiosystemen van de XE brengen uw muziek helemaal tot leven. Een nog rijkere luisterervaring is mogelijk met de optionele audiosystemen van Meridian. Deze installaties werden samen met de Britse audio-expert Meridian ontwikkeld en creëren de perfecte geluidskwaliteit, dankzij innovatieve audiotechnologie en optimaal geplaatste luidsprekers. Verschillende installaties zijn beschikbaar, waaronder het nieuwe Meridian digitale audiosysteem van 380 W met 1 luidsprekers en het Meridian digitale surround-sound systeem van 825 W met 17 luidsprekers. Stuk voor stuk garanderen deze systemen een rijke, omhullende geluidservaring, ongeacht waar u en uw passagiers in uw XE zitten.

Fresh Air-subwoofer Deur vooraan: hoge tonen, middentonen, bas Deur achteraan: hoge tonen, middentonen Schematische voorstelling van het Meridian-audiosysteem van 380 W.

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH

Optie

Standaard

Optie

Standaard

80

380

WATT

WATT

6

11

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

4

12

VERSTERKERKANALEN

AUDIOSYSTEMEN BESCHIKBAAR IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH PRO

VERSTERKERKANALEN

380

825

WATT

WATT

11

17

LUIDSPREKERS

LUIDSPREKERS

12

16

VERSTERKERKANALEN

VERSTERKERKANALEN

JAGUAR AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN DIGITAAL AUDIOSYSTEEM

MERIDIAN DIGITAAL SURROUND AUDIOSYSTEEM

Dynamische volumeregeling* 80 watt, 6 luidsprekers, 4-kanaalsversterker

Dynamische volumeregeling* 380 watt, 11 luidsprekers inclusief subwoofer, 12-kanaalsversterker

Dynamische volumeregeling** 380 watt, 11 luidsprekers inclusief subwoofer, 12-kanaalsversterker, Advanced DSP met volledig digitale versterker, Audyssey MultEQ-equalizer

Dynamische volumeregeling** 825 watt, 17 luidsprekers inclusief subwoofer, 16-kanaalsversterker, Advanced DSP met volledig digitale versterker, Audyssey MultEQ-equalizer, Meridian Trifield-technologie

*Wordt automatisch bijgeregeld wanneer de rijsnelheid verandert. **Wordt automatisch bijgeregeld wanneer de rijsnelheid verandert en/of het geluidsniveau verandert. AFGEBEELDE WAGEN: XE PURE IN GLACIER WHITE

INFOTAINMENT

| 49

VEILIGHEID EN EFFICIËNTIE

GEAVANCEERDE RIJHULPSYSTEMEN

50

A.E.B.

1

AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM*

km/h

2

Als een mogelijke aanrijding wordt gedetecteerd, waarschuwt de XE met een geluidssignaal. Visuele waarschuwingen volgen. Doet de bestuurder niets, dan remt het systeem automatisch om de ernst van een eventuele impact te verminderen.

5

DODEHOEKMONITOR EN VERKEERSDETECTIE BIJ ACHTERUITRIJDEN**

De dodehoekmonitor waarschuwt u voor voertuigen of hindernissen naast de XE, en voor voertuigen die van verder weg snel dichterbij komen, met een pictogram in de buitenspiegel aan de betreffende kant. De verkeersdetectie bij achteruitrijden is een functie die voortbouwt op de dodehoekmonitor en u via het aanraakscherm waarschuwt voor bewegende voertuigen wanneer u achteruitrijdt, bijvoorbeeld wanneer u uit een parkeerplaats rijdt en het zicht beperkt is.

*Standaarduitrusting. **Optie. AFGEBEELDE WAGEN: XE PURE IN GLACIER WHITE

50 |

VEILIGHEID EN EFFICIËNTIE

6

RIJSTROOKASSISTENT*

De rijstrookassistent (Lane Departure Warning) waarschuwt de bestuurder visueel en met zachte trillingen in het stuurwiel wanneer het merkt dat de wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt. Zo garandeert het de veiligheid van alle inzittenden.

PARK ASSIST**

Park Assist maakt parkeren op krappe parkeerplaatsen gemakkelijker dan ooit. De XE stuurt er zich nauwkeurig zelf in, zowel parallel met als dwars op de weg. De bestuurder hoeft enkel het rem- en gaspedaal te bedienen. De XE biedt ook een functie die helpt bij het wegrijden uit een parkeerplaats parallel met de weg.

3

ACTIEVE RIJSTROOKASSISTENT EN SLAPERIGHEIDSWAARSCHUWING**

4

De actieve rijstrookassistent, een doorontwikkeling van de rijstrookassistent, herkent situaties waarin de wagen onbedoeld zijn rijstrook verlaat en helpt de XE terug naar zijn rijstrook te brengen door licht tegen te sturen. De slaperigheidswaarschuwing detecteert concentratieverlies als gevolg van vermoeidheid op basis van hoe de bestuurder de wagen bestuurt en raadt dan aan een pauze in te lassen met een geluidssignaal en een melding op het instrumentenpaneel.

7

OMGEVINGSCAMERASYSTEEM**

Het omgevingscamerasysteem toont de omgeving van de wagen in 360° op het aanraakscherm. Het biedt hulp bij diverse manoeuvres, zoals wanneer u langs de stoep parkeert, krappe ruimtes in- en uitrijdt, of aan een kruispunt met slechte zijdelingse zichtbaarheid staat.

VERKEERSBORDENHERKENNING MET ADAPTIEVE SNELHEIDSBEGRENZER**

De verkeersbordenherkenning herkent met behulp van de camera vooraan snelheidsbeperkingen (inclusief variabele snelheidsbeperkingen) en inhaalverbodsborden, die het systeem vervolgens aan de bestuurder toont. De adaptieve snelheidsbegrenzer gebruikt informatie van gedetecteerde verkeersborden om de XE binnen de snelheidsbeperking te houden. Wanneer er geen verkeersborden worden gedetecteerd kan de adaptieve snelheidsregelaar ook kaartgegevens van het optionele navigatiesysteem gebruiken.

8

SNELHEIDSREGELAAR MET AFSTANDSBEWARING EN FILEASSISTENT**

De snelheidsregelaar met afstandsbewaring, enkel beschikbaar in combinatie met automaat, handhaaft met behulp van radartechnologie een veilige afstand ten opzichte van een voorligger door automatisch uw rijsnelheid aan te passen. Wanneer uw voorligger vertraagt, gaat ook de XE minder snel rijden om een veilige afstand te bewaren. Zodra de weg weer vrij is, keert uw XE terug naar de ingestelde rijsnelheid. Als de voorligger volledig stopt, brengt de fileassistent ook de XE in een vloeiende beweging tot stilstand. Gaat het verkeer weer rijden, dan dient u enkel het gaspedaal aan te raken om de XE de voorligger weer te laten volgen.

5 7

6

6

6

6 3

2

5 6 5

6 7

7 6

8

1

4

6

5 3 6

6

6

7 5

Enkel grafische weergave.

6

2

EFFICIËNTE TECHNOLOGIE LAGE WRIJVING

SCHONE TECHNOLOGIE

Iedereen wil meer doen met minder. Dat is ook de reden waarom de XE met behulp van technologie het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagt, zonder te raken aan het dynamische karakter van Jaguar.

*Enkel beschikbaar op E-performance modellen.

52 | VEILIGHEID EN EFFICIËNTIE

E-PERFORMANCE

STOP/START

De 2.0 liter viercilinderturbodieselmotor van 163 pk maakt gebruik van uiterst verfijnde en efficiënte Ingenium technologie van Jaguar en wordt vooraan en op de wagenbodem voorzien van een aantal aerodynamische extra's. Banden met ultralage rolweerstand verminderen de energieverliezen op het contactoppervlak met de weg. De lichte velgen optimaliseren tevens het gewicht. Zo dringt de XE zijn CO2-uitstoot terug tot nauwelijks 99 g/km.

Alle XE motoren zijn beschikbaar met een stopstartsysteem. Dat legt de motor stil wanneer de wagen stilstaat en start de motor weer onmiddellijk wanneer u wilt vertrekken. Zo helpt de auto u om brandstof te besparen, met name tijdens stadsritten.

AdBlue® 17˝ LICHTMETALEN VELGEN

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

ADBLUE®

LAGE WRIJVING

De XE is beschikbaar met zowel lichte als aerodynamische velgen*, die voorzien worden van banden met ultralage rolweerstand voor een maximale efficiëntie, zonder verlies van het legendarische Jaguar comfort.

De XE heeft een ongelooflijk lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van 0,26. Die helpt hem efficiënt door de lucht te klieven, waardoor de motor minder hard moet werken en het brandstofverbruik en de uitstoot dalen.

De dieselmodellen van de XE zuiveren hun uitlaatgassen met AdBlue®. AdBlue® is een nietgiftig, niet-brandbaar, biologisch afbreekbaar additief dat de uitlaatgassen van de wagen zuivert door schadelijke stikstofoxides te verwijderen.

Technologie zoals geavanceerde coatings voor de zuigers van de XE en naaldlagers in het Ingeniumgamma verlagen de wrijving, met name bij lage motortemperaturen. Het helpt de wagen zo efficiënt mogelijk te presteren.

PERSONALISERING

DE XE ZOALS U HEM WENST Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

12 3 KIES UW

MOTOR

MODEL & OPTIES

KLEUR

Pag. 56

Pag. 58

Pag. 66

Kies de krachtige, efficiënte benzineof dieselmotor die aansluit bij uw rijstijl.

Vergelijk het uitgebreide assortiment standaardkenmerken en opties van de verschillende XE modellen.

Breng uw unieke persoonlijkheid tot uitdrukking met een van de prachtige koetswerkkleuren van de XE.

KIES UW

54 |

PERSONALISERING

KIES UW

45 6 KIES UW

KIES UW

KIES UW

INTERIEUR

JAGUAR ACCESSOIRES

Pag. 68

Pag. 70

Pag. 88

Geef uw nieuwe XE uw eigen finishing touch en maak zijn schitterende styling compleet met een set prachtige lichtmetalen velgen.

Maak uw keuze uit het ruime assortiment hoogwaardige materialen, leder, fineerafwerkingen en instrumentenbordafwerkingen.

Maak uw XE echt helemaal de uwe met extra stijl, handigheid en veelzijdigheid, dankzij de originele XE accessoires verkrijgbaar bij uw lokale Jaguar concessiehouder.

VELGEN

1 MOTOR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

DIESELMOTOREN 2.0 LITER

2.0 LITER

2.0 LITER

E-PERFORMANCE

TURBOMOTOR

TURBOMOTOR AWD

MAXIMUMVERMOGEN 163 pk

MAXIMUMVERMOGEN 180 pk

MAXIMUMVERMOGEN 180 pk

MAXIMUMKOPPEL 380 Nm

MAXIMUMKOPPEL 430 Nm

MAXIMUMKOPPEL 430 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/u Manueel 8,4 seconden / Automaat 8,2 seconden

ACCELERATIE 0-100 km/u: 7,8 seconden

ACCELERATIE 0-100 km/u: Automaat 7,9 seconden

TOPSNELHEID: 227 km/u

TOPSNELHEID: Manueel 231 km/u / Automaat 228 km/u

TOPSNELHEID: Automaat 225 km/u

GECOMBINEERD VERBRUIK: Manueel 3,8 l/100 km / Automaat 4,1 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK: 4,2 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK: 4,7 l/100 km

VIERCILINDER

CO2-UITSTOOT: Manueel 99 g/km / Automaat 106 g/km

VIERCILINDER

VIERCILINDER

CO2-UITSTOOT: 109-111 g/km

CO2-UITSTOOT: 123 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

8,4

227 KM/U

SECONDEN

7,8

231 KM/U

SECONDEN

7,9

225

MANUEEL 0-100 KM/U

MANUEEL TOPSNELHEID KM/U

MANUEEL 0-100 KM/U

MANUEEL TOPSNELHEID KM/U

AUTOMAAT 0-100 KM/U

AUTOMAAT TOPSNELHEID KM/U

8,2

227 KM/U

SECONDEN

7,8

228

AUTOMAAT 0-100 KM/U

AUTOMAAT TOPSNELHEID KM/U

AUTOMAAT 0-100 KM/U

AUTOMAAT TOPSNELHEID KM/U

SECONDEN

SECONDEN

Volledige informatie over het brandstofverbruik vindt u in de technische gegevens. De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de regelgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.

56 |

PERSONALISERING

KM/U

KM/U

BENZINEMOTOREN 2.0 LITER

2.0 LITER

TURBOMOTOR

TURBOMOTOR

MAXIMUMVERMOGEN 200 pk

MAXIMUMVERMOGEN 240 PK

MAXIMUMKOPPEL 320 Nm

MAXIMUMKOPPEL 340 Nm

MAXIMUMKOPPEL 450 Nm

ACCELERATIE 0-100 km/u 7,7 seconden

ACCELERATIE 0-100 km/u 6,8 seconden

ACCELERATIE 0-100 km/u 5,1 seconden

VIERCILINDER

VIERCILINDER

3.0 LITER V6 COMPRESSORMOTOR

MAXIMUMVERMOGEN 340 PK

TOPSNELHEID 237 km/u

TOPSNELHEID 250 km/u

TOPSNELHEID 250 km/u

GECOMBINEERD VERBRUIK: 7,5 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK: 7,5 l/100 km

GECOMBINEERD VERBRUIK: 8,1 l/100 km

CO2-UITSTOOT: 179 g/km

CO2-UITSTOOT: 179 g/km

CO2-UITSTOOT: 194 g/km

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

PURE, PRESTIGE, PORTFOLIO, R-SPORT

S

7,7

237 KM/U

SECONDEN

6,8

250 KM/U

SECONDEN

5,1

250

0-100 KM/U

TOPSNELHEID KM/U

0-100 KM/U

TOPSNELHEID KM/U

0-100 KM/U

TOPSNELHEID KM/U

SECONDEN

KM/U

2 MODEL KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

LUXE

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

BELANGRIJKSTE UITRUSTING

BELANGRIJKSTE UITRUSTING (BOVENOP PURE)

BELANGRIJKSTE UITRUSTING (BOVENOP PRESTIGE)

17" lichtmetalen velgen Turbine met 10 spaken

Zetels in Taurus leder

18" lichtmetalen velgen Arm met 6 spaken

17" lichtmetalen velgen Lightweight met 15 spaken

Armsteun met twee bekerhouders achterin

(niet voor E-Performance)

(E-Performance)

Sierlijsten in Dark Satin Brushed Aluminium

Zetels in geperforeerd zachtgenerfd Windsor leder

Zetels in stof (8-voudig manueel verstelbaar)

Multifunctioneel zachtgenerfd lederen stuurwiel

(10-voudig elektrisch verstelbaar)

Sierinleg in glanzend zwart

Metalen instapsierdrempels met Jaguar opschrift

Dashboard met afwerking in kunstleder

Multifunctioneel generfd lederen stuurwiel

Sierlijsten in Embossed Aluminium

All Surface Progress Control

Bi-xenonkoplampen

(enkel met automatische versnellingsbak)

Koplampsproeiers

Snelheidsregelaar met snelheidsbegrenzer

Glanzend zwart radiatorrooster met chroomrand

Halogeenkoplampen met dagrijlichten Verwarmde buitenspiegels Instapsierdrempels met Jaguar opschrift Zwart radiatorrooster met chroomrand

De getoonde wagens zijn uitgerust met opties. Opmerking: de standaarduitrusting kan veranderen wanneer u een ander model kiest. De standaarduitrusting kan ook verschillen naargelang van het land waarin u de wagen koopt en van de motor en de versnellingsbak die u kiest. Meer informatie vindt u in de prijslijst of op jaguar.be/nl

58 |

PERSONALISERING

SPORTIVITEIT

R-SPORT

S

BELANGRIJKSTE UITRUSTING (BOVENOP PRESTIGE)

BELANGRIJKSTE UITRUSTING (BOVENOP R-SPORT)

18" lichtmetalen velgen Star met 5 spaken

18" lichtmetalen velgen Templar met 5 dubbele spaken

(niet voor E-Performance)

Sportzetels in Taurus leder en suède

Sportzetels in leder en Technical Mesh

(10-voudig elektrisch verstelbaar)

(8-voudig manueel verstelbaar)

Multifunctioneel S stuurwiel in

Multifunctioneel R-Sport stuurwiel in zachtgenerfd leder

zachtgenerfd leder

Zwart radiatorrooster met rand in Satin Chrome

Glanzend zwart radiatorrooster met rand

Sierlijsten in Etched Aluminium

in Satin Chrome

R-Sport koetswerkkit – R-Sport voorbumper,

Dashboard met afwerking in kunstleder

R-Sport zijschorten in koetswerkkleur, zijdelingse

Sierlijsten in Meshed Aluminium

ventilatiesleuven in Satin Chrome met R-Sport logo

S koetswerkkit: S voorbumper, S zijschorten

en kofferspoiler

in koetswerkkleur en glanzend zwart, glanzend zwarte

Metalen instapsierdrempels met R-Sport opschrift

S-bumperschort achteraan en kofferspoiler

Sportophanging

Rode remklauwen Bi-xenonkoplampen Metalen instapsierdrempels met S opschrift Sportpedalen in glanzend roestvrij staal Configurable Adaptive Dynamics

2 OPTIES KIES UW

BELANGRIJKSTE STANDAARDUITRUSTING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Snelheidsregelaar met snelheidsbegrenzer

2

2

2

2

2

Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS)

2

2

2

2

2

Intelligent Stop/Start systeem

2

2

2

2

2

Zie pagina 52

JaguarDrive Control met Eco-, Dynamische, Normale en Regen/IJs/Sneeuw-modus

2

2

2

2

2

Zie pagina 22

Torque vectoring

2

2

2

2

2

Zie pagina 37

Dynamische stabiliteitscontrole en tractiecontrole

2

2

2

2

2

Zie pagina 38

Helling start assistent (Hill Start Assist) - Vertrekhulp voor hellingen

2

2

2

2

2

Voorkomt dat uw XE achteruitrolt wanneer u vertrekt op een helling, zodat u elke keer perfect kunt wegrijden op een helling

Verwarmbare achterruit

2

2

2

2

2

Verwarmde buitenspiegels

2

2

2

2

2

Gedeeltelijke led-achterlichten

2

2

2

2

2

Jaguar Smart Key System – Keyless Start

2

2

2

2

2

Elektrisch bedienbare kindersloten

2

2

2

2

2

Achterbank met Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes

2

2

2

2

2

Klimaatregeling met twee zones

2

2

2

2

2

Airbags

2

2

2

2

2

Bestuurder en voorpassagier met bezettingsdetectie op de passagierszetel, frontale, laterale en gordijnairbags

Autonome noodremhulp (AEB)

2

2

2

2

2

Zie pagina 50

Rijstrookassistent (Lane Departure Warning)

2

2

2

2

2

Zie pagina 50

Elektrisch bediende ruiten voor- en achteraan met tiptoetsbediening voor het openen en sluiten en antiklembeveiliging

2

2

2

2

2

Elektromechanische parkeerrem met automatische ontgrendeling bij het wegrijden

2

2

2

2

2

Zet automatisch de parkeerrem vrij wanneer u het gaspedaal indrukt om te vertrekken, zonder dat u dus iets hoeft te doen

Noodremhulp (EBA)

2

2

2

2

2

Verhoogt de remdruk in een noodsituatie

Automatische activering van de waarschuwingsknipperlichten bij een noodstop

2

2

2

2

2

Remblokslijtage-indicator

2

2

2

2

2

USB-, aux- en iPod®-aansluiting

2

2

2

2

2

Zie pagina 43

Bluetooth®-telefoonmodule

2

2

2

2

2

Zie pagina 45

Bluetooth®-audiostreaming

2

2

2

2

2

Zie pagina 45

BESCHRIJVING

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van een Pack Uw lokale Jaguar-concessiehouder geeft u graag meer informatie. Een complete lijst met opties en packs vindt u in de prijslijst van de XE. U kunt uw wagen ook online configureren op jaguar.be/nl

60 |

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicator (enkel in combinatie met 2.0 liter i4 dieselmotoren)

­—

2

2

2

2Zie pagina 23

Achttrapsautomaat met Jaguar Sequential Shift, schakelhendels aan het stuurwiel en All Surface Progress Control7

7

7

7

2

Zie pagina 22

C35A7

7

7

2

BELANGRIJKSTE OPTIES RIJDYNAMIEK

Adaptive Dynamics (inclusief Configurable Dynamics bij 3.0 liter V6 benzinemotor met 340 pk of 2.0 liter i4 dieselmotor met 180 pk en automatische transmissie) (niet voor 163 pk)

CODE

BESCHRIJVING

Snelheidsregelaar met afstandsbewaring en fileassistent (vereist automatische versnellingsbak)

H41F

7

7

7

7

7

Adaptive Surface Response (enkel met AWD, automatische transmissie en Adaptive Dynamics)

B73F7

7

7

7

Elektrisch bediend openschuivend en kantelend panoramadak

F45C

7

7

7

7

7

Elektrisch bedediende kofferklep

B69B

7

7

7

7

7

Zwart radiatorrooster met chroomrand

2

2Glanzend zwart radiatorrooster met chroomrand

2

Zwart radiatorrooster met rand in Satin Chrome2Glanzend zwart radiatorrooster met rand in Satin Chrome

27

Zie pagina 35

KENMERKEN EN AFWERKING EXTERIEUR KENMERKEN EN AANKLEDING EXTERIEUR

Verchroomd radiatorrooster met verchroomde rand

G12VGlanzend zwart radiatorrooster met glanzend zwarte rand

G12T5

5

5

5

2— 7

Verchroomde zijruitlijst met zwarte afwerking voor de gordellijn

Onderdeel van Black Pack

Verchroomde zijruitomlijsting

D53C2

2

7

Glanzend zwarte zijruitomlijsting

D53B5

5

2

2

Onderdeel van Black Pack

R-Sport-koetswerkkit

2Bestaat uit R-Sport bumper vooraan, verbrede zijschorten en kofferspoiler in koetswerkkleur, en zijdelingse ventilatiesleuven met R-Sport logo in Satin Chrome

S-koetswerkkit2

Bestaat uit S bumper vooraan, glanzend zwarte verbrede zijschorten en bumperschort achteraan, kofferspoiler in koetswerkkleur en zijdelingse ventilatiesleuven in Satin Chrome2

B05H

7

7

7

7Rode remklauwen met Jaguar opschrift Motorlabel weglaten

Verwijdert het motorlogo

2 OPTIES KIES UW

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

B28P

7

7

7

7

7

Infraroodlicht weerkaatsende voorruit

D97B

7

7

7

7

7

Verwarmbare voorruit met verwarmbare ruitensproeiers

D96A

7

7

7

7

7

Ruitenwissers met regensensor (inclusief automatische koplampen)

D42R

7

7

7

7

2

Getinte ruiten (Privacy Glass)

H75A

7

7

7

7

7

Halogeenkoplampen met dagrijlichten

D90V

2

22Bi-xenonkoplampen met ‘J Blade’ led-dagrijlichten en koplampsproeiers

D90L

7

7

2

7

2

Adaptieve bi-xenonkoplampen met ‘J Blade’ led-dagrijlichten (inclusief koplampsproeiers en automatische grootlichten) (enkel met ruitenwissers met regensensor)

D90K

5

5

5

5

5

Afneembare trekhaak

C05C

7

7

7

7Elektrisch in- en uitklapbare trekhaak

C05B

7

7

7

7Standaardkleur2

2

2

2

2

Zie pagina 66

Metaalkleur7

7

7

7

7

Zie pagina 66-67

Premiumkleur7

7

7

7

7

Zie pagina 67

Bandenspanningscontrole

C42R

2

2

2

2

2

Jaguar bandenreparatiekit

C69A

2

2

2

2

2

Ruimtebesparend reservewiel (18") (vervangt Jaguar bandenreparatiekit)

C40D

7

7

7

7

7

KENMERKEN EN AFWERKING EXTERIEUR (VERVOLG) RUITEN EN BUITENSPIEGELS Elektrisch inklapbare, zelfdimmende en verwarmbare buitenspiegels met instapverlichting (enkel met automatische binnenspiegel)

CODE

BESCHRIJVING

Deze voorruit reflecteert infraroodstralen en houdt het interieur van de XE koeler

KOPLAMPEN EN VERLICHTING

SLEPEN

KOETSWERKKLEUREN

(U vindt het volledige kleurenpalet op pagina 66-67.)

VELGEN

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van Pack Uw lokale Jaguar-concessiehouder geeft u graag meer informatie. Een complete lijst met opties en packs vindt u in de prijslijst van de XE. U kunt uw wagen ook online configureren op jaguar.be/nl

62 |

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Verwarmbare voorzetels

F53A

7

7

7

7

7

Verwarmbare voor- en achterzetels

F53B7

7

7

7

Voorzetels met klimaatregeling en verwarmbare achterzetels (enkel voor elektrisch verstelbare zetels in geperforeerd leder en met verstelbare lendensteun)

F53C7

7

7

7

8-voudig manueel verstelbare voorzetels met elektrische kantelfunctie

H53M

2

2210-voudig elektrisch verstelbare voorzetels met manuele hoogteverstelling van de hoofdsteunen

H53J

7

7

2

7

2

4-voudig elektrisch verstelbare lendensteun (enkel met 10-voudig verstelbare voorzetels)

F52A

7

7

7

7

7

14-voudig elektrisch verstelbare voorzetels met 4-voudig elektrisch verstelbare lendensteun

H53K

7

7

7

Geheugen voor bestuurder (enkel met elektrisch verstelbare zetels)

H44N

5

5

5

5

5

Armsteun met twee bekerhouders achterin

H51A

7

2

2

2

2

H48W

7

7

7

7

7

ZETELS EN FINEERAFWERKINGEN ZETELS

In drie delen (40/20/40) neerklapbare achterbank met armsteun

CODE

BESCHRIJVING

FINEERAFWERKINGEN

Verwarmde/gekoelde voorzetels en verwarmde achterzetels

Bewaart de instellingen van de bestuurderszetel, de spiegels en de stuurkolom

U vindt het volledige gamma fineerafwerkingen op pagina 86-87.

HEMELBEKLEDING EN INTERIEURKENMERKEN HEMELBEKLEDING Hemelbekleding in Light Oyster

HAMT

2

2

2

7

7

Hemelbekleding in Jet

HPDB

7

7

7

2

2

INTERIEURKENMERKEN Instapsierdrempels met Jaguar opschrift

F28C

2

Metalen instapsierdrempels met Jaguar opschrift

F28E2

2

Metalen instapsierdrempels met R-Sport opschrift

F28N2Metalen instapsierdrempels met S opschrift

F28S

2

Verlichte metalen instapsierdrempels met Jaguar opschrift

F28F7

7

7

7

Matten

H69H

7

22

2

Premium matten

H69J

7

7

2

7

7

2 OPTIES KIES UW

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Sportpedalen in glanzend roestvrij staal

G48S

2

Verwarmbaar stuurwiel

F97A

7

7

7

7

7

Elektrisch verstelbare stuurkolom

D07J

5

5

5

5

5

Zelfdimmende achteruitkijkspiegel

B68B

7

7

7

7

2

Voorverwarming interieur via afstandsbediening (enkel voor dieselmodellen)

H10F

7

7

7

7

7

Luchtkwaliteitssensor

C89A

7

7

7

7

7

Elektrisch bedienbaar rolgordijn op de achterruit

H76G

7

7

7

7

7

Sfeerverlichting

B65A

7

2

2

2

2

Instelbare sfeerverlichting met tien kleuren

B65B7

7

7

7

Smoker’s Pack

A03B

7

7

7

7

7

Bestaat uit 1 asbak en 1 sigarenaansteker

Twee extra stopcontacten

D72B

7

7

7

7

7

Extra 12 V stopcontact achteraan in middenconsole en in koffer

Parkeerhulp achteraan

C11A

7

7

7

7

7

Parkeerhulp vooraan (vereist parkeerhulp achteraan)

C13A

7

7

7

7

7

Parkeercamera achteraan (vereist parkeerhulp voor- en achteraan)

C14A

7

7

7

7

7

Omgevingscamerasysteem (vereist elektrisch inklapbare buitenspiegels)

C14D

5

5

5

5

5

Park Assist (vereist parkeerhulp vooraan en parkeerhulp achteraan)

C18B

5

5

5

5

5

360°-parkeerhulp (vereist parkeerhulp voor- en achteraan)

C17A

5

5

5

5

5

Parkeerhulpsysteem voor parallel en haaks parkeren Grijpt in om een aanhangwagen weer onder controle te brengen wanneer het systeem slingerbewegingen of andere mogelijk gevaarlijke bewegingen detecteert

HEMELBEKLEDING EN INTERIEURKENMERKEN (VERVOLG) INTERIEURKENMERKEN (VERVOLG)

CODE

BESCHRIJVING

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Stabiliteitscontrole voor aanhangwagen2

2

2

2Garagepoortopener (HomeLink®, vereist zelfdimmende binnenspiegel)

B39N

7

7

7

7

7

Actieve rijstrookassistent en slaperigheidswaarschuwing

H72D

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Dodehoekmonitor en verkeersdetectie bij achteruitrijden (vereist elektrisch inklapbare buitenspiegels en parkeerhulp achteraan)

H71C

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Verkeersbordenherkenning en adaptieve snelheidsbegrenzer (vereist navigatiesysteem)

A41B

7

7

7

7

7

Zie pagina 50

Keyless Entry (sleutelloos ont- en vergrendelen)

F04B

7

7

7

7

72

2

2

2

2

Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en automatische vergrendeling bij het wegrijden

2 Standaard 7 Optie — Niet beschikbaar 5 Optie als onderdeel van Pack Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie. Een complete lijst met opties en packs vindt u in de prijslijst van de XE. U kunt uw wagen ook online configureren op jaguar.be/nl

64 |

Zie pagina 50

PERSONALISERING

PURE

PRESTIGE

PORTFOLIO

R-SPORT

S

8” aanraakscherm2

2

2

2

2

Instrumentenpaneel met 5” scherm en analoge wijzerplaten2

2

2

2

2

Jaguar audiosysteem (80 W)

B43T

2

2

2

2

2

Meridian™ audiosysteem (380 W)

B44V

7

7

7

7

7

InControl Touch - SD Navigation

Z58X

5

5

5

5

5

Bestaat uit InControl Touch (SD) Navigation en Spraakbediening

InControl Connect Pro

Z77F

7

7

7

7

7

Bestaat uit InControl Apps, Remote Premium en Wi-Fi Hotspot

INFORMATIE, COMMUNICATIE EN ENTERTAINMENT ENKEL IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH

CODE

BESCHRIJVING Zie pagina 46

ENKEL IN COMBINATIE MET OPTIONEEL INCONTROL TOUCH PRO SYSTEEM InControl Touch Pro Navigation met Meridian™ digitaal audiosysteem (380 W)

Z58Y

7

7

7

7

7

InControl Touch Pro Navigation met Meridian™ digitaal surround-sound systeem (825 W)

Z59I

7

7

7

7

7

Digitale tv-tuner

G61D

7

7

7

7

7

Zie pagina 46

InControl Connect Pro

Z77H

7

7

7

7

7

Zie pagina 47

ENKEL IN COMBINATIE MET INCONTROL TOUCH OF INCONTROL TOUCH PRO InControl Protect

D45D

2

2

2

2

2

Bestaat uit SOS Noodoproep, Jaguar Optimised Assistance en de Remote Essentials smartphone app Zie pagina 43

InControl Secure

D44A

7

7

7

7

7

Opsporing bij diefstal via een app op uw smartphone. Zie pagina 43

InControl Apps

H57A

7

7

7

7

7

Head-up display met infraroodlicht-weerkaatsende voorruit (enkel met ruitenwissers met regensensor)

G62A

7

7

7

7

7

Digitale radio-ontvanger (DAB)

B51A

7

7

7

7

7

Cold Climate Pack

Z88D

7

7

7

7

7

Power Convenience Pack

Z19B

7

7

7

7

7

Convenience Pack

Z28A

7

7

7

7Lighting Pack

Z37E

7

7

7

7

7

Memory Pack (enkel met elektrisch verstelbare zetels)

Z15X

7

7

7

7

7

Memory Pack met inklapbare buitenspiegels (enkel met elektrisch verstelbare zetels)

Z15Y

7

7

7

7

7

Parking Pack

Z68S

7

7

7

7

7

Advanced Park Assist Pack

Z68T

7

7

7

7

7

Advanced Park Assist Pack met omgevingscamerasysteem (enkel met inklapbare buitenspiegels)

Z68U

7

7

7

7

7

Highway Technology Pack (enkel met automatische transmissie)

Z80S7

7

7

7

Black pack

Z93L7

7

7

7

Advantage Pack

Z68V

7

77Winter Pack

Z88P

7

77OPTIEPACKS

Zie pagina 41

3 KLEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

STANDAARDKLEUREN

METAALKLEUREN

Polaris White

Glacier White

Ebony Black

Rhodium Silver

Quartzite

Ammonite Grey

Bluefire*

Caesium Blue**

Dark Sapphire

Odyssey Red

*Slechts beschikbaar tot april 2016. **Beschikbaar vanaf mei 2016.

PREMIUMPALET

Italian Racing Red

British Racing Green

Ultimate Black

Gallium Silver**

Ingot

Tempest Grey

Storm Grey

Celestial Black*

Black Cherry*

Cosmic Black**

4 VELGEN KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

17˝ AERODYNAMIC 10 SPAKEN1

17˝ LIGHTWEIGHT 15 SPAKEN1

17˝ TURBINE 10 SPAKEN2

17˝ CRUX 7 DUBBELE SPAKEN2

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

6.5J x 17"

6.5J x 17"

7.0J x 17"

7.0J x 17"

205/55 R17

205/55 R17

205/55 R17 | 225/50 R17

205/55 R17 | 225/50 R17

C53E

C53C

C52Y

C53B

Pure

7

2

2

7

Prestige

7

2

2

7

Portfolio

7

2

AFWERKING LICHTMETALEN VELG VELGMAAT BANDENMAAT CODE

R-Sport

7

2

S

17˝ PROJECTOR 5 SPAKEN2

18˝ ARM 6 SPAKEN2

18˝ MATRIX 7 DUBBELE SPAKEN2

18˝ MATRIX 7 DUBBELE SPAKEN2

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Sparkle Silver

Black

7.0J x 17"

7.5J x 18"

7.5J x 18"

7.5J x 18"

225/50 R17

225/45 R18

225/45 R18

225/45 R18

C53D

C52P

C52Q

C52S

Pure

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

Portfolio2

7

7

R-Sport7

7

7

S

AFWERKING LICHTMETALEN VELG VELGMAAT BANDENMAAT CODE

2 Standaard 7 Optie — Niet van toepassing 1Enkel beschikbaar op modellen met dieselmotor van 163 pk. 2Niet beschikbaar op dieselmotor van 163 pk.

68 |

PERSONALISERING

18˝ STAR 5 SPAKEN2

18˝ TEMPLAR 5 DUBBELE SPAKEN2

Silver/Diamond Turned

Silver/Diamond Turned

Sparkle Silver

Sparkle Silver

7.5J x 18" | 8.5J x 18"

7.5J x 18" | 8.5J x 18"

7.5J x 19" | 8.5J x 19"

7.5J x 19" | 8.5J x 19"

225/45 R18 | 245/40 R18

225/45 R18 | 245/40 R18

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

C52N

C52L

C52T

C52U

Pure

7

7

7

7

Prestige

7

7

7

7

Portfolio

7

7

7

7

R-Sport

2

7

7

7

S

7

2

7

7

19˝ RADIANCE 15 SPAKEN2

19˝ VENOM 5 DUBBELE SPAKEN2

19˝ VENOM 5 DUBBELE SPAKEN2

20˝ PROPELLER 10 SPAKEN

Black/Diamond Turned

Silver/Diamond Turned

Black

Silver/Diamond Turned

7.5J x 19" | 8.5J x 19"

7.5J x 19" | 8.5J x 19"

7.5J x 19" | 8.5J x 19"

8J x 20" | 9J x 20"

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

225/40 R19 | 255/35 R19

235/35 R20 | 265/30 R20

C52M

C52V

C52W

C52K

Pure

7

7

7Prestige

7

7

7Portfolio

7

7

7R-Sport

7

7

7

S

7

7

7

— 7

AFWERKING LICHTMETALEN VELG VELGMAAT BANDENMAAT CODE

AFWERKING LICHTMETALEN VELG VELGMAAT BANDENMAAT CODE

19˝ STAR 5 DUBBELE SPAKEN2

19˝ RADIANCE 15 SPAKEN2

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

PURE ZETEL

BOVENZIJDE INSTRUMENTENBORD

INTERIEURBEKLEDINGSEN OPTIECODE

MORZINE* HEMELBEKLEDING

TAPIJT

INSTRUMENTENBORDAFWERKING

Standaard Zetelbekleding in stof

Jet

Jet

TR01

Light Oyster

Jet

Gloss black

Latte

Jet

TR02

Light Oyster

Jet

Gloss black

Pebble Grey

Oyster

TR03

Light Oyster

Oyster

Gloss black

ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNADEN

BOVENZIJDE – ONDERZIJDE INSTRUMENTENBORD

INTERIEURBEKLEDINGSEN OPTIECODE

MORZINE* HEMELBEKLEDING

TAPIJT

AFWERKING**

PRESTIGE

Standaard Zetels in Taurus leder

Latte – Jet

Jet – Latte

TR06

Light Oyster

Jet

Brushed Aluminium

Jet – Siena Tan

Jet – Jet

TR05

Light Oyster

Jet

Brushed Aluminium

Light Oyster – Pistachio

Oyster – Light Oyster

TR07

Light Oyster

Oyster

Brushed Aluminium

ZETEL – TON SUR TON STIKNAAD

BOVENZIJDE INSTRUMENTENBORD – STIKNAAD / ONDERZIJDE

INTERIEURBEKLEDINGSEN OPTIECODE

MORZINE* HEMELBEKLEDING

TAPIJT

AFWERKING**

PORTFOLIO

Standaard Zetelbekleding in geperforeerd Windsor leder

Brogue – Brogue

Jet – Jet/Brogue

TR19

Light Oyster

Jet

Embossed Aluminium

Siena Tan – Siena Tan

Jet – Jet/Siena Tan

TR18

Light Oyster

Jet

Embossed Aluminium

Jet – Jet

Jet – Jet/Jet

TR17

Light Oyster

Jet

Embossed Aluminium

Light Oyster – Light Oyster

Oyster – Oyster/Light Oyster

TR20

Light Oyster

Oyster

Embossed Aluminium

*Hemelbekleding Morzine in Jet als optie beschikbaar tegen meerprijs. **Omvat afwerking van instrumentenbord en deuren. Middenconsole heeft een glanzend zwarte afwerking. †Hemelbekleding Morzine in Light Oyster als optie beschikbaar tegen meerprijs.

70 |

PERSONALISERING

R-SPORT ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNADEN

INSTRUMENTENBORD

INTERIEURBEKLEDINGSEN OPTIECODE

MORZINE HEMELBEKLEDING†

TAPIJT

AFWERKING**

Standaard Sportzetels in leder en Technical Mesh

Jet/Midnight Blue – Midnight Blue

Jet

TR11

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Red – Red

Jet

TR09

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Jet – Light Oyster

Jet

TR08

Jet

Jet

Etched aluminium

Optie Sportzetels in geperforeerd Taurus leder

Jet/Jet – Light Oyster

Jet – Light Oyster

TR63

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Red – Red

Jet – Red

TR10

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Midnight Blue – Midnight Blue

Jet – Midnight Blue

TR12

Jet

Jet

Etched aluminium

Jet/Light Oyster – Light Oyster

Jet – Light Oyster

TR13

Jet

Jet

Etched aluminium

TWEEKLEURIGE ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

INSTRUMENTENBORD TWEEKLEURIGE STIKNAAD

INTERIEURBEKLEDINGSEN OPTIECODE

MORZINE* HEMELBEKLEDING

TAPIJT

AFWERKING**

S

Standaard Sportzetels in Taurus leder en suède

Red/Jet – Jet

Jet – Red

TR14

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Jet/Jet – Light Oyster

Jet – Light Oyster

TR21

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Midnight Blue/Jet – Jet

Jet – Midnight Blue

TR15

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Light Oyster/Jet – Jet

Jet – Light Oyster

TR16

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Optie Sportzetels in geperforeerd Taurus leder

Jet/Jet – Light Oyster

Jet – Light Oyster

TR21

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Red/Jet – Jet

Jet – Red

TR14

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Midnight Blue/Jet – Jet

Jet – Midnight Blue

TR15

Jet

Jet

Meshed Aluminium

Light Oyster/Jet – Jet

Jet – Light Oyster

TR16

Jet

Jet

Meshed Aluminium

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: Jet stoffen zetels met gloss black interieurafwerking, Light Oyster hemelbekleding en Jet bovenaan instrumentenbord.

3

2 1 4

5

PURE KLEURCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

ZETEL

INTERIEURAFWERKING

HEMELBEKLEDING

INSTRUMENTENBORD

TAPIJT

Jet

Gloss black

Light Oyster

Jet

Jet

Latte

Gloss black

Light Oyster

Jet

Jet

Pebble Grey

Gloss black

Light Oyster

Oyster

Oyster

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Jet

­—

PERSONALISERING

| 73

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: lederen zetels in de kleur Latte met Jet contrasterende stiknaden, interieurafwerking in Brushed Aluminium, Light Oyster hemelbekleding, Jet bovenaan instrumentenbord, Latte onderaan instrumentenbord.

3

2 1 4

5

PRESTIGE KLEURCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE – ONDERZIJDE INSTRUMENTENBORD

TAPIJT

Latte – Jet

Brushed Aluminium

Light Oyster

Jet – Latte

Jet

Jet – Siena Tan

Brushed Aluminium

Light Oyster

Jet – Jet

Jet

Light Oyster – Pistachio

Brushed Aluminium

Light Oyster

Oyster – Light Oyster

Oyster

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Jet

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 75

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: Lederen zetels in Brogue met visgraatperforaties en bijpassende stiknaden in Brogue. Interieurafwerking in Embossed Aluminium, Light Oyster hemelbekleding, Jet bovenaan instrumentenbord en Brogue onderaan instrumentenbord.

3

2 1 4

5

PORTFOLIO KLEURCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

ZETEL MET TON SUR TON STIKNAAD

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

BOVENZIJDE INSTRUMENTENBORD MET TON SUR TON STIKNAAD/ONDER

Brogue – Brogue

Embossed Aluminium

Light Oyster

Jet – Jet/Brogue

Jet

Siena Tan – Siena Tan

Embossed Aluminium

Light Oyster

Jet – Jet/Siena Tan

Jet

Jet – Jet

Embossed Aluminium

Light Oyster

Jet – Jet

Jet

Light Oyster – Light Oyster

Embossed Aluminium

Light Oyster

Oyster – Oyster/Light Oyster

Oyster

TAPIJT

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Jet

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 77

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: sportzetels in Jet leder met technisch rasterpatroon en Midnight Blue contrasterende stiknaden. Interieurafwerking in Etched aluminium, Jet hemelbekleding en Jet instrumentenbord.

3

2 1 4

5

R-SPORT GECOMBINEERDE INTERIEURKLEUREN STANDAARD 1 ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

2

3

4

5

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

INSTRUMENTENBORD

TAPIJT

Jet/Midnight Blue – Midnight Blue

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

Jet/Red – Red

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

Jet/Jet – Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood en Carbon Fibre

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 79

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: sportzetels in Jet geperforeerd leder met Light Oyster contrasterende stiknaden. Afwerking Etched Aluminium, Jet hemelbekleding en Jet instrumentenbord met Light Oyster contrasterende stiknaden.

3

2 1 4

5

R-SPORT GECOMBINEERDE INTERIEURKLEUREN OPTIES 1

2

3

4

5

ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

INSTRUMENTENBORD CONTRASTERENDE STIKNAAD

TAPIJT

Jet/Jet – Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

Jet/Red – Red

Etched aluminium

Jet

Jet – Red

Jet

Jet/Midnight Blue – Midnight Blue

Etched aluminium

Jet

Jet – Midnight Blue

Jet

Jet/Light Oyster – Light Oyster

Etched aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Light Oyster

Satin Ash Burr, glanzend generfd ebbenhout, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of koolstofvezel

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 81

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: lederen sportzetels in Red met Jet suède middenstukken en Jet contrasterende stiknaden. Afwerking Meshed Aluminium, Jet hemelbekleding en Jet instrumentenbord met Red contrasterende stiknaden.

3

2 1 4

5

S KLEURCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR STANDAARD 1

2

3

4

5

TWEEKLEURIGE ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

INSTRUMENTENBORD CONTRASTERENDE STIKNAAD

TAPIJT

Red/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Red

Jet

Jet/Jet – Light Oyster

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

Midnight Blue/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Midnight Blue

Jet

Light Oyster/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 83

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Afgebeeld interieur: zetels in Jet geperforeerd leder met Light Oyster contrasterende stiknaden. Afwerking Meshed Aluminium, Jet hemelbekleding en Jet instrumentenbord met Light Oyster contrasterende stiknaden.

3

2 1 4

5

S KLEURCOMBINATIES VOOR HET INTERIEUR OPTIES 1

2

3

4

5

TWEEKLEURIGE ZETEL – CONTRASTERENDE STIKNAAD

INTERIEURAFWERKING*

HEMELBEKLEDING

INSTRUMENTENBORD CONTRASTERENDE STIKNAAD

TAPIJT

Jet/Jet – Light Oyster

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

Red/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Red

Jet

Midnight Blue/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Midnight Blue

Jet

Light Oyster/Jet – Jet

Meshed Aluminium

Jet

Jet – Light Oyster

Jet

OPTIES HEMELBEKLEDING

INTERIEURAFWERKING

Light Oyster

Satin Burr Ash, Gloss Figured Ebony, Satin Grey Ash, Satin Grey Figured Ebony, Satin Fine Line Wood of Carbon Fibre

*Glanzend zwarte afwerking voor middenconsole.

PERSONALISERING

| 85

5 INTERIEUR KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Gloss Black

Dark Satin Brushed Aluminium

Embossed Aluminium

Etched aluminium

Meshed Aluminium

Carbon Fibre

Satin Ash Burr

Gloss Figured Ebony

Satin Grey Ash

Satin Grey Figured Ebony

Satin Fine Line Wood

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Voor meer informatie over het volledige gamma Jaguar accessoires dat door uw concessiehouder kan worden geïnstalleerd, kunt u terecht bij uw concessiehouder of op jaguar.be/nl

Fietsdrager op het dak* C2A1539 Eenvoudig te plaatsen, vergrendelbare fietsdrager voor op het dak, geschikt voor een fiets per drager. Er kunnen maximaal drie dragers worden geplaatst. *Enkel met overdwarse dakstangen T4N4709. **Niet beschikbaar op Pure. †Enkel automaat. ††enkel aangeboden voor modellen met plaatsbesparend reservewiel. AFGEBEELDE WAGEN: XE S IN ITALIAN RACING RED

88 |

PERSONALISERING

Gepersonaliseerde verlichte instapsierdrempels** T4N7511

Aluminium schakelhendels† T2R6547MMU

iPad®-houder T2H7757

Elegant vormgegeven roestvrijstalen instapsierdrempels voor de bestuurders- en passagiersdeur. Lichten op wanneer de deur aan bestuurders- of passagiersdeur wordt geopend. Ze zijn gemarkeerd met een zachte fosforblauwe verlichting. Klanten kunnen een monochroom 'motief' kiezen uit een reeks goedgekeurde lettertypes/scripts.

Vervangen de schakelhendels aan het stuur door hendels in hoogwaardig aluminium voor een hoogwaardige afwerking van een belangrijk contactpunt in de wagen. De schakelhendels, die worden vervaardigd uit klompen aluminium, worden met de hand geborsteld voor een hoogwaardige afwerking en geanodiseerd zodat ze hun uitzicht behouden ondanks de slijtage.

Steunen voor iPad®-houders met Jaguar-opschrift op de voorste hoofdsteunen bieden een flexibele oplossing om de achterpassagiers te entertainen. Dankzij de snelopening laten de iPads® zich snel en eenvoudig plaatsen en verwijderen.

Sportpedaalcovers T2H3747 – Voertuigen met handgeschakelde transmissie T2H3746 – Automatische transmissie (niet afgebeeld)

Premium tapijten T4N7146 PVJ – Jet T4N7146 AMT – Oyster

Hoogwaardige stoffen koffermat†† T4N7147PVJ

Gemaakt van roestvast staal en rubber. Deze pedaalkappen worden over de bestaande pedalen aangebracht en zorgen voor een eigentijdse en sportieve uitstraling.

Luxueuze, op maat gemaakte stoffen mattenset van 2.050 g/m2 met reliëf van Jaguar-logo en randafwerking in nubuck-leder. De premium matten vormen een passende afwerking van het interieur.

Luxueuze zachte bagagemat in Jet Black met Jaguar-logo. Hoogpolig tapijt van 2.050 g/m2 met rand in nubuck-leder en Dove contrasterende stiknaden.

6 JAGUAR ACCESSOIRES KIES UW

Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

Glanzend zwarte zijdelingse ventilatiesleuven T4N5176 – Linkerzijde T4N5178 – Rechterzijde

Zijdelingse ventilatiesleuven in carbon fibre T2H6208 – Linkerzijde T2H6209 – Rechterzijde

De glanzend zwarte zijdelingse ventilatiesleuven vormen een dynamische aanvulling op de exterieurstijl.

Zijdelingse ventilatiesleuven in hoogwaardige carbon fibre vormen een sportief geïnspireerde stijlupgrade.

Glanzend zwarte buitenspiegelbehuizing C2D6066PEC – Linkerzijde T4NC2D6067PEC – Rechterzijde

Buitenspiegelbehuizing in carbon fibre C2P24176 – Linkerzijde C2P24177 – Rechterzijde

Verchroomde buitenspiegelbehuizing C2D5489 – Linkerzijde C2D5488 – Rechterzijde

De glanzend zwarte spiegelbehuizing accentueert het dynamische ontwerp van de buitenspiegels.

De spiegelbehuizingen in hoogwaardige carbon fibre vormen een sportief geïnspireerde stijlupgrade.

De verchroomde spiegelbehuizing accentueert het stijlvolle ontwerp van de buitenspiegels.

*Standaard op Portfolio. **Enkel met overdwarse dakstangen T4N4709. †Voor Pure, Prestige en Portfolio.

90 |

PERSONALISERING

Verchroomd radiatorrooster* T4N3033 Biedt een chroomafwerking voor de rand rond het radiatorrooster en een bumperbalk die de luxueuze uitstraling van de XE versterkt.

Overdwarse dakstangen T4N4709

Watersportdrager** C2Z21730

Daksportbox** C2C41627

De overdwarse dakstangen met Jaguar opschrift zijn vereist voor de plaatsing van dakdragers. Speciaal ontworpen voor uw wagen.

Een veelzijdig systeem om de meest uiteenlopende watersportvoorzieningen te vervoeren, inclusief surfplank, kajak en zeilplank. Kantelt om het in- en uitladen te vergemakkelijken.

Een ruime, vergrendelbare dakkoffer van 320 liter, ontworpen voor sportuitrusting, afmetingen: 206 x 84 x 34 cm.

Verchroomde frontsplitter† T4N7599

Spatschermen achter T4N7514

Geef de XE een nog stijlvollere look met deze helder afgewerkte frontsplitter. Een achterspoiler in koetswerkkleur is eveneens beschikbaar. (T4N5462LML)

De spatschermen met Jaguar-opschrift achteraan vullen de lijnen van uw wagen perfect aan en beschermen hem tegen vuil en steenslag.

Op de trekhaak gemonteerde fietsdrager C2Z22695 – Drager voor twee fietsen C2Z22697 – Drager voor drie fietsen De hoogwaardige, op de trekhaak gemonteerde fietsdrager bieden een handige oplossing om fietsen te vervoeren, inclusief snelbevestigingen en een beveiligd vergrendelingsmechanisme. Dankzij zijn slimme ontwerp laat deze drager zich van de auto wegkantelen om de toegang tot de kofferruimte mogelijk te maken.

TECHNISCHE GEGEVENS Configureer uw wagen op jaguar.be/nl

2.0 LITE VIERCILINDER TURBODIESEL E-PERFORMANCE 163 PK (RWD)

MOTOREN Cilinderinhoud Maximumvermogen @ t/min Maximumkoppel @ t/min

cm³ EEC pk (kW)

1.999

1.999

1.999

180 (132)

180 (132)

4.000

4.000

4.000

380

430

430

1.750-2.500

1.750-2.500

1.750-2.500

t/min

PRESTATIES

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL 180 PK (AWD)

163 (120)

EEC Nm t/min

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL 180 PK (RWD)

MANUEEL

AUTOMAAT

MANUEEL

AUTOMAAT

0-100 km/u

seconden

8,4

8,2

7,8

7,8

7,9

Topsnelheid

km/u

227

227

231

228

225 AUTOMAAT

BRANDSTOFVERBRUIK1

AUTOMAAT

MANUEEL

AUTOMAAT

MANUEEL

AUTOMAAT

Stad

l/100 km

4,4

5,0

5,0

5,0-5,1

5,5

Buiten de stad

l/100 km

3,4

3,5

3,7

3,7

4,2

Gecombineerd

l/100 km

3,8

4,1

4,2

4,2

4,7

CO2-uitstoot

g/km

99

106

109-1112

109-1112

123

Tankinhoud (bruikbaar)

l, ong.

47

47

56

56

56

AFMETINGEN Totale lengte

mm

4.672

4.672

4.672

Totale breedte (met spiegels)

mm

2.075

2.075

2.075

Totale breedte (zonder spiegels)

mm

1.850

1.850

1.850

Totale hoogte

mm

1.416

1.416

1.425

Wielbasis

mm

2.835

2.835

2.835

Spoorbreedte vooraan

mm

1.607

1.597–1.604

1.597–1.604

Spoorbreedte achteraan

mm

1.608

1.585–1.598

1.585–1.598

Bodemvrijheid

mm

110

110

110

m

11,7

11,7

11,7

Draaicirkel (tussen stoepranden) Koffervolume

l

GEWICHTEN3

455

455

455

MANUEEL

AUTOMAAT

MANUEEL

AUTOMAAT

AUTOMAAT

Gewicht (vanaf)

kg

1.435

1.450

1.490

1.505

1.615

Maximaal toelaatbaar gewicht

kg

2.100

2.100

2.135

2.135

2.230

BESCHIKBAARHEID MOTOREN Pure

2

2

2

Prestige

2

2

2

Portfolio

2

2

2

R-Sport

2

2

2

S2 Beschikbaar – Niet beschikbaar 1De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de regelgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken. 2De XE 2.0 Diesel 180pk is standaard uitgerust met 17" velgen. Indien hij wordt uitgerust met grotere velgen, is de CO2-uitstoot alsook het brandstofverbruik met de hoogste waarde van toepassing. 3De vermelde gewichten gelden voor wagens met de standaarduitrusting. Opties verhogen het gewicht.

92 |

PERSONALISERING

2.0 LITER VIERCILINDERTURBOBENZINEMOTOR 200 PK (RWD)

MOTOREN Cilinderinhoud Maximumvermogen @ t/min Maximumkoppel @ t/min

cm³ EEC pk (kW) t/min EEC Nm t/min

PRESTATIES

2.0 LITER VIERCILINDERTURBOBENZINEMOTOR 240 PK (RWD)

3.0 LITER V6BENZINEMOTOR MET COMPRESSOR 340 PK (RWD)

1.999

1.999

2.995

200 (147)

240 (177)

340 (250)

5.500

5.500

6.500

320

340

450

1.750-4.000

1.750-4.000

4.500 RWD

RWD

RWD

0-100 km/u

seconden

7,7

6,8

5,1

Topsnelheid

km/u

237

250

250

BRANDSTOFVERBRUIK1

RWD

RWD

RWD

Stad

l/100 km

10,2

10,2

11,6

Buiten de stad

l/100 km

6,0

6,0

6,1

Gecombineerd

l/100 km

7,5

7,5

8,1

CO2-uitstoot

g/km

179

179

194

Tankinhoud (bruikbaar)

l, ong.

63

63

63

AFMETINGEN Totale lengte

mm

4.672

4.672

4.672

Totale breedte (met spiegels)

mm

2.075

2.075

2.075

Totale breedte (zonder spiegels)

mm

1.850

1.850

1.850

Totale hoogte

mm

1.416

1.416

1.416

Wielbasis

mm

2.835

2.835

2.835

Spoorbreedte vooraan

mm

1.597–1.604

1.597–1.604

1.596–1.602

Spoorbreedte achteraan

mm

1.585–1.598

1.585–1.598

1.597–1.603

Bodemvrijheid

mm

110

110

110

m

11,7

11,7

11,7

Draaicirkel (tussen stoepranden) Koffervolume

l

GEWICHTEN2

455

455

455

RWD

RWD

RWD

Minimaal leeggewicht (vanaf)

kg

1.515

1.520

1.635

Maximaal toelaatbaar gewicht

kg

2.120

2.120

2.220

Pure

2

2Prestige

2

2Portfolio

2

2R-Sport

2

2S

2

BESCHIKBAARHEID MOTOREN

AFMETINGEN Totale breedte (incl. spiegels) 2.075 mm Totale breedte (excl. spiegels) 1.850 mm

1.416 mm – 1.425 mm

Koffervolume 455 liter

110 mm – 119 mm

1.597 mm – 1.607 mm 2.075 mm

94 |

PERSONALISERING

1.597 mm – 1.608 mm

Draaicirkel tussen stoepranden 11,7 m

2.835 mm 4.672 mm

Afmetingen werden gemeten bij onbeladen gewicht. (gemeten volgens de standaardtestmethode van de VDA met blokken van 200 x 100 x 50 mm.)

JAGUAR EXPERIENCE U leert Jaguar het best kennen door zelf met een van onze wagens te gaan rijden. Jaguar Experience geeft u een aantal unieke kansen om echt te ervaren hoe het voelt om het maximum te halen uit een Jaguar. Met onze ‘track experiences’ kunt u uw eigen limieten en die van de wagens uit het schitterende Jaguar-gamma opzoeken. Jaguar Experience biedt u ook de mogelijkheid om te zien hoe een Jaguar gemaakt wordt tijdens een rondleiding in een van onze fabrieken in het VK. Meer informatie vindt u op jaguar.be/nl/experience-jaguar

EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN Onze fabrieksrondleidingen geven u een unieke gelegenheid om in detail te volgen hoe onze wagens tot leven komen, van het persen van de metaalplaten tot de complexe detailafwerking. In onze hypergeavanceerde productievestigingen ziet u hoe bekwame technici en geavanceerde machines naadloos samenwerken om enkele van de meest adembenemende modellen van Jaguar te perfectioneren, van de krachtige F-TYPE tot de baanbrekende, prestatiegerichte F-PACE. Lees meer op jaguar.be/nl

96 |

DE WERELD VAN JAGUAR

RIJERVARINGEN

ICONISCHE ERVARINGEN

Een kans om de jongste Jaguar modellen op de limiet te testen of iconische Jaguar geschiedenis te herbeleven, krijg je niet elke dag. Jaguar Driving Experiences biedt echter rijavonturen die voor eeuwig in uw geheugen gegrift blijven. Plaats uzelf aan het stuur van onze performantste Jaguar modellen, op een privécircuit en met een Jaguar Experience-instructeur aan uw zijde. Dat is de 'Jaguar Performance Driving Academy'.

Til uw rijervaring naar een hoger niveau met onze internationale avonturen met extreme weg- en terreinomstandigheden. Onze 'Iconic Experiences' zijn reizen en uitdagingen die uw prestatiegerichte rijvaardigheden testen en ontwikkelen. Elk jaar vervoegen Jaguar klanten en -liefhebbers ons voor onze luxueuze 'Ice Driving Experience'. Het exclusieve skioord in het Zwitserse Gstaad is de perfecte locatie om te genieten van sportief rijplezier op ijs. Onze 'Ice Driving Experience' is een tweedaags uitstapje dat elke winter opnieuw wordt georganiseerd. Hieronder kunt u een voorsmaakje van het evenement bekijken. Hebt u zin om deel te nemen aan de volgende editie? Dan houden we u graag op de hoogte.

Lees meer op jaguar.be/nl/experience-jaguar

Lees meer op jaguar.be/nl

DE WERELD VAN JAGUAR Kies een XE en u stapt de opwindende wereld van Jaguar binnen. Het maakt een wagen hebben en ermee rijden zorgeloos en eenvoudig, en geeft u toegang tot een gamma exclusieve diensten en lifestyleproducten.

JAGUAR CARE

ONDERHOUD

JAGUAR FINANCIAL SERVICES

Wat de XE helemaal onweerstaanbaar maakt, is dat elke nieuwe wagen geleverd wordt met Jaguar Care: 3 jaar waarborg en 3 jaar gratis standaardonderhoud zonder kilometerbeperking. Dus hoe ver u ook rijdt, elke rit is er een zonder zorgen. Meer informatie over het bijzonder competitieve Jaguar Care-programma voor de XE vindt u op jaguar.be/nl/quality-section/owners/jaguar-care

De XE werd ontwikkeld voor minimale onderhoudskosten. Door de intelligente constructie en geavanceerde olietechnologie van de nieuwe Ingenium dieselmotoren hoeft de XE bijvoorbeeld maar om de 34.000 km of om de 2 jaar (afhankelijk van de rijstijl) op onderhoud.

Moeiteloze prestaties en stijl maken standaard deel uit van elke Jaguar. Jaguar Financial Services maakt het net zo eenvoudig en aangenaam om er een te kopen. Nieuw of tweedehands, zakelijk of privé, we hebben voor u de formule die u alle controle in handen geeft. Uw lokale Jaguar-concessiehouder geeft u graag meer informatie.

ORIGINELE ONDERDELEN

De originele onderdelen van Jaguar worden ontwikkeld, getest en geproduceerd volgens onze strenge normen op het vlak van kwaliteit, pasvorm en slijtvastheid. Elk onderdeel is specifiek gemaakt voor uw XE om hem optimaal te laten presteren en hem een zo lang mogelijke levensduur te geven.

98 |

DE WERELD VAN JAGUAR

JAGUAR ASSISTANCE

FLEET & BUSINESS

JAGUAR MAGAZINE

Jaguar Assistance biedt hulp in elke noodsituatie met uw wagen, zoals wanneer u niet meer kunt rijden als gevolg van een defect of ongeval, maar ook wanneer u bijvoorbeeld een lekke band hebt. U kunt vertrouwen op onze pechverhelping, in elke situatie, waar u zich dan ook bevindt.

Jaguar wil de geprefereerde premiumconstructeur zijn van fleetklanten en ondernemingen, dankzij een zeer aantrekkelijk wagengamma en een voortreffelijke dienstverlening. Jaguars zijn dynamische wagens met een sterke persoonlijkheid waarmee bedrijven uitdrukking kunnen geven aan hun unieke karakter. We engageren ons tot een naverkoopdienst met complete focus op de klant, die elke Jaguar op de weg en in perfecte staat houdt, zodat hij op de best mogelijke manier en met de hoogste efficiëntie kan presteren voor ondernemingen. Bezoek jaguar.be/nl/fleet-and-business

Jaguar Magazine is het officiële magazine van Jaguar Cars. Het brengt artikels over de nieuwe Jaguar F-PACE, F-TYPE, XJ, XE en XF, en over de wereld van luxe, stijl, design en reizen.

ONDERHOUD EN HERSTELLINGEN

De belangrijkste componenten van de XE zijn gemakkelijk toegankelijk, zodat gepland onderhoud en herstellingen snel kunnen gebeuren en de kosten daarvan tot een minimum kunnen worden beperkt. Niet onbelangrijk voor leaserijders zijn de zeer concurrentiële leasetarieven. Meer informatie over de overtuigende businesscase voor de XE krijgt u van uw lokale Jaguar concessiehouder.

JAGUAR COLLECTION

Het nieuwste Jaguar Collection gamma werd gemaakt met dezelfde afwerkingskwaliteit en aandacht voor elk detail die we ook voor al onze wagens hanteren. Ze omvat een kledinglijn, hoogwaardige lederen artikelen en luxueuze reisbenodigdheden. Om het erfgoed van Jaguar te vieren, hebben we ook een collectie die hulde brengt aan verwezenlijkingen uit het verleden, met door de autosport geïnspireerde geschenkartikelen en kleding. Voor meer informatie surft u naar de online winkel op jaguar.be/nl/experience-jaguar/collection

WOORDENLIJST

A

M

AUDIO EQUALIZER Een equalizer stelt u in staat om het geluid van het audiosysteem van uw auto bij te regelen door u tooninstellingen te geven die niet worden gedekt door de standaard 'treble', 'mid-range' en 'bass'-afstelling.

MHL-AANSLUITING Via de MHL-aansluiting (Mobile High-Definition Link) kunnen apparaten als een smartphone gekoppeld worden aan het InControl-infotainmentsysteem. MHL werd ontwikkeld voor de overdracht in hoge kwaliteit van audiovisueel materiaal.

C Cd De Cd-waarde is de luchtweerstandscoëfficiënt van een wagen. Hij geeft een indicatie van de aerodynamische kwaliteiten van een wagen. Hoe lager het cijfer, hoe aerodynamischer de vorm van een wagen is.

SCHOKDEMPERS/SCHOKDEMPING Schokdempers absorberen de krachten die inwerken op de ophanging. Ze verhogen zo het rijcomfort en de controle.

D

T

DRUKGEVOEDE BENZINEMOTOR Een benzinemotor met compressor. De compressor wordt mechanisch aangedreven door de motor en zorgt voor een geforceerde inductieHij staat garant voor een hogere output en een onmiddellijke, lineaire respons bij alle toerentallen.

10,2" ISCHERM MET MULTITOUCH-BEWEGINGEN De multitouch-interface van het 10,2" grote scherm van InControl Touch Pro herkent meerdere contactpunten. Zo kunnen de functies van het systeem op een natuurlijkere, intuïtievere manier worden bediend met bijvoorbeeld knijpen/uitrekken om te zoomen.

DSP-VERSTERKER De digitale signaalwerking (Digital Signal Processing) van Meridian analyseert een reeks variabelen die een impact hebben {2}op de audiokwaliteit en verwerkt ze vervolgens met behulp van gesofistikeerde algoritmen om de output van het systeem bij te sturen. Dat resulteert in een krachtige, authentieke klankweergave die met een klassiek audiosysteem onmogelijk te realiseren is.

TURBODIESEL Dieselmotor met een turbo. Een turbo is een geforceerd inductiesysteem, aangedreven door de uitlaatgassen. Turbo's zorgen voor een hoger motovermogen, een lager emissieniveau en een hoger niveau van efficiëntie en raffinement in vergelijking met atmosferische motor met een vergelijkbare inhoud.

E ECO-MODUS De Eco-modus stimuleert brandstofefficiënt rijden door het gas minder gevoelig te maken, de motor zuiniger af te stellen en, op wagens met manuele versnellingsbak, aan te geven wanneer best geschakeld wordt.Hij verlaagt ook het brandstofverbruik door de hoeveelheid energie te verminderen die de klimaatregeling en het audiosysteem vragen van de motor. J JAGUARDRIVE CONTROL Communiceert met de dynamische stabiliteitsregeling, de motor en de transmissiesturing om de eigenschappen van de motorsturing, de versnellingspook en de remmen aan te passen. Het biedt verscheidene modi om de respons van de wagen af te stemmen op een specifieke rijstijl en specifieke omstandigheden. JAGUARDRIVE SELECTOR De JaguarDrive Selector rijst uit de middenconsole omhoog wanneer de motor wordt gestart. Het is een draaiknop voor de bediening van de automatische versnellingsbak waarmee snel de verschillende rijmodi kunnen worden ingesteld. 'J BLADE'-DAGRIJLICHTEN De ‘J Blade’-dagrijlichten zijn een afzonderlijke, in de koplampen geïntegreerde ledverlichting met typerende J-vorm. Ze zetten de schitterende Jaguar-présence op de weg in de verf. L LUCHTWEERSTANDSCOËFFICIËNT De luchtweerstandscoëfficiënt geeft aan hoe aerodynamisch een wagen is. Zie definitie van Cd.

100 |

S

DE WERELD VAN JAGUAR

X XENONKOPLAMPEN De bi-xenonkoplampen bieden een betere verlichting en zijn voorzien van ‘J Blade’ led-dagrijlichten die de wagen een schitterende présence geven op de weg.

BELANGRIJK BERICHT Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar de specificaties, het design en de productie van zijn wagens te verbeteren. Daardoor worden er continu wijzigingen doorgevoerd. Hoewel we alles in het werk stellen om u de recentste informatie te bezorgen, mag deze brochure niet worden beschouwd als een onfeilbare referentie inzake de huidige specificaties. Ze vormt evenmin een bindend verkoopaanbod voor een bepaalde wagen. De invoerder en concessiehouders zijn noch expliciet, noch impliciet agenten van Jaguar Land Rover Limited. De in deze brochure afgebeelde wagens kunnen uitgerust zijn met opties en of accessoires. Vergelijkingen zijn gebaseerd op eigen data en testgegevens gemeten voor de publicatie. KLEUREN Kleuren in drukwerk en online worden mogelijk niet helemaal correct weergegeven. ECOLOGISCHE INNOVATIE BIJ JAGUAR De F-PACE, XF, XE, XJ en F-TYPE maken op innoverende wijze gebruik van licht aluminium, dankzij een proces dat tot 50% in een gesloten kringloopsysteem gerecycleerd materiaal uit de productie van de koetswerkstructuur gebruikt. Dat leidt tot aanzienlijke voordelen, zoals een lichtere structuur die het brandstofverbruik en de CO2-emissies tijdens de gebruiksfase van de levensduur reduceert. We stellen ons continu tot doel om aluminiumafval dat wordt gerecupereerd in onze persafdeling te scheiden en te recycleren in een gesloten kringloopsysteem en opnieuw te integreren in platen van dezelfde kwaliteit, in plaats van nieuwe aluminiumplaten te vervaardigen. Daardoor kunnen we de CO2-uitstoot tijdens de productiefase van de levenscyclus verminderen. In het kader van onze 'Environmental Innovation'-filosofie, die streeft naar een verantwoordelijke en duurzame ontwikkeling, zet Jaguar zich in om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, minder grondstoffen te gebruiken en minder afval te creëren. In het bedrijfsplan zijn doelstellingen opgenomen om de CO2-uitstoot en het gebruik van grondstoffen terug te dringen. Eind 2014 hadden we de CO2-uitstoot van onze activiteiten met 28% gereduceerd, de gemiddelde uitstoot van het Europese wagenpark met 25%, de hoeveelheid te storten afval met 75% en het waterverbruik met 10%, terwijl de logistieke efficiëntie met 18% toenam, en dat alles in vergelijking met de niveaus van 2007. Bovendien werd de CO2-uitstoot bij de productie van elke in het Verenigd Koninkrijk gebouwde Jaguar sinds 2009 voor 100% gecompenseerd in het kader van onze strategie om tegen 2020 een CO2-neutrale productie te hebben. Sinds 2013 maken koolstof-voorontwikkelingsprojecten deel uit van het wereldwijde CSR-programma (Corporate Social Responsibility). Voor elk ton CO2 die tijdens het assemblageproces wordt uitgestoten, investeert de onderneming in emissiereducerende projecten die elders een ton CO2 besparen en die tegelijk maatschappelijke en humanitaire voordelen bieden. Sinds 2013 heeft dit programma 800.000 ton CO2 gecompenseerd en werd het leven van meer dan 2 miljoen mensen verbeterd, dankzij ons bekroonde Lifestraw-programma, dat koolstof compenseert met watergerelateerde projecten. Rekening houdend met de wereldwijd gestegen verkoop van de onderneming en de toegenomen investeringen in efficiëntere fabrieken zijn we erg trots dat we onze doelstellingen inzake ecologische innovatie voor de periode 2012-2015 hebben behaald en in bepaalde gevallen zelfs hebben overtroffen. En dat is nog niet alles: onze productievestigingen beschikken al sinds 1998 over een ISO 14001-certificaat en in 2013 werd de onderneming door de toonaangevende Britse CR-index 'Business in the Community' uitgeroepen tot Verantwoordelijke Onderneming van het Jaar. In 2014 bouwden we voort op dat succes met de 'Queens award for Enterprise in Sustainable Development'. Met het oog op de toekomst hebben we onze visie 2020 voor duurzame groei geformuleerd die zich toespitst op een verdere daling van de CO2-uitstoot van onze activiteiten en wagens, een CO2-neutrale productie en de volledige eliminatie van afval. De onderneming stelt ook alles in het werk om tegen 2020 twaalf miljoen mensen een beter leven te geven in het kader van het wereldwijde 'Corporate Social Responsibility'-programma.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. AdBlue is een geregistreerd handelsmerk van Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA). Het Bluetooth-woordmerk en de bijbehorende logo’s zijn eigendom van Bluetooth SIG Inc. en worden onder licentie gebruikt door Jaguar Land Rover Limited. iPod, iPod touch en iPad zijn als handelsmerk van Apple Inc. geregistreerd in de VS en andere landen. Gebruik het navigatiesysteem alleen wanneer dit geen invloed heeft op het vermogen van de bestuurder om veilig te rijden of op de veiligheid van andere weggebruikers. WAGEN OP TITELPAGINA: XE S IN ITALIAN RACING RED WAGEN OP ACHTERCOVER: XE S IN GLACIER WHITE Jaguar Land Rover Belux Generaal Lemanstraat 47 2018 Antwerpen België jaguar.be/nl

december 2015/17MY JLM 34/02/86/1215

Life Enjoy

" Life is not a problem to be solved but a reality to be experienced! "

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2019 TIXPDF.COM - All rights reserved.